Összeomlás 458 csillagozás

B. A. Paris: Összeomlás

Ha önmagadban sem bízhatsz, kiben bízhatsz?
Azon az éjszakán kezdődött az erdőben.
Cass Anderson nem állt meg segíteni annak a nőnek az autóban, és az a nő immár halott.
Azóta néma telefonhívások teszik pokollá Cass életét, és biztos benne, hogy figyelik.
A bűntudat lassan felemészti, kezd mindent elfelejteni. Hogy bevette-e a gyógyszerét, hogy mi a háza biztonsági berendezésének a kódja, vagy hogy volt-e vér azon a késen a konyhában.
B. A. Paris, a „Zárt ajtók mögött” nagy sikerű szerzője újabb, meglepő fordulatokban bővelkedő pszichológiai thrillerét az olvasó garantáltan nem tudja majd letenni.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676093 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
368 oldal · ISBN: 9786155676109 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Cass Anderson · Matthew Anderson


Kedvencelte 30

Most olvassa 16

Várólistára tette 208

Kívánságlistára tette 194

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
B. A. Paris: Összeomlás

NA végre egy igazán izgalmas történet. Azt hittem megfulladok a sok feszültségtől és bár a közepe felé kezdtem sejteni, hogy ki is lehet az elkövető, a végkifejletre nem számítottam. Igazán ütősre sikeredet.
Cass helyében én is kiakadtam volna, de nagyon tetszett, hogy teljesen természetesen viselkedett, élethűnek találtam, így vele éltem át a különböző helyzetekben megélt érzéseket és gondolatokat. Külön örülök, hogy egy kötetes a történet és nem kell várakoznom a folytatásra. Talán amit picit nehezményeztem, hogy nagyon hamar lerendezésre került a gyilkos és zaklató kérdése. Ettől függetlenül jó szívvel ajánlom. :)

Madama_Butterfly P>!
B. A. Paris: Összeomlás

„Ha magadban nem bízhatsz, kiben bízhatsz akkor?”
Azt a mindenit!!
Lassan csordogáló, cseppenként adagolt borzongás és izgalom, a végére azonban lavinaként rád zúduló események és – a megjósolható végkifejlet ellenére – egy ütős befejezés.
Egy thriller, ahol tényleg a történet lélektani része volt inkább kihangsúlyozva, az emberi elme befolyásolthatósága, gyengesége és erőssége. Erőszakmentesen mászott a fejembe és ültette el a félelem kis morzsáit.
Tetszett, csak ajánlani tudom!

16 hozzászólás
KATARYNA>!
B. A. Paris: Összeomlás

– Lenyugodtál, te tökfilkó?
– Mi a jó büdös kutya k..va eget olvastam én?
– ???
– Felfoghatatlan…
– Ne idegeskedj Kati, árt a szépségednek.
– Meggyilkollak köcsög!

Lenyugodtam…
Egyetlen egy 2 csillagos értékelést találtam így utólag. Köszönöm annak a molynak. Nem vagyunk egyformák.
De köszönöm neki, hogy a szürkehályog nem tapadt a szemére.

90% merő ismétlés és unalom.
Az utolsó 10 meg.. kemény pofáncsapás. Na nem azért, mert olyan egetverően, fantasztikusan pszicho-thriller lett volna.

Csalódtam, az első könyvében… most is. 3 a magyar igazság, de azt már én nem veszem a kezembe.

Száradjon le, ha még egyszer B. A. Paris könyvet olvasok.

Szidjatok, mint a bokrot.. de ennél van jobb is.

18 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
B. A. Paris: Összeomlás

Egyet mondhatok, B. A. Paris nagyon megfontoltan játszik, azaz ír. Írtam egy thrillert, ami elég sikeres lett? Hát mit csinálhatnék mást, írok még egy ugyanilyet.

Nem viccelek az Összeomlás alapja szinte teljesen ugyanaz volt, mint a Zárt ajtók mögötté, pár apró változtatás persze azért volt benne, de a hasonlóság így is szembetűnő volt.
Egy-két órára tökre kikapcsolt, de ennyi, ha egy B. A. Paris könyvet olvastál, az összeset olvastad.
http://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/thriller-csutortok…

2 hozzászólás
mate55>!
B. A. Paris: Összeomlás

A bűnös bűntudat avagy spoiler pszichológiai esettanulmánya. Amikor az ember pszichológiai manipulációja a saját józanságának megkérdőjelezésére szolgál. A történetet végig Cass Anderson szemszögéből „láthatjuk”, az ő naplószerűen vallomásos elbeszéléséből bontakozik ki a történet. Semmi esetre sem a cselekményen van a hangsúly, hanem inkább a lelki folyamatokon. Cass az érzelmek széles skáláját éli át, keveredik a bűntudata a zavarttól a hisztérikusig, ezáltal a mentális állapota teljesen szétesik. Így inkább egy lélektani könyvről (aminek a középpontjában a pszichológiai bántalmazás áll), mint pszichikai thrillerről beszélhetünk. Cass memóriavesztésének magyarázatát, a paranoiáját a szorongását nem éreztem igazán hitelesnek, illetve spoiler Amit a legnagyobb hibának véltem a könyvben, az az, spoiler Mindezek ellenére élvezhető volt függetlenül attól, hogy ennél azért lehet találni izgalmasabb, feszültebb és nyomasztóbb könyvet is ebben a népszerű a műfajban.

Kawaii_vIVIv>!
B. A. Paris: Összeomlás

Kicsit csalódott vagyok, mert szépen haladtak az események és a végén elmaradt a csattanó. Ahhoz hasonlít, hogy az ember felfújja a lufit és készíti a tűt, hogy kidurradjon, de helyette aki felfújta véletlenül elengedi és leereszt. Azon meg sem lepődtem, hogy spoiler Ezen kívül spoiler Egy bizonyos ideig tényleg mondhatni izgalmas volt, aztán hirtelen minden megoldódott. Maga a demencia amúgy tényleg egy nagyon szörnyű betegség, nem lehet könnyű sem a betegnek sem pedig a családtagoknak ezt elviselni, türelmesnek lenni. :( Szerencsére spoiler
Nekem a Zárt ajtók mögött kicsit jobban tetszett. Ott legalább nem csigázott fel ennyire B.A. Paris, és nem csalódtam a végkifejletben.

Infierno>!
B. A. Paris: Összeomlás

Izgalmas, feszült hangulatú és hátborzongató. Ezzel a három szóval tudnám igazán jellemezni.

Aki már sokat olvasott a témában, annak nem tartogatott túl sok meglepetést, végig sejettem, hogy ki lehet a rejtélyes zaklató. A gyilkosról viszont fogalmam sem volt, spoiler. Így aztán mégsem volt teljesen kiszámítható.

Hátborzongatóak voltak a hívások. Mivel éjszaka olvastam, váratlanul elkezdett csipogni a vezetékes telefon, hát ne mondjam, milyen hatással volt rám. Egész éjszaka ki se mertem menni a szobámból.

A fél csillag levonás Cass hülyesége miatt jár, ugyanis a telefonszolgáltató kiadja a híváslistát telefonszámmal együtt, így a zaklató is könnyen leleplezhető lett volna. De ő inkább beleőrült, mintsem tegyen ellene. Tudom, így már nem lett volna olyan izgi.

Összességében nagyon élveztem, gördülékenyen haladtam vele. B. A. Paris tökéletesen tárja elénk az emberi elme legsötétebb oldalát, ezért is nagy kedvenc a műfajban. Csak ajánlani tudom.

Pandalány P>!
B. A. Paris: Összeomlás

A bőröd alá kúszik, és nem enged.

Az írónő első könyve után nem vártam mást. Letehetetlen volt ez is, feszült és izgalmas. Lassabban bontakozott ki a cselekmény, mint vártam és a végkifejlet sem volt az a katarzis, mint amilyen az első könyv vége volt. De ettől még nagyon tetszett, csak olvastam és olvastam, képtelen voltam abbahagyni, amíg ki nem derül az igazság. A könyv beváltotta a fülszöveg által sugallt izgalmakat.
Érezted már úgy magad olvasás közben, hogy majd’ megőrülsz, ha nem tudod meg azonnal a végét, a megoldást? Pont így voltam ezzel a történettel. Kattogott rajta az agyam, sok megoldást lefuttattam magamban, és a végére a jelekből nagyjából sejtettem az igazságot. Igazából nem szoktam nagyon előre gondolkodni egy-egy regényen, inkább beleélem magam és nem agyalok előre, hogy mi lesz a vége. Itt viszont kikerülhetetlen volt.
A főszereplő, Cass szimpatikus volt és nagyon drukkoltam neki, hogy végre helyre jöjjenek a dolgai és kitisztuljon a kép körülötte. Körülbelül a könyv feléig nem kaptam semmilyen támpontot, hogy vajon mi lesz a folytatás, hova tud fejlődni a sztori, merre halad tovább. Aztán a könyv utolsó harmada totál felpörgött! 1,5 nap alatt fejeztem be a kötetet, ami nálam ritka dolog
Az írónő le sem tagadhatná angol származását, ugyanis a könyvben nagyon sok teát isznak. :D Ez szinte azonnal feltűnt. Nem kávéznak, inkább teáznak a szereplők, viszont azt gyakran. Összességében az írónő első könyve nálam a befutó, de ez a történet is legalább olyan jó lett. Feszült, izgalmas és alig várom a következő történetet, remélem hamarosan olvashatok ismét tőle egy jó kis pszicho thrillert! Mostanában rákattantam erre a műfajra.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/07/baparis-ossze…

KönyvMoly_1989>!
B. A. Paris: Összeomlás

Hmmm…
Hmmm…
És még egyszer hmmm…

Vagy bennem veszett el egy kriminálpszichológus és egyben egy kiváló nyomozó, hogy már a 110.oldalon tudtam, mi lesz a könyv vége a miértekkel együtt, vagy egyszerűen a mai thrillerek szinte egytől egyig kiszámíthatóak.
Paristól azt hiszem nem olvasok többet, köszöntem szépen. A női főhősei borzasztóan irritáló hisztérikák, akik nem látnak tovább az orruk hegyénél.

Legyen kedves, valaki ajánljon már egy jó pszichokrimit, amit a kívánságlistàmra tehetek! Kezd elegem lenni ezekből a sablonsztorikból.

34 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szelén P>!

Jó lenne egy kicsit üldögélni a napon, de csak a házban, zárt ajtók mögött érzem magam biztonságban.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson
EssentialHencsi MP>!

Az ég akkor kezd el dörögni, amikor búcsúzkodunk, elválunk egymástól a nyári szünidőre.

(első mondat)

Pandalány P>!

Annyira hiányzik a régi életem, hogy szinte testi fájdalmat érzek.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson
Pandalány P>!

Egyelőre áldás a tudatlanság.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson
Pandalány P>!

Nehéz úgy koncentrálni, hogy az eső dobol a tetőn, a szél rázza az ablakokat, és nyekeregnek az ablaktörlők.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson · eső
Pandalány P>!

Utálom magam, gyűlölöm azt, amivé váltam.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson
Pandalány P>!

Kezdesz megőrülni, kántálja egy hangocska a fejemben. Defektes leszel.

Kapcsolódó szócikkek: Cass Anderson
Pandalány P>!

Ha bármit tehetek azért, hogy megkönnyítsem az életed, csak szólj, és megteszem.

Kapcsolódó szócikkek: Matthew Anderson

Hasonló könyvek címkék alapján

M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Pierre Lemaitre: Téboly
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Tom Bale: Kapd el, ha tudod
Alice Feeney: Időnként hazudok
Minette Walters: A kaméleon árnyéka
Tina Seskis: A nászút
Daniel Cole: Rongybaba
Liz Nugent: Mindig is éjjel lesz
David Mitchell: Felhőatlasz