Ázsia ​ízei 5 csillagozás

Kína, India és Thaiföld remekei – több mint 100 lenyűgöző recept
Ázsia ízei

Ez a különleges kötet olyan földrészről mesél, mely a világ legérdekesebb ízeivel és illataival büszkélkedhet. Minden itt olvasható recept egyszerűen elkészíthető, az ételek mégis ínycsiklandó elegyei a legfrissebb alapanyagoknak és a változatos fűszereknek. Olyan csodálatos fogásokat készíthetünk, mint a pekingi kacsa, a thai vörös curry és a csirke tikka masala, India, Kína és Thaiföld egyéb különleges ételeiről nem is szólva. Áttekinthető, világos leírások és gyönyörű fotók vezetik lépésről lépésre az olvasót, hogy a főzés öröm legyen, a végeredmény pedig garantáltan ízletes.

Eredeti cím: The Asian Cookbook

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

>!
Art Nouveau, Pécs, 2012
256 oldal · ISBN: 9786155104398

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

OkinaanikO>!
Ázsia ízei

Ázsia ízei Kína, India és Thaiföld remekei – több mint 100 lenyűgöző recept

Kezdésnek, ismerkedésnek szerintem szuper. Aránylag egyszerűbb ételek receptjei vannak benne, többnyire nem is kellenek olyan hozzávalók, amiket csak ázsiai üzletekben lehetne beszerezni, vagy legalábbis pótolhatóak mással, bár ez már kicsit magyaros trükközés… :'D
A kiadás gyönyörű, a képek minőségiek és elég segítőkész a könyv a lépésekkel, nem nagyon maradnak vakfoltok benne. Az ázsiai országok ételei viszont eléggé össze vannak keverve a magyar agyban, meg is lepet, hogy néhány receptet én más országnak tulajdonítók mint a könyv, de ez azért várható egy ennyire idegen és távoli kontinens ételeivel szemben. Elvégre közöttük is ment a cserebere, kicsit nemzetiesítették az ételeket és már ott a feladat, hogy találd ki mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. :)

Orshie>!
Ázsia ízei

Ázsia ízei Kína, India és Thaiföld remekei – több mint 100 lenyűgöző recept

Nagyon szép, igényes könyv. A leírások könnyen követhetők, bár szerintem szükséges valamennyi előismeret hozzá. Azonban nem vall valami nagy fantáziára a szerkesztők részéről, hogy pl. kétfajta tavaszi tekercs, háromfajta pakora, háromfajta rizsrecept, stb. található a könyvben (ezeknek az alapja ugyanaz, utána rajtunk múlik mivel variáljuk), viszont nincs tandoori csirke, biryani csirke vagy épp ladoo, burfi. Ez utóbbiak valószínűleg mindenkinek ismerősek, akik ismerik az indiai konyhát, egy ilyen receptkönyvben alapnak kéne lennie, mivel hagyományos ételek szerepelnek benne.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierrot: Megkóstolni Ázsiát
John Gregory-Smith: Fűszeres szakácskönyv
Hunyaddobrai Csaba: Távol-keleti ízek
Korpádi Péter: Kínai és távol-keleti konyhák
Toró Elza: A 100 legjobb kínai étel
Terebess Gábor: Ezerízű Kína
Martina Kittler: Változatos wok
Kylie Kwong: Kínai konyha – egyszerűen
Hémangi Dévi Dászi: Ízek, imák, India
Wang Xuejun – Liu Junru: Étkezés Kínában