Az ​óceán világa 2 csillagozás

Az óceán világa

Az ​óceán világa című kötete a legkorszerűbb ismeretek alapján mutatja be az óceánok és tengerek kialakulását, jellegzetességeit, majd rátér a bennük honos élővilág ismertetésére. A legegyszerűbb szervezetektől kezdve eljut Földünk legnagyobb állatáig, a kék bálnáig. Szól az óceánok szerepéről az élet kialakulásában, és megmagyarázza, miért veszélyezteti egész bolygónkat az óceáni ökoszisztéma egyensúlyának fölborulása a környezetszennyezés vagy a túlhalászás miatt.
A szöveg megértését számos magyarázó ábra segíti. A szemet gyönyörködtető fényképeken minden fontosabb élőlénycsoportból megtalálhatjuk a legjellegzetesebb képviselőket. Több fénykép könyvben először itt lát napvilágot. Számos érdekességet tartogatnak a moszaterdőkről, a mélytengerekről és a korallzátonyok világáról szóló fejezetek.
Külön részek foglalkoznak a tenger kutatásában jelentős szerepet játszó tudósokkal, többek közt Cousteau kapitánnyal vagy az óceán legmélyebb pontjára, a Mariana – árokba… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Time Life Nagyító Park

>!
Park, Budapest, 2000
128 oldal · ISBN: 9635305286 · Fordította: Müller Viktor

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Merpeople>!
Az óceán világa

Egykoron tengerbiológusnak készültem. Nem lettem, de boldoggá tett e könyv. És még most is azzá tesz,ha kinyitom-elém tárul a mesés tengerbirodalom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gordon Volke: Bolygónk
Françoise Vibert-Guigue: Első Larousse könyvem a Földről
Bagoly Ilona: Medvék
Bíró Ágnes (szerk.): Vadon
Steve Parker: A csontváz
Rudolf Engel-Hardt: A természet csodái
Kádár András: A vér csodái
1000 kérdés a tudományok világából
Nick Arnold: Haláli nyavalyák
Dorine Barbey: Hogyan működnek érzékszerveink?