Az ​akváriumi halak 2 csillagozás

Axel Gutjahr: Az akváriumi halak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha ​díszhalakat szeretnénk tartani, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a halak a többi házi kedvenchez hasonlóan élőlények, amelyekkel mindennap foglalkoznunk kell, és számos igényt is támasztanak velünk szemben. Mindezekért cserébe halaink pompás színekkel és élénk, mozgékony lényükkel kárpótolnak bennünket.
E kis kötet összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat: színes fényképek kíséretében mutatja be a halak fajtáit, viselkedésüket, táplálásukat és gondozásukat, illetve tanácsokat ad, hogy mire figyeljünk oda a vásárláskor, és milyen óvintézkedéseket kell tennünk ahhoz, hogy kedvenceink valóban jól érezzék magukat otthonunkban.

A tartalomból:
-az akvárium kiválasztása
-az alapvető technikai feltételek
-a vízinövények rövid bemutatása
-kis halmorfológia
-a halak gondozása és egészsége

A „Házi kedvenceink” című sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókat a legkedveltebb háziállatokkal. A kis kötetek, melyek alapvető… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Házi kedvenceink Alexandra

>!
Alexandra, Pécs, 2011
64 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632974408 · Fordította: Mátics Róbert

Kiemelt értékelések

W_L I>!
Axel Gutjahr: Az akváriumi halak

Ennek a konyvnek az ertekelesevel is bajban vagyok, mert egyfelol nagyon kicsi es vekony, igy nyilvan erosen korlatozott az infotartalma, kulonosen mivel szukos terjedelmenek harmadat-felet is szines fotok toltik ki. De azok a fotok valoban nagyon szepek, tokeletesek kezdok inspiralasara, es a szukos szovegben a szerzonek valahogy sikerult az akvarisztika szinte minden lenyegesebb kerdesenek alapjait erintenie (kivetel a halak szaporitasa). Meg kb 40 halfajt is bemutat, a legkulonfelebb csaladokbol, meghozza a jol attekintheto rendszertani csoportositasban, es legtobbjuket szep, szines fotoval.
Szoval ez a kis konyvecske tobbet tartalmaz mint sejtenenk, ezert vegul (szigoruan a meret/tartalom aranyat figyelembe veve) 3,5 csillagot adok neki mint kezdokonyvnek. Akinek ez felkeltette erdeklodeset, utana szerezzen be valami tartalmasabb konyvet is a temarol.

mmili>!
Axel Gutjahr: Az akváriumi halak

Alapvető tanácsok, pár faj részletesebb bemutatása szép fotókkal megspékelve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Eleanor Lawrence – Sue Harniess: Akváriumi halak
Peter W. Scott: A tökéletes akvárium
Hans Frey: Az akvarista kislexikona
Nagy Tamás – Tóth Csaba: A Tanganyika-tavi sügérek 1.
Thierry Maître-Allain: Nagy akvarista kézikönyv
Jeremy Gay: A tökéletes akvárium
Peter Beck: Akvárium-ABC
Laurence Delpoux – Grieg Allain – Philippe Burnel – Franck Delanoy – Fabian Liberge – Thierry Maître-Allain – Marc Maurin – Marie Paule: Halak és akváriumok
Mary Bailey – Gina Sandford: Útmutató az akváriumi halak tartásához
Lányi György: Elevenszülő fogaspontyok