Mutasd ​meg magad! 17 csillagozás

10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra
Austin Kleon: Mutasd meg magad!

A ​világ csak rád vár… A Lopj úgy, mint egy művész! című, a könyves sikerlisták élén álló kötetében Austin Kleon megoldást kínált a kreativitás kibontakoztatására. Most pedig eljött az idő, hogy megismerjük a második lépést is: miként váljunk ismertté. A Mutasd meg magad! lerombolja a magányos zseni mítoszát: a képzőművészeknek, íróknak, alkotóknak és a kreatív vállalkozóknak pontos képet fest a tehetség új természetéről. Vagyis arról, miképpen érhetjük el, hogy felfigyeljenek a munkánkra, és miként használjuk a meglévő hálózatokat ahelyett, hogy kapcsolatépítésre fecsérelnénk az időnket. A hangsúly a folyamaton, és nem a terméken van. Ossz meg mindennap valamit (de ne válj emberi spammé)! Maradj meg műkedvelőnek – hiszen így végtelen marad a lehetőségek tárháza! Légy oktató, összekötő, csomópont! Ne halmozz fel semmit! A kötet 10 alapszabály lefektetésével mutatja be, miként légy nyitott, nagyvonalú és bátor – egyszóval olyan művész, akitől más művészek is lopnak. Austin Kleon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

HVG Könyvek, Budapest, 2014
224 oldal · ISBN: 9789633041901 · Fordította: Takács Zoltán

Annie Dillard

csucsorka IP>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Austin Kleon lelkesedése és a könyv külalakja valahogy elterelik a figyelmet arról, hogy ez a könyvecske tartalomban bizony nem a legerősebb.
A szöveg úgy 80%-a okos, tapasztalt emberek hangzatos mondatainak összeollózásából áll.
Mégsem tudok rá haragudni. Talán mert őrülten elfogult vagyok a HVG Kiadó könyveivel, talán mert ezekben az összeollózott és lelkes mondatokban találtam egy kosárra való hasznos, továbbvihető, munkába beépíthető, bátorító mondatot: tehát igenis célba talált.

nagytimi85>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Austin Kleon könyvei trükkösek, mert bizonyos szempontból pehelysúlyúnak érződnek, könnyű, gyorsan darálható olvasmány, sok közhellyel. És valahogy… és valahogy. Rengeteg ötlet és energia bújik meg ezekben az egyszerű alkotásokban, és az illusztrációkkal együtt valahogy süt belőlük az, amit egyébként is üzennek: az alkotás kollázs, játék, kirakós, firkálgatás, maszatolgatás. Egyszerűen nem tudom úgy letenni őket, hogy ne könnyed szívvel és tettre készen nézzek tőlük az alkotásra.

Börrdiberrdé>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Direkt belelapoztam a könyvesboltba, hogy számomra tud e újat mutatni ez a könyv, mivel az alkotás mindennapjait élem. Hangzatosabbnál hangzatosabb fejezetek kaptak helyet a könyvben. Pl: Tarts kiárusítást! Kíváncsi lettem, hogy hogy is kell ezt csinálni. Csalódott voltam amikor kiderült, hogy össz-vissz arról szól a fejezet, hogy helyezzünk el a blogunkra egy donate gombot, azzal a felirattal, hogy „hívj meg egy kávéra”. És hogy ez mennyire elképesztő ötlet… Én lejárt lemeznek tartom már..
Szóval semmiféle összefüggés nem volt a fejezet címe és a tartalma között.
Én úgy látom a grafikákból, és ebből a vázlatkönyvből, hogy a pali egy jó nagy életművész.
Erre tényleg születni kell, hogy valaki egy lazán összedobott könyvet jól marketinggel eladjon a világ minden táján. Tőlem nagyon távol áll ez a könyv… inkább a szorgalmas munka és a jól befektetett energia hozza meg a sikert hosszútávon, mint 10 praktikus ötlet.
Nem is szólva a grafikáiról…
Sokkal szívesebben olvasok pont ezért magyar sikereket, amire még büszke is lehetek.

Redpanda>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Nekem nagyon tetszett ez a könyve is, ahogyan a Lopj úgy, mint egy művész. Tele van jobbnál jobb ötletekkel, idézetekkel és a kivitelezés is nagyon kreatív.
"»A macska a lábtörlőn ült« nem egy jó történet. Ám a »macska a kutya által használt lábtörlőn ült« már az."/John le Carré/- idézet a könyvből. Austin Kleon pontosan érti, milyen az a kutya által használt lábtörlő, így a könyv olvasmányos, izgalmas sőt hasznos is egyben!

Szilvia_Lőrincz>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Hasznos kis inspirációs könyv kezdőknek, és fiataloknak. Kellemes könnyed stílusban van megfogalmazva példákon keresztül, mondjuk főleg írói szemszögből, ezért ha valaki festő vagy fotós, vagy szobrász át kell kicsit fogalmaznia, de még így is jól tud működni. Érdemes elolvasni és megfogadni a tanácsait.

Nagy_Barna>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Méretéhez és szellős szerkezetéhez képest meglepően tartalmas könyv, egész sok konkrét példával, tanáccsal. Számomra kellemes meglepetés volt Austin Kleon stílusa, és lazaságával együtt nagyon is komolyan vehető tanácsai.

rebarbarafagyi>!

Austin Kleon: Mutasd meg magad! 10 tanács, hogy felfigyeljenek a munkádra

Ez most nagyon kellett! :)

kukumaluthch>!

Dan Chaon író szerint „az írók világa tele van olyanokkal, akik mindenáron meg szeretnék jelentetni az írásaikat olyan újságokban, amelyeket ők maguk nem is olvasnak […].”
Én emberi spamnek hívom őket. Mindenütt ott vannak, minden területen ott ólálkodnak. Nem akarják megfizetni a tanulópénzt, hanem azonnal a csúcsra törnek. Az ötleteid egyáltalán nem érdeklik őket, inkább rád akarják tukmálni a sajátjaikat. Nem akarnak senki más rendezvényeire ellátogatni, de a járdán kezedbe nyomják a szórólapjaikat, hogy te menj el az övéikre. Az efféle emberek és téveszméik mindenképpen szánalomra méltók. Úgy fest, hozzájuk nem jutott el annak a híre, hogy a világ senkinek sem tartozik semmivel.

123-124. oldal, 7. fejezet - NE VÁLJ EMBERI SPAMMÉ! (HVG Könyvek, 2014)

kukumaluthch>!

Ha arra törekszel, hogy megőrizd magadnak, amit megtanultál, az nemcsak szégyenteljes, hanem egyenesen romboló hatású. Amit nem adsz bátran tovább, magad is elveszíted. Nyisd ki a páncélszekrényed, és keresgélj benne!

– Annie Dillard –

112. oldal, 6. fejezet - ADD TOVÁBB, AMIT MÁR TUDSZ! (HVG Könyvek, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Annie Dillard