Lilly ​előtt (Előtt 3.) 62 csillagozás

Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Cash Mayson pontosan tudja, mi a helyes döntés, amikor választania kell élete szerelme és születendő fia között. Akkor is, ha ez összetöri a szívét.
Amikor Lilly Donovan azzal szembesül, hogy élete szerelme nem az, akinek gondolta, és egyedülálló anyaként kell helytállnia, pontosan tudja, mit kell tennie. Kérdés, hogy elég erős-e hozzá?
De mi van akkor, ha valaki évekkel később rájön, hogy minden hazugság, amit addig tudni vélt?
Vajon képesek-e ők ketten legyőzni az eléjük tornyosuló akadályokat, és újra egymásba szeretni?
Cash Mayson már el is felejtette, milyen érzés, ha valaki szereti. Most, hogy Lilly visszatér az életébe, felelevenednek az emlékei. Mindent elkövet, hogy ezúttal megtartsa a szeretett nőt és a fiát se veszítse el.
A szerelem ereje csodálatos, lássuk, legyőz-e minden ármányt.

Eredeti mű: Aurora Rose Reynolds: Until Lilly

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
272 oldal · ISBN: 9786155676369
>!
Művelt Nép, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676352

Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bitten 
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Kicsivel több akció és kevesebb torna …. Jobb lett volna.
Alapötlet tetszett, főleg a srácok apró hibái színezték és mulattaták perceimet. Vhogy nem sikerült gatyába ráznia a gondolatait, az egyensúly nem lett meg és emiatt billemt a mérleg az éretlen felé.
Mind leszámítva tetszett.
Szeretem mikor a fordítók törik a magyart ami manapság egyre gyakoribb.
Egy gondolat mely sírva fakasztott nem kellett volna a harom lány nevét lefordítani vagy egy apró zárójeles vagy egy labjegyzet de ez igy elég csunya lett :'D

Until him/her várlak tárt karokkal és Kenton magácskára is igen kíváncsi lennék ;)

>!
Enikő_Darai_Enii
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Igaz, hogy nem a legjobbra értékelt sorozatról van szó, de nekem kikapcsolódás céljából mindig tökéletes szórakozást nyújtanak a kötetei. Ugyan nincsenek bennük világrengető gondolatok, de néha ilyen is kell, nem?

Nem szeretnék semmi spoilereset írni, így csak annyit mondanék, hogy a felállás érdekes és az első találkozásnál (a nagy kihagyás) után ugyan meg tudnám kérdőjelezni Lilly döntését, viselkedését. Ámbár azt is látom, hogy egy tökéletes világban, ahol mindenki önzetlen és jószívű akár reális lehetne a szituáció. Mivel sajnos a való világ nem ilyen, így viszont elég kétséges, hogy tudunk-e azonosulni a döntésével.
Mindenesetre ez az a pont, ahonnét engem magával sodort a történet és tényleg nagyon gyorsan ki tudtam olvasni.

Lilly egy igazán kedves, tiszta szívű, elfogádó ember, mindemellett egy csodálatos anyuka! Öröm volt olvasni, ahogy a gyerekekkel bánik, ahogy foglalkozik velük és ahogyan neveli őket.

Cash szintén ide sorolható, csak nyilvánvalóan apukaként. Ha a gyerkekről, az ő védelmükről van szó nem ismer határt. Igen, követett el hibákat, de mind ezt tesszük nem? A lényeg, hogy amikor odajutottak előről tudták kezdeni a kapcsolatukat egymással és a gyerekekkel is. Nehéz helyzet volt, de képesek voltak túltenni magukat a múlton és előre nézni. Ez mindenképpen értékelendő.

Ezek után Lilly és Cash kapcsolata az előző kötetekhez hasonló gyorsasággal fejlődött, miközben azért viszonylag nagy időközöket tettünk meg. Úgy érzem irreálisnak titulálhatják páran, de ha megnézzük az írónő stílusát rájöhetünk, hogy ő így ír. A megszoksz vagy megszöksz kategória.
Visszatérve a kapcsolatukra: azok után, amiken keresztülmentek, szívmelengető az odaadásuk, bizalmuk, szeretetük a másik iránt.

Ők és a gyerekek egy szinte már tökeletes család benyomását keltik, sok-sok cukormázzal. Csöpög az egész könyv tőle, de évente egyszer, kétszer még én is kibirom, aki pedig nem szereti az ilyen kaliberű könyveket, az bele se kezdjen!

Nekem tetszett, kikapcsolt, szórakoztatott, gyorsan tudtam vele haladni, a romantika is pont az egészséges keretek között volt jelen benne, de a hiányosságai/hibái miatt egy fél csillagot levonok.
(És kíváncsian várom a sorozat lezáró kötetét!)

10 hozzászólás
>!
ap358 P
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Minden, ami ebben a kötetben érdekelt, az benne van a címben: előtt.
A második rész végén megjelenő spoiler miatt az eddigi legizgibb résznek gondoltam , de amit vártam, az sajnos pár mondatban le lett tudva, az írónő feleslegesnek vélhette az egész részt (a megismerkedés kivesézése, az egymásba gabalyodás, nagy szócsaták, konfliktus, stb.). A történet ugrik pár évet és onnan veszi fel újra a szálat, hogy Cash és Lilly véletlenül összefutnak.
„Vajon képesek-e ők ketten legyőzni az eléjük tornyosuló akadályokat, és újra egymásba szeretni?” Ez a fülszöveg egyik legfélrevezetőbb része.
Cash és Lilly szerették egymást, és amint ismét találkoznak, rádöbbennek, hogy spoiler
Cash az a tipikus ősember karakter, akinél nem vonzóan, hanem pofátlanul irritálóan van ábrázolva a domináns éne. Azt vártam, mikor mondja meg Lillynek, melyik lábbal kelljen ki az ágyból, mert ha nem úgy tesz, jön a fenekelés.
Lilly naiv, butuska, és Cash láttán úgy olvad, mint cukorka a tűző napon.
A kettejük közti kémia nem lett felvezetve, csak be lett dobva, hogy itt van és kész. Kedves olvasó, fogadd el, hogy ők ennyire imádják egymást, ez az alap, innen indulunk. Én nem innen szerettem volna, de ezt kaptam.
Nem volt igazán konfliktus, egy totál szerelmes pár mindennapjait követhettem végig, némi áskálódással. A végére bedobott akció szinte nevetséges volt.
Ez a könyv kikapcsolódásnak sem volt jó, egyenesen bosszantott. (A fordításról és a gyerekek beszédhibájáról – végig így olvashattam a megszólalásukat – már nem is beszélve.)

>!
l_moni
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Kezdem azzal, hogy ilyen csúnya borítót már régen láttam. Első pillanatban azt hittem egy csajszi van rajta, szörnyen fotózva, aztán jöttem rá, hogy neeeem, az bizony egy pasi. Szerencsére a könyv maga jó :)

Könnyed olvasmány Cash és Lilly története. Nem értem, hogy Cash a válása után miért is nem kereste meg Lilt, miért nem tett többet kettőjükért, úgy hihetőbb lett volna az „életem szerelme” rész. Azért szeretem őket :) Izgultam értük.
A két kicsi meg tünemény, Jax igazi védelmező bátyus. Ashlyn pedig egy kis hercegnő.
A „kedves” exre nincsenek szavaim.

3 hozzászólás
>!
Eszter_Lina24 I
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Hááát…ez béna volt :'D
Na jó, ez így nem pontos. Azt kaptam alapvetően amire számítottam, de mégis így a 3. könyv táján kicsit uncsi, hogy alig variálják a sztorit. Nekem nagyon lapos volt. Na jó, ez sem teljesen igaz, mert amíg olvastam élveztem, de csak olyan 60%osan (márha létezik ilyen értékelése az olvasásnak XD) és mikor befejeztem az első gondolatom azt volt, hogy ezzel a könyvvel kár volt ennyit szenvedni a kiadónak, mert béna. :'D :/
Ráadásul egyes szavak…. :”D Nem tudom, hogy ezek a fordításnál csúsztak el vagy az eredeti változatnál lettek ilyen idióták, de én kikészültem a szex jeleneteknél a kéjbarlang, fegyver, dorong és lyuk állandó használatától. Ezek a szavak tönkretették, a helyenként amúgy is lapos ungabungázásokat. A végén már kínomban csak nevettem. XD

6 hozzászólás
>!
Silverlight
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Nagyon vártam már erre a könyvre, s nem csalódtam benne, de nem is tetszett annyira. A legnagyobb probléma ezzel a sztorival, hogy néha olyan érzésem volt, mintha az írónő csak gyorsan összecsapta volna, pedig szerintem alapvetően egy jó történetről van szó. Nagyon gyorsan történnek benne a dolgok. Azonban jó volt újra olvasni a testvérekről és a már megházasodottak családjáról. Cash apaként egy egész más karakter, mint a többiek voltak. Lilly pedig becsülendő, ahogyan a gyerekekkel bánik. Egy küzdő szellem, aki a sok probléma és teher ellenére képes talpon maradni és mindeközben gondoskodónak lenni. Az alaptörténet jó, s van benne sok jó rész, ami megfogott és olvasásra késztetett.

>!
Művelt Nép, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676352
>!
Kathreen
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Szeretem a második esély történeteket, így történetileg nem is lett volna rossz. Csak sok helyen olyan kidolgozatlan volt, minden gyorsan megoldodott.
És a másik nagy gondom, hogy nem tudom, hogy a fordítás volt sok helyen a szörnyű vagy az eredetiben is ilyen h*lye kifejezések voltak-e, de nem ártott volna valakinek kiadás előtt átolvasni.

>!
ladydark
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

A történettel magával annyi bajom nem volt. Kicsit néha hiányzott belőle valami, de ez nem zavart annyira.
Ami valójában kicsapta nálam a biztosítékot azok a fantasztikus megfogalmazások voltak, leginkább pedig a kegyetlen fordítás, ami számtalanszor élvezhetetlenné tette a könyvet. Nagyon régen nem olvastam már ennyire gyenge magyar fordítást, pedig olyan színes a nyelvünk a gyakori szavainknak akár 6-7 szinonimája is van, nem tudom minek kellett egy mondatban vagy bekezdésben mindig ugyan azt az 1 szót használni. Nagyon bosszantó volt.

>!
Kikyo P
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

A könyv minden apró hibája ellenére megfelel az elvárásoknak, és ha Reynolds-t értékeljük, nem a fordítót, akkor még az ötcsillagos kategóriába is belefér. Ha valaki netán az előzmények nélkül olvassa, az ne várjon többet egy könnyed olvasmánynál, aki pedig már ismeri a többit, annak természetesen nem okoz meglepetést.
Részletes értékelésem: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/04/ertekeles-au…

>!
Tünde_Vágási
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt

Teljesen elvesztem benne. Kikapcsolódást jelentett a könyv olvasása. Bár még mindig azt mondom, hogy November könyve a legjobb, de ebben is volt mindenféle izgalom, humor, romantika és cuki gyerekek. Elolvadtam, akármikor a gyerekekről volt benne szó. Jax nagyon vagány kiskrapek. Ashleyn igazi hercegnő. Nagyon cuki. Eltudom képzelni, amikor csipőre rakja a kezét. spoiler Végig lehetett sejteni, hogy minden mellett majd Jules fog állni. Nem igen láttam még ilyen szívtelen nőszemélyt, mint amilyen ő is. Lily viszont megérdemli a boldogságot a sok nehézség és viszontagság után, aminek a többségéért Jules a felelős. Cashel teljesen jó párost alkotnak. A történet ugyanolyan gyorsan haladt előre, mint az előzőek. Véleményem szerint egy picit alul van értékelve a sorozat.
Így megfelel @Enikő_Darai_Enii :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Beusom24

– Örülök, hogy nem utálsz – suttogja és a szavai bánatosan hangzanak. Kinyitom a szemem.
– Pedig akartam. Tényleg akartam. Dühöngeni akarok, kiabálni és zokogni, de nem megy. Úgy érzem, mintha nem is történt volna semmi.

>!
Beusom24

– Bestia? – kíváncsi lennék, miért hívnak így egy aranyos kiskutyát.

>!
Kicsicsillag123

Cash: – Nem tudom, mi az. Nekem nincs Facebookom.
Lilly: – Nem vagy fent a Facebookon? – kapkodok levegő után. – Honnan a csudából tudod, mi van a barátaiddal, ha nem vagy a Facebookon?
Cash: – Felhívom őket, és azt mondom: „Hékás, mi van veled? Hogy mennek a dolgaid? Mi újság?”

>!
pufivipi

„A tapasztalat a legnehezebb tanító. Először
vizsgáztat, és csak utána következik a lecke.”

>!
Kicsicsillag123

Lilly: – Ma este skype-olok anyuval, hogy beszélhessen Ashlynnel. Akkor te is találkozhatsz vele.
Cash: – Mi az a Skype? – Döbbenten nézek rá. Ki az, aki ezen a világon nem tudja, mi a Skype?
Lilly: – Most viccelsz, ugye?
Cash: – Nem – rázza meg a fejét.
Lilly: – A Skype a legjobb találmány a világon.

>!
Kicsicsillag123

– Szia, anyu.
– Szia, édesem. – Anyu mosolyog, aztán Cashre néz, tágra nyitja a szemét, és újra rám emeli a tekintetét. – Nos, legalább dögös, még ha seggfej is.
– De anyu! – csattanok fel.
– Ó, kérlek, most legalább látom, miért vagy annyira odáig érte. – Ide-oda mozgatja a kezét, majd észreveszek egy árnyékot anyu jobb válla fölött, aztán apu odaül mellé az egyik konyhaszékre. Beharapom a szám szélét, nehogy nevetésben törjek ki. Apu tetőtől talpig vadászöltözéket visel. Rövid haját hátrasimította, a szeme alatt szétkent fekete festék. Nála van a vadászpuskája, a vadászkése, és a hóna alatt egy tokban kés lapul.
– Szia, apu. – Halkan felkuncogok. Apu rám mered, aztán Cashre néz, és én is azt teszem. Kicsit piros az arca, úgy néz ki, mint aki megpróbálja visszafojtani a nevetést. – Apu, anyu, ő Cash. Cash, ők a szüleim, Frank és Tina Donovan – mutatom be őket egymásnak.
– Nagyon örvendek uram és asszonyom – biccent a szüleim felé, és halljuk, hogy anyu az orra alatt motyog valamit a modorról és a jó megjelenésről.
– Apu, miért vagy így beöltözve?
– Gondoltam, tudatnom kellene ezzel a fiatalemberrel, hogy a SEAL egység tagja voltam. Tudom, hogyan jussak be helyekre és jussak ki onnan észrevétlenül. Tudom, hogy kell megölni valakit, mielőtt még észrevenné, hogy egyáltalán ott vagyok. És tudom, hogyan…
– Jó, jó, tudom, de mi köze van mindennek a vadászfelszerelésedhez?
– Nem fért bele az egyenruhájába – szól közbe anyu. – Hidd el, drágám, próbálta. Még engem is megkért, hogy gomboljam be, de minden hiába. – Anyu megrázza a fejét, aztán elmosolyodik, amikor apu felé fordul és kihívón bámulja.
– Asszony, mondtam, hogy ne süss állandóan.
– Ó, ácsi! Ne fogd a sütésre a túlsúlyodat.
– Anyu, apu… – sóhajtom.
– Remek – néz apu még mindig anyura. – Tudod, ezért később még fizetni fogsz – mondja halkan, mire anyám elpirul.
– Nagyszerű, lennétek szívesek öt percig normális szülőként viselkedni? – csóválom a fejem.


A sorozat következő kötete

Előtt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
J. A. Redmerski: A soha határa
Penelope Douglas: Szívatás
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Cora Carmack: Színjáték
Christina Lauren: Gyönyörű játékos