A ​tűzróka (Az ikerlángbűbáj 1.) 121 csillagozás

Aurora Lewis Turner: A tűzróka

A ​léleknek hét szintje van, és minden őrző vonzódik egyhez…
Amaja egy titokzatos tűzeset után a mogorva, flegma, kissé életunt harcos, azaz a Vadász oltalma alá kerül. El kell hagynia Japánt, hogy ő is kivegye részét a világ kezdete óta tartó háborúban; harcoljon a lelketlenekkel, és őrző váljon belőle.
Magyarországra érkezik, ahol a Margitszigeten lévő, titkos Akadémián megismeri ikertestvérét, Alexandert. A két árva nyomozásba kezd, hogy kiderítse, miként haltak meg a szüleik. Ekkor még nem is sejtik, milyen titkok és rejtélyek övezik őket, miközben új barátaiknak is bőven akad rejtegetnivalója.
Vajon kiderül, miért száműzték az ikreket a Föld két külön pontjára, hogy ott nevelkedjenek? Mi köze lehet az Elsőknek, akik maguk is lelketlenek, a testvérekhez és világunk pusztulásához? Vajon Amaja megbékél-e valaha a tűzróka jelenlétével, mely egyszerre perzseli fel az emberek és őrzők életét… És végül meddig tudja távol tartani magát a Vadásztól, aki felébreszti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
NewLine, Bakháza, 2022
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373823
>!
NewLine, Bakháza, 2022
358 oldal · ISBN: 9786156373847
>!
NewLine, Bakháza, 2022
358 oldal · ISBN: 9786156373830

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Amaja


Kedvencelte 20

Most olvassa 8

Várólistára tette 183

Kívánságlistára tette 178

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Cs_N_Kinga P>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Először is ÉLJEN ÉLJEN!!!! Végre van varázslóiskolánk!!!!!! És nem is akárhol és nem is akárhogyan. Egyszerűen imádtam a történetet! Igaz vannak még benne olyan dolgok, amik nem igazán tetszettek, de elvitt magával, berántott és nem volt visszaút!!! A második résztől nagyon – nagyon sokat várok!!!! Imádtam a férfi és a női karakterünket is! Úgy gondolom egy kiemelkedő kötet sok szempontból. Leginkább az alapötlet tetszik. Annyira egyedi, annyira friss! A nyelvek kavalkádja, a Margitunk szigete, „kis” magyar vonatkozás… Csak ajánlani tudom a mai fiatalságnak! spoiler
Izgatottan várom a folytatásig jussak és arról még inkább áradozhassak. Bár a csavarokban itt sem volt hiány, sőt, a végén akkora volt, hogy az államat azóta szedegetem a földről:DD
Bővebben itt: https://streamyard.com/7msmqezpa769

3 hozzászólás
RTMariann P>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Nagyon próbáltam szeretni, mert magyar szerző, fantasy, Budapest, magyar Roxfort meg minden, de mégsem ragadott magával.

Olvastam egy értékelést ahol azt írták, hogy közösen írta a könyvet a rajongókkal vagy szurkolókkal. Teljesen egyetértek vele abban, hogy valószínűleg emiatt érződik annyira kezdetlegesnek a stílus és tényleg olyan, mintha mindent összedobáltunk volna, amiről valaha hallottunk fantasy kapcsán. Nem is az zavart leginkább, hogy annyira Harry Potter áthallású volt a sztori (még a főbb karakterek is megtalálhatóak) ami miatt sokkal kevésbé tűnt eredetinek, hanem hogy olyan amatőr stílusban íródott. Persze első regény én értem, de lehet egyedül jobban boldogult volna az író. Rá kell jönnöm, hogy nem kedvelem az E/3-ban írt könyveket, szeretem ha a szereplő a mesélő. Egyébként kedvelem az ifjúsági könyveket, de ezen annyira érződött, hogy az, hogy már zavaró volt. A new adult címke teljes mértékben indokolatlan!

Ami pedig a legjobban kiakasztott a 2 főszereplő mellett ez a „dugj, hogy lenyugodj” típusú hozzáállás egy 16 évessel szemben. Értem én, hogy náluk az már felnőttnek számít, de ez nekem nem elégséges indok vagy magyarázat. off A Hiéna, Vadász, Jack vagy hívjuk bárhogy egy tahó. Amaja játssza a megfontolt, okos, dörzsölt nagylányt, közben meg fogalma sincs mit csinál. Ami normális is ebben a korban egyébként. Kettejük párosa meg egyenesen nevetséges. Nagyon nem pálya ez a romantikus szál. Az a rengeteg obszcén duma meg megkoronázta a véleményem. Nekem is csusszan ki a számon ez-az, de ebben a könyvben minden páratlan oldalra jutott egy ilyen teljesen értelmetlenül. Alapvetően a korkülönbséggel sincs problémám off, de hogy tizenévesek számára íródott könyvben teljesen okés, hogy egy tanárral kavarjunk, aki minimum 15-20 évvel idősebb (esetünkben meg ki tudja mennyivel) az nagyon gáz. Ne érezzék már azt a tini olvasók, hogy ez totál okés. Egyébként meg egy szűz 16 éves lány mióta tud úgy gondolni egy férfi testére, mint egy tapasztalt felnőtt nő, aki már tudja is mit akar? Hiteltelen volt.
A vallási történelemhez való visszanyúlás meg egyáltalán nem értem honnan jött. Jó, oké ez lett volna benne az eredeti, de mégis olyan furcsa volt.
Olyan érzésem van, mintha összeguberáltuk volna a fantasy elemeit. Vámpír, vérfarkas, alakváltók, varázslat, mágia, magyar Roxfort.. Mehet bele minden.

Nagyon akartam szeretni, de attól tartok már nem fogom folytatni a sorozatot.

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó, mert számomra hatalmas nagy kedvenc lett ez a kötet. *-* Nagyon szeretem a fantasykat, de mostanában volt egy-két rosszhoz szerencsém, ami kicsit elvette tőle a kedvemet. Aurora kötete most visszahozta a fantasyba vetett hitemet, végig pörgős, eseménydús és izgalmas volt a cselekménye a Tűzrókának. Tetszett, hogy szépen vegyítette a japán és a magyar kultúrát, hagyományokat a könyvben, illetve azt is örömmel láttam, hogy Budapesten játszódik nagyrészben a cselekmény. A Vadász és Amaja karaktere is nagyon szimpatikusak lettek számomra, tetszettek a közös jeleneteik, ahogy csipkelődtek egymással, mégis számíthattak mindig a másikra, ha baj adódott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen kalandokba keverednék majd még ők ketten a következő kötetben.
Bővebben: link

Chöpp >!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Ígéretes kezdés után egyre kevesebb lelkesedéssel olvastam. Az alaptörténet nagyszerű. Nem kizárt, hogy a következő részek beváltják majd az elején a könyvhöz fűzött reményeimet. Egyelőre várakozás teljesen tekintek a jövő felé. Valahogy kevéssé vagyok lelkes a 16 éves korosztály ereszdelahajamat kicsapongásai és szexuális fantáziái kapcsán. Minden bizonnyal elképesztően felkapott korunkban, de azt gondolom, hogy létjogosultsága annál kevesebb. Bár a szülői oldalról inkább látom feketének vagy fehérnek ezeket a dolgokat.

1 hozzászólás
fekiyeti79>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Érdekes találkozása a japán és a héber mondavilágnak…

Sosem olvastam még interaktív regényt, így a folyamatot is csak nagyvonalakban ismerem ("közönségszavazat" alapján alakul a történet), de az összkép, a végeredmény meglepően jól sikerült.
Kicsit „szellős” nekem az egész; sok olyan momentum van a történetben, amire ráfért volna komolyabb kidolgozás, részletesebb leírás, vagy mittomén, de ennek ellenére abszolút élvezetes:

Azonnal, durr bele-módon indít egy jóféle hentelős cselekménysorozattal, hogy csigázza, hergelje az olvasót, csak azért, hogy utána leülve, lassabb mederben folyva ismertesse meg a szereplőket, válaszolja(?) meg a közben felmerülő kérdéseket. Persze az, hogy leül a történet, nem feltétlenül jelent negatívumot. Az alternatív Budapest, a karakterek itt zajló élete határozottan érdekes; néha meglepő, néha vicces, néha fordulatos, szóval egy rossz szó nem érheti a ház elejét. :)

Hogy mi van a házon belül? Nos, véltem felfedezni hasonlóságot korábbi művekkel… Igen, a sokak által emlegetett Harry Potter biztos nagy hatással volt az Akadémia működésére, de nekem mégis más jutott eszembe. Mégpedig a Fegyverforgató sorozat: a főszereplő-páros szinte egy az egyben ugyanaz mindkét történetben. Ez lehet negatívum, de engem egyáltalán nem zavart, csak feltűnt.
A Szent Iván éji Vadászatot, illetve az ezzel kapcsolatos „kötelezettséget” egy kicsit erősnek éreztem – elvégre mégis csak 16+ -os tinikről van szó –, de ezt leszámítva nincs okom panaszra.

Szóval kitsune, Ádám és Éva (na meg Káin), lelketlenek, vámpírok*, varázslat, sulibetyárok, alakváltók, meg ilyenek… vulgáris szavak, szexuális utalások (inkább 16 éven felülieknek ajánlott)… kellemes kikapcsolódás! :)

* off

4 hozzászólás
vighagika>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Sokat gondolkodtam rajta, hogy 4,5 vagy 5 csillagot adjak a könyvnek, mert valóban nem volt tökéletes, voltak benne – szerintem – indokolatlan események és kevésbé kifejtett magyarázatok, de aztán rájöttem, hogy így sem lenne fair lepontozni, mert gyakorlatilag mindenhova magammal vittem az olvasnivalót.
Egyszerűen nem tudtam letenni, annyira érdekes, izgalmas és új volt egy magyar szerzőtől, hogy szinte megállás nélkül olvastam. Ráadásul én egyáltalán nem éreztem kiszámíthatónak, gyakorlatilag semmire nem jöttem rá a végéből azon kívül, hogy spoiler.
Amit picit furcsának tartottam az az, hogy Amaja spoiler
A baráti csapatot imádtam, mindenki különleges volt és jól kidolgozott, de Jacket is nagyon szerettem, végre nem egy tipikus könyves pasit kaptam a megszokottak után spoiler.
Szóval összességében szuper olvasásélményt kaptam ettől a kötettől, alig várom, hogy megkaparintsam a másodikat!

*Kiegészítés: buta dolog, de kényszeres vagyok, szóval borzasztóan zavar ezen az egyébként gyönyörű (!!!) borítón, hogy hiányzik a minimális vörös a fehér bundából. :D

Mrs_Curran_Lennart P>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

A Japán kezdés után Budapestre visz a történet, ami nem meglepő egy magyar szerzőnél, de azért volt pár furcsaság. A lelketlenek eredetének magyarázatán például nagyokat mosolyogtam, de hát nem ő az első, aki felhasználja ezt a káinos történetet. ( J Frost a Cat és Bones sorozatban). Zárójelben jegyezném, hogy Ádámnak és Évának nemcsak két fia volt, hanem még sok fia és lánya is született, különben sosem népesült volna be a Föld. Na de vissza a cselekményhez. Rengeteg a csihi-puhi az elején, Jack rendesen aprítja az ellent, aztán átmegyünk egy kis magyar Roxfortba, csak ez a varázssuli a Margitszigeten van. Hősnőnk, Amaja nyughatatlan természet, sorban csinálja a kalamajkát, vonzza a bajt, igazi tűzrőlpattant kiscsaj, szó szerint is. Sok potemciál van.a történetben, több vonalon el lehet indulni, gondolom a szerző is több részben gondolkodik. Igazi ifjúsági fantasy, bár inkább 14 év felettieknek.

Zyta88>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Szeretném leszögezni, hogy bőven van fantázia ebben a világban, és ha nem lenne a romantikus szál olyan, amilyen, akkor sokkal jobbra értékelném, és egy percig sem kéne gondolkoznom, hogy kell-e nekem a folytatás. De kezdjük a jó dolgokkal! A 16 éves Amaja hirtelen belecsöppen az őrzők világába, miután felszínre tört különleges képessége szép kis károkat okoz. Ezzel kapcsolatban azért maradtak bennem hiányérzetek, egész pontosan mi történt, mit csinált Amaja, mi lett a falujával, vagy akár a befogadó családjával. Erről nem derült ki semmi, csak megtudjuk, hogy csinált valamit, aztán fogják és elviszik Budapestre. Bizony, bizony, végre ez is elérkezett, nekünk is lett varázsiskolánk! Elrejtve az emberek elől, hol máshol, mint a Margit-szigeten. Még Szent Margit alapította, aki az első őrző volt és a világ minden tájáról jönnek ide tanulók. Itt megtörténnek azok a dolgok, amik a szokásos hasonló történetekben, barátok, ellenségek, szerelmek, érdekes órák, unalmas órák, jófej tanárok, szívatós tanárok, elveszett ikertestvér, és ki hinné, de Amaja és a testvére természetesen olyan különlegesek, amilyet évszázadok óta nem láttak. Ami egyedi benne, az a világ. Kik ezek az őrzők és mi őriznek? A léleknek hét szintje van, amelyeknek csak egyike az emberi lét, és a különleges képeséggel rendelkezők képesek vándorolni az egyes szintek között. Így tudnak valamilyen állattá vagy növénnyé változni, esetleg erősebbek a megérzéseik, értenek a varázsláshoz, vagy irányítani tudják valamelyik elemet. A hetedik szint a halhatatlanság, ám aki azt eléri, elveszíti emberi mivoltát, lélektelenné válik. Na ők itt a gonszok és ellenük harcolnak az őrzők, próbálják megőrizni a békét. Nagyon tetszett ez, hogy mindenkinek megvan a saját totemállata, -növénye, valakinek az megy könnyen, hogy állatalakot öltsön, valakihez a növények állnak közelebb, valakinek meg egyik sem megy, de jó a varázslásban. És az is tetszett, hogy a lélektelenek meg tárgyakká tudnak változni, hiszen a tárgyak azok, amik halhatatlanok. És mivel érzelmeik sincsenek, nem hat rájuk a zene, így lehet például könnyen beazonosítani őket. Milyen jó már ez! Akárcsak az, hogy kik voltak az első lélektelenek, hogy hogyan keletkeznek a vámpírok, merthogy ők is részesei ennek a világnak, és kicsoda Helena. Ez a mitológiai háttér vagy világépítés – vagy minek nevezzem – az ami tényleg egyedi és ötletes és ami miatt nagyon érdekelne a folytatás.
De. Borzalmasnak találtam a romantikus szálat. Egyáltalán, rajta sincs a címke, teljesen váratlanul ért, hogy ennyire hangsúlyosan jelen lesz, és én tudom azt is szeretni, de nem ilyen formában. Nagyon rossz volt, hogy az elején rögtön odatolta elém azt a suttyó paraszt férfiembert, akinek idézem “mellkasa olyan keménynek tűnt, hogy úgy érezte, ha beleharapna, kitörne a foga”, és az ehhez hasonló leírások mellett ment a folyamatos huzavona a 16 éves Amajával. Azt a világot meg amit fentebb írtam jó 100 oldallal később kaptuk meg. Ezt mindenképp fordítva kellett volna szerintem, mert még ha van is olyan olvasó, aki képes beleszeretni ebbe a Vadászba, az is előbb tudni akarja, hol vagyunk, milyen világban, mik a feltételek, stb. Ráadásul úgy volt leírva, hogy a Vadász kinézetre olyan, mint egy csöves, szakállas, bozontos, rongyos ruhákban jár, ha a száját kinyitja, abból is a legtöményebb mocsok tör elő, na most egy ilyen embernek nem tudom átérezni miért is akarja főhősnőnk a mellkasát harapdálni, ráadásul pár óra ismertség után, ami alatt csak veszekedtek meg beszólogattak. Úristen, a krumplibaba becézéstől kihullott a hajam. Az én romantikus énemet zavarta az is, hogy Amaja még csak 16 éves, a Vadász pedig minimum 10, ha nem akár 20 évvel idősebb spoiler. Értem, hogy ebben a világban 16-tól már felnőttnek számítanak, de azért nekem erős volt az is, hogy kb már az számított gáznak, ha valaki még nem csinálta, sőt, Amajának ez a fentebb leírt suttyó paraszt immáron tanári minőségében azt találta mondani, mikor nem tudta használni a képességét, hogy menj, és dugjál egy jót, az majd segít. Nem tudom, ez milyen példát állít a fiatalok elé, akiknek a kötet szánva van. Alapból kiborított ez, hogy Amajának senki nem akart semmit elmondani, és senki nem próbálta elmagyarázni neki, hogyan tudná előhívni a képességét, egyedül egy tanárnő mndott neki egy fél mondatot, amihez vissza is tudott nyúlni később. Miért???
Visszatérve a Vadászra, mert úgy érzem, még nem szidtam eleget, borzasztóan zavart az is, amennyit káromkodott. Szívem szerint rátenném a könyvre az obszcén nyelvezet címkét is. Értem, hogy nem csak a harapnivaló mellkasa kőkemény, hanem maga a csávó is, mivel szépen elbánt vele az élet, de csak lehet ezt úgy is éreztetni, hogy nem röpködnek a f*szok öt oldalanként. Az én számon is van, hogy kicsúszik ez-az, de egy könyvben kevésbé szeretem ezt, pláne ifjúságiban és pláne ilyen formában, amikor igazából semmi célja nincs. Nem tetszett ez a se veled, se nélküled kapcsolat köztük Amajával, egyáltalán rühelltem az egész romantikus részt, ami amúgy nem jellemző rám. És emiatt nem tudtam, hogyan értékeljem és akarjam-e a folytatást.
A mellékkarakterek is elég kezdetlegesek voltak, az iskola teljesen a sablon varázsiskola, és nyilván volt hasonlóság, de nem is azt éreztem, hogy HP utánzat, hanem sokkal inkább, hogy A fegyverforgató sorozathoz akart hasonlítani, amit egyébként nagyon szeretek, csak itt pont azok az elemek idegesítettek, amikben ahhoz próbált hasonlítani és minden más tetszett. Közben láttam értékelésekben, hogy nem egyedül írta az írónő, hanem rajongókkal együtt, az talán magyarázza ezt a kidolgozatlanságot és a mindent dobjunk bele, ahogy eddig láttuk érzést. De ez csak a karakterekre meg a környezetre igaz, a világ háttere nagyon ott van szerintem. Baromi olvasmányos is volt, nagyon komfortos volt nekem ez a varázslényes, iskolás téma, gyorsan tudtam haladni vele (főleg miután végre megérkeztünk az iskolába, az eleje fájt). De még mindig nem tudom, kell-e nekem a folytatás.

2 hozzászólás
bemese05 P>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Kicsit tanácstalan vagyok a csillagozást illetően, mert volt ami tetszett, de volt olyan is ami annyira nem. Volt egy pár dolog a könyvben, amit nem igazán értettem, h hogyan is lyukadtunk ki oda.
A könyv eleje érdekesen indul Amajával, tetszett a Vadásszal való találkozása! Érdekes utazásra indultak. De sajnos miután kicsit jobban beleláttunk a dolgokba, már inkább frusztrált Jack és Amaja párosa.
Se Jack-et, se Amaját nem sikerült megszeretni sajnos! Amaja elég butácska lány, tűzről pattant, szó se róla, de szegénynek olyan lassan állnak össze a dolgok, h szinte a szájába kell mindent rágni!
Jack… Én élek-halok a rosszfiúkért, de sajnos ő nem mozgatta meg bennem azokat a szálakat, amik ahhoz kellenek, h odáig legyek érte. Lehet, h az volt a baj, h keveset szerepelt és szinte mindig csak a bunkó énjét láthattuk!
Lettek azért kedvenceim a könyvben! Alexandert, Astridot és Hubát nagyon megkedveltem! Tetszett az a csapat amit alkottak! Főleg, h minden csínytevésben együtt voltak mindannyian, még stréber Bianca is!
Érdekes volt, h Budapesten játszódott a legtöbb jelenet. Nem emlékszem, h olvastam-e valaha olyan fantasyt, aminek a mi fővárosunk volt a helyszíne! Tetszett, h el tudtam képzelni, h mikor merre felé járnak!
Igazából tetszett ez a világ is ahova csöppentünk. Bár néha az volt az érzésem, h túl sok mindent akarnak csinálni. Varázslás, alakváltás, a növényekkel való kapcsolatuk, védjék az embereket, tanuljanak meg harcolni, ilyen bűbáj, olyan bűbáj, spoiler
Szóval 3 év alatt megtanulni ennyi mindent ezeknek a diákoknak, úgy h sokan a 0-ról indultak és fogalmuk sincs, h hova kerültek…. Majdnem egy lehetetlen küldetés!
A végén azért eléggé meglepődtem,mert erre a csavarra nem gondoltam! Az biztos, h innen lesz érdekes elindulni a következő részben! Jack eléggé feladta a leckét Amajának! spoiler

Gelso>!
Aurora Lewis Turner: A tűzróka

Sajnáltam, mert azért tetszett, de nagyon emlékeztetett más, korábban olvasott regényekre (pl. Fróna Zsófi Fegyverfogató sorozatára). És bármenyire szerettem volna, nem tudtam elvonatkoztatni a korábban olvasottól.
Üde színfolt volt a magyar helyszínre varázsolni egy varázs(ló)iskolát – de ilyenről is olvastam már korábban (Apolló Akadémia)
Egyelőre emiatt nem volt számomra túlságosan meggyőző.
De a szerző stílusa tetszett, könnyeden ír, jó volt olvasni.
Nem tudom, hogy folytatom-e, meglehet hogy később adok még esélyt a folytatásnak.

1666. értékelésem


Népszerű idézetek

DzsDzs88 IP>!

– Már megbocsáss, hogy két mészárlás között nem szoktam illemtanleckéket venni.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Landon "Hiéna"
DzsDzs88 IP>!

– Ebben az országban a tisztelet fontos dolog. De te nem érted. Hogyan is érthetnéd? Hiszen te Sicurei vagy.
– Sicu… mi? – kérdezte a férfi, a fejét vakarva.
– Sicurei, akinek nincs becsülete.
– És vajon az zavar téged, kislány, hogy egy becstelenre vagy utalva, és tőle függ az életed, vagy az, hogy a sötétben állva csorgattad a nyálad egy
ilyen alakra?

28. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Ne szégyelld! Mindenkire ilyen hatással van. Elvégre magas, jóképű, izmos, aztán kinyitja a száját, és kiderül, hogy mekkora suttyó. Itt múlik el a varázs.

163. oldal

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!

– Az egész élet nem több, mint vég nélküli tanulás. Sosem korai elkezdeni.

101. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Bejön neked, mi? – vigyorodott el Huba.
– Fúj! – nyögte Amaja, kikérve magának a feltételezést. – Jóval idősebb nálam!
– Ne hazudj! A vak is látja! Szende kis róka vagy minden órán, de ha a Vadász közelébe kerülsz, egyszerűen felrobbansz és lángolsz.
– Azért, mert gyűlölöm! Idegesít!
– Ilyen a szerelem – vonta meg a vállát Huba.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amaja
BookTime>!

– Már megbocsáss, hogy két mészárlás között nem szoktam illemtan-leckéket venni.

BookTime>!

A hatalom és politika csúnya játékszer. Megrontja és kisemmizi az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · politika
BookTime>!

A tudás hatalom. A hatalom pedig olyan mohó szörnyeteg, amit folyamatosan táplálni kell.

Kapcsolódó szócikkek: hatalom
Mert_olvasni_mindig_jó P>!

– Budapest Magyarország fővárosa – mondta a férfi, de továbbra is értetlenség csillogott a lány szemében. – Elég ha annyit tudsz, hogy Európában van – legyintett megadóna.
– Európa! Párizs! Mindig is szerettem volna eljutni oda! – lelkesült fel Amaja.
– Ja, csahogy Európa rohadtul nem csak Párizsból áll.


A sorozat következő kötete

Az ikerlángbűbáj sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Tracy Wolff: Sóvárgás
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Karen Lynch: Rendíthetetlen