A ​hetedik bolygó (Bolygókeringő trilógia 2.) 20 csillagozás

Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Ashley-t elrabolták. Tőlem, Aurórától függ az élete. Ahhoz, hogy megmentsem, vissza kell szereznem az erőm, amiről egy új élet reményében mondtam le. Az én képességem az övéért cserébe… Útra kell kelnem, hogy megleljem elveszett emlékeimet. A Hetedik Bolygó leghatalmasabbikán, a Nardeenen kezdem a kutatást, melynek fővárosa, Gomora az emberi bűnök tárháza; dúl a prostitúció, virágoznak a drogügyletek, a névtelenek rabszolgákként élnek… Vajon útközben fény derül arra, ki vagyok valójában? Választ kapok arra, hogy kik a szüleim, és hogy miért mondtak le rólam? A legfőbb kérdés pedig: vajon meddig tudom távol tartani magam Lloydtól és a benne élő fenevadtól?
A Hetedik Bolygó a Bolygókeringő trilógia második könyve.

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094063
>!
Olvasni Menő, Göd, 2021
548 oldal · ISBN: 9786156094070

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Pesu>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Neee! Nem lehet így vége! :O
Úristen! Vége!.. És még olyan sokáig kell várnom a folytatásra! :O
Húha!!…
Nem árulhatok el túl sok mindent ugyanis az spoileres lenne számotokra, de az biztos, hogy nincs még egy olyan világ amiben ennyi féle képességgel rendelkező személyek vannak! Mindet kitalálni biztos nagyon nehéz volt, de mégis! Vannak hihetetlen ötletesek, amiket szívesen tudnék én is a magaménak! ;)
Csak néhányat említenék meg és még csak nem is feltétlenül a legjobbakat! Pl. repülés, gondolatolvasás, láthatatlanság, gyógyítás, különféle állatokká alakulás, jövőbe látás, stb.. :))
Nagyon gazdag színvilággal dolgozik az írónő! Minden elismerésem! :)
A humora pedig hihetetlen jó, ugyanis annyit nevettem ezen a könyvön! Rengeteget! Lloyd hihetetlen fazon! Imádom! *.* Szerintem minden csaj így van ezzel, mert az a pasi! Amilyen beszólásai vannak! Meghalok rajta! Kedvencem lett! ❤
Tudom, hogy minden csaj aki olvassa a könyvet oda van érte, de… stip-stop az enyém! XD
Nagyon szeretem a sztoriban, hogy minden bolygó más és más, valamint hogy sosem tudni mi fog történni! meg, hogy mikor mond valamit Lloyd amin szakadok a nevetéstől vagy mikor provokál másokat! Tudom most áradozok róla, de nem tehetek mást! :))
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és a lehetőséget, hogy olvashattam a könyvét! ❤

Juca P>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

„- Mindenkinek szüksége van arra, hogy szeressék”

Valamennyivel jobban tetszett, mint az első rész. Érdekes titkokra derül fény.
Amanda karaktere nagyon szimpatikus volt, igazán jó ember, időnként már-már bölcsnek éreztem, bár lényeges előnyhöz juttatja őt ezen a téren a képessége.

Fordulatos volt a történet, alakul Lloyd és Auróra kapcsolata is. A függővég sejthető volt, még szerencse, hogy itt van már előttem a folytatás.

Lione IP>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagyon vártam, és reménykedtem, hogy fejlődött a megfogalmazás, vagy gatyába rázta esetleg egy jó irodalmi szerkesztő, de sajnos már rögtön az első oldalon fennakadtam. Lehetne sokkal jobb is, hiszen rengeteg fantázia és lehetőség van benne. Habár személy szerint az első könyv történetét jobban szerettem. Ebben valahogy nem volt meg számomra a varázs, és nagyon sok jelenetet fölöslegesnek éreztem. Plusz ez a nehézkes fogalmazás továbbra is elképesztően fárasztó. Egyfolytában félbe akartam hagyni, csak ha már megvettem, úgy voltam vele, hogy csak azért is befejezem off. De számomra ez most nem volt olyan badass, mint az első könyv. Úgy sajnálom. :(

Szalai_Dóri>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

„A szerelem nem ilyen. Az nem ismer észérveket, csak jön és kész.”

Már az első részt is nagyon szerettem, de ez a kötet…egyszerűen zseniális volt.
Hihetetlenül összetett és remekül felépített világban találhatjuk magunkat olvasás közben, ahol mindenki szuper képességekkel rendelkezik, a gondolatolvasást vagy éppen a jövendölést szívesen tudnám én is magaménak. Szerintem itt már sokkal jobban megmutatkoznak az emberek és a névtelenek közötti különbségek, ami még érdekesebbé teszi a cselekményt.
Mivel egy közel 600 oldalas könyvről beszélünk, ezért nyilván zajlanak az események, viszont örültem, hogy sosem vált unalmassá és vontatottá, mert ötletem sem volt mi vár rám a következő oldalakon, mesterien szőtte a szálakat az írónő. Nekem nagyon tetszik a stílusa, könnyed és humoros, gördülékenyen vezeti a cselekményt, látszik a sok munka, ami ehhez a történethez kellett.
A karakterek közül egyértelműen Lloyd a kedvencem, teljesen magával ragadó stílusa van…❤ Aurórát azonban továbbra sem sikerült teljesen megkedvelnem, sőt, most talán kicsit ellenszenvesebb lett…számomra kicsit tehetetlennek tűnt, mintha mindig mástól várná a megoldást, illetve eléggé gyerekesnek is tartom, valahogy a negatív tulajdonságai ebben a részben szembetűnőbbek voltak. Lloyd és Auróra kapcsolatát viszont imádom rendkívül szórakoztató, hogy állandóan egymás idegeire mennek, közben mégis annyira szerethető páros, hogy mindig izgatottan vártam, hogy közös jelenetük legyen végre. Az új karaktereknek nagyon örültem, sok színt hoztak a történetbe, mindannyian nagyon egyediek.
A borítót muszáj megemlítenem, egyszerűen annyira varázslatos, és remekül tükrözi a könyv hangulatát. Csodaszép.
A függővégről inkább ne beszéljünk…nem is értem, hogy lehet így befejezni?
Szívből ajánlom mindenkinek, aki egy kis menedékre vágyik a külvilág elől, és szeretne egy lebilincselő, izgalmas és kalandokkal teli világba csöppenni.

Fróna_Zsófia IP>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy előolvashattam ezt a történetet. Épp annyira élveztem, mint az első részt. Lloydot, ha lehet, még jobban megszerettem, viszont Auróra továbbra sem lopta be magát a szívembe. Vannak jó húzásai, alapvetően egy nagyon szimpatikus csajszi, és mégsem lett a kedvencem.
Sam, a maga kis esetlenségével nagyon cuki volt. Őt is nagyon megszerettem.
Pörögtek az események, az embernek nincs ideje unatkozni, és én ezt nagyon szeretem. Az írónőnek remek fantáziája van, ami fantasy írás esetén nem egy utolsó szempont ;)
Az első rész végén volt egy olyan komoly félelmem, hogy az emlékvesztés miatt ebben a részben gyakorlatilag ugyan azt fogjuk kapni, mint ami ott történt, csak más körítésben. Szerencsére nem jött be ez az elképzelésem :)
Az írónő remekül megoldotta ezt a feladatot, csak azt sajnáltam, hogy ezzel a megoldással az emlékvesztés funkcióját vesztette. A történet remekül helyt állt volna enélkül az elem nélkül is.
Azonban azt kell mondjam, hogy ez a történet, minden hibája ellenére nagyon lebilincselő és szórakoztató. Bőven van benne izgalom és kaland. Jó kikapcsolódás :)
Mindenkinek bátran ajánlom :)

inci81 P>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagy rajongója vagyok a Bolygókeringő trilógiának, amelynek az első részét, a Névteleneket az írónőnek köszönhetően volt lehetőségem elolvasni megjelenés után.

Már a csodás borító, és a kellőképpen titokzatos fülszöveg felkeltette az érdeklődésem a történet iránt. Valahol éreztem, hogy több lesz ez, mint egy egyszerű fantasy, és végül a legnagyobb örömömre ez így is lett.

Egyébként nem jellemző rám a fanatikus rajongás, de Aurora Lewis Turner trilógiája elérte ezt. Sőt! Nem csupán a sztorinak, de az írónőnek is nagy rajongója lettem. Remélem még sok alkotást olvashatok tőle.

Álmomban sem gondoltam arra, hogy nekem lehetőségem lesz az oly nagyon imádott sorozat további részeit még jóval megjelenés előtt elolvasni. Pedig így lett.

Később a harmadik részhez is szerencsém volt, ami szintén fantasztikus lett. Ám én balga nem készítettem jegyzetet a második részhez, így aztán a folytatások történései keveredtek a fejemben. Emiatt alakult úgy, hogy már megjelent A Hetedik Bolygó, és én csak most írok róla, noha jóval megjelenés előtt elolvashattam.

Amikor megérkezett hozzám a Bolygókeringő trilógia második részének nyomtatott példánya, azon nyomban nekikezdtem az újraolvasásnak.

Ha lehet, másodszorra még jobban élveztem az olvasást, mint elsőre, és biztosra mondhatom, hogy fogok még ebben a történetben elmélyedni.

Imádom az érdekes háttértörténetet, amely szerint a föld halott és több bolygóra kerültek az emberek, és persze ezt is eléggé megbolondítja az írónő a tőle megszokott módon. Egyrészt szórakoztatóak, másrészt elgondolkodtatóak a sorok, amelyek ebben a sztoriban elénk tárulnak.

Imádom, hogy úgy képes szőni a történet szálait az írónő, hogy sosem lehet tudni, mi történik a következő oldalon, és ha olykor sejtünk is valamit, de nagyrészt teljességgel kiszámíthatatlan a történet.

Imádom, hogy bonyolultak a karakterek, hogy sokan vannak ugyan, de nem kuszálódnak össze a szálak.

Egy magával ragadó, lendületes, fordulatokban bővelkedő történet folytatását olvashatjuk a Bolygókeringő trilógia második részében. Nem csupán szórakoztat, hanem bőven ad gondolkodni valót is. Az ember elkezdi, és megszűnik a külvilág, nem létezik, csak a történet, míg a könyv végére nem érünk, vagy még egy kicsit azon is túl.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/05/11/aurora_lewis…

Álmok_útján>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Már az első résznél mondtam, hogy érdemes lesz odafigyelni a szerzőre, hiszen nagyon tehetségesnek gondolom. Magánemberként is egyre többet beszélgetünk, tisztelem az íráshoz való hozzáállását és elkötelezettségét.
A második rész onnan folytatódik, ahol az első véget ért. Auróra élné tovább a mindennapokat, ám ezt nem teheti sokáig, hiszen nemcsak az emlékei elvesztésével kell megküzdenie.

Most azt kellene mondanom, milyen sok meglepetést tartogatott számomra a könyv, de nem tehetem meg. Mikor vége volt az első résznek, már tudtam, hogy az én szememben a szerző megütött egy mércét és csak akkor lepődtem volna meg, ha ez alatt teljesít. Szerintem ez nem így történt mondom ezt úgy, hogy már háromszor olvastam a történetet: egyszer megjelenés előtt, kétszer pedig miután kézhez kaptam a regényt.

Bővebben:https://ujalmok.blogspot.com/2021/05/aurora-lewis-turne…

ilidrozdik>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Imádtam az egész könyvet, akár csak az első részt. Vitt magával. Izgultam a szereplőkért, nem voltak számomra unalmas részek benne.
Aurora-Lloyd párost még mindig imádom. Nagyon izzik közöttük a levegő… huhh…
Tetszettek az új szereplők is, Isabella megkeresése is izgalmasnak bizonyult.
Nagyon tetszett a végén a “börtönbe” kerülés és a kimenekülés is.
Nagyon várom a következő részt és azt is, hogy vajon hogyan dönt Lloyd…

fejesgabor>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Amikor leraktam az első könyvet, már tudtam hogy nincs menekvés. Ezt a sorozatot végig fogom olvasni. Így, amint lehetett, bele is vetettem magam a második kötetbe.
Így érzem a második könyv kicsit gyorsítja a tempót. Ami nem baj, bár én személy szerint nagyon élveztem a lassú visszaemlékezéseket az első kötetből. Na de ha az író úgy dönt hogy most felpörgünk, akkor nem bánom.
A könyv viszonylag vastag, mégis hamar a végére értem, köszönhetően az élvezetes cselekményeknek.
A régi szereplők hozzák a formájukat. Lloyd még mindig egy elragadó stílusú seggfej, és Auróra még mindig keresi az utat . Az új szereplők közül már meg is van a kedvencem. Az egyetlen ok amiatt nem kapott a könyv öt csillagot, az Sam. Jó srác meg tényleg igyekszik, de ha az én haverom lenne, már kapott volna egy tockost a töketlenkedése miatt. Na de ez csak az én véleményem, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan fogják kedvelni őt is.
Egy szónak is száz a vége, menjetek és olvassátok el ezt a könyvet. Nem fogtok csalódni.

sünbalázs>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagyon vártam a Névtelenek folytatását. Bevallom, vártam Lloyd és Auróra egymásra találását, de nem lepett meg, hogy szokás szerint megint egymás idegeire mentek. Ez teszi számomra szerethetővé őket. Fordulatokban, eseményekben, kalandokban gazdag történetet olvas az, aki a kezébe veszi a trilógia második kötetét. Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Pesu >!

– Lloyd… Hogy jutottál ide?
– Egy barátom barátjának a barátja tartozott nekem egy szívességgel – vont vállat a férfi, mire Oldfield tanár úr egy lépést tett előre, majd mosolyogva üdvözölte a jövevényt.
– Nem is tudtam, hogy vannak barátaid.
– Megvan a módszerem, amivel könnyedén barátkozhatok – mosolygott a férfi, miközben előretartotta a kezét, ami egy pillanatra mintha átváltozott volna; karmok nőttek ki belőle, miközben sűrű szőr borította be a kézfejét és az ujjait.

Pesu >!

A lány agyában egyfajta sziréna szólalt meg, amely arra figyelmeztette őt, hogy őrültség, amit éppen tervezett, mégis közelebb került Lloydhoz, akit ez láthatóan meglepett. Egyértelműen arra várt, hogy Auróra kezdjen előle menekülni, és ő majd ezzel megkezdheti a vadászatot. Elvégre is, milyen bolond vad lehetett az, aki önként adta magát az univerzum legfélelmetesebb ragadozójának?

Pesu >!

Sam értetlenül kérdezte a vörös hajú lánytól, hiszen, amikor felébredtek, sem Aurórát, sem pedig Lloydot nem találták a táborban, ezért joggal gyanakodtak arra, hogy azok együtt lehettek:
– Mégis, hol voltál?
– Nyugi, Rómeó! – jött válaszként Lloyd élcelődő hangja. – Vigyáztam rá. – Lloyd ezzel rákacsintott a srácra, miközben élvezte, ahogy Sam tekintete feléje fordult, és a srác borzasztóan érezte magát a puszta gondolattól is, hogy azok kettesben maradhattak. Lloyd ezt fokozva tovább heccelte őket. – Együtt fürödtünk, megmostam a hátát, meg ilyesmi…
– Nem hagynád ezt abba? – jött Auróra parancsoló hangja.

Pesu >!

– Ki a fene az a Cecil?
– Valaki, akivel eléggé viharos a kapcsolatom – válaszolta vigyorogva. A további kérdő pillantásokra csak ennyit tett hozzá:
– Hosszú történet. Annyi viszont biztos, hogy nem fog örülni nekem.

Pesu >!

– Bizonytalan. Tudni akarja, hogy kik vagyunk. Nem tetszik neki Lloyd jelenléte.
– Hidd el, nem ő az egyetlen, aki így reagálna rám – jelentette ki a férfi egy féloldalas mosollyal arcán. – Add át neki, hogy meg van bocsátva.

Pesu >!

– Téged szívesen látunk. – Ezzel tekintete Lloyd felé fordult:
– De téged egyáltalán nem.
– Ugyan már, szivi! Még mindig haragszol? – tárta szét a karját, miközben a nő tekintetével végigmérte őt, és valóban úgy tűnt, hogy egyáltalán nem enyhült meg felé.

Pesu >!

– Rendben, ígérem, jófiú leszek! – emelte fel kezeit megadóan, miközben egy kisfiús mosoly suhant át az arcán.
– Nem teszek, soha nem is tettem semmi olyat, amit a másik fél nem akart volna.
– Erről inkább ne nyissunk vitát! – hallgattatta el őt a vörös hajú lány, miközben a társaság tagjai döbbenten kapkodták fejüket kettejük között.

Pesu >!

– Nos, még senki nem adott nekem okot arra, hogy megváltozzak – hajolt vészesen közel Aurórához a férfi zöld szemeinek csillogásával megtörve az éjszaka homályát. – Nem gondolod, hogy ha esélyem adódna változni, akkor akár jófiú is lehetnék?
– Te, soha! – kacagott fel Auróra nem törődve azzal, hogy talán megtöri a ház békés csendjét. Mire egyet hátrébb lépett, hogy kiszakítsa magát a férfi közelségéből, aki elnyomta cigarettáját a hamutálban. – Különben is, ezek a dolgok tesznek téged azzá, aki vagy. Ha valaki változtatni akarna mindezen, akkor nem szeretne igazán. Ha pedig sikerülne az illető terve, akkor az, akivé válnál, már nem is te lennél, hanem valaki teljesen más.

Pesu >!

– Hogyne! – felelte némi gúnnyal hangjában a férfi. – Hogy aztán hallgathassam a picsogásodat, amiért elhagytalak. Nem. – Ezzel zöld tekintetét Auróra szemeibe fúrta, majd határozottan kijelentette:
– Erről szó sem lehet. Megígértem, hogy nem hagylak magadra, így veled tartok. Elhiheted, hogy nem fognak visszautasítani engem.

Pesu >!

– Veled mi lesz? – kérdezte aggódva Amanda.
– Én megleszek. – Majd tekintetét újra a jóképű, magas férfire vetve, egy bizakodó mosollyal arcán így szólt:
– Lloyd majd vigyáz rám.


A sorozat következő kötete

Bolygókeringő trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Katherine Arden: A lány a toronyban
Ilona Andrews: Áradó hold
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Christelle Dabos: Visszaverődések viharában
M. G. Brown: Csak egy pillantás volt
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Amanda Quick: Kristályok kertje