A ​hetedik bolygó (Bolygókeringő trilógia 2.) 14 csillagozás

Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Ashley-t elrabolták. Tőlem, Aurórától függ az élete. Ahhoz, hogy megmentsem, vissza kell szereznem az erőm, amiről egy új élet reményében mondtam le. Az én képességem az övéért cserébe… Útra kell kelnem, hogy megleljem elveszett emlékeimet. A Hetedik Bolygó leghatalmasabbikán, a Nardeenen kezdem a kutatást, melynek fővárosa, Gomora az emberi bűnök tárháza; dúl a prostitúció, virágoznak a drogügyletek, a névtelenek rabszolgákként élnek… Vajon útközben fény derül arra, ki vagyok valójában? Választ kapok arra, hogy kik a szüleim, és hogy miért mondtak le rólam? A legfőbb kérdés pedig: vajon meddig tudom távol tartani magam Lloydtól és a benne élő fenevadtól?
A Hetedik Bolygó a Bolygókeringő trilógia második könyve.

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094063
>!
Olvasni Menő, Gőd, 2021
548 oldal · ISBN: 9786156094070

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Fróna_Zsófia IP>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy előolvashattam ezt a történetet. Épp annyira élveztem, mint az első részt. Lloydot, ha lehet, még jobban megszerettem, viszont Auróra továbbra sem lopta be magát a szívembe. Vannak jó húzásai, alapvetően egy nagyon szimpatikus csajszi, és mégsem lett a kedvencem.
Sam, a maga kis esetlenségével nagyon cuki volt. Őt is nagyon megszerettem.
Pörögtek az események, az embernek nincs ideje unatkozni, és én ezt nagyon szeretem. Az írónőnek remek fantáziája van, ami fantasy írás esetén nem egy utolsó szempont ;)
Az első rész végén volt egy olyan komoly félelmem, hogy az emlékvesztés miatt ebben a részben gyakorlatilag ugyan azt fogjuk kapni, mint ami ott történt, csak más körítésben. Szerencsére nem jött be ez az elképzelésem :)
Az írónő remekül megoldotta ezt a feladatot, csak azt sajnáltam, hogy ezzel a megoldással az emlékvesztés funkcióját vesztette. A történet remekül helyt állt volna enélkül az elem nélkül is.
Azonban azt kell mondjam, hogy ez a történet, minden hibája ellenére nagyon lebilincselő és szórakoztató. Bőven van benne izgalom és kaland. Jó kikapcsolódás :)
Mindenkinek bátran ajánlom :)

Lione P>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagyon vártam, és reménykedtem, hogy fejlődött a megfogalmazás, vagy gatyába rázta esetleg egy jó irodalmi szerkesztő, de sajnos már rögtön az első oldalon fennakadtam. Lehetne sokkal jobb is, hiszen rengeteg fantázia és lehetőség van benne. Habár személy szerint az első könyv történetét jobban szerettem. Ebben valahogy nem volt meg számomra a varázs, és nagyon sok jelenetet fölöslegesnek éreztem. Plusz ez a nehézkes fogalmazás továbbra is elképesztően fárasztó. Egyfolytában félbe akartam hagyni, csak ha már megvettem, úgy voltam vele, hogy csak azért is befejezem off. De számomra ez most nem volt olyan badass, mint az első könyv. Úgy sajnálom. :(

inci81>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagy rajongója vagyok a Bolygókeringő trilógiának, amelynek az első részét, a Névteleneket az írónőnek köszönhetően volt lehetőségem elolvasni megjelenés után.

Már a csodás borító, és a kellőképpen titokzatos fülszöveg felkeltette az érdeklődésem a történet iránt. Valahol éreztem, hogy több lesz ez, mint egy egyszerű fantasy, és végül a legnagyobb örömömre ez így is lett.

Egyébként nem jellemző rám a fanatikus rajongás, de Aurora Lewis Turner trilógiája elérte ezt. Sőt! Nem csupán a sztorinak, de az írónőnek is nagy rajongója lettem. Remélem még sok alkotást olvashatok tőle.

Álmomban sem gondoltam arra, hogy nekem lehetőségem lesz az oly nagyon imádott sorozat további részeit még jóval megjelenés előtt elolvasni. Pedig így lett.

Később a harmadik részhez is szerencsém volt, ami szintén fantasztikus lett. Ám én balga nem készítettem jegyzetet a második részhez, így aztán a folytatások történései keveredtek a fejemben. Emiatt alakult úgy, hogy már megjelent A Hetedik Bolygó, és én csak most írok róla, noha jóval megjelenés előtt elolvashattam.

Amikor megérkezett hozzám a Bolygókeringő trilógia második részének nyomtatott példánya, azon nyomban nekikezdtem az újraolvasásnak.

Ha lehet, másodszorra még jobban élveztem az olvasást, mint elsőre, és biztosra mondhatom, hogy fogok még ebben a történetben elmélyedni.

Imádom az érdekes háttértörténetet, amely szerint a föld halott és több bolygóra kerültek az emberek, és persze ezt is eléggé megbolondítja az írónő a tőle megszokott módon. Egyrészt szórakoztatóak, másrészt elgondolkodtatóak a sorok, amelyek ebben a sztoriban elénk tárulnak.

Imádom, hogy úgy képes szőni a történet szálait az írónő, hogy sosem lehet tudni, mi történik a következő oldalon, és ha olykor sejtünk is valamit, de nagyrészt teljességgel kiszámíthatatlan a történet.

Imádom, hogy bonyolultak a karakterek, hogy sokan vannak ugyan, de nem kuszálódnak össze a szálak.

Egy magával ragadó, lendületes, fordulatokban bővelkedő történet folytatását olvashatjuk a Bolygókeringő trilógia második részében. Nem csupán szórakoztat, hanem bőven ad gondolkodni valót is. Az ember elkezdi, és megszűnik a külvilág, nem létezik, csak a történet, míg a könyv végére nem érünk, vagy még egy kicsit azon is túl.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/05/11/aurora_lewis…

ilidrozdik>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Imádtam az egész könyvet, akár csak az első részt. Vitt magával. Izgultam a szereplőkért, nem voltak számomra unalmas részek benne.
Aurora-Lloyd párost még mindig imádom. Nagyon izzik közöttük a levegő… huhh…
Tetszettek az új szereplők is, Isabella megkeresése is izgalmasnak bizonyult.
Nagyon tetszett a végén a “börtönbe” kerülés és a kimenekülés is.
Nagyon várom a következő részt és azt is, hogy vajon hogyan dönt Lloyd…

Álmok_útján>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Már az első résznél mondtam, hogy érdemes lesz odafigyelni a szerzőre, hiszen nagyon tehetségesnek gondolom. Magánemberként is egyre többet beszélgetünk, tisztelem az íráshoz való hozzáállását és elkötelezettségét.
A második rész onnan folytatódik, ahol az első véget ért. Auróra élné tovább a mindennapokat, ám ezt nem teheti sokáig, hiszen nemcsak az emlékei elvesztésével kell megküzdenie.

Most azt kellene mondanom, milyen sok meglepetést tartogatott számomra a könyv, de nem tehetem meg. Mikor vége volt az első résznek, már tudtam, hogy az én szememben a szerző megütött egy mércét és csak akkor lepődtem volna meg, ha ez alatt teljesít. Szerintem ez nem így történt mondom ezt úgy, hogy már háromszor olvastam a történetet: egyszer megjelenés előtt, kétszer pedig miután kézhez kaptam a regényt.

Bővebben:https://ujalmok.blogspot.com/2021/05/aurora-lewis-turne…

fejesgabor>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Amikor leraktam az első könyvet, már tudtam hogy nincs menekvés. Ezt a sorozatot végig fogom olvasni. Így, amint lehetett, bele is vetettem magam a második kötetbe.
Így érzem a második könyv kicsit gyorsítja a tempót. Ami nem baj, bár én személy szerint nagyon élveztem a lassú visszaemlékezéseket az első kötetből. Na de ha az író úgy dönt hogy most felpörgünk, akkor nem bánom.
A könyv viszonylag vastag, mégis hamar a végére értem, köszönhetően az élvezetes cselekményeknek.
A régi szereplők hozzák a formájukat. Lloyd még mindig egy elragadó stílusú seggfej, és Auróra még mindig keresi az utat . Az új szereplők közül már meg is van a kedvencem. Az egyetlen ok amiatt nem kapott a könyv öt csillagot, az Sam. Jó srác meg tényleg igyekszik, de ha az én haverom lenne, már kapott volna egy tockost a töketlenkedése miatt. Na de ez csak az én véleményem, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan fogják kedvelni őt is.
Egy szónak is száz a vége, menjetek és olvassátok el ezt a könyvet. Nem fogtok csalódni.

sünbalázs>!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó

Nagyon vártam a Névtelenek folytatását. Bevallom, vártam Lloyd és Auróra egymásra találását, de nem lepett meg, hogy szokás szerint megint egymás idegeire mentek. Ez teszi számomra szerethetővé őket. Fordulatokban, eseményekben, kalandokban gazdag történetet olvas az, aki a kezébe veszi a trilógia második kötetét. Kíváncsian várom a folytatást.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Ashley Carrigan: Igézők
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
Tanila Jensen: A félelem árnyai
Fróna Zsófia: Démonok közt
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege