A ​hatalom köve 28 csillagozás

Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Egykor öt királyság uralkodott a Kontinensen. A középső, Norma volt mindig is a leghatalmasabb. Annak hercegnője, Olivia egy sötét titkot rejteget; egy átok miatt akaratlanul is ártatlan emberek vére tapad kezéhez. Annak megtörése céljából egy nem mindennapi utazásra indul, s rájön; az általa ismert emberi világ mögött rejtőzik egy másik tele mágikus lénnyel, szörnyekkel és varázslattal. Vajon sikerrel jár? Meddig tudja titkolni Vincent, a szörnyvadász elől kilétét és véres múltját? Normából való távozásával elindul a harc a hatalomért. Ekkor még nem is sejti, hogy milyen fontos szerepe van ebben, s hogy a szíve nem egy egyszerű emberi szív csupán…

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
772 oldal · ISBN: 9786156094056
>!
772 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156094049

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Hű hát, ez nem volt semmi… Egy majdnem 800 oldalas fantasztikusan felépített történet tele izgalommal, érzelemmel és varázslatos teremtménnyel. Bár (szerintem hosszából adódóan) volt pár elnyújtott rész, az írónő zsenialitásához kétség sem férhet.

Orsolya_Mojzer P>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Ezt a könyvet úgy vásároltam meg, hogy megtetszett a borítója. Nem olvastam fülszöveget, a szerző is teljesen ismeretlen volt számomra. Tulajdonképpen nem csalódtam benne, igaz hogy üresjárat akadt a történetben elég sok. De azt kell mondjam, még így is élvezhető. A fejemet kapkodtam, annyiféle természetfeletti lény bukkant fel. Nagyon kíváncsi voltam hogy az átkokat hogy sikerül megtörni, mert az írónő nem kímélte a karaktereit. Az egy nagy fájdalmam a könyvvel kapcsolatban, a súlya! Roppant kényelmetlen volt tartani egy idő után. Még szerencse hogy olvasmányos, lehetett vele haladni.

hmelcsi>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy részt vehettem a bookstagram touron és a lehetőséget, hogy olvashattam ezt a szuper fantasyt! @aurora_lewis_turner

A hatalom kövével már találkoztam molyon, így szuper lehetőség volt számomra a tour, hogy megismerkedjek ezzel a történettel.
Alapból nagy fantasy rajongó vagyok és már maga az a koncepció nagyon érdekes volt számomra, hogy ezt a történetet az írónő a követőivel együtt írta, hétről hétre, aszerint milyen folytatást szavaztak meg…
Egyszóval izgatottan álltam neki a majdnem 800 oldalas történetnek és szerencsére azt kell mondanom, hogy nem okozott csalódást.
Olvasás közben csak pörögtek az oldalak, észre se vettem, amikor eltelt 100 majd 200 oldal, mert végig fenntartotta a figyelmemet. Teli volt izgalommal, váratlan fordulatokkal… és a végén kissé el is szomorodtam, hogy véget ért a kalandunk.

Történet és szereplők
A történet során bejártuk mind az öt királyságot, ami nem kevés bajjal jár szereplőink számára. Nagyon élveztem a szereplőink utazását és, hogy mindegyik királyságból kaptunk egy kis szeletet a kultúrából, a szokásokból, ami nagyon üdítően hatott számomra. A főszereplőnk Olivia egy bátor és talpraesett hercegnő, aki sokkal érettebb a koránál. Számomra abszolút szimpatikus volt, hogy mennyire komolyan veszi a népe sorsát, a kitartása és az optimizmusa pedig példaértékű. Egy gonosz átok sújtja a hercegnőt születése óta és eljött az idő, hogy kezébe vegye saját sorsát.

Persze Oliviának szüksége van egy csapatra is, hogy sikeresen teljesítse az előtte álló akadályokat. Bele is botlik Vincentbe, aki éppen a barátaihoz igyekszik, de Oliviának sikerül rávennie, hogy segítsen neki az átok megtörésében . Hamar meg is ismerkedünk a csapat többi tagjával: Ibis – Vincent ikertestvére, mindketten különleges erőt birtokolnak; Sebastian – Ibis szerelme, aki egy átok miatt bagoly alakjában jelenik meg; Serena – Vincent szerelme, északi harcos hercegnő; Noah – a csapat esze; Bogumil – a hűséges lovag. Nagyon tetszett a csapat dinamikája, mindenkire jut, annyi idő, hogy megismerjük őket közelebbről és megértsük a motivációjukat. Oliviát is hamar befogadják maguk közé, kivéve Serenát, aki gyilkos indulatokkal fordul a lény felé…

Itt jön képbe az én kedvenc szálam a könyvben, ami a szerelmi háromszög Olivia, Vincent és Serena között. Tudom sokan nem szeretik a szerelmi háromszögeket, de itt tényleg jól fel volt építve és szép lassan bontakozott ki. Olivia a megmentőjét látja eleinte Vincentben, ami lassan rajongásból szerelemmé alakul. Vincent nehéz helyzetben van és nem vetem meg az érzései miatt, mivel szerintem az ő helyzetében elfogadható, hogy küzd az érzelmeivel. Serenával kissé hadilábon álltam az egész könyv alatt, mert meg tudtam érteni, hogy nehéz a helyzete, de ez akkor sem jogosít fel, olyan tettekre, amelyeket elkövetett.

A végjátéknál már csak kapkodtam a fejemet, mert annyi minden történt az utolsó oldalakon, de szerencsére minden szál lezárásra került és nem maradtak bennem megválaszolatlan kérdések. Egy dolog volt, ami kissé zavaró volt a számomra, az a tündérkirálynős probléma megoldása, elég kézenfekvő volt, ami történt vele, de én örültem volna, ha Vincentnek felelősséget kellett volna vállalnia… Bár őszintén örültem a végkifejletnek, úgyhogy nincs okom a panaszra.

Összességében véleményem szerint…
ez egy nagyon jól felépített fantasy
szimpatikus karakterek
kidolgozott világfelépítés
sokszínűség jellemzi
nincsenek üresjáratok, végig fenntartotta a figyelmem
könnyen olvasható

Szalai_Dóri>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

„– Ha szeretünk valakit, bármit megadnánk, hogy boldog legyen, nem igaz?”

Az írónőtől először a Bolygókeringő trilógia első két részét olvastam, teljesen magával ragadott a stílusa és a történetvezetése, úgyhogy izgatottan kezdtem bele A hatalom köve című könyvébe is.
Miután megtudtam, hogy a szerző az olvasóival együtt szőtte a cselekmény szálait, teljesen el voltam ragadtatva, fantasztikus ötlet, és közelebb hozza egymáshoz írót és olvasót.
Nos, a regény minden elvárásomat felülmúlta…hihetetlenül jó volt.
Ismét egy egyedi, fantáziadús könyvet írt az írónő, ahol a karakterek remekül ki voltak dolgozva, és szárnyalhatott a képzeletem. Az egyik dolog, amit a legjobban szeretek a szerző könyveiben, hogy teljes mértékben kiragadnak a valóságból, észre sem veszem, hogy telik az idő. Annak ellenére, hogy közel 800 oldalas történetről beszélünk, pörögtek a lapok, és olvastatta magát a könyv.
A cselekmény izgalmas volt, tetszett, hogy utazhattam a karakterekkel, és bejártam velük együtt mind az 5 királyságot, ezáltal pedig kaptunk egy kis betekintést a különböző kultúrákba. Nagyon szerettem a kis csapatot, akik segítettek Oliviának a megpróbáltatások során, és örültem, hogy mindenkit meg tudtunk ismerni. Imádtam a rengeteg fantasy lényt is, szinte elképzelni sem tudom, hogy lehet ennyit megalkotni.
Érdekes volt, hogy egy szerelmi háromszög is kibontakozott, én alapvetően nem rajongok ezért egy könyvben sem, de itt annyira jól ki volt dolgozva, hogy a könyv végére ez lett az egyik kedvencem a regényben.
A karakterek közül nehéz kedvencet választani, mindannyian nagyon színes egyéniségek, Oliviát nagyon megkedveltem, és természetesen új könyves szerelmem is van, Vincent személyében…❤
A könyv utolsó oldalain szinte csak kapkodtam a fejem, annyi minden történt, de végül minden és mindenki méltó lezárást kapott, így nem maradt bennem űr.
Az egyetlen negtívum, amit említeni tudok, az a könyv vastagsága és nehézsége volt…néha muszáj volt letennem, mert nem bírtam tovább tartani, illetve sehogy sem volt kényelmes. :D Persze, ez nem von le a könyv értékéből, de ha valaki gondolkodik az e-könyvön, én javaslom, hogy inkább abban a formátumban vegyétek meg!
Összességében zseniális volt. Biztosan a kezembe veszem még!
Nyugodt szívvel ajánlom minden fantasy rajongónak! Nem fogtok csalódni.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Engem ez a regény a hatalmába kerített!

Vérszomjas lények, boszorkányok, mágia, szörnyvadászok… hogy tudok most azonnal belemenni a könyvbe és…

Kinyírni a főszereplőt…?

Igen nekem az egész regényben egyetlen bajom volt az pedig nem más mint a drága kis hercegnőnk, de erről majd később hiszen nem akarok legelőször a rosszal kezdeni! „Két striga van vele, egy hercegnő északról, egy tudós keletről, egy bagoly, és egy normai katona.” Az alap story annyira tetszik, hogy azt alig bírom elmondani! Imádom a fantasy történeteket, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy elolvasom és innen is nagyon köszönöm az írónőnek a recenziós példányt!

Az írónő az olvasóival együtt írta meg a regényt “megszavaztatom a csoportomban, mi legyen a főszereplők neve, hogy nézzenek ki. Megírom az első fejezetet, majd felteszek egy kérdést a továbbiakról. Azt az opciót írom bele, ami a legtöbb szavazatot kapja. Ez így megy hétről hétre. Ha vége kérek tőlük cím ötleteket. Azokat is megszavaztatom. Ahogy a borítót is. Mindenbe beleszólhatnak.”, ez nekem kissé fura volt, de a regényben nem éreztem semmi szokatlant, ami arra mutatna rá, hogy esetleg nem ugyanolyan, mint más könyvek. A történettel gyorsan lehet haladni nagy terjedelme ellenére is és nem lehet rajta unatkozni. A történet nagyon jól lett felépítve, pörgött az egész akár a búgócsiga.

De hogy mi volt a bajom a könyvvel?

A véleményemet tovább olvashatod a blogomon:
https://mertolvasnimindigjo.com/a-hatalom-kove/

Pesu>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Húha… mit is mondhatnék erről az hatalmas fantasyról! Talán azt, hogy nekem bejött! ;)
Ennyi varázslényt kreálni, mert sokat az írónő képzelete hozott létre, hihetetlen! Nagyon fantáziadús egy könyv volt! A társaságot imádtam, nem lehet őket nem szeretni. Amikor aggódtak, anyáskodtak vagy csak szimplán védelmezték vagy vígasztalták a hercegnőt! Ugyanúgy megszereted mindőjüket! ❤
Aztán pedig van egy Vincentünk is, jajj.. a csajok ideálja az a pasi! ;) Ki ne lenne oda érte mikor bátor, vakmerű, jóképű és még romantikus is! ;)
Valamint ha állandóan megmenti az életed nem tudsz nem beleesni! Biztos minden csaj szívesen zuhanna a karjaiba! ;)
Sajnos nem minden happy ám a történetben, kis csapatunkban is bekövetkeznek változások. Szomorú halálesetek! Amit mi is meggyászolunk ám! Hiszen a szívünkhöz nőttek a karakterek ennyi oldal után és ajogy a barátaik/szeretteik gyászolják őket az a szívűnkbe mar nekünk is! Sajnos egy ilyen izgalmakkal és veszélyekkel teli út elkerülhetetlen velejárója, hogy valaki megsebesül vagy meghal, de akkor is rosszul esik a lelkünknek! :(
Voltak benne számomra túl gyorsan kialakuló érzések, valamint együttéreztem Serenával is! Sőt..!
Néhol kicsit nyálas hősünk, de egye fene elnézzük neki! ;)
Noah az egyik kedvencem! Hihetetlenül aranyos karakter és egy zseni! Imádtam őt! Ahogy ragaszkodott a többiekhez és ahogy vígasztalta a hercegnőt sokszor! Egy arany ember! :)
Valamint Bogumil az egyik leghősiesebb és legaranyosabb katona akit valaha könyvben olvastam! :)
Ibis és Sebastian pedig a legcukibb páros! Minden nehézség ellenére kitartottak egymás mellett! :)
Serena pedig a maga módján igenis szerethető és igenis kedves. Valamint szuper harcos és ha bárki lehettem volna ebben a történetben akkor karakter ügyileg őt választottam volna! Persze nem mindent ami vele jár a történetben, csak magát a karaktert! :)
Olivia nekem sokszor kicsit elesett és bénuska karakter, de persze érthető miért! Furcsálltam azt is, hogy sokszor ennyire önzetlen és könnyen megbocsájt még az ellenségeinek is, akik meg akarják őt ölni! Ez kicsit fura és sokszor ezzel feleslegesen okozza a gondokat későbbre!
Valamint a királyság ahol a legszívesebben élnék az Scutum! Szerintem ha elolvassátok a könyvet nem kell részleteznem miért! ;)
Nagyon szépen köszönöm az írónőnek a bizalmat és a lehetőséget, hogy olvashattam a könyvét! ❤

agnesasszony P>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Nagyon örülök, hogy részt vettem az írónő nyereményjátékán, és így hozzájutottam e-könyvben ehhez a regényhez. Ez volt az első olvasásom tőle, de nem kizárt, hogy a jövőben más könyveit is sorra kerítem majd.
Tetszett ez a fantáziadús világ, amit megalkotott, a karakterek is ki voltak dolgozva. Örülök, hogy a leírásokkal sem fukarkodott, nekem ezek mindig sokat segítenek abban, hogy jobban bele tudjak helyezkedni egy történetbe. A könyv hosszából adódóan voltak azért üresjáratok, de izgalomban és fordulatban sem volt hiány.
Nekem egy kicsit nehéz volt megszokom a nyelvezetet, sokszor túl finomkodónak, túl körülményesnek éreztem, de ez persze egyéni ízlés kérdése. off Lehet, hogy épp ez az alkotó védjegye – ha olvasok majd még tőle, kiderül. :) A borító is nagyon szép egyébként, bár kicsit megtévesztő. Eléggé az ifjúsági regényekre hajaz, de akadtak azért 18+-os jelenetek is, bár elég elegánsan tálalva.

>!
772 oldal · ISBN: 9786156094056
BookTime>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Sokat agyaltam, hogy mit mondhatnék erről a könyvről, de rájöttem, hogy felesleges, a sorok magukért beszélnek. Izgalmas, fordulatos, hol megríkat, hol megnevetett, máskor meg csak a könyv súlya tart vissza attól, hogy el ne dobd, mert sajnálod a bútorod. Imádtam, egy igazi szerelem kötet ez és boldog vagyok, hogy a részese lehettem egy picit is. Úgyhogy tessék szépen olvasni :D

2 hozzászólás
inci81 P>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

SOKADIK ÚJRAOLVASÁS:

Imádom Aurora történeteit! Már az összes könyvét olvastam nem is egyszer. A hatalom kövét annyiszor szedtem elő, annyiszor merültem el a könyvben, hogy már nem is számolom. (Egyébként többször, mint itt molyon jelölve van.)

Abban is biztos vagyok, hogy nem ez volt az utolsó olvasás.

A Névtelenek óta nagy rajongója vagyok Aurora Lewis Turnernek, és a letehetetlen, izgalmas történeteinek.

Kevés olyan szerző van, akiről azt mondom, hogy tőle bármikor bármit szívesen, mert biztosan jó az, amit a kezei közül kiad. És még kevesebben vannak, akiknél azt mondom, hogy hűha, ez igen, és már-már fanatikus rajongó leszek (az ilyesmi egyébként talán természetemnél fogva is távol áll tőlem), de Aurora Lewis Turner ilyen.

Az, hogy olyan lehetőség adódott, hogy egy olyan író által írt történet születését követhettem nyomon, akit rendkívüli módon kedvelek, az valami hitetetlen jó érzés. Az meg még nagyobb öröm, hogy részt vehettem a történet szálainak alakításában. Hétről-hétre olvasni a folytatást, véleménnyel, észrevételekkel támogatni a szerzőt, ezáltal részese lenni az alkotás folyamatának leírhatatlan. Így egy kicsit magaménak is éreztem a már nyomtatásban megjelent kész művet. (Mintha a keresztanyja lennék.)

Az meg csak hab a tortán, hogy a rövid ajánlóm ott lehet a könyv borítóján. Alig akartam elhinni, amikor az írónő megkeresett a lehetőséggel, amit persze azonnal elfogadtam. (Ki nem hagytam volna!)

Többször említettem már, hogy az újraolvasás híve vagyok, így nem volt kérdés, hogy amikor az írónő interaktív története végre megjelent nyomtatásban, ismét elmerülök ebben a világban, mert hajtott a kíváncsiság, hogy milyen lehet egyben elolvasni a sztorit.

Saját tempóban írva, ahogy jön az ihlet is nehéz egy történetet megalkotni. Hát még egyik hétről a másikra, az olvasók szavazatai alapján kanyarintani a szálakat úgy, hogy egy érdekes, izgalmas olvasmány legyen, ami logikailag is rendben van, és még a szereplők is fejlődnek, még sokkalta nehezebb. Ám ez Aurora Lewis Turnernek sikerült. Méghozzá nem is akárhogyan.

Azt mondhatom, hogy számomra az újraolvasás adott egy pluszt a sztorinak. Kerekebb lett az egész történet, a legapróbb mozzanat is a helyére került.

Biztos vagyok benne, hogy nem most olvastam utoljára A hatalom kövét. Fogok én még elmerülni ebben a világban, mert számomra sem ebből a történetből, sem Aurora egyik történetéből sem elég egy olvasás. Újra és újra szeretnék elmerülni az írónő által alkotott világokban, hogy újra és újra találkozhassak kedvenc szereplőimmel.

Részletesebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/06/22/aurora_lewis…

Álmok_útján>!
Aurora Lewis Turner: A hatalom köve

Először szeretném megköszönni az írónőnek, hogy lehetőséget biztosított a regény elolvasására.
A hatalom köve nem csak egy izgalmas fantasy, hanem egy olyan közös alkotás, mely összefogta az olvasni szerető embereket. A szerző ugyanis a csoportjának tagjaival együtt szőtte a cselekmény szálait, és ez már akkor is tetszene nekem, ha magával a történettel nem volnék megelégedve. De nézzük is a történetet!

Norma királyságának hercegnőjét, Oliviát, egy átok sújtja, így veszélyt jelent királyságára. Azért, hogy véget vessen ennek, elindul egy másik, szörnyekkel és mágiával teli világba.

Számomra ez egy picit A szépség és a szörnyetegre emlékeztetett, de korántsem bántam. És a hasonlóság csak pont az átokig tartott, hiszen utána teljesen új dolgokkal és képességekkel találtam magam szemben.

Teljes értékelés:
https://ujalmok.blogspot.com/2021/05/aurora-lewis-turne…


Népszerű idézetek

BookTime>!

– Én csak azt mondom, hogy nem mi választjuk meg azt, akit szeretünk

BookTime>!

– De abban én vagyok a hibás, hogy beléd szerettem.

BookTime>!

De addig kell igazán értékelni a másikat, amíg itt van velünk.

BookTime>!

– Ez egy mantikór volt.
– Oh, sajnálom. És hamar kigyógyultál a kórból?

BookTime>!

Ha szeretünk valakit, bármit megadnánk, hogy boldog legyen, nem igaz?

BookTime>!

– Mivel jobb az a valaki annál az embernél, aki maga okozza a szörnyűséget, mint aki hagyja, hogy végbemenjen?


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Sara Wolf: Szívet szívért
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak