The ​Raven Girl 6 csillagozás

Audrey Niffenegger: The Raven Girl

Once there was a Postman who fell in love with a Raven.
So begins the tale of a postman who encounters a fledgling raven while on the edge of his route and decides to bring her home. The unlikely couple falls in love and conceives a child—an extraordinary raven girl trapped in a human body. The raven girl feels imprisoned by her arms and legs and covets wings and the ability to fly. Betwixt and between, she reluctantly grows into a young woman, until one day she meets an unorthodox doctor who is willing to change her.
One of the world’s most beloved storytellers has crafted a dark fairy tale full of wonderment and longing. Complete with Audrey Niffenegger’s bewitching etchings and paintings, Raven Girl explores the bounds of transformation and possibility.

>!
Harry N. Abrams, New York, Amerikai Egyesült Államok, 2013
80 oldal · ISBN: 9781419707261 · Illusztrálta: Audrey Niffenegger

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

szaffi P>!
Audrey Niffenegger: The Raven Girl

Ránézésre kívül-belül nagyon mutatós könyv, témájában és hangulatában se rossz, csak sajnos nincs benne igazán jó tartalom, ami megtöltené ezt a szép keretet. A történetet nem akarom agyonelemezni, de a végkifejlet amellett, hogy összecsapott, számomra teljesen értelmetlen-értelmezhetetlen a mesék világában (persze lehet, hogy én értettem félre valamit). Cserébe gyorsan végig lehet olvasni és vannak benne tényleg jó jelenetek, motívumok is. Balettelőadásként szép lehet, bár szerintem ott is kijönnek a történet hiányosságai, gyengéi, legfeljebb valamivel kevésbé.

Röfipingvin P>!
Audrey Niffenegger: The Raven Girl

Gyönyörű illusztrációk, furcsa történet még furcsább – és gyorsabb – befejezés.

Hanna IP>!
Audrey Niffenegger: The Raven Girl

Hipp-hopp elolvastam.
Egy napon egy postás egy hollófiókára talál, hazaviszi, és feleségül veszi… Gyermekük pedig egyszerre ember és holló és egyik sem. Nagyon furcsa mese az identitáskeresésről és átváltozásról, egyedül a Fiú sorsán ütköztem meg kicsit. A képek ugyanolyan nyugtalanítóan sötétek és bizarrak, mint maga a történet.
Hogy lett a hollóból a fordításban varjú?!

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue
Stephen King: Salem's Lot
Kelly Creagh: Oblivion
Stephen King: Lisey's Story
Madeleine Roux: House of Furies
Anne Rice: Blood and Gold
Ray Bradbury: Something Wicked This Way Comes
April Genevieve Tucholke: Between the Devil and the Deep Blue Sea
Maryrose Wood: Nightshade
Patrick Ness – Siobhan Dowd: A Monster Calls