The ​Night Bookmobile 5 csillagozás

Audrey Niffenegger: The Night Bookmobile

Audrey Niffenegger, the New York Times bestselling author of The Time Traveler’s Wife and Her Fearful Symmetry, has crafted her first graphic novel after the success of her two critically acclaimed “novels-in-pictures.” First serialized as a weekly column in the UK’s Guardian newspaper, The Night Bookmobile tells the story of a wistful woman who one night encounters a mysterious disappearing library on wheels that contains every book she has ever read. Seeing her history and most intimate self in this library, she embarks on a search for the bookmobile. But her search turns into an obsession, as she longs to be reunited with her own collection and memories.

The Night Bookmobile is a haunting tale of both transcendence and the passion for books, and features the evocative full-color pen-and-ink work of one of the world’s most beloved storytellers.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Harry N. Abrams, New York, Amerikai Egyesült Államok, 2010
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780810996175 · Illusztrálta: Audrey Niffenegger
>!
Jonathan Cape, London, 2010
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780224089524 · Illusztrálta: Audrey Niffenegger

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Hanna IP>!
Audrey Niffenegger: The Night Bookmobile

Majdnem tökéletes novella, ami érzésem szerint képek nélkül ugyanúgy működne, sőt. Akkor nem maradnának, csak a szavak, amelyek sokkal erősebbek, képibbek, kegyetlenebbek, mint amennyire a rajzok lehetnének valaha is. Végtére is olvasni is ilyen: benyitni egy helyre, ahol soha nem jártál korábban, és ahol csak addig tartózkodhatsz, amíg olvasol – utána pedig, ha fel akarod idézni pontosan az élményt, ismét ki kell nyitnod a könyvet, még ha soha nem lesz, nem is lehet ugyanolyan, mint elsőre.

1 hozzászólás
RandomSky>!
Audrey Niffenegger: The Night Bookmobile

Minden könyvmolynak. Egyetlen hibája van, és az nem Niffenegger kevésbé, hm, szép vagy kiemelkedő rajzstílusa, hanem a rövidsége. Bár lehet, épp így tökéletes. Akkor meg azért a fél csillag, mert olyan, hogy fáj.

prezzey>!
Audrey Niffenegger: The Night Bookmobile

Azt hiszem, most találó az iskolai értékelés, úgyhogy habár nem vagyok ennek meg a csillagozásnak a rajongója, itt elsütöm… A megrajzolás gyenge hármas, a történet csillagos ötös, átlagban kijön a négy csillag.

Olvasás közben azon töprengtem, hogy vajon úgy születtek-e a képkockák, hogy lefényképezett valakit és átrajzolta a fotókat, és az utószóban kiderült, hogy igen. Ez nem lenne önmagában baj (a legnagyobbak is, stb. :D ), de olyan stílustalan az egész. Sokkal jobb lett volna, ha Niffenegger összeáll egy képregényrajzolóval, mert a történet tényleg jó, molyoknak pedig egyenesen kötelező ;] Kíváncsian várom a folytatást, habár ennek a rövid kötetnek a végén is lezárul a történet.

A weblapján a rajzai amúgy sokkal lendületesebbek, stílusosabbak, úgyhogy szerintem itt önbizalomhiányról lehetett szó… arra gondolni se merek, hogy a kiadó adta neki ezt a színvonalas tanácsot, hogy rajzolgasson körbe fotókat, habár hallottam már ennél meredek dolgot is képregényes ismerőstől, szóval végül is ezt is el tudom képzelni.
                            
Erre a kihívásra olvastam:
* Olvassunk mangát/képregényt


Hasonló könyvek címkék alapján

Bjarne Hammer: Libraries
Vicki Myron – Bret Witter: Dewey – There's a Cat in the Library!
Jean Adamson – Gareth Adamson: Topsy and Tim at the Library
Haruki Murakami: The Strange Library
Cornelia Funke: Inkheart
Jeanette Winter: Biblioburro
The Library Book
Libraries in Korea
Don Borchett: Library Confidential
Kathryn Fitzmaurice: Destiny, Rewritten