Soția ​călătorului în timp 1 csillagozás

Audrey Niffenegger: Soția călătorului în timp Audrey Niffenegger: Soția călătorului în timp

Cind Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea sase ani, iar el avea treizeci si sase. S-au casatorit cind ea avea douazeci si trei, iar el avea treizeci si unu. Pare ciudat, dar nu e, pentru ca Henry este unul dintre primii oameni diagnosticati cu cronoafectiuni: din cind in cind ceasul lui genetic se reseteaza si se trezeste aruncat in viitorul sau in trecutul sau. Cu aceasta au a se infrunta cei doi eroi ai romanului, un bibliotecar si o studenta la arte, cu aceasta are de luptat dragostea lor. Urasc sa fiu acolo unde ea nu este, cind ea nu este. si totusi plec mereu, iar ea nu ma poate urma – zice Henry. Romanul a fost ecranizat iar premiera filmului va fi pe 6 noiembrie 2009.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Tritonic, 2007
398 oldal · ISBN: 9737331595

Kiemelt értékelések

ÁrnyékVirág >!
Audrey Niffenegger: Soția călătorului în timp

A hétköznapi emberek arra vágynak, hogy különlegesek legyenek, a különleges emberek pedig semmi mást nem szeretnének jobban, mint hétköznapiak lenni. Valahogy így lehet ezzel Henry is, akinek az a fura szokása van, hogy időnként eltűnik, és anyaszült meztelenül jelenik meg egy teljesen más helyen és más időben, mivel ő időutazó.
Tetszett, hogy már a cím leszögezi, hogy a valódi főhős nem az időutazó, hanem a felesége. A hétköznapi nő, akit az tesz különlegessé, hogy el tudja viselni az állandóan eltűnő férjét, aki nyugodtan összeszedi a földön maradt ruhakupacot, éjszaka értemegy furábbnál furább helyekre, összetart egy családot, és megpróbál normális maradni. Aki szeret és vár. Hogy néha kiborul közben? Szerintem ez a legkevesebb.
A könyv első fele számomra túl vontatottnak tűnt, sokolyan rész volt benne, aminek nem értettem a szerepét, a végére viszont felgyorsultak az események. A befejezése után még sokáig éreztem azt a furcsa szomorúságot,de egyben megnyugvást is, hogy az én idősíkom lineáris, és bár nem lehet újraélni a múltat, vagy kilesni a jövő heti nyerő lottószámokat, de talán mégis így a jobb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Christina Lauren: Ticălosul Seducător
David Levithan: Zi după zi
David Levithan: Încă o zi
Lauren Oliver: Delirium (román)
Nicola Yoon: Și soarele e o stea
Jennifer Niven: Toate acele locuri minunate
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson (román)
Julie Buxbaum: Spune-mi trei lucruri despre tine
Amie Kaufman – Meagan Spooner: Cioburi de stele
Cecelia Ahern: Defecți