Of ​Fire and Stars (Of Fire and Stars 1.) 9 csillagozás

Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Betrothed ​since childhood to the prince of Mynaria, Princess Dennaleia has always known what her future holds. Her marriage will seal the alliance between Mynaria and her homeland, protecting her people from other hostile lands. But Denna has a secret. She possesses an Affinity for fire—a dangerous gift for the future queen of a kingdom where magic is forbidden.

Now, Denna must learn the ways of her new home while trying to hide her growing magic. To make matters worse, she must learn to ride Mynaria’s formidable warhorses before her coronation—and her teacher is the person who intimidates her most, the prickly and unconventional Princess Amaranthine (called Mare), sister of her betrothed.

When a shocking assassination leaves the kingdom reeling, Mare and Denna reluctantly join forces to search for the culprit. As the two work together, each discovers there’s more to the other than she thought. Mare is surprised by Denna’s intelligence and bravery, while Denna is… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Balzer + Bray, New York, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062433268
>!
HarperAudio, New York, 2018
>!
Balzer + Bray, New York, 2016
398 oldal · ASIN: B01CCVGYOK

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Nils


Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Zsoofia>!
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Ó, a jó öreg YA fantasyk, avagy hogyan nem tudja megmenteni egy kivételesen jó főszereplőpáros a könyvet.

Mármint, a főszereplő két leányzó kapcsolata nem menti meg a könyvet. Klasszikus, jól megalapozott slow burn románc. Az olvasó láthatja, hogy miért van szükségük a másikra és miért szeretnek egymásba, szóval romantikus könyvnek elmegy. Legszívesebben így is értékelném, mert hogy a fantasy része szokásosan a legkisebb kreativitást is mellőzi, az mármár alap. Elementarista mágiáról van szó, az említett országok nagyrészt európai királyságokon alapulnak, meg van egy arabos jellegű, sivatagi törzses berendezkedésű valami. spoiler Volt egy jó gondolatmenete, hogy a két szembenálló állápontot, a hithűséget és a mágiabirtoklást egy tőre vezeti vissza, ami pozitív, de kevés. Egyéb világépítést nem kapunk, mert a jelenetek zömében lovagolni tanítjuk a főszereplőt (amivel semmi probléma, mert a szerző nagyon szeret lovagolni, és a szeretet és a szakértelem átjön, de akkor ne egy politikai sakkjátszma legyen az átívelő fő cselekmény).

Mivel fantasynak van elsősorban marketingelve, ezért kénytelen vagyok lepontozni, mert úgy csúnyán elvérzik, de románcként simán felpontoznám.

Lana258>!
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Csak 200 valahány oldalas volt, de sokkal többnek érződött. Nagyon tetszett. Nagyon tetszett a románc, a mágia, a karakterek. Kicsit a Hatalom-trilógja és az Üvegtrón (az első könyv) hangulatát hozta egyes helyeken, de mégsem ugyanaz volt. Szinte minden karakterről megváltozott a vélemények olvasás közben.
Denna: spoiler
Mare: spoiler
Thandi: spoiler
Casmiel: spoiler
A király: spoiler
Captin Ryka: spoiler
Nils: spoiler
Lord Kriantz: spoiler
Denna anyja: spoiler
Hát nagyjából ennyit. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Másban is felmerült, hogy Denna és Mare shipneve lehetne Dare? :D

kataa_>!
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Aki egy minden részletében jól felépített fantasy regényre vágyik, ne ezt a könyvet vegye a kezébe. Viszont ha egy gyönyörűen megírt LGBTQ+ szerelmi történetet szeretnél, akkor bátran ajánlom.
Nagyon sajnáltam, hogy maga a világ felépítése nem volt túl kidolgozott, és a nyomozós-összeesküvéses rész is számomra egy tipikus, sablon YA fantasy regényt hozott, a kiszámítható fordulatokkal együtt. Szívesen olvastam volna sokkal részletesebben a királyságokról, a történelmükről, a varázslat mivoltáról és az ellenségeskedés eredetéről stb. Ezek a részek sajnos nem tudták különösebben lekötni a figyelmemet, pedig potenciál volt az ötletben. Rossznak a legkevésbé sem mondanám, csak annyival több lehetett volna benne.
Amiért viszont mégis 4 csillagot adtam, az a két főszereplő és a közöttük felépített, szépen lassan kialakuló kapcsolat, ami önmagában nálam csillagos ötös volt, és abszolút ez vitte a hátán az egész könyvet. Mare és Denna is szerethető, emberi karakterek, és az ő dinamikájuk az, amiből még többet akarok, és ami miatt mindenképp el fogom olvasni a folytatást is. Akárhányszor egy légtérbe kerültek, szinte érezni lehetett a közöttük szikrázó levegőt, összhangot és mély kötődést. A személyiségük tökéletesen kiegészítette egymást, és sokszor velük együtt volt pillangós a hasam, annyira gyönyörűen adta át az írónő, hogy mit éreznek egymás közelében. A tiltott szerelem izgalma végighúzódik a könyvön, és mindenképp ki kell emelnem, mennyire imádtam, hogy az egyetlen dolog, amiért a két főhős kapcsolata tabu, az az, hogy az egyikőjük a másik testvérének lett ígérve egy előre elrendezett házasságban. Az, hogy éppen két lányról beszélünk, még csak meg sincs említve vagy kérdőjelezve a könyvben. Ilyen fantasy világokról szeretnék még olvasni, ahol a homofóbia, mint fogalom nem is létezik, és nincs szükség a szexualitás felcímkézésére sem. Mert hát #loveislove.


Népszerű idézetek

Sae P>!

“I should be compensated for keeping you company,” he grumbled.

Kapcsolódó szócikkek: Nils
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Of Fire and Stars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Any Way the Wind Blows
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
C. S. Pacat: Dark Rise
John Flanagan: The Ruins of Gorlan
Sara Raasch: These Rebel Waves
Leigh Bardugo: King of Scars
Rick Riordan: The House of Hades
Cassandra Clare: Chain of Gold
Maggie Stiefvater: The Scorpio Races
Maggie Stiefvater: Mister Impossible