Január ​– Február – Március (Calendar Girl 1-3.) 260 csillagozás

Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne?
Audrey Carlan eredetileg magánkiadásban megjelent sorozata ma a világ egyik legforróbb könyvszenzációja, amiből mozifilm és tévésorozat is készül, miközben Mia Saunders nem mindennapi történetét több millió női olvasó csodálja Brazíliától Kínáig.
Insomnia: Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2016
388 oldal · ISBN: 9789634330233 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Libri, Budapest, 2016
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108987 · Fordította: Farkas Melinda

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Mia Saunders


Kedvencelte 17

Most olvassa 14

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

ELŐRE SZÓLOK NEM LESZEK FINOMKODÓ, TEHÁT HA KEDVELED A KÖNYVET ÉS AZ ÍRÓT, KÉRLEK MENJ TOVÁBB!

A legtöbb esetben hiszem, hogy mikor egy író akár első könyves, akár bejáratott a szakmában, mielőtt belekezd egy témába végez kutatómunkát.
Mert ugyebár bármiről is írtok, vagy személyes tapasztalat, vagy más emberek, események alapján írjátok meg az adott témát.
Számtalan erotikus könyvet volt szerencsém olvasni, és NAGYON NYITOTT vagyok a témában, de a SÖTÉTSÉGET nem bírom.

Kedves molyos barátnőm, @kratas ajánlatával és figyelmeztetésével vetettem ma bele magam az olvasásba.
Pontosan tudom, hogy a szándéka merő jóindulat, és semmi haragom sincs felé, sőőőt imádom, mint személyt és jó ízlése van….neki sem tetszett, én akartam olvasni.
És pont ezért, valamint, mert könyvet félbe nem hagyok, most csak fújtatok és próbálok felejteni.

Ha szét szedem, amit nem szívesen teszek, mert dicsérni jobban szeretek, mint kritizálni, akkor azt kell írjam az egy csillagot, azért adtam, mert az a szerencsétlen fa fel lett használva, és mert a borítója viszont nagyon tetszik.

A cím érdekes, nem átlagos, de nem is extra.
Az alap ötlet még jó is lenne, de a kidolgozás csapnivaló.
Január egész érdekesen lett volna, de elnyújtottnak éreztem és mire bemelegedtem volna vége is lett.
Február már jobb lett, kidolgozottként kezdtem rá tekinteni, de teljesen eltűnt a varázs a főszereplő miatt.
Március pedig harmat gyenge lett, nem csak, mert rövid, hanem mert semmi nyomott nem tudott bennem hagyni….
És itt van a mi szexi Miánk. Fárasztó, felszínes, és nagyon buta.
Egyszerűen azt kell írjam, fel került arra a listámra, ahol a kibírhatatlan hősnőket jegyzem.
Őt percet nem bírnék ki a társaságában.
Ahogy kezelte az egész szituációt, mintha csokis sütit ajánlottak volna fel neki…és miatta nem is tudtam egy percet sem élvezni a történetből…

Számomra ezek azok a könyvek, amiket ki kéne tenni zárás előtt a polcokra, a gyanútlan várakozó unalmában olvasni kezdni, és megrettenve a történettől inkább elmegy, majd máskor próbálkozik….
Viccet félretéve 4 rész lett megírva….gondolom nem akarom tudni, hogy a folytatások mennyire „igényesek ” lettek?

Amikor fent említettem, hogy nyitott vagyok, azt szó szerint lehet venni. Nagyon szeretek extrém párokról olvasni, kimondottan érdekel az LMBT és társai könyvek, és bármilyen biztosítékot kivágó témát jó szívvel fogadok. De azt nem szeretem mikor írunk egy könyvet, csak, hogy elmondhassuk „írók” vagyunk, megszégyenítve azokat, akik tényleg azok e témakörben.

Most, hogy kidühöngtem magam, a kívánságlistámról a folytatásokat törlöm.

Ha valaki nem kedvel, vagy gondja van velem, adok egy ötletet:
Nyugodtan ajánljatok ilyen könyveket, tudjátok, hogy végig olvasom! xD

8 hozzászólás
Sippancs P>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

A borítót imádom.
Az alapötlet zseniális.
A címmel is teljesen ki vagyok békülve.
A kivitelezés viszont lehetett volna sokkal jobb.

Sokáig vacilláltam a 2,5 és 3 csillag között, végül úgy döntöttem, jószívű leszek, és megadom a többet.

Január nagyon nem tetszett. Kidolgozatlan, összecsapott és hihetetlenül felszínes volt. Az hagyján, hogy Mia nem éppen az eszéről és az erkölcseiről híres, de könyörgöm, magyarázza már el nekem valaki, hogy ezek ketten Westonnal hol, mikor és hogyan spoiler? Mert én a kölcsönös vonzódáson kívül semmi mélyet, semmi komoly érzelmet nem éreztem közöttük. (5/2)
Február már sokkal jobban tetszett. Alec ezerszer jobb és kidolgozottabb karakter volt, mint Wes, pedig alapján véve nem igazán jövök ki se a művészlelkekkel, se a franciákkal. Na és az erotikus részek…! Ebben a fejezetben igazán nem lehetett rájuk panasz. (5/4)
Márciussal az volt a gond, hogy túl rövidnek találtam. Tudom, hogy spoiler miatt ebben a fejezetben Mia, vagyis az eszkortszolgáltatás egy kicsit háttérbe szorult, de nem lehetett volna jobban kibontani az olasz és spoiler szálat? Vagy egy váratlan dolgot (és itt most nem olyanra gondolok, hogy Wes meglátogatja Miát) beleszőni a történetbe? (5/3)

Alapvetően két komolyabb problémája van ennek a könyvnek:
1. Mia hihetetlenül ostoba és felszínes. Próbál kemény csajnak tűnni (Suzuki GSXR 600, akit Suzinak hív? Ne máááár!), és elhitetni, hogy márpedig ő nem éjszakai pillangó, aki pénzért szexel, közben meg alig látja meg az ügyfelét, és már azon jár az esze, hogy mit csinálna vele.
2. Kidolgozatlan és összecsapott a történet. Túl sok témát próbál érinteni az írónő (pl. alkoholizmus, árvaság, maffia), amelyek mögött nincs sem komolyabb magyarázat, sem mély érzelem.

Valószínűleg el fogom olvasni a 2. és 3. részt is, mert annyira volt jó a könyv, hogy érdekeljen, mi történik a későbbiekben Miával, de pénzt biztosan nem áldozok rá.

2 hozzászólás
Klodette>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Teljesen random választás volt ez az olvasás és igazából nem terveztem, hogy valaha is sort kerítek rá, de a Molyon pikáns idézetek egy sora jött velem szembe, ráadásul a Bookline nagy nyári akciójában 50% kedvezményt adtak mind a négy kötetre.
Gondoltam egy próbát megér és hát nem bántam meg, de kimondottan vegyes érzések kavarognak bennem, így az első két kötet elolvasása után…
A téma mindenképpen izgalmas, már – már tabunak is beillik, hiszen a főszereplő, Mia, édesapja milliós tartozásai végett kénytelen eszkortlánynak állni, ami valljuk be elsőre mindenképpen luxus prostitúciónak hangzik.
Nem kötelező lefeküdnie az ügyfelekkel és csak olyan dolgokat kell bevállalnia amit ő is akar, így hát elsőre ez számomra mindenképpen „ A túl szép, hogy igaz legyen" kategória, hiszen gyanítom, a valóságban ez biztosan nem így működik.
Tulajdonképpen pontosan ez volt az egyik legnagyobb gondom a történettel. Egyáltalán nem találtam reálisnak. Lányregénybe illő módon, csodálatosan szépnek volt beállítva ez az egész eszkort dolog.
Mert milyen meglepő, hogy Mia ügyfelei mindig jóképűek, bugyiolvasztóak, fiatalok, kőgazdagok és kedvesek, megértőek voltak. A családjuk és a barátaik is rögtön elfogadták a lányt és mindenki jól bánt vele, a tenyéren hordozta, holott ez egészen másképpen is elsülhetett volna.
Sosem kényszerítették semmi perverz dologra, egy idősebb férfi sem akarta őt, pedig volt az ügyfelei között, de persze jó előre kikötötte, hogy ő nem akar szexuális együttlétet…Na persze.
Keresett egy csomó pénzt, utazgatott, elhalmozták ajándékokkal, közben pedig nagyokat szexelt és körülbelül mindenkivel lefeküdt, de tényleg.
A másik ami idegesített az a szereplők teljes életképtelensége, kidolgozatlansága. Egyiküket sem tudtam megkedvelni.
Mia egy igazi irritáló, üresfejű, buta főhősnő, aki állítólag szerelmes lesz már az első ügyfelébe, de azért még jó pár pasival lefekszik, szó szerint felkínálja magát nekik, hiszen úgy tartja úri kedve, ja meg mert megegyeztek persze.
Nyitott kapcsolat, vagy mi. Jól van, semmi gond. Ők tudják.
Megsértődik, amikor plusz pénzt kap az extra szolgáltatásaiért, amit megjegyzem ő kezdeményezett és persze élvezett is, mert hát ő nem hivatásos szajha…Hűha.

Bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/08/konyvkritik…

Pandalány P>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Mostanában számtalanszor felbukkant itt-ott ez a könyv Molyon és bogarat ültetett a fülembe, így amikor nemrég a könyvtárunkban megpillantottam, felrúgva a tervezett olvasási listámat muszáj volt kikölcsönöznöm. Bár mostanában kicsit mellőzni szerettem volna a szenvedélyes-erotikus történeteket, de ennek nem tudtam ellenállni. :) Népszerűsége, a borító és a fülszöveg meggyőzött, hogy ez jó lesz. Összességében így is lett és tetszett a könyv. Az eleje kicsit erőltetett volt, de aztán egy-két fejezet után igazán beindult a sztori és csak faltam az oldalakat. Ígéretes kezdete a könyvsorozatnak!
A három hónap közül a március győzött meg igazán arról, hogy érdemes továbbolvasnom a sorozatot (hamarosan mindenképpen), ez volt a legizgalmasabb és legérdekesebb rész.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/04/calendar-girl-1.html

Orsi999>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

A fülszöveg és az alapötlet is nagyon tetszett, de számomra van egy nagy hibája a könyvnek. Az pedig az, hogy simán félre tudtam tenni az első hónap után és egyáltalán nem furdalta a kíváncsiság az oldalamat, hogy vajon mi fog történni. Végül 8 nap alatt fejeztem be, ami nálam sok.
Mia karaktere tetszett is meg nem is. Érdekes személyiség lehetne, de igazából nem sok mindent tudtunk meg róla. Ettől eltekintve nagyon erős és bármit megtesz azért, hogy megóvja a családját. spoiler
Január hónap karaktere az az Wes lett a kedvencem a 3 hónap közül. Mivel ő tűnt a legátlagosabbnak és ő volt a legszerethetőbb. spoiler
Február hónap karaktere Alec volt, aki igazi művészlélek. Ő nagyon furcsa karakter volt, és nem is lett annyira szimpatikus. spoiler
Március hónap karaktere Tony volt, akinél egy elég érdekes felállás volt, de szerintem ez lett a legaranyosabb rész. spoiler

2 hozzászólás
KATARYNA>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Ez annyira pusztító volt.
Valaki engem megátkozhatott. 150-200 oldal után annyira lemegy a szereplők értelmi szintje, olyan szinten zápul az agyuk, hogy az valami elmondhatatlan.

Eddig azt gondoltam, ha egy könyves férfinak szürkehályog tapad a szemére, akkor aranyból látja a p.nát.
Hát itt nutellából volt. Egy nap alatt.. hogyne 1 másodperc alatt mind levetné magát a hídról, beleugrana egy mély gödörbe, felmászna a Himalájára, ejtőernyő nélkül ugrana ki egy felhőkarcolóból… és sorolhatnám.

Ne képzelődjetek! Nem így van a könyvben!

Ádáz küzdelem folyik, az idő csak pereg és pereg, és valahogy azt a pénzt meg KELL szerezni. Nincs mese. Apuért csinálom.. de ha már lúd! Legyen jó kövér! Ha ezt hozta ez a sanyarú sors! A nagynénim annyira szeret, hogy férfiaknak közvetit ki. Minek ide szerződés, ha bármit megcsinálok?
Méghogy én kurva? Te! – hogy szokták írni az írók? Ja megvan!
Nyájas olvasó, ne feltételezz ilyet. Eszkort vagyok. Az más. És sz.pok is. Bár tagadom, de ha megpillantom az áldozatot, máris elkap a görcs.
III. WESTON CHARLES CHANNING az első spoiler akit megkaparintok. Szörfös, napbarnított lóf..zú. Hm.. de tökéletes. 27. nap mennyország. Ruhák, cipők, étel-ital, hogy felvitte az Isten a dolgomat!
Hogy eltelt az idő! :0 Itt kell hagynom.
– Ne menj. spoiler
– Itthagylak, a sors majd mindent kiforgat. Engem most vár a francia.
– És azután?
– A b.zi csapat. Ne várj rám! Arrivederci!

Soha nem fogom ezt kiheverni..

8 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Könnyed olvasmány reményében rábukkantam a várólistámon erre a sorozatra és nem bántam meg, hogy végre elkezdtem.
A történet rengeteg helyen nagyon szórakoztató, Mia és a legjobb barátnője közötti beszélgetések nagyon viccesek, bár néha kicsit sok(k).
A főszereplő Mia alapjáraton szimpatikus, viszont mint mindenkinek neki is vannak hibái és bizonyos helyzetekben olyan hülye tud lenni.
Nézzek sorban:
Január: Wes basszuskulcs nem csak Miát, de engem is elvarázsolt mindenével, kedves, figyelmes, mindene tökéletes, a családja szintén rendben van, mi kell még? Persze az, hogy pikk pakk ő és Mia spoiler

Február: Alec a nagy művész nekem elég bizarr volt, oké mint pasi tuti nyamm a leírás alapján, de defektes kicsit a drága szerény véleményem szerint. Persze ettől még rohadt nagy zseni, de akkor is.

Március: Amikor kiderült, hogy miért is kell oda Mia felvisítottam, mert juhúúúú micsoda felállás, de az írónő elcseszte az egészet….mert miért lett ez ennyire szirupos nyáltenger??? Hirtelen egy brazil telenovellába csöppentem és nem értettem ezt most miért kellett? spoiler

Mia drága pedig amikor kiakadt, hogy mi az, hogy neki spoiler A szexjelenetek eléggé túlírtak voltak, sok abszurd dolog volt benne amire ember fia nem lenne képes, de ők miért is ne :D Megértem én az írónőt, így legalább kiírhatta a vágyait, no problem ;)
Amúgy jó volt, gyorsan fogytak a lapok és tudni akarom mi lesz a vége ennek a cédának :D

Deziréé>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Tetszett is meg nem is.
Nem tetszett, mert túlzásokba esett a könyv. Ilyen nincs a világon, itt nagyban célzok az erotikus jelenetekre.
Viszont tetszett, mert annyira izgatja a fantáziám a hibái ellenére, hogy tuti elfogom olvasni. Néhány helyen úgy fenntartotta az érdeklődésem, hogy nagyon gyorsan tudtam vele haladni. De egyszerűen a sok hihetetlen dolog miatt nem tudok ennél több csillagot adni neki.

kocybaba P>!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Egyáltalán nem voltam annyira elragadtatva ettől a könyvtől, mint azt vártam. Pedig úgy bizakodtam, már az alapötlet miatt is, mert nagyon tetszett, csak sajnos gyenge lábakon állt, és valószínűtlenül kb. egy álommelónak állította be az eszkortságot. Sőt! Mindenki dögös, mindenkinél működik a kémia és mindenki kedves Miával, csodálja, a barátja lesz… és még egy csinos összeget is fizetnek neki. Kötve hiszem, hogy ez fedné a valóságot, de oké legyen, nem kell komolyan venni. Csakhogy Mia sem sokat segített, mert nem tudtam néha vele mit kezdeni, annyira ambivalens volt, és az is megesett, hogy égnek állt tőle hajam. De pasikat bírtam, még ha nem is volt túlzottan eleresztve a fantázia. Wes volt a kedvencem, még annak ellenére is, hogy egy átlagos alak, és hogy tényleg elmaradt, hogy hogyan és mikor mélyültek el közte és Mia között a dolgok. Később azért hiányoltam és szurkoltam neki. Alec valódi művész lélek volt, bizarr figura kissé, de azért tetszett a kalandjuk. Tonyval meg egy meglepő felállás kínálkozik. Aranyos rész is volt, csak éppen nekem túlságosan csöpögött… Szóval szerintem sokkal jobb is lehetett volna a kivitelezés, valamint ennél több lehetőség rejtőzik benne, de azért hozzá kell tennem: könnyen olvasható, és alapjaiban azért érdekes. Folytatni fogom, de mindenképp rá kell pihennem.

Viktória_Erdei >!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Január – Február – Március

Először is Mr. Január, Wes nálam a befutó. Mr. Február elment egynek. Mr. Március volt a legcukibb. spoiler Remélem a következő részekben, még feltűnik Wes. Ki tudja, lehet hogy ő lesz az IGAZI. Tetszett, hogy különböző személyiségű pasikkal hozza össze Millie néni.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Simán meg lehet szokni, ha úgy néznek rád, mintha te lennél az egyetlen dolog a világon.

Pandalány P>!

– És most? – kérdezem kíváncsian.
– Most pedig megtaláljuk a szerelmet neked.

2 hozzászólás
Dariaa>!

Ha szeretsz valakit, nem tehetsz mást, mint feláldozod magad érte. Magad elé helyezed, mert egy nap majd ő is megteszi érted ugyanezt.

358. oldal

Pandalány P>!

Úgy látszik, ha az ihlet megszáll, repül az idő. Konkrétabban: ha egy nő leveszi a felsőjét egy hetero férfi előtt, az kész megszállottá válik. Hiába, valahol minden pasi egy disznó. A mostani épp egy dögös, francia művész bőrébe bújt.

BarbyMalik0112 P>!

Ha akarok, visszamehetek hozzá, de csak ha készen állok odaadni neki a szívemet, mert az övét már megkaptam.

136. oldal

Pandalány P>!

– Jó barátok.
A tekintete lekúszik a számra, én meg beharapom az ajkamat.
– Barátság extrákkal? – firtatom emelkedő szemöldökkel, és keresztbe teszem a lábamat. Keze a mozdulatra még feljebb kúszik. Tekintetünk egybeforr, érzem, hogy melegem lesz, jó értelemben.
– Istenemre, őszintén remélem! – súgja, és közelebb hajol.


A sorozat következő kötete

Calendar Girl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Hozzád kötve
Cora Carmack: Szakítópróba
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Emma Chase: Behálózva