No. ​6 1. (angol) (No. 6 1.) 12 csillagozás

Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)

A PERFECT LIFE, IN A PERFECT CITY For Shion, an elite student in the technologically sophisticated city No. 6, life is carefully choreographed. School, study, and the occasional visit with his friend and classmate Safu. One fateful day, however, he takes a misstep, sheltering an injured boy his age from a typhoon. Known only as Rat, this boy is a VC – a fugitive living outside the computerized tapestry of city control – and helping him will throw Shion’s life into chaos and start him down a path to discovering the appalling secrets behind the superficial perfection of No. 6.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kodansha Comics, New York, 2013
200 oldal · ISBN: 9781612623559 · Illusztrálta: Hinoki Kino

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Boglinc P>!
Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)

Úgy volt, hogy csak egy kicsit beleolvasok, hogy milyen történet is lesz ez, aztán valahogy vége lett!
Pörgős, és izgalmas, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

>!
Kodansha Comics, New York, 2013
200 oldal · ISBN: 9781612623559 · Illusztrálta: Hinoki Kino
Valentine_Wiggin>!
Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)

Hűha. Az animét régen láttam, de az egyik első animeélményeim közé tartozott. Hangulatos volt, kellemes volt, a két főszereplő egyenként is nagyon szerethető, a kapcsolatuk bájos. És igazából évekbe telt, míg rájöttem, hogy egy disztópiánál annyira nem jó, ha azt tudom mondani, hogy kellemes volt. Az No.6-nek az lett volna a feladata, hogy rosszul érezzem magam tőle, hogy gondolkodjak az emberiség mocskán, mert a disztópiák ilyenek. De hiába volt ott a vér, a nyomor, valahogy annyi ponton elvitték róla a figyelmet, annyira nem azokat érintette, akiknek a sorsa foglalkoztatott minket (Nezumi bár ebben él, nagyon ritkán láttuk tényleges áldozatként, sokkal inkább azt hangsúlyozták, hogy ő ismeri ezt a világot, és profin mozog benne), hogy a végén valahogy nem éreztem igazán a súlyát.
A könyv már az első két oldalon jobb. Sokkal többet látunk a karakterekből, magyarázatokat kapunk, szemszögeket kapunk – Nezumi menekülései nem a „talpraesett kölyök menekül a hatóságok elől” hangulatú üldözési jelenetek, hanem végig érezni, hogy ez a kissrác az életéért fut, de abban sem biztos, hogy megéri küzdeni érte. Sokkal inkább lejön, hogy miért patkány a neve, mennyire a mocsokban él. Shion továbbra is naiva, de sokkal inkább érezni, hogy tényleg okos, tényleg egyedi a gondolkodása. Sokat hallunk a hátteréről, mi van az apjával, milyen volt számára az abszolút elit szintről lesüllyedni az alacsony rangba, egyszerűen jó követni főszereplőként. A világ tele van tömve 1984 hangulatú apróságokkal, amik már az első pillanattól elérik, hogy gombóc legyen az ember torkában, érezze magát úgy, mint Shion, hogy tudja, baj van, csak még nem érti pontosan mi. Különösen a japán borítót imádtam, ami egyáltalán nem utalt az animére… remekül megadta az alapot ahhoz, hogy nekiálljak saját képet kialakítani mindenről és mindenkiről, elengedjem az adaptációt, és sodródjak a történettel. Biztos, hogy ki fogom olvasni a sorozatot.

Nevotil>!
Atsuko Asano: No. 6 1. (angol)

Elég rövidkének tűnt, pedig volt 200 oldal. Rajzolása szép, történet felvezetője érdekes. Nem sok minden derült ki még No.6ról, se a szereplőkről, azon kívül, hogy látszik, hogy az utópia inkább disztópia. A két szereplő között meg némi romantikus fennhangot érzek, de lehet, hogy csak a mangaka szórakozik.


A sorozat következő kötete

No. 6 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tsukumizu: Girls' Last Tour 2.
Shirow Miwa: Dogs: Bullets & Carnage 8.
Yuu Kuraishi: Fort of Apocalypse 5.
Yuu Watase: Fushigi Yugi 13. – Goddess
Alaya Dawn Johnson: The Summer Prince
Neal Shusterman: Scythe
Dan Wells: Ruins
Rachel Manija Brown – Sherwood Smith: Stranger
Rati Mehrotra: Markswoman
Ilsa J. Bick: Ashes