A ​karácsonyi mulatság (Juharfalvi Emil és Ida 3.) 11 csillagozás

Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Karácsony táján minden évben nagy vendégséget rendeznek a Macskaháj-tanyán. Ezúttal a juharfalvi tanító kisasszonyt is meghívják, akinek különös ötletei támadnak. Először nagy hógolyócsatát rendez az udvaron, aztán csókos játékba kezd. Emil természetesen mindkét mókából kiveszi a részét. De vajon lesz-e elég bátorsága csókot lehelnie a papné arcára?

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2014
58 oldal · ISBN: 9789631197815 · Fordította: Tótfalusi István · Illusztrálta: Björn Berg

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Rögtön a harmadik kötettel kezdtem a trilógiát, és bár némely része nem volt érthető, mégis egy egészen jó könyvet olvashattam.
Nagyon tetszett, hogy 19. századi, tanyasi életmódot bemutatja, és ezzel együtt a karácsonyt, mint ünnepet is. Nagyon jó volt benne, hogy megmutatta a játékokat, és közben a róla való gondolatokat. Egyes részei a könyvnek nagyon viccesek, amin még én is hahotáztam egy sort spoiler.
Könnyen és gyorsan olvasható sorozat, mely egyszerre vicces, szertelen, de közben mond is valamit az életről, az emberekről, a korról.

Uzsonna>!
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Juharfalvi Emilhez most volt először szerencsém, s örülök, hogy jól sikerült a találkozó! Bár voltak sarkos jellemek is a mulatságon, nem rontotta el számomra az egész történet hangulatát, s karácsony révén még a megalázó puszilkodós játéknak is szép vége lett. Kedves könyv!
A kötetet a színes illusztrációk teszik még kívánatosabbá, a nagy betűméret pedig olvasásra csábíthatja a kezdő olvasókat is.

Snora>!
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Előnye hogy nagybetűs, színes képekkel, így a kisebbek is könnyebben végighallgatják. Már olvastunk viccesebb történetet Emiltől, de azért tetszett nekik ez a csók dolog. Ráadásul úgy hogy teljesen véletlenül Valentin nap előtti este volt ez az esti mese :)

matka>!
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Aranyos, vicces történet, 9 évesem jókat nevetett rajta.
Az egy csillagot azért vontam le, mert a sima Juharfalvi Emil sorozat 3 kötetéhez képest ez sokkal rövidebb, én pedig olvastam volna még! :-)

Cs_N_Kinga>!
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság

Ez nem tetszett annyira, mint az előző. Bár Emil itt csak játszott mégiscsak bűnhődött(ablaküveg). De itt inkább a család, a falu szerepelt. Nem is tudom olyan kusza volt. Egy kis történetecske semmi extrával:(((. A tanító néni jó fej volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
Michael Bond: Paddington folytatja
Enid Blyton: Boldog karácsonyt!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Berg Judit: Ősz a Nádtengeren