Geekerella 8 csillagozás

Ashley Poston: Geekerella Ashley Poston: Geekerella Ashley Poston: Geekerella

Cinderella ​goes to the con in this fandom-fueled twist on the classic fairy tale.

Geek girl Elle Wittimer lives and breathes Starfield, the classic sci-fi series she grew up watching with her late father. So when she sees a cosplay contest for a new Starfield movie, she has to enter. The prize? An invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball, and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. With savings from her gig at the Magic Pumpkin food truck (and her dad’s old costume), Elle’s determined to win…unless her stepsisters get there first.

Teen actor Darien Freeman used to live for cons—before he was famous. Now they’re nothing but autographs and awkward meet-and-greets. Playing Carmindor is all he’s ever wanted, but Starfield fandom has written him off as just another dumb heartthrob. As ExcelsiCon draws near, Darien feels more and more like a fake—until he meets a girl who shows him otherwise. But when she… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Quirk Books, 2017
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781594749476 · ASIN: 1594749477

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Darien Freeman · Mark Freeman


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Ashley Poston: Geekerella

Hmm-Hmm. Nehéz ügy. :) Igazából cuki volt és szórakoztató (bár köztünk szólva kb. 100 oldallal hosszabb a kelleténél. :D), de ha Kelly Oram helyében lennék, én a gatyát is leperelném erről a szerzőről, annyi mindenben hasonlított ez a történet a Cinder & Ella-hoz. Persze eleve a Hamupipőke alap már mindkettőben azonos, de itt is ugyanaz az alaptörténet: blogger lány és egy filmsztár srác elkezdenek üzengetni, anélkül, hogy tudnák, hogy ki van a telefon másik oldalán, aztán egy Comic Con-hoz hasonló eseményen találkoznak, spoiler Annyi, hogy itt kicsit részletesebben hozzányúlt az írónő a Hamupipőke meséhez: volt benne tök büfékocsi (ez egyébként ötletes volt. :)), bál, elveszített üvegcipellő, gonosz mostoha…stb., viszont hiányzott belőle az a komolyabb vonal, ami Kelly Oram történetében benne volt, spoiler. Összességében tehát az egyik oldalról egész jó volt és a narrátorok is ügyesek voltak (csak el volt nyújtva, mint a rétestészta), a másik oldalról viszont már olvastam ugyanezt a történetet, csak jobb kiadásban. Számomra ez így maximum 3.5 csillagot érdemel.

>!
Midnightsp
Ashley Poston: Geekerella

Olvasás közben végig az járt a fejemben, hogy vajon ilyen érzés lehet másoknak amikor random filmekről meg könyvekről áradozok amiket nem ismernek? Húha. Kiábrándító.

Lehet, hogy nem voltam ehhez elég geek pedig én is voltam már conon, szeretem az ilyesmit, de ez egy indokolatlanul hosszú nyáladzás volt egy random scifi sorozatról az elejétől a végéig és így, hogy én nem láttam… így nem volt egy nagy élmény.

A jó része:

Tetszett, ahogy a szereplők át lettek ültetve a modern settingbe. A hintóból egy Magic Pumpkin nevű vega food truck lett… :D nagyon ötletes.

A „herceg” POV-jának hozzáadása is jó ötlet volt, vitt egy kis színt a sztoriba.

A kevésbé jó része:

Az írás azokra a wattpades „regényekre” emlékeztetett, amik úgy kezdődnek, hogy „Hi I'm XY, I'm 13 years old and I have brown hair and blue eyes”. Nyilván nem volt ennyire durva, de tök ilyen érzésem volt.

Túl hosszú, az eleje lassan indul be. Darian fejezetei tökugyanolyanok. Volt, hogy teljesen bekavarodtam, hogy hol tartok a könyvben, mert az új fejezettől tiszta deja vum volt és azt hittem ezt már olvastam. Pedig nem. Csak az előző fejezet is ugyanúgy kezdődött. Meg az azelőtti is.

Kétdimenziós karakterek, gyerekes történet, az egész egy tini wish-fulfillment. Annyira, hogy a végén spoiler Jó hát azért ne szórakozzanak már velem.

Instalove. SMSben is meg élőben is.
0 chemistry.

A történetben minden túl könnyen megoldódott.. tudom ez egy mese de ez a YA-hoz képest is nagyon gyermeteg volt. És unalmas.

>!
esztokam P
Ashley Poston: Geekerella

Oltári cuki volt. Mondjuk szerencséje, hogy épp egy hihetetlen kortárs ifjúsági szériában vagyok, mert ha nem jó pillanatban kapom el, biztos, hogy nem lettem volna érte oda.
Annyira lelkes voltam, mikor Sage az első Starfieldes utalását mondta! A rajongó lelkemnek nagyon jót tett egy friss geek születése.


Népszerű idézetek

>!
bubblejoo

This is ridiculous. Of all the years that my dad organized ExcelsiCon, he never would've hired a brat like that guy. At least there are other ways of getting into a con, and I know they aren't at capacity yet. They always leave a handful of badges unattended just in case someone important shows up. Like the president. Or Tom Hiddleston.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Hiddleston
>!
bubblejoo

In fact, I can see my bodyguard's shadow rounding up behind me. This feels like the scene from that superhero movie with a certain dude with a shield.
„On your–”
„Left,” I deadpan as he passes. „Show-off!”

Kapcsolódó szócikkek: Amerika Kapitány (Steve Rogers)
>!
bubblejoo

„Dad, I don't want to be Carmindor for the money.”
„Darien, this is a job.”
I clench my jaw. „It's not about the money. Or the contracts. Or the photo shoots. Or the headlines. Or the notoriety. Or my insured abs–why the hell insure my abs, anyway? It's like Taylor Swift insuring her legs. It's ridiculous.

Kapcsolódó szócikkek: Darien Freeman · Mark Freeman · Taylor Swift

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Marissa Meyer: Cress (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Brittany Cavallaro: A Study in Charlotte
Marissa Meyer: Heartless
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Nicola Yoon: The Sun is Also a Star
Ann Aguirre: Outpost
Stephenie Meyer: Breaking Dawn