10 ​Blind Dates 11 csillagozás

Ashley Elston: 10 Blind Dates Ashley Elston: 10 Blind Dates Ashley Elston: 10 Blind Dates

Sophie ​wants one thing for Christmas-a little freedom from her overprotective parents. So when they decide to spend Christmas in South Louisiana with her very pregnant older sister, Sophie is looking forward to some much needed private (read: make-out) time with her long-term boyfriend, Griffin. Except it turns out that Griffin wants a little freedom from their relationship. Cue devastation.

Heartbroken, Sophie flees to her grandparents' house, where the rest of her boisterous extended family is gathered for the holiday. That's when her nonna devises a (not so) brilliant plan: Over the next ten days, Sophie will be set up on ten different blind dates by different family members. Like her sweet cousin Sara, who sets her up with a hot guy at an exclusive underground party. Or her crazy aunt Patrice, who signs Sophie up for a lead role in a living nativity. With a boy who barely reaches her shoulder. And a screaming baby.

When Griffin turns up unexpectedly and begs… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368045254
>!
338 oldal · ASIN: B07R85DYPF
>!
Recorded Books, Prince Frederick, 2019
ASIN: B07WGQXBM3 · Felolvasta: Sophie Amoss

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

readbyhelena P>!
Ashley Elston: 10 Blind Dates

Nem számítottam arra, hogy ennyire fogom szeretni ezt a könyvet. Nagyon aranyos volt és igazi szívmelengető történet. A család dinamikája elképesztő, nagyon szerettem olvasni mindenkiről, bár a nevüket nem tudtam megjegyezni egy ideig, olyan sokan voltak. :D Nagyon szuper, könnyed kikapcsolódás ez a könyv egy szerintem nagyon egyedi alapötlettel. Mindenkinek ajánlom! :)

Letti P>!
Ashley Elston: 10 Blind Dates

Reméltem, hogy tetszeni fog majd a könyv, na de azt nem, hogy ennyire. :D
Nagyon cuki volt az egész, és a történet során végig karácsonyi, téli hangulatom volt, pont amilyet kerestem, szerencsére nem kellett csalódnom. :)

Sophie a téli szünetet leginkább a barátjával akarná kettesben tölteni, de Griffin erről másképp vélekedik, ő inkább szakítani szeretne, mert már nem érzi, hogy a kettejük kapcsolata fun lenne. A nagy család off azért, hogy a lány ne búslakodja végig az ünnepeket, kitalálják, hogy 10 különböző randira küldik Sophiet, amik során fergetegesen jól szórakoztam, még ha szegény Sophie néha nem is. :D
spoiler

Az egyetlen problémám csak az volt, ami a YA regényekben tipikus hiba, hogy a szereplőkről alig tudunk meg valamit. Külsőre megtudjuk, hogy szőke/barna, handsome/cute, de semmi karakter jellemzés. A személyiségüket inkább meg sem említem, de legalább szegény srácokról igazán lehetett volna valami mást is mondani, mint hogy cute looking, vagy hogy magas/alacsony. Így nem volt egyszerű megkülönböztetni őket fejben. :D
Nyilván nem vártam volna el, hogy minden szereplőről legyen részletes elemzés, mivel legalább huszan szerepeltek majdnem minden fejezetben, de azért a főbb szereplőkről (Sophie, Olivia, Charlie, Wes, illetve a randikon megjelent srácok) picit több infót is megtudhattunk volna. Elfért volna összességében még 1 oldal a könyvben. :D

hiviki P>!
Ashley Elston: 10 Blind Dates

Nagyon cuki volt ég a történet. Nem tartogatott túl sok meglepetést spoiler, de ettől függetlenül végig jól szórakoztam. Tetszett Sophie népes családja, és a vakrandik, amiket szerveztek neki, off. Láttam, hogy van egy kötet Oliviaval a főszerepben, biztos, hogy az is sorra fog kerülni.

csak_egy_könyvmoly>!
Ashley Elston: 10 Blind Dates

Csalódásom oka részben az én hibám is. Valamiért nem vettem észre, hogy ez a könyv ifjúsági és ezért nagyot döbbentem, hogy milyen egyszerű a nyelvezete, és a története is. Ami hatalmas pozitívuma a könyvnek, hogy reálisan mutatja be a tinédzsereket: a főszereplő 17 éves, és ez a könyv nem fél megmutatni, hogy igen, 17 évesen veheti lassúra a dolgokat a párjával és egy 17 éves még részben gyerek, aki szereti és értékeli, ha az anyukája betakargatja éjszaka. Ami nem tetszett, hogy mindenki megmondta a főszereplőnek, hogy ő igazából milyen, ahelyett, hogy igazán láthattuk volna, hogy igazából milyen volt. A vége könnyen kitalálható volt, és nem hozta meg annyira a karácsony-feelinget, mint reméltem, de aranyos kis olvasmány volt.


Népszerű idézetek

Etike P>!

Most people are in T-shirts and shorts, and even with all of the decorations it's hard to feel festive. Doesn't really feel like winter break when you are swatting mosquitoes. Stupid Louisiana weather.

Letti P>!

When we finally pull up in front of Nonna’s, Seth has just told us about when Drew was in kindergarten and gave his teacher a tampon as a gift because he thought there was candy inside. Olivia and I can’t stop cracking up.
“This story is going to haunt me for the rest of my life,” Drew says, then pulls Olivia in for a good-bye kiss.

65. oldal

Letti P>!

“Well, when life gives you lemons, you get right back on that saddle.”
“I’m not sure that’s how that saying goes,” Graham says.

38. oldal

Letti P>!

„Have I ever told you how your grandmother and I met?” Papa asks.
He has. In fact, I've heard this story so many times I might tell it better than he does.
I smile and turn toward him. „No, sir.” He knows I know this, but he loves telling this story as much as I love hearing it.

53-54. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jay Asher: What Light
Rachel Cohn – David Levithan: Dash and Lily's Book of Dares
Catherine Rider: Kiss Me in New York
Debbie Macomber: Merry and Bright
Jessica Park: Flat-Out Celeste
Zoe Sugg: Girl Online (angol)
Richelle Mead: Frostbite
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Let it Snow
Cynthia Hand: The Afterlife of Holly Chase