Suttogó-völgy 217 csillagozás

Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Elegáns ​szerelem.

Glastonbury társasági életét felkavarja a Suttogó-völgy udvarház új lakója, Lady Catherine Ashby. A fiatal özvegy tartózkodó viselkedése ellenére akaratlanul kínos helyzetekbe bonyolódik, melyekből nem is olyan egyszerű sértetlen becsülettel kimenekülni. Mindezért nem mást lehet hibáztatni, mint a környék megrögzött, jóvágású kalandorát.

A sorozatosan félreérthető körülmények feltüzelik a pletykaéhes társaság kíváncsiságát és váratlan kihívások elé állítják Catherine-t.

Rosszakarók, kacér hajadonok, erős akaratú anyák, hősszerelmes ifjak kereszttüzében áll a csinos grófné.

Mit kezdjen a vonzó férfival, aki alaposan feldúl mindent, de leginkább főhősünk nyugalmát?

Régi korok értékei szabják meg a szereplők életének mindennapjait. Az elegáns úri viselkedés páncélja alatt azonban érző szívek,erős szenvedélyek, parázs gyűlöletek és körmönfont mesterkedések bújnak meg. A történet igazi főszereplője a szerelem, ami óvatosan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611942
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611959
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575559

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bradford Francis Gray · Catherine Ashby · Christopher Williams · Elinor Williams · Margaret Williams · Mary-Anne Seymour · Vivienne Hanning


Kedvencelte 26

Most olvassa 1

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Azt kell mondanom/írnom, hogy nincs az a zsáner, amelyben Ashley Carrigan nem tud alkotni. Olvastam már tőle vámpíros urban fantasyt, kortárs románcot és krimit is, de ezzel a történelmi romantikával tényleg nagyot alkotott. ( Hm. Talán egy kis sci-fi még hiányzik :D)
Nagyon jó történet volt, teljesen bele tudtam élni magam, a kor szellemét, az akkori szokásokat tökéletesen átadta. Francis és Catherine egy különleges pár, mindketten érett felnőttek, és a kapcsolatuk is ennek megfelelően alakul. Semmi instalove, sőt, nekem kimondottan imponált, ahogy Cathy az elején odamondogatott. Akárcsak Austinnál, a vidéki pletykás milliö bemutatása igazán jól sikerült, de szerencsére nem lett annyira bő lére eresztve. Pont elegendő volt a körítés a cselekmény mellé. Szívesen olvasnék még hasonló történeteket Ashleytől.

2 hozzászólás
Tünde1>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Ez a könyv a kedvencek kedvence…Annyira szerettem,végre egy igazi szerelmi történet.
Imádtam Francist.Olyan eszményi férfi.
Klassz volt a vidéki milliő is.Kérek még hasonló könyveket!

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Lassan építkező, igazán szerethető történet.
Nagyon szívesen olvasnék még történelmi romantikust az írónőtől. ;)

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Ashley Carrigan kirándult egyet a történelmi romantikusok világába, konkrétan a századeleji angol vidék egy gyöngyszeme a helyszín, a misztikus hangzású Suttogó-völgy. A történet főszereplője Lady Catherine Ashby, aki szeretne nyugalomban, csendben meghúzódni húgával és családjával. Ez egyszerűen hangzik, de természetesen a pletykára éhes környezet nem fogadja ezt el. A szomszédok mindenáron meg akarnak ismerkedni vele, meggyőződni, hogy tényleg olyan szép-e, mint ahogy pletykálják, és természetesen felbukkannak a csinos, fiatal özvegy körül a hódolók is.
Mindent megkaptam ebben a regényben, amit egy történelmi romantikustól elvárok, áradó érzelmeket, vágyakozást, a kornak megfelelő visszafogott formában. Van itt pletykára éhes társaság, törtető hajadon, kedves befogadott szegény leányzó, szerelmes ifjú és szemtelen kalandor. Rengeteg intrika szövi át a történetet, a főhősnő pedig eredményesen veszi az akadályokat, kievickél a cselszövésekből. Ashley írhat bármilyen műfajú regényt, egy dolog nem változik a regényeiben, és ez az erős, bátor hősnő, aki megáll a saját lábán és vállalja önmagát minden körülmények között.
Remekül szórakoztam végig az olvasás alatt, a Suttogó-völgy engem is teljesen elvarázsolt. Remélem, ez nem csak egy egyszeri kiruccanás volt a történelmi romantikusok világába, elvégre Arany-pöttyösként megjelenni, ez nem akármit jelent.

K_Kata99 P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Nagyon szerettem! Cathy és Francis remek párost alkotnak, mindketten makacsok és önfejűek, de éppen ettől lesz izgalmas a történet. A vidéki hangulatot, környezetet imádtam. Nagyon szépen és választékosan fogalmaz az írónő. Egy kis hiányérzet maradt bennem a befejezéssel kapcsolatban, ennek ellenére még újra fogom olvasni a könyvet.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Sokadik olvasásom már az írónőtől, és biztosan nem is az utolsó, de én a kortárs könyveire esküszöm. A maga módján ez a történet is szerethető volt, a nyelvezetéért és a történelmi hátteréért például egyenesen rajongtam, de volt egy dolog, amit nagyon hiányoltam, és egy másik, amiért sokat morgolódtam – ezért az egy csillag levonás. Előbbi esetében sokkal több párbeszédet, riposztot és csipkelődést szerettem volna Cathy és Francis között, több macska-egér játékot, utóbbi esetében pedig Cathy volt a hunyó… annyira nem értettem ezt a nőt, és annyira felhúzott a dölyfös, rideg viselkedésével!
Francisért ellenben nagyokat dobbant a szívem, kifejezetten tetszett, hogy kicsit idősebb, és olykor-olykor fittyet hány a társadalmi normákra. (Bár Alexis miatt érdemelt volna egy taslit.)
Várom a következő Carrigan-regényt!

nypiro P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Egész nap próbáltam összeszedni magam. De kb. ennyit bírok elmondani róla: IMÁDOM :D
Kedvenceim a romantikus könyvek, főleg ha erotika is van benne. A történelmi romantikussal még csak barátkozom. Ebben a könyvben erotika nincs, történelmi romantikus, mégis annyira szépen van megírva, olyan magával ragadóan, hogy egyszerűen aléltam a gyönyörűségtől. A történet szuper, semmi kivetnivalót nem találtam benne – még az intrikus nőszemély is kellett bele, hiszen fordított a történet sodrásán – magával ragadott. Beszippantott, ott voltam velük. Magam előtt láttam a vidéki társaságot, a szép ruhákat. Hozzá vagyunk szokba olvasóként az Epilógushoz, csak azért hiényolom, mert annyira olvastam volna még. Egyszerűen semmit nem tudok írni a sztoriról. EZT OLVASNI KELL. Még mindíg el vagyok olvadva :D Igaz a könyv borítóján lévő lévő szöveg: tényleg elegáns szerelem.

Navi P>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Bevallom őszintén, azon kívül, hogy történelmi romantikus, semmit sem tudtam a könyvről. A TR könyveket nagyon szeretem, így kíváncsi lettem erre is. Meglepődve tapasztaltam, hogy a szerző magyar, mert még nem olvastam ilyen TR-t. Azt kell mondanom, hogy kérek még. Kifejezetten tetszett, nagyon jó karakterek voltak, tetszett a helyszín, a mellékszereplők története is. A végére mindenki megtalálta a méltó párját, mégha nem is volt hosszú életű mindegyik kapcsolat. A főszereplő páros egy kicsit túlbonyolította magának a helyzetet, de a végére azért csak ki tudták nyitni a szájukat és meg tudták beszélni a történteket és az egymás iránti érzéseiket.
Kérek még :)

Evika82>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Csak gratulálni tudok az írónőnek, nekem ez a könyve is nagyon tetszett. :)
Nagy töri romi rajongó vagyok, ezért izgatottan vártam, hogy ezt a könyvet olvashassam, és kicsit tartottam is tőle…
Nem tudtam elképzelni az eddigi kiadott könyvei után, hogy egy töri romi megírása is könnyen feküdni fog neki… de kellemesen csalódtam.
Bevallom nőiesen, hogy az első 30-40 oldal nehezen csúszott… de aztán szerencsére beszippantott a történet és le sem tudtam tenni a könyvet, amíg a végére nem értem. Ashley Carrigen megint megcsinálta. Hatalmas pacsi neki. :)
Szuper történet írt, ami nem volt unalmas egy percig sem, és megismerhettem egy újabb könyves álomférfit, akit olyan jól megálmodott, hogy teljesen elcsavarta a fejem. ;)
Cathy is szerethető és érdekes karakter volt… de őt néha jól megráztam volna, hogy térj már észhez, spoiler.
Klasszikus töri romi rajongóknak mindenképp figyelmébe ajánlom ezt a könyvet.

2 hozzászólás
hmelcsi>!
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy

Köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak a csodás kötetet!

Ez volt az első könyvem az írónőtől és hatalmas meglepetés volt számomra. Egy ideig gondolkodtam, hogy az Ikrek havát vagy a Suttogó-völgyet olvassam, de az arany pöttyös címke meggyőzött, hogy inkább a történelmi romantikust válasszam, mert nagy kedvelője vagyok ennek a témának.

Ami először feltűnt, hogy milyen szépen ír az írónő, semmi sallang, minden a helyén és pont annyi mindenből, amennyi kell. Nem túlzó és giccses, ugyanakkor nagyon is hozza a kor hangulatát. Már az elvarázsolt, ahogyan elmesélte a történetet. Elegáns, ahogy a fülszövegben is írják. Lassan építkezik a románc és nem sieti el az írónő, teret enged a szereplőink kibontakozásának.

Maga a történet abszolút az, amit egy történelmi romantikustól elvárok.
A hősnőnk egy fiatal, csinos és eszes özvegy, aki akár egy Jane Austin regényből is kipattanhatott volna. Ugyanakkor a hangulat sokkal fülledtebb és arcpirítóbb, mintha a Bridgerton világába csöppennénk bele. Lady Catherine és szűk családi köre éppen csak beköltözik a Suttogó-völgy udvarházba, azonban a szomszédság már éhes hiéna ként várja a szaftos pletykákat az új lakókról.
Az özvegy bája, rangja és vagyona miatt hamar a társaság középpontjába kerül, ami neki abszolút nincs ínyére. Egyedül húga unszolására és kedvéért hajlandó a társaság részese lenni egy-egy esemény során. Hamar kiderül, hogy a pletykák itt gyorsabban terjednek, mint ahogy azt Cathy gondolta és pechére sokszor ő kerül a szóbeszéd középpontjába. Nem véletlenül, mivel a kalandos természetű és szabadszellemű Mr. Gray szereti feltüzelni a társaság hangulatát és jó alapot biztosít számukra a pletykákhoz. Cathy úgy érzi, hogy ő szíve már sose fog forrón dobbanni egy férfi után se, mégis Mr. Gray képes őt feltüzelni és kihozni a sodrából… Vagy ott van a fiatal és jóképű Christopher, aki nem rejti el, mennyire epedezik az asszony iránt…
A szerelemnek azonban ára van és van, aki az életével is fizetne érte…

Vajon melyik férfi fogja felolvasztani Cathy jégszívét? Francis táplál gyengéd érzelmeket a fiatal özvegy iránt vagy csak játszadozik vele? A múlt sérelmei vajon gátat szabnak a vágyaiknak? Lehet köztük több mint ellenségeskedés, esetleg barátság? Christopher vajon csak pillanatnyi lángolást érez az özvegy iránt vagy komolyak a szándékai?

Érezhető, hogy merre fog kifutni ez a történet, azonban így is tele van váratlan fordulatokkal, amikre nem számítottam volna. Catherine egy nagyon bátor, haladószellemű, határozott egyéniség, akinek egyedül kell a családjáról és a pénzügyeiről gondoskodnia. Ehhez viszont tisztafejre és nyugodt szívre van szüksége. A gyász és a magány, amely évek óta kíséri már állandó társa lett és nehezen enged bárkit is a szíve közelébe. Érdekes volt látni, ahogy ez a karakán határozott felnőttnő vívódik a vágyai és az érzései felett és sokszor saját maga áll a boldogsága útjába. Én hihetetlenül drukkoltam neki, hogy megtalálja az igazit és végre boldog legyen.

Ha szereted a történelmi romantikus regényeket és kíváncsi vagy hogy Cath az eszére vagy a szívére hallgat, akkor mindenképpen olvasd el ezt a kötetet, mert nem fogod megbánni! ♥
A Könyvmolyképző Kiadó oldalán május 6.-ig kedvezményes áron tudod beszerezni


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Catherine megfeszítette a kezét, és tenyerét a férfi mellkasára préselte, hogy eltolja magától, de a próbálkozása sikertelen maradt. A tenyere alatt érezte Gray erősen doboló szívét.
– Mit művel? – hebegte.
– Fizessük ki a nézőközönséget! – mondta a férfi halkan, és már szinte a szájára hajolt.
– Maga megőrült! – tiltakozott Catherine.
A teste átforrósodott Gray karjában.
– Csak egy rövid csók… – súgta a férfi ravasz kis mosollyal a szája szegletében. A szeme játékosan csillogott, tűz lobogott benne.
– Ne! – lehelte Catherine.
Gray tekintete a szemét fürkészte, majd az ajkára siklott.
– Ne? – kérdezte halkan.
Catherine úgy érezte, cserbenhagyja az önuralma, a tagjai olvadoznak. Ő is a férfi száját nézte, hisz már olyan közel volt hozzá.
– Eresszen el! – nyögte.
– Ha így kívánja – súgta Gray, és lassan felegyenesedett, majd elengedte őt.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

– Ha van a szívedben hely nekem, akkor kérlek, maradj itt velem! Engedd éreznem, hogy számítok neked, hogy fontos vagyok! Harcolj értem, és ebrudald ki innen az ellenfeledet! – A szája sarkában megjelent az apró, játékos mosoly.
Catherine-t elöntötte a forróság, zsibbadtan meredt a férje szemébe.
– De hogyan? – suttogta.
– Ezt neked kell tudnod. Én bízom benned.
– Neked csak egy szavadba kerülne…
– Ez igaz – bólintott Francis –, de érezni szeretném, hogy értem teszed, mert te is akarod, ahogy én akarlak téged.
Catherine nem moccant, csak kiélvezte a pillanat varázsát. A férfi még közelebb hajolt, hogy az ajkuk végre összeérhessen.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

Megint nagyot csattant az ég, és tisztán láthatták, ahogy a villám kékes-ezüstös fényostora a közeli lankába csap. Catherine összerezzent.
– Hát már sosem lesz vége? – súgta.
Gray is a kezét, karját dörzsölgette, átnedvesedett ruhái alatt jéghideg volt a bőre, és minden ízében remegett.
– Volna egy ajánlatom. Ha megbízik bennem, a becsületemben, és elhiszi, hogy tisztességes vagyok, felajánlom, hogy ebben a cudar helyzetben segítsünk egymáson – mondta.
– Mégis hogyan? – pillantott rá a nő sápadtan.
– Ha egymást melegítenénk, talán elviselhetőbb lenne ez a rémes hideg. Ehhez azonban össze kell bújnunk, méghozzá elég szorosan, hogy a testünk melengesse a másikét.
– Nagyon ügyes próbálkozás! – húzta el a száját a grófné gúnnyal telve.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

– Jól van, Lady Ashby? – kérdezte a férfi fojtott hangon.
– Jóságos ég! Hogy történhetett ez meg? Micsoda ostoba helyzet! – sziszegte Catherine maga elé lángoló arccal.
– Ne vegye ilyen tragikusan!
– Még hogy ne?! Mrs. Williamset ismerve, estére mindenki értesülni fog arról, amit látni vélt.
– Lebecsüli őt. Szerintem már egy órán belül.
Catherine kihúzta a kezét a férfi karjából, és kétségbeesetten sóhajtott.
– Még mindig néznek minket, és biztosan máris gyártják az elméleteiket – morogta.
Gray hirtelen hátulról átfogta a derekát, és közel húzta magához. Egészen fölé hajolt, és az arcába suttogott:
– Akkor ne fosszuk meg őket egy kis mulatságtól!

Könyvmolyképző KU>!

– Ön gyűlöl engem? – kérdezte Gray, és közelebb lépett.
– Nem, ezt így nem állítom, csak nem kedvelem
A férfi elmosolyodott, a válla finoman rázkódott.
– Most kinevet engem? – húzta össze a szemét Catherine.
– Dehogy! Csak értékelem az őszinteségét. Eljátszhatná, mennyire élvezi a társaságomat, hogy rajong a páratlan humoromért, az elmés megjegyzéseimért.
Most Cathy nevetett fel.
– Erre várhat, uram! Figyelmeztetem, sosem fogok a háreméhez tartozni.
– Pedig nem bánnám… – húzta félmosolyra a száját Gray.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

– Ha megfordulna felém, és a hátamat dörzsölné a kezeivel, nem fagynék át teljesen. Természetesen, ha ez már túl sok, megértem.
„Már így is túl sok” – gondolta Catherine lángoló arccal, lassan mégis megfordult, így már teljesen szemben álltak egymással, és valóban ölelkeztek. Kezével erősen dörzsölte a férfi hátát és karját, hogy felmelegítse. Mellkasuk, hasuk összeért, bőrük a nedves gúnyák alatt kezdett felhevülni, életre kelni.
Mindketten tudták, hogy ez már olyan intim közelség, amit normális esetben sosem engednének meg maguknak, az ő helyzetükben.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

A tekintetük összeakadt, és a férfit megbabonázta a hosszú, fekete pillák alól ránevető zöld szempár. Pillantásuk a másik ajkára siklott, és néhány kósza pillanatig kicsúsztak a jelenből, aligha tudták, mit tesznek, csak bűvölték a másikat. Aztán Catherine elfordította az arcát, és homlokát a férfi vállára hajtotta, így menekülve el Gray perzselő pillantása elől. Annyira vert a szíve, azt hitte, menten megfullad. Ugyanakkor a mellkasán érezte Gray szívének erőteljes dobbanásait. Az egész olyan édesen kínzó volt, olyan megfoghatatlan és képtelen, hogy egyikük sem mert megszólalni, csak álltak ölelkezve, míg körös-körül tombolt az ég dühe.

Kapcsolódó szócikkek: Bradford Francis Gray · Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

A férfi, akit szerettem, akivel egy életre kötöttem össze a sorsomat, elment, és magával vitte a szívemet. Ha tudná, mennyi gyötrelmes gondolat szállt meg akkoriban. Úgy éreztem, a férjem elárult, hibáztattam, amiért felült arra az átkozott lóra, amiért olyan felelőtlen volt. Még azon az estén, pisztollyal a kezemben kirohantam az istállóba, hogy végezzek a paripával. Golyót akartam ereszteni annak a csodás állatnak a koponyájába, bosszút akartam állni, vért ontani, de végül nem tudtam megtenni. Nem a ló tehetett arról, ami történt, és nem is George. Baleset volt, egy szerencsétlenség, amit nem lehetett kivédeni. Nem láthatjuk előre a jövőt, nem tudhatjuk, mi jön holnap. Talán éppen azt veszítjük el, aki a legfontosabb nekünk, anélkül, hogy ezt elmondhatnánk neki, vagy kimutathatnánk az érzéseinket. Ne essen abba a hibába, mint én! Ne temetkezzen el élve, Elinor!

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Ashby
Könyvmolyképző KU>!

– Ah, szóval, Mr. Gray a téma? Különleges színfoltja a mi kis társaságunknak. Olyan nemes ember, aki nem törődik a kötöttségekkel, merészen éli az életét, és ez teszi őt igazán vonzóvá és kedvelhetővé. Titkon minden nő rajong érte. Már megbocsásson, Lady Ashby, de ez az igazság!
Catherine finoman elmosolyodott Miss Seymour szabadszájúságán, de nem botránkozott meg. Észrevette viszont, hogy Elinor megütközve elfordítja a tekintetét, ami azt sugallta, ő nem sorolja magát az említett hölgyek csoportjába, ami a Mr. Gray iránti rajongást illeti.
– Vajon mi olyan vonzó ebben az úrban? – Kérdezhetett bármit, hiszen ő nem tartozott a potenciális férjvadászok közé.
– Hogy mi? Hát, nézzen csak rá! Nincs az a nő, aki ne találná kellemesnek a külsejét.

29. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Kinyújtotta a kezét.
– Állj! Ne jöjjön közelebb! – nyögte.
– Ne mondja, hogy váratlanul érte, tudnia kellett, hogyan érzek! Soha sem titkoltam, mennyire vonzódom magához – mondta a férfi, és tett felé egy lépést.
– Valóban mindig nagyon kedvesen viselkedett velem. Nem szeretném megbántani, de nem jelent többet nekem, mintha csak a barátom volna, épp ezért nem fogadhatom el az udvarlását. Bocsásson meg, ha félreérthetően viselkedtem önnel! Csakis az én hibám.
– Szerelmes vagyok magába, és biztosíthatom, a szándékaim komolyak és becsületesek. Bízom benne, hogy az érzelmeim viszonzásra találnak önnél.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Ashby · Christopher Williams

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Ruby Saw: Lucy
B. Czakó Andrea: Pitypangtánc
Nina Collins: Örökre szól
Bauer Barbara: A fekete rózsa
Fábián Janka: Emma évszázada
Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla
Gaby Roney: A Huszár esküje
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Karády Anna: Zserbó – A múlt tengerén