Két ​lépésre a mennyországtól 194 csillagozás

Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Al ​Jannah, a kitalált modern keleti ország gyönyörű környezetében játszódó történet egy keményfejű vonzó sejk és egy konok angol írónő kusza kényszerházasságáról. Figyelem! A könyv szenvedélyt és erotikát tartalmaz! Fülledt romantikát kedvelőknek szigorúan ajánlott olvasni! Al Jannah, a mesés szépségű közel-keleti ország ókori romhelyei izgalmas utazásra csábítják a sikeres angol írónőt, Mesmirát. A körút azonban váratlan fordulatot vesz és egészen más kalandokat hoz, amiket a lány még legmerészebb regényeiben sem képzelt el. A turista csoportot sivatagi banditák támadják meg és Mesmirát elrabolják. Rabságából egy helyi férfi vásárolja ki, így egyik fogva tartótól kerül a másikhoz. A helyzete reménytelen. Megfosztják minden esélyétől, hogy visszatérhessen a hazájába. A titokzatos, szép idegen ország aranykalitkává válik, ahonnan nincs szabadulás. A megmentője csalással ráveszi Mesmirát a házasságra és eltökéli, hogy engedelmes feleséget nevel belőle, bármi áron. A lány a neves és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Publio, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633970126
>!
Publio, 2014
256 oldal · ISBN: 9789633970133

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mesmira Hampton · Sayid Ashgar


Kedvencelte 65

Most olvassa 6

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

A történet fülszövege bőven az érdeklődő elé tárja a lényeget, egy elképzelt arab országban indul a cselekmény, egy gazdag és jóképű sejk szemet vet egy gyönyörű európai nőre, akit mindenáron meg akar szerezni magának. Semmiképpen nem akarom elspoilerezni a módot, ahogy végül Sayid megszerzi és feleségévé kényszeríti Mesmirát. Ashley ezen a ponton már el is érte, hogy a kedves olvasó érzelmi viharokat éljen át, és ez csak a kezdet. Szereted, vagy gyűlölöd a karaktereket, egy biztos, mély érzelmeket fognak kiváltani belőled, ahogy velem is tették.
Sayid elkövet egy iszonyú szemét dolgot, és azt képzeli, hogy Mesmira megbocsát neki. Hát nem. Érzelmi hullámvasút az igen, de megbocsátás az nem. Ez az, amiért a kedvencem lett ez a történet. Sayidnak nagyon, de nagyon meg kell dolgoznia azért, hogy álmai asszonya viszontszeresse, és ez nagyon tetszett nekem. Ha szadistának is tűnök, megérdemelte a szenvedést, ha sejknek is született, attól még nem hull az ölébe minden, amit csak akar, ő ugyanolyan sebezhető, mint bárki más földi halandó.
Mesmirával szinte 100%-ban azonosulni tudtam. Az elveiben pont olyan, mint én (és szerintem a szerző is), nem vagyok a híve a megbocsátásnak.
Becsülöm a szerzőben, hogy maximálisan hiteles világot teremtett a történet köré. Igaz, hogy az ország egy elképzelt állam, de az arab szokások, a családi hagyományok, tradíciók, mind a helyükön vannak, hitelesek, valódiak. Az öltözködéstől a lakberendezésig, a gyerekneveléstől az étkezési szokásokig minden autentikus. Szerettem, ahogy ezek a részletek megjelentek a regényben, pontosan oda tudtam képzelni magam a helyszínekre. Gyönyörűek a leírások, olyannyira, hogy még a sivatagi naplementéhez is kedvet kaptam, nem beszélve Sayid motorjáról, ami miatt félretéve minden bajom, felpattantam volna mögéje egy kis száguldásra (elég szorosan).
Összességében egy remek szerelmi történetet olvashatsz ebben a regényben, egy igazán kemény, nem hétköznapi hősnővel, és egy még keményebb, szexi pasival, aki végül egész másképp kapja meg amire vágyik, mint ahogy elsőre próbálkozott. Megérdemlik a boldogságot, az olvasók pedig hasonló romantikus történeteket a szerzőtől! Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2015/08/ashley-carrigan-k…

5 hozzászólás
sarahangel P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Végre egy olyan könyv, amit alig bírtam letenni, mert annyira magával ragadott. Már úgy hiányzott ez az érzés! *-* A témája nem hétköznapi, sőt egészen egyedi.

Az elején történtek miatt nem tudtam elképzelni, hogyan lesz ebből romantikus történet, és csak remélni tudtam, hogy nem lesz idealizálva benne a spoiler. Szerencsére nem ez történt, a bizalomért és a megbocsátásért bizony meg kellett dolgozni. Súlyos érzelmi terheket cipelni nem lehet könnyű és ezen túllépni, de úgy érzem, ez itt most sikerült, és egy csodát vitt ezzel véghez az írónő.

Őszintén nem tudom, hogy a való életben meg lehet-e ilyesmit bocsátani (bár szerintem nem). De az biztos, hogy egy igazi érzelmi hullámvasutazásra vitt az egész könyv, egyszerűen magával sodort az egész történet.

Főhősnőnket, Mesmirát nagyon kedveltem, egy igazi érzelmes, egyben tökös csaj, aki nem adja fel a szabadságáért vívott harcot. Főhősünk, Sayid, hát őrá hol haragudtam, hol meg a keblemre öleltem volna. Az biztos, hogy nem egyszerű eset, mint ahogy kettőjük kapcsolata sem, hiszen örökös érzelmi viharban élnek.

spoiler
Ha ezen túllépek, tényleg egy fájdalmasan csodaszép történet. Kevés olyan könyv van, ami annyira magával ragad, hogy elfelejtkezek olvasás közben minden másról. Nem egy egyszerű történet, rengeteg mindenen kell keresztül menniük hőseinknek, hogy végre megkapják a boldogságot, és még az utolsó oldalakon is izgulhatunk, hogy mi lesz. És Sayid-nak bejött a ’jóslata’, Mesmira tényleg spoiler. :)

Amit egyedül hiányoltam: Sayid abban is biztos volt, hogy spoiler, ez már nem derült ki sajnos, pedig örömmel olvastam volna egy epilógust.

Muszáj megemlítenem, hogy a könyvről nekem egyébként a kedvenc Harlequin-es írónőm, Penny Jordan egyik története jutott eszembe, mégpedig az Ezerkettedik éjszaka, arra emlékeztet.

Valamiért abban voltam, hogy a könyv nem kapható papírformátumban, de szerencsére több oldalon is rátaláltam, mert mindenképp szeretnék egy saját példányt a polcomra, határozottan újraolvasós lesz.

4 hozzászólás
Evika82 P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Ez a könyv második olvasásra is épp olyan szuper, mint elsőre.
Nagyon magával ragadó ez a történet.
Az elején épp úgy gyűlöltem Sayid-ot, mint amennyire Mesmira. Haragudtam rá azért, amit a nővel tett. Ahogy viszont haladtak előre az események, olyan észrevétlenül enyhültem meg és kedveltem meg őt, mint amilyen észrevétlenül Mesmira is megenyhült és megszerette…
Tetszett, hogy szépen kidolgozott volt a sztori, és több hónapnak, évnek kellett eltelnie, hogy a két főszereplő kapcsolata rendeződjön.
Mondjuk igencsak érdekes lett volna ha Mesmira, hirtelen hip-hop, egy-két hét alatt mindent megbocsájt.
Nagyon megszerettem ezt a párost, ezt a történetet, és külön öröm, hogy megint egy magyar írónak köszönhetem, hogy kellemesen szórakoztam olvasás közben.

1 hozzászólás
NightStar>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Egy biztos, ez egy kivételes romantikus könyv! A főszereplő párosunk kapcsolata közel sem szokványosan indul és most nagyon finoman fogalmaztam, majd még kevésbé szokványosan folytatódik. Az írónő nem félt durva és meghökkentő tettre sarkallni szereplőjét. Ömlengésektől mentesen írja le két hasonló karakterű, de más-más világban élő ember egymásra találását.

Az arab kultúra mindig is érdekelt. Milyen lehet nőként beleszületni és még inkább belecsöppenni abba a világba. Meddig terjed a férfi-női alárendeltségi viszony. Mindezek a könyvben valamennyire körvonalazódnak. Érdekes módon én már az elején mentegetni próbáltam Sayidot, pedig, amit tett megbocsáthatatlan. Nem is értettem, hogy fog a kezdeti felállásból egy romantikus viszony kerekedni, mégis hamarabb megbocsátottam Sayidnak, mint Mesmira. Egyik pillanatban együtt utálom na jó, annyira nem Mesmirával a férjét, majd a következőben idegesítőnek találom, miért ilyen makacs a nő, miért nem képes félretenni a büszkeségét és megadni Sayidnak, amit kér. Aztán legközelebb, már megint legszívesebben letépném Sayid fejét a marhaságáért. Utána meg rögvest Mesmirát pofoznám meg. Teljes érzelmi zűrzavar, ahol még az olvasó sem tudja, mit is érez igazán.

Sayid végig ellentmondásos figura. Miközben cseppet sem elfogadható eszközökhöz folyamodik annak érdekében, hogy megszerezze a nőt, fokozatosan megmutatja, hogy van jó, kedves, törődő oldala is. Mesmira pedig elég erős és makacs, hogy elviselje a férjét.

Ez nem egy „szerelem első látásra” helyzet. A nő részéről biztosan nem. A bizalomnak szépen lassan ki kell alakulnia ahhoz, hogy egyáltalán lehetőség legyen a boldog végre.

Zsu_001>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

4,5 vagy 5. Ez itt a kérdés.
Az arab és a Lányom nélkül soha a két eddigi könyv az olvasottajaim közül, amiben arab az egyik fél… persze nem hasonlíthatom hozzájuk, de valahogy mégis végig bennem volt ez…
Tetszett, olvastatta magát, mégis kicsit meseszerű lett a vége. Olyan sok rosszat olvasni,hallani az arab férfiakról, nehéz volt ettől elvonatkoztatni. De mivel van előttem példa(ismerősöm arab férfihoz ment hozzá, kiköltöztek, hosszú évek óta jól megvannak, azóta már itt élnek az ottani politikai dolgok miatt inkább hazajottek… ) , hogy igenis lehet élhető egy europai nő számára is, Így elhiszem, el akarom hinni, hogy akár ilyen is megtörténhet.:)
Olvastam volna még tovább…: )

1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Tetszett, hogy egy új kultúrát is megismerhettem egy könyvön keresztül. Teljesen úgy éreztem, hogy egy másik világba utazom. Bár Mesmira érzéseit megértem főleg az elején, de ez a huza-vona a közepén, amikor már repedezik a szívén a fal, már nem annyira. Érződik, hogy kezd a szíve nyitni felé, de még nem ismeri be magának, hogy talán több érez gyűlöletnél. Az viszont tetszett benne, hogy nem hagyta magát és szerette volna megtartani az életének egy részét és ezt ki is harcolta magának. Sayid édesanyját nem értettem, hiszen ő is ugyanilyen helyzetben volt anno, Sayid édesapjával. spoiler

Tóth_Orsolya_3 P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Elvarázsolt, magával ragadott, nem tudtam letenni, csak olvastam és olvastam.
Mindig is odavoltam azokért a történetekért, ahol a főszereplők vagy legalábbis egyikük eleinte ki nem állhatja a másikat, de aztán… ;-)
Kedvenc és újraolvasós lett! Sok ilyen könyvet szeretnék még olvasni!

13 hozzászólás
Sippancs P>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Hű, ez egyszerűen zseniális volt! Teljesen elvarázsolt ez a kitalált országban játszódó szerelmi történet, ami cseppet sem a szokványos módon kezdődött, mégis boldog befejezéssel zárult.
A könyv mind a 256 oldala egy igazi érzelmi hullámvasút volt, ahol a gyűlölettől kezdve a megaláztatáson, a megbocsátáson és a kulturális különbségekből adódó problémákon át a szenvedélyig, mindennel találkoztam. Beleláttam egy gazdag család mindennapjaiba, felfedeztem az országukat, a szokásaikat. Közben pedig megismertem és megkedveltem egy határozott és makacs sejket, aki a szeretett nőért bármire képes, és egy életrevaló és konok írónőt, aki utolsó leheletéig a szabadságáért küzdene.
A történet végén örültem volna egy epilógusnak, csak hogy kiderüljön, spoiler, de enélkül is bátran mondhatom, hogy új kedvencet avattam!

7 hozzászólás
_Enii_>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Először is helyesbítenék a címen: „Jóval több,mint két lépésre a mennyországtól”,igen azt hiszem így már kellően szemléletes. ;)
A továbbiakban pedig valószínűleg ömlengeni fogok a könyvről(előre elnézést mindenkitől). :D
Szóval…
Mindig is érdekesnek találtam a vegyes kapcsolatokat/házasságokat(ismeretségi körömben is van ilyen)pontosan amiatt,mert nagyon jól szemlélteti azt,hogy két eltérő szokású,kultúrájú,neveltetésű ember milyen tökéletes egészet képes alkotni. Bár,nyilván ez egy nyugati-nyugati kapcsoltban zökkenőmentesebb,de mi történik ha az adott felállás keleti-nyugati? Itt már teljesen más minden,és a metszetek is kellően kicsik. A könyv pontosan egy ilyen kapcsolaton vezeti keresztül az olvasót. Voltak benne viták,ellenségeskedés,és persze rengeteg ballépés mindkét fél részéről,de szerintem pont emiatt tudta hűen visszaadni a történetet. Tény,hogy mesés elemekben sem szűkölködik,és néhány helyen nagyon romantikusra sikeredett.De most őszintén,ki az aki emiatt letenne egy könyvet? Hmmm…senki? Akkor folytatom tovább. A könyvből szándékosan nem idéztem,és azért nem tér ki az értékelésem sem a részletekre,mert ez egy olyan történet,amiről bűn előre lelőni a poént.
Ha rászánod magad(márpedig ez romantikusoknak,és hozzám hasonlóan más kultúrák iránt érdeklődőknek kötelező)ne olvass el egyetlen idézetet sem,hanem egyszerűen csak vesd bele magad a könyvbe,hidd el nem fogsz csalódni. ;)

tinuviel89>!
Ashley Carrigan: Két lépésre a mennyországtól

Jó könyv, bár ezt a tematikát nem szeretem. De nincs több újraolvasás a 2. rész miatt.


Népszerű idézetek

Evika82 P>!

Ahhoz, hogy boldog lehessen túl kellett lépnie saját korlátain.
Talán ez volt az életében a legbátrabb és legmeghatározóbb tett.
A szerelem vak, úgy találja meg az áldozatait, hogy nem válogat,
nincs lamentálás. Ha megérkezik, tarol mindent, erőt ad,
megsokszorozza, jobbá tesz, szárnyakat bont, felemel a
mennyországhoz.

Viktória_Erdei P>!

– Néha úgy romlanak el a dolgok, hogy észre sem vesszük. Amikor pedig kapkodva próbáljuk rendbe hozni a problémákat, már túl késő.

14. fejezet

K_D_Niki I>!

Vegyél fel nadrágot az abaja alá és kényelmes cipőt!
– Minek?
– Csak tedd, amit mondok, asszony!
– Ha már ilyen kedvesen kérsz – dörmögte Mesmira.

228. oldal

K_D_Niki I>!

Csókolj meg, rendesen, ahogy kell és mehetünk is vissza!
– Borzasztóan romantikus vagy – dünnyögte Mesmira.

Timea19>!

Csak a bensőjét szaggató fájdalom maradt, hogy éles karmaival kitépje a vonagló szívét
és a sárba hajítsa.

sarahangel P>!

– Mi a pokolért rángattál ide? Minek kellett erőltetni ezt az eszement
házasságkötést? Hagyjuk az egészet a fenébe! Küldj engem el, vissza a hazámba!
Keress magadnak egy szelíd lányt, olyant, aki szerinted megfelelő erre a státuszra és illik hozzád!
Sayid arcán felengedtek a vonások, elsőre csak a szemei csillogtak, aztán a
mosolya is előmerészkedett. Mesmira egy pillanatig meglepve nézett rá. Teljesen
megváltoztatta a derű, vonzóvá tette a korábbi szigorú arcot.
– Kedvelem ezt a hevességet benned. Nem cserélném el egyetlen, – hogy is
fogalmaztál? – szelíd lányért sem. Te vagy a megfelelő. Úgy látom, sokat kell még
dolgoznunk rajta, de egy nap majd belátod, hogy igazam van.

54.-55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mesmira Hampton · Sayid Ashgar
janee>!

– Az igazán fontos pillanatok egyszer adatnak meg, nincs lehetőség második alkalomra.

248. oldal

Viktória_Erdei P>!

Minden asszony erre vágyik, hogy a férfi, akit szeret, sóvárogjon utána és soha ne tudjon betelni vele.

9. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Francesca H. Nielk: Megsebzett
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Borsa Brown: Az Arab szeretője
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Catherine Anderson: A lélek dala
Barbara Lazar: A Virágszamuráj párnakönyve