Halál ​és Gloria 36 csillagozás

Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Egy ​igazi halhatatlan vezeti kézen fogva az olvasót az időn és rég letűnt korok birodalmain át. Gloria a hajdani Ízisz papnő színes, izgalmat ígérő kalandos története, melyből nem hiányozhatnak a pergő akciójelenetek és az érzelmek sem.

A jelenkor ad izgalmas keretet a javarészt ókorban játszódó eseményeknek.
Gloria, a regény főhőse, orvosként dolgozik egy kórházban, ahol nemcsak átlagos embereket gyógyítanak, de különleges lényeket is /alakváltókat, démonokat, vámpírokat/.
Az asszony nálánál idősebb férjével él San Franciscóban. Gloria halhatatlan. Érvényesek rá a szabályok, összecsapásokban kell megvédenie magát más halhatatlanokkal szemben, ha a fejét a nyakán akarja tartani.
Egy étteremben találkozik először Jeremyvel, aki szakasztott mása a több ezer éve élt kedvesének. Vonzódás alakul ki közöttük. Gloria csalhatatlanul megérzi a férfin, hogy egy nap belőle is halhatatlan válik. A férje önként elhagyni készül őt, belefáradva az örökös veszély… (tovább)

>!
Publio, Budapest, 2012
468 oldal · ISBN: 9786155275753
>!
Publio, 2012
puhatáblás · ISBN: 9786155275357

Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Eleinte félve olvastam, mert valahogy nem fogott meg a történet, de aztán annyira belemerültem, hogy csak azt vettem észre, falom a sorokat.
Izgalmas, érzelmes, romantikus, néhol pedig teljesen elérzékenyültem. Az ember azt gondolná, hogy halhatatlannak lenni micsoda jó móka, mekkora nagy lehetőség. A könyvet olvasva mindez már nem is tűnik olyan csábítónak, sőt… Sokszor fájdalmas és keserű úgy élni évszázadokon, évezredeken át, hogy mindig elveszíted azt, akit szeretsz, mert ő nem halhatatlan. :-(
Gloria/Tija számos borzalmon megy át, mégis képes mindig megújulni és újrakezdeni, még ha sokszor kilátástalan is a helyzete. Nagyon tetszett a karaktere.

kellyolvas P>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ashley Carrigan többévnyi népszerű blogos előélet után megjelentette egyik legjobb történetét, amit van szerencsém ismerni és szeretni már két éve. Gloria egy erős, szimpatikus karakter, élvezet olvasni az évszázadokon átívelő történetét. Ashley remekül szövi a történet szálait, izgalomból, csatajelenetekből és érzékiségből sincs hiány.
Szórakoztató, remek fantasy!
Bővebben a linkeknél!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ez egy szuper könyv, gratulálok az írónőnek hozzá. Egyik kedvencem lett a fantasy műfajban.
Korokon, különböző helyszíneket és fontosabb történelmi eseményeken átívelő történetet olvashatunk. Ezeken kísérhetjük végig hősnőnk kalandjait. Nagyon fantáziadús, izgalmas csatákkal, gyönyörű tájleírásokkal, rengeteg emberi érzelemmel átitatott történet gyöngéd erotikával fűszerezve.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kalandos, izgalmas, mitológiára, legendákra alapozott, misztikus történeteket.

andie88_Sentellion>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Valójában ez a könyv egy halhatatlan élettörténete, mely a jelenben kezdődik, valószínűleg a mi időnkben. Láthatjuk hol és kivel él Gloria. A könyv egy erős kezdéssel indít. Elmondja micsoda Gloria, és hogy ez mivel jár. Néhány fejezet múlva a lány elmeséli nekünk, illetve új hódolójának, honnan jött és hogyan lett belőle halhatatlan.

Így találjuk magunkat az ókori Egyiptomban. Innentől válik igazán érdekessé a történet. Viszont el kell mondjam, hogy kivételesen nem a paranormális szál miatt volt érdekes. Aki azt keresi az picit csalódni fog, mert bár a történet a halhatatlanok háborúján alapul, valahogy mégsem kaptunk igazán választ az ezzel kapcsolatos dolgokra, sőt néha saját maguknak is ellentmondó szabályokkal ismertetett meg minket az írónő.

A könyv felépítésileg, és hangnemileg számomra Sherrilyn Kenyon Acheronját, illetve Styxxjét idézte fel. Rettentően le tudnak kötni az ókori kultúrát bemutató, drámai, szenvedős, brutális történetek. Főhősünknek bár új élet adatott meg, de hirtelen fényűző életből egy kegyetlen világba csöppent. Bárhol kötött is ki, többnyire szenvedés és árulás várt rá. Nagyon tetszett, hogy több kultúrát és országot is meglátogattunk az évtizedek/századok során. Egyiptomból Görögországon át egészen Kínáig. Mindenhol elidőztünk egy kicsit.

Közben persze többször is romantikázgathattunk, de mégis számomra a főhősnek egy valakivel volt igazán érdekes kapcsolata, és csak vele éreztem azt a bizonyos kémiát, ami nem feltétlen csak romantikus kapcsolatokban lehet jelen. Ez pedig meglepő módon az egykori barátjából lett ősi ellensége; Nestor. Hiába jöttek-mentek a szerelmek, hiába tudtuk már az elején, hogy az igaz és örök szerelmet egy modern Juan Carlos-szal, vagyis esetünkben Jeremyvel fogja megtalálni (hiszen neki meséli el életét), nekem nem sikerült különösebben összekapcsolódni egyik lovagjával sem. Bár be kell vallanom, hogy igazából Gloriával sem sikerült összebarátkoznom. Biztos vagyok benne, ha a jelenben lettünk volna végig kevésbé élveztem volna a könyvet, de isteni ötlet volt ez az időváltás.

Az utolsó fejezetben visszatér a cselekmény a jelenbe, ahonnan elindultunk, és akkor vettem észre, hogy mennyire vártam én azt a bizonyos mindent eldöntő csatát. Kicsit csalódtam benne, mert nem éppen úgy végződött, ahogy szerettem volna, de ez már egyéni szoc. probléma. Néha szeretném, ha az írók kissé bátrabbak lennének, de hát ez van. Az epilógus számomra kissé furcsa volt, tekintve, hogy mi a halhatatlanok világának egyik legfőbb szabálya és még mindig nem egészen értem – nem, húzzuk ezt ki! Egyáltalán nem értem, hogy valójában mi jellemző rájuk, azon kívül, hogy majdnem halhatatlanok. Reméltem, hogy erről többet megtudunk a végére,de sajnos nem így lett, így több kérdéssel köszöntem el a könyvtől, mint kezdtem neki.

Ami magát az író nyelvezetét, stílusát illeti – és erről sosem merek magyar könyveknél beszélni, mert félek, hogy csak én vagyok túl előítéletes, de mégis szóba kell hoznom, hisz megköveteli az olvasó nép és a haza, ugyebár –, eleinte nem nagyon tudtam hová tenni az időintervallumot. Kissé keveredett a régies szóhasználat a modern szlengekkel, de ez onnantól kezdve szerencsére megszűnt, hogy beléptünk a múltba. A párbeszédek számomra sokszor elég gyengék és semmitmondóak voltak. A múltban többször is előfordult, hogy hirtelen nézőpont váltás történt a bekezdéseken belül. Ami azért furcsa, mert egyrészt könnyen elvesztettem a fonalat, másrészt pedig elméletileg Gloria mesélte el nekünk a történteket, márpedig ő ott akkor nem volt jelen, hogy lássa illetve hallja mi történik. Ha ezt külön fejezetekkel oldotta volna meg a szerző, jobb lett volna. Viszont engem lepett meg a legjobban, hogy mennyire szerettem a leírásokat, az országok bemutatásait. Tökéletesen beletudtam merülni és ezt rettentő nehéz nálam elérni.

Összességében azt mondanám, hogy még mindig nem kaptam meg azt, amit ettől a műfajtól a hazai piacon várok, de ennek ellenére bátran ajánlanám mindenkinek a könyvet, akit megfogott a fülszöveg. A sok természetfeletti lényekről szóló fantasy közt valóban felüdülés egy ilyet olvasni. Nem rejtem véka alá azt sem, hogy minden hibája ellenére szívesen olvasnék még ezekről a halhatatlanokról, ha esetleg az írónő tervezne egy újat más szereplőkkel. Van a történetükben elég spiritusz, csak ki kellene hozni belőle mindent.

Andreea_Vigh>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Csak annyit mondhatok hogy hihetetlenul jo az egesz konnyv,a fohosno Gloria egy halhatattlan , aki elmeseli nekunk eletenek haromezerhatszaz kalandos evet. Mar az elso lap utan megtetszett es magaval ragadott , szamomra a tovabbiakban mar filmszeruen porogtek az esemenyek. Igen, porognek az esemenyek , mert izgalomban egy csoppet sincs hiany , en egy percre se tudtam abbahagyni az olvasast , mert mire azt mondtam , hogy oke most mar nyugodtabb mederben folyik majd tovabb a tortenet akkor mindig jott valami ami 180 fokos fordulatot hozott es megint kezdhettem izgulni a folytatasert. A helyszinek pedig csodallatosak , foleg az okori Egyiptom de a tobbi orszag is, olvasva a konyvet kedvem tamadt latni azokat a helyeket mert olyan reszletesen es elethuen vannak abrazolva. Amitol meg kulonosen elallt a lelegzetem az a cameo szerepet betolto karakter volt , imadtam es szerintem ezzel mindeki igy lesz aki mar ismeri Ashley irasait. Osszegezve , nekem nagyon bejott ez a konyv is akarcsak a tobbi , en biztos hogy tobbszor is el fogom olvasni es szivesen ajanlom masok figyelmebe is.

Weber>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Mondanám, hogy meglepett a regény mennyire kikapcsolt és szórakoztatott, de valójában nem lehetett meglepetés, mert már a Morwenes könyveket olvasva tisztában voltam az írónő stílusával és leleményes fordulataival. Gratulálok és nem bánnám, ha egyszer még valamilyen formában folytatása is születne.
Járnak a csillagok!

Nova_5>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Nagyon tetszett az egész történet. Izgalmas volt, egy percet sem unatkoztam és eszméletlen helyekre vitt el. A hangulata még az leolvasása után is megmaradt bennem.
Kalandos, az már biztos. Lesz folytatása, ugye?
Ajánlom mindenkinek!

Mrs_B>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ügyesen mai modern keretbe foglalt ókori történet. Egy asszony különleges életútja nagyon szépen kidolgozott leírásokkal. Az egész környezet életre kel, megelevenedik. Jók a karakterek, ahogy Carrigan eddig olvasott könyveiben mindig. Sok kutatómunka állhat a könyv létrehozása mögött. Szerettem volna, ha még tovább is tart a történet, vagy lenne folytatása. Kellemes élmény volt. Ajánlom mindenkinek. A másik sorozatból ide beugró szereplő cameojáért külön piros pont!

XDózis>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Különleges hangulata van ennek a könyvnek. Kalandos és úgy repít el a régi korok helyszíneire, hogy szinte ott éreztem magam. Gloria eszméletlen utat jár be. Biztosan kezembe veszem még majd újra. Örülök, hogy ajánlásra rászántam magam. Jó volna még ilyesmit olvasni az írónőtől.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Csurgó Csaba: Kukoricza
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Bánki Éva: Elsodort idő
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Helena Silence: Ezüsthíd
John Cure: Hontalan lelkek
Karen Marie Moning: Álom és valóság
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Csüllög Ferenc: Metszéspontok