Bukott ​angyal (Morwen 1.) 29 csillagozás

Ashley Carrigan: Bukott angyal

A ​pörgős, akciókkal teli vámpírregényben nincs fennkölt vágyakozás, a hősök térdig járnak a szenvedélyben, terrorban. Végeláthatatlan ámokfutás az életük. Két dolog számít a kárhozottak birodalmában: vér és hatalom. Szó sincs romantikus halhatatlanságról! Ez itt maga a kőkemény Rock & Roll!
A második évezred végén New-Yorkban egy halandó a véletlenek közjátékának köszönhetően belekeveredik az éjszaka titkokkal teli világába. Angelina az első ijedtség után, próbálja elfogadni, hogy a férfi, akit választott vérivó. Szembesülnie kell a ténnyel, hogy az éjszaka démonai igenis léteznek, valóságosan ott ólálkodnak a sötét kapualjakban, parkokban áldozataikra lesve, hogy hódoljanak örök szenvedélyüknek, amely rabságban tartja őket. Középszerű halandó élete új fordulatot vesz, miután a vámpírszerelme mellett dönt, hiszen ezzel magára szabadítja a férfi ellenségeit a kárhozottak összes nyűgével és fenyegetésével együtt. Mivel lehet legyőzni egy halhatatlan kreatúrát, akin nem fog… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Publio, 2014
puhatáblás · ISBN: 9789633970645
>!
Publio, Budapest, 2014
324 oldal · ISBN: 9789633970652

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

A végére tetszett meg igazán, akkor már szinte letenni sem tudtam.
Kicsit nehezen indult be a történet, de aztán egymást követték az események. Főhősnőnk nagy változáson megy keresztül minden téren, mire megtalálja önmagát és a szerelmet. Leot nagyon sajnáltam, de Melkort öröm volt újra látni ebben a könyvben is a Halál és Glóriában már felkeltette a figyelmem.
Sokszor nem értettem egyet Angelina/Morwen döntéseivel, de határozottan pozitívan változott a történet végére.
A vége nem éppen HEA, de reménykedem, hogy a következő részek kárpótolnak és Melkor ismét feltűnik majd.

2 hozzászólás
_Katie_ P>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Nagyon szép átfogó történet volt ez, mondhatni kerek, azonban a megvalósítás nem tudott teljesen magával ragadni. Elindultunk A pontból és megérekztünk B pontba. Nagyon szép íve volt mindennek, nem volt benne hiba. Mégis, hiányoltam valamit. Ráadásul a szemöldököm is sokszor a homlokom közepére csúszott egy-egy mondat vagy szó láttán.
Angelinának nem sikerült megszerettetnie magát velem, a döntéseit meg aztán időnként egyáltalán nem értettem és a többi szereplőt sem sikerült a szívembe zárnom vagy akár egyet is közülük. Nekem pedig vagy szeretnem, vagy gyűlölnöm kell valakit egy történetben, de ők még a vérnyomásom sem emelték meg. Leonardó az egyik leggyengébb vámpír volt, akivel az utóbbi időben „találkoztam”. Sokkal inkább tűnt embernek, mint vámpírnak. Nem is értem, hogy Angelina és ő hogyan találtak egymásra. Mármint egyáltalán nem érteztem a szikrát.
A befejezést annyira nem éreztem függővégesnek és kegyetlennek, hogy azonnal a folytatásért kapjak, de azért azt sem mondanám, hogy nem folytatom a sorozatot.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Viszonylag elég izgalmas és érdekes vámpírmese volt. Voltak benne persze áthallások Karen Chance Megérint a sötétség és Frost Cat és Bones történeteiből is. A főhős csaj, Angel (későbbi Morwen) érdekes, meglehetősen makacs személyiség némi anitablakes beütéssel (latin típus) . Sajnos a szerelmi szálak kicsit elnagyoltak voltak, sokszor nem értettem mit kavart az írónő (szegény Leo!). Volt némi kuszaság is a történetvezetésben, ide-oda ugrálás a cselekményben. Kedves Ashley, lenégerezni a szereplőket viszont politikailag inkorrekt, keress más jelzőt szerintem rájuk.
Általában véve elég szórakoztató és izgalmas olvasmányt kaptunk egy magyar írónő tollából.

5 hozzászólás
Andreea_Vigh>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Batran ajanlom mindekinek aki szereti az akciokkal es varatlan fordulatokkal teli vampirregenyeket, mert Ashley konyve valami egeszen uj, a tomegevel kiadott vampiros konyvek kozul kiemelkedoen egyedi stilusa van.
Esemenydus, fordulatos cselekmeny alakul ki, a fejezeteket olvasva kovetjuk Angelinat a karhozat fele vezeto uton, sok-sok csavar, uj szereplokkel, eros vampirokkal ismerkedhetunk meg. A leirasok nagyon valosagosak es erzekletesek.Egyszeruen el kell olvasni!!!
Nagyon buszke vagyok Ashley sikerere, remelem meg tobb tortenete is kiadasra kerul, en nagyon varom!

gisa1223>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Kicsit nehezen indult be a történet, de a vége igencsak tetszett.
Ajánlom mindenkinek aki egy kis fantasy – ra vágyik, de mégsem azt a túlgondolt elvakultságot keresi. Egy hátrány számomra, hogy icipicit a vontatottság érzését kelti.

Janci>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Remekül megírt akciókkal teli regény. Szerethető karakterekkel, fordulatos eseményekkel átszőtt történet. Végigkövethetjük benne a főhős rögös útját a halandóságból a halhatatlanság felé. Figyelmünket az írónő nem várt fordulatokkal tartja fenn a kötet végéig, Felkeltve bennünk a vágyat Morwen sorsának nyomon követésére. Letehetetlen könyv! csak ajánlani tudom!

Veress_Éva>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Egyetlen egy szó jut az eszembe erről a könyvről: teátrális. Magyarul fogalmazva annyira erőltetett hogy az már fáj. Mintha az írónőnek nem lett volna egy normális lineáris elképzelése, de több kisebb jelenet igen, és ezeket a jeleneteket megpróbálta valahogyan összefűzni egy könyvbe. Ezt akár nevezhetnénk akció dúsnak is, de sajnos csak rossz értelemben. Alapvetően a könyv felénél legszívesebben félbehagytam volna, de aztán csak végig kínlódtam. A két csillag azért mert képes voltam végigolvasni, és mert jó nevek vannak benne. Nagyon tetszettek a névválasztások, de azt hiszem ebben ki is merítettem minden pozitívumot. Aki csak egy kicsit is keres a vámpíros-romantikus vagy csak simán vámpíros könyvekben, talál ettől ezerszer jobbat is. Nagyon gondolkodok, hogy elkezdjem-e a második kötetet. Talán ha nagyon unatkozok.

5 hozzászólás
Dina_58>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Elkezdtem ezt a sorozatot, mert ajánlották. Az indulás után kezdenek ütemesen alakulni az események és a végére már nagyon izgalmas és szórakoztató lett. Nem kérdés, hogy azonnal jöhet a folytatás.

Nova_5>!
Ashley Carrigan: Bukott angyal

Korábban hallottam erről a sorozatról, hogy volt blogon, de már zárolva lett. Akkor lemaradtam róla, de talán nem is baj, mert jobb volt könyvben olvasni, nem monitoron darabokban. Örülök, hogy hazai szerzőtől származik. Ez nem tini vámpíros mese. Inkább azt mondom, felnőtteknek való. Minden vámpír elkezdi valahol és itt is az indulástól a végkifejletig sokat alakul a főszereplő. Lehet kedvelni és vele együtt haladni az úton. Jók a leírások, épp annyi, ami kell. Számomra elég látványos és cselekményes. A többi szereplő, a férfiak is ígéretesnek tűnnek. Érdekes ezt a meglátást, ezt a változatot megismerni. Nagyon várom a következőt.


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

Nem értettem, hol romlott el ez az egész. Mikor lettem én egy glamour bolond divatmaca és ő egy sznob karrierista farok.

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Mi van a férfiakkal, most, hogy a doki után facér vagy? – villant
Miranda szeme cinkosan.
– Ez egy jó kérdés. Egyelőre annyit mondhatok, hogy életem
legkomplikáltabb esetével állok szemben – elnevettem magam.
– Miért, nős a pasi?
– Dehogy! – beharaptam az ajkam, ’csak vámpír’ – gondoltam, de
ezt mégsem árulhattam el a testvéremnek.

_Katie_ P>!

A halhatatlanságba, az öröklétbe is bele lehet fáradni.

_Katie_ P>!

…ha megmentünk valakit, akkor utána felelőséggel tartozunk érte.

_Katie_ P>!

Épeszű, normális nő nem akarhat egy vérszívóval keverni.


A sorozat következő kötete

Morwen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete Hercegnő
Bán Mór: A szigetkirály kincse / A Romok Úrnője
Hernád Péter: Hollóember
Anthony G. Morris – John Caldwell: Vérrel írt sorsok
Izolde Johannsen: Róma
Ardati Lili: Gyöngyvér és Lidércvár
Marosi Katalin: Darkline, a pokol
Kercsmár Bella Noémi: Arion