Az ​oroszlán árnyékában (Negin 1.) 154 csillagozás

Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Ami ​neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.

Negin Belford egy titkos csapat tagja.Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik?
Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya.
De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat.
Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577003

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

George Lemer · Negin Belford


Kedvencelte 23

Most olvassa 6

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Már olvastam az írónőtől, így tudom, hogy egy kortárs magyar szerzőről van szó, de ez a könyve nem csak a korábban már olvasott könyvét, hanem minden várakozásomat felülmúlta.
Örültem, hogy végre valaki nem a csonkig lerágott görög mitológiát, vagy az egyre népszerűbb skandináv mitológiát választotta háttér-történetnek, hanem egy sokkal ismeretlenebb, egyben misztikusabb mitológiát. A sumér/perzsa mitológiáról szerintem eddig nem sok bőrt húztak még le. Elnézést, hogy ha tévedek.
Már az első lapoktól kezdve éreztem, hogy „ez az én könyvem lesz.” Nem állítom, hogy tökéletes volt, de magyar írótól ez mindenképpen dicséretes olvasmány. Semmit nem éreztem erőltetettnek spoiler Már eleve úgy indult a könyv, hogy a lapokhoz szegezett. Szeretem a szellemüldözős történeteket. Majd szépen, ügye átvezetéssel átváltott más témá(k)ra is a szerző. Mindezt úgy, hogy valóban nem volt egy lapos pillanata sem a könyvnek. Bírom a Neginhez hasonló főhősnőket. spoiler Kedveltem a szereplőket, Negin csapatát és érdekesnek találtam az Oroszlán Szövetségének tagjait.
Kíváncsian várom a folytatást. Remélem, a hősnő jól bekavar majd spoiler közé.
Ui: Tudom, már többen is leírták, de én is csak megerősíteni tudom, hogy a borító sehogy sem kapcsolódik a történethez.

9 hozzászólás
kellyolvas P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Ashley a legjobb oldalát mutatta meg ebben a regényben, visszatért az urban-fantasy világába, ami igazán az ő műfaja. Én meg szépen élvezettel végigborzongtam a regényt, különös tekintettel a szellemvadászatra, a démonok elleni harcokra. Minden oldal tartogatott meglepetést, fordulatot, persze izgalmakat és szikrázó érzelmeket is. Az apró lépésenként megismert titkok végül meglepő egésszé álltak össze, hogy a végén újra hullámvasútra ültethessen a szerző. Nagyon várom a folytatást!
Részletesebb beszámoló a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2020/02/ashley-carrigan-a…

deen>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Nagyon jó könyv, nagyon tetszett a cselekmény és az alapötlet. Sok volt benne az izgalom és nagyon tetszett, hogy inkább Negin munkáján és képességein volt a hangsúly. Szellemek, démonok, istenek, mi kell még több? A romantikus szál egy kicsit erőltetett volt az elején, valahogy rá volt kényszerítve a szereplőkre, hogy nekik egymásra kell kattanniuk. Később viszont sokkal lazábban kezelte az írónő George és Negin kapcsolatát. Bevallom nekem George nem volt a zsánerem, mert elhallgatott dolgokat, amik igazán fontosak lettek volna. Így nem is nagyon bántam, spoiler. A könyv vége pedig kifejezetten pörgősre és izgalmasra sikerült. Remélem lesz folytatás.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

De jó volt végre megint fantasy történetet olvasni Ashley Carrigantől.
Annyira nagyon élveztem és türelmetlenül várom a folytatást.

Illatos_Hópehely P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Hú, a mindenit.
Szeretem az ilyen szerzőket, akik mindig valami mással rukkolnak elő.
Olvastam már az írónőtől és azt kell mondjam, megállná a helyét a külföldi szerzők között.
Negin egy fantasztikus főhős, akinek kicsit felvágták a nyelvét. Szuper pörgős történet volt, izgalmas szereplőkkel.
Folyamatos bizonytalanság volt bennem, hogy kikben lehet megbízni és kikben nem.
Lemerért fáj a szívem nagyon :)
Várom a folytatást nagyon.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Negin 1

Azta… és hűha! Végre megint egy fantasy sorozatindító kötet a hazai szerzőtől, amit már nagyon vártam, mert imádom az alkotó e műfajban íródott könyveit és ebben sem csalódtam, imádtam minden sorát, le sem tudtam tenni.
A történet eszméletlenül jó volt, tele izgalommal és meglepő fordulatokkal, csodás karakterekkel, a romantikus szál fülledt erotikával fűszerezve.
Negin fantasztikus és csodás, szeretetre méltó ifjú hölgy, egyedi különleges képességgel, amit remekül hasznosít egy kellemes csapat tagjaként. Sajnos ez a tevékenység veszélyes és veszteséggel is jár.
Aztán jön George, a magabiztos, dögös és titokzatos férfi, aki hamar Negin bőre alá férkőzik. Kettejük között tagadhatatlan a vonzalom.
Itt kezdődnek az igazi bonyodalmak, valakik üldözik a lányt, nem tudni kik és miért akarják megszerezni maguknak és saját csapatában is kétségek ébrednek.
Ki és mi Ő valójában, ez a könyv közepén derül ki, de kedves Molyok ezt nem fogom leírni, aki tudni akarja, annak bizony el kell olvasnia.
Ó és igen, megint találkozhattam a régi regényekből, illetve regényfolyamokból ismerős, halhatatlan, több ezer éves Glória doktornővel és annak természetfelettieket ellátó klinikájával. Ezt nagyon szeretem, mert otthonosságot kölcsönöz az új történeteknek.
És micsoda befejezése volt, viszonylagos nyugvóponton ért véget, de fantasztikus lehetőségek rejtőzhetnek a következő részben, aminek megjelenésére türelmetlenül és repesve várok.

Ennek kivételesen nem tetszik a borítója, egyáltalán nem tükrözi a tartalmat, de ez nem von le semmit a történet nagyszerűségéből.

AniTiger P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Olvastam volna tovább is Negin történetét. Annyira jó érzés volt végre valami Anita Blakehez méltót találnom a paranormális romantikusok terén, hogy totál felvillanyozódtam! Negin isteni főszereplő, mert szinte a legvégéig nem tudjuk meg, hogy mitől különleges, mitől más, mint a csapat többi tagja, utána pedig komikus, ahogy az egészhez viszonyul. Csípem a cinikus, szabadszájú, kicsit zárkózott karaktereket!
Úgy gondolom, hogy nagyon borzongató ez a szellem- és démonvadászós történet, és még izgalmasabbá válik az egész a háttérben működő oroszlánoktól. Sokáig nem értettem a címet, de a regény végére egészen beleszerettem a kétértelműségébe. [Nem, a borító nem jön be.]

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/02/ashley-ca…

turanett P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Még az olvasás előtt, kíváncsiság képen megnéztem az értékeléseket. Fura módon a borító szinte mindenkinek probléma volt. Lehet, hogy annyira nem illik hozzá, de én a borítót betudom Alfának. :D Van benne valami misztikum. Az írónő írásait nagyon szeretem, akár történelmi, akár rázós mindegyikben tud újat mutatni. Ikrek havában, már elkezdett foglalkozni a szellemekkel. Ott is nagyon tetszett a gondolatmenete.
Na itt bele is lendült. Kaptunk egy nagyon vagány és titokzatos főhősnőt, akinek az a dolga, hogy a földhöz ragadt szellemeket átsegítse. Az egy darabig ment is, mígnem egy tragédia folytán elvesztette egy társát. Akkor lépett be az életébe egy lehengerlő idegen. Alfa, na igen, egy katona, akit Negin védelmével bízták meg. Persze, ennek a nő csöppet sem örült, az sem könnyítette a dolgát, hogy szikrázik köztük a levegő. Neginnek különleges képességei vannak. Képes átsegíteni a holtakat. Senki nem érti a képességét, de még ő maga sem. Nem tudja, honnan származik az ereje. Egy balul sikerült akció után egy idegen segít neki. spoiler Ezek után, sok titokra fény derül. Na itt indul be igazán a történet. Negin képessége változáson megy át, erősödik. A szervezet aminek dolgozik értetlenül áll a dolgok előtt. Erre még ott az idegen és a titka. kettős élete nem fenékig tejfel. A végén választás elé állítják. El kell döntenie, hogy melyik oldalon áll és kihez lesz hűséges. Nagyon várom a folytatást! Ebből, hogy fog kilábalni? és Mi lesz George-al? :( (Nagyon izgulok érte)

Madama_Butterfly>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Nekem most pont egy ilyen történetre volt szükségem! Valahogyan a vagány, nagyszájú és picit szemtelen hősnőket nagyon bírom (fogalmam sincs miért … :P), úgyhogy eleve plusz csillaggal indít nálam az ilyen kötet :)
Pörgős, izgalmas és némi maximálisan klisémentes fantasy-világgal fűszerezett romantika – könnyed nyári olvasmánynak tökéletes.
Ashley Carrigan-től nem ez volt az első könyvem, de biztosan nem is ez lesz az utolsó. Remélem hamarosan jön a folytatás.

kratas P>!
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Nagyon tetszett az alapötlet, a szövetség, a csapat, a feladataik, a főhősnő múltja, jövője és a mitológiai szál, amibe az egész be lett illesztve. De nem vagyok kibékülve Neginnel. Ha jól emlékszem, akkor 30 éves. Jó lenne, ha nem viselkedne néha úgy, mint egy 10 éves. Hiszti, illogikus gondolkodás, egyik pillanatban harcol, mint egy amazon, a következőben meg királylányt játszik, ez egy kicsit megtépázta az idegeimet olvasás közben. De azért a folytatást várom, hátha lesz valami jellemfejlődés is (és nem visszafelé).


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Lemer oldalra fordította az arcát, és egész közelről nézett Negin szemébe. A férfi kék írisze ilyen távolságból még élénkebbnek tűnt.
– Ha beleegyezel, visszatekerném az udvari kamera felvételét. Csak az elmúlt félórát.
Negin pislogott párat, majd biccentett.
– De szeretném, ha ezt bizalmasan kezelnéd.
A férfi felvonta sötét szemöldökét.
– Ne hozz zavarba! Mit fogok látni?
Negin igyekezett nem elpirulni, ehelyett a szemét forgatta.
– Mit? A seggemet, mert éppen úsztam – csattant fel.
Lemer próbálta elfojtani a vigyorát, de nem nagyon sikerült.
– Majd csak kibírom valahogy a megrázó látványt. Elég edzett vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

A férfi suta mozdulatokkal próbálta lehúzni a pólóját. Negin nem bírta nézni az ügyetlenkedését, így segített neki.
– Megyek letusolni. Abban is számíthatok rád? – kérdezte Lemer.
– Ügyesen megoldod egyedül is. El kellene döntened végre, mit akarsz. Tartsam távol magam tőled, vagy engedjek az ilyen incselkedő felhívásoknak? – mondta a lány kihívóan.
Lemer szeméből eltűnt a derű, komoly lett a tekintete.
– Teljesen mindegy, én mit akarok. Parancsot teljesítek. Nem kell tartanod tőlem. Tilos közelebbi kapcsolatba kerülnöm veled. – A pillantása Negin szájára rebbent. – Nem is érhetek hozzád.
– Ezt már kétszer megszegted – mondta a lány halkan.
– Nem vagyok tökéletes. Néha elkövetek hibákat.
Negin játékosan oldalra biccentette a fejét.
– Ó, drágám! Szem nem marad szárazon.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

– Hogyan lettél ilyen? – A férfi valószínűleg észbe kapott, hogy talán túl személyes a kérdése, mert hozzátette: – Már ha megkérdezhetem. Ha nem akarsz, nem kell válaszolnod.
– Tizenhat éves voltam, amikor kezdődött. Azóta látom és hallom őket.
– Van más spiritiszta is a családban?
Negin lehunyta a szemét, és megrándult a szája sarka, de mégsem sikerült magára erőltetnie a mosolyt.
– Még csak az kéne! Nem. Úgy tűnik, csak én vagyok defektes. Anyukám teljesen normális, apámat meg sosem ismertem. Csak az enyém a megtiszteltetés, hogy a paranormális nagyoperett primadonnája lehetek.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

– Jól figyelj rám, mert csak egyszer mondom el! Nem kell utánam jönnöd. Nem kell vigyáznod rám. Nem akarlak látni a munkán kívül. Ne gyere a közelembe! Megmondhatod Matildának, hogy a kis tervét elfelejtheti! Nem dőlök be neked, és nem fogsz levenni a lábamról.
A férfi hirtelen széttárta a karját.
– Hála az égnek! Megkönnyebbültem. Feloldoztál. Köszönöm szépen. Igazából nekem sem tűnt jó ötletnek. Nem éreztem nagy indíttatást hozzá, hogy veled kezdjek ki. Túl problémás és rideg vagy. Az idegeimre mennél.
Negin éles pillantással nézett rá.
– Én? Problémás? – Hitetlenkedő hangot adott ki, ami félúton volt a nevetés és a csuklás között.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

– Maradj így! – kérte a férfi.
Az összehúzott függönyök közötti résen gyengén derengett be némi fény, sejtelmes félhomályt adva a helyiségnek. A fény-árnyékjátékok között George mögéje lépett, jó szorosan, hogy a mellkasa hozzáért a hátához. Kezeit két oldalról Negin csípőjére simította és belemarkolt. Közelebb húzta magához, hogy a feneke domborulata az ő ágyékához nyomódott. Aztán megfogta a pólója alsó szegélyét és lehúzta róla. Hüvelykujjával ráérősen végigsimított a fekete melltartó pántján. A mozdulatot lassan, türelmesen folytatta a kapocs irányába.
– Azt kérdezted, mit szólok. Minden szavaddal felhergelsz. Átengedted magad nekem. Most pedig azt kell tenned, amit mondok. Ellenvetés nélkül. – A beszéd közben a lélegzete cirógatta Negin vállát, aki libabőrös lett, és a tenyerét a falra szorította. Ha George játszani akart, ő szívesen vele tartott.

Könyvmolyképző KU>!

Negin áthaladt a nappalin, elment az egyik hálószoba nyitott ajtaja előtt. Egy pillanatra megtorpant. Sötét volt odabent, csak az utcáról és a szemközti épületekből átsugárzó gyenge fény világította meg némileg a berendezést.
Látta, hogy az ágyban fekszik valaki. A fehér takaró emberi alak domborulatait követve emelkedett ki a matracból.
Megfeszült a gerince. Tudta, hogy nem lehet ott senki. Senki élő.
– Az ágyban fekszik. Ezt mutatja nekem.
Amint kimondta a szavakat, a combjai libabőrösek lettek, mert a takaró a szeme láttára simult el, esett össze, ahogy a test körvonalai elenyésztek alatta.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

– Maga az örök kétkedő.
Negin felpillantott rá.
– Ha mindannyian Isten teremtményei vagyunk, azzal hogyan számol el az egyháza, hogy démonok elpusztítására ad utasítást?
– A démonok a gonosztól valók.
– Biztos ebben? Akkor megengedett a gyilkolás? A bosszú? Nem visszatetsző, hogy a maga szervezete sajátosan értelmezi és alkalmazza a tanításokat? Maga nem érzi az ellentmondást? – dobta vissza a kérdést Negin.
– Nekem úgy tűnik, ön csak kizárólag a sötét oldallal találkozott eddig életében. Nem tapasztalta meg a fényt, a jóságot, az élet csodáit.
A lány higgadtan nézett a pap szemébe.
– Téved. Csak az én csodáim mások. Eltérnek a megszokottól.

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

– Belenézek a szemedbe, és látom az életedet. Minden mozzanatát. Látom, ahogy a mostohaapád a halálba drogozta az anyádat, és téged kisbabaként kivitt az éjszakai erdőbe és a sorsodra hagyott, mert azt remélte, ott pusztulsz el. Rettegett anyád furcsa képességeitől, és biztos volt benne, hogy rajtad is kiütközik a boszorkányvér, ezért akart megszabadulni tőled. De te túlélted. Idegenek vettek magukhoz és neveltek fel. Később magadtól is rájöttél, miféle tudás van a birtokodban, és nem féltél használni azt. A figyelemreméltó önfegyelmed alkalmassá tett, hogy a szervezetet szolgáld. Otthonra találtál a köreikben. Nem szóltak bele életedbe, te mégis érezhetted, hogy ott állnak a hátad mögött, tartozol valahová. Követted a parancsaikat. Amikor Neginre találtál, úgy gondoltad, szerzel náluk egy jó pontot magadnak. Érezted, hogy a lányban sokkal több rejlik, csak időre van szüksége, hogy kiteljesedjen.

Könyvmolyképző KU>!

Negin besietett a házba, és dideregve lerángatta magáról a véres ruháját. Megmosakodott, és másik pulóvert húzott fel. A fürdőszobai nagytükörbe meredt, és saját magát fürkészte. Külsőre semmi sem változott. Pont úgy nézett ki, mint korábban. A ház is ugyanolyan volt, csak azok az átkozott biztonsági kamerák hiányoztak. Az élete viszont a feje tetejére állt. Mennyivel könnyebb volt, amikor még csak a szellemek becserkészése volt a fő feladata, és mit sem tudott az igazságról!

Kapcsolódó szócikkek: Negin Belford
Könyvmolyképző KU>!

Fogait összeszorítva és sziszegve ereszkedett bele a medencébe. Oké, a víz még nem egészen érte el azt a hőfokot, amit beállított. Gyors és elszánt mozdulattal lemerült, hogy túl legyen a nehezén. Az izmai megfeszültek a hidegtől, aztán elrúgta magát a medence falától, és siklott, majd a lendület fogytával tempózni kezdett. Az ütéstől sajgó arcának jól esett a hideg víz. Kitartóan rótta a hosszokat oda-vissza. A karjai és a lábai kezdtek hozzászokni az izommunkához. Várta, hogy az úszás kimossa belőle a nyomasztó emlékeket. A gyorsúszást váltogatta a víz alatt siklással.
Egyik hossz követte a másikat. Éppen lebukott, és amikor felnézett, úgy látta a szeme sarkából, mintha egy árnyalak állna a medence bal oldalán. Felkapta a fejét a víz alatt, de a hirtelen mozdulattól a haja az arcába tódult, és elvakította. A felszínre rugaszkodott, körbenézett, de nem volt a medence szélén semmi. Talán fénytörés.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Csóti Lili: Hetedvérig
Darynda Jones: Második sírhant
Sarah Fine: Sanctum
Amanda Stevens: Örök kísértés
Gena Showalter: Éjsötét titkok
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen