Fermentáljunk! 7 csillagozás

Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek
Asa Simonsson: Fermentáljunk!

Káposzta, ​só, víz… és idő. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát.

A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben emészthetőbbé teszi őket. Így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban.
Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetők, egyszerű elkészíteni őket, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.
Érthető, hogy villámsebesen terjed a népszerűsége.
A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán kívül még nagyon sok mindenben megtalálhatjuk. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk… (tovább)

>!
Csipet, 2020
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155767050

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kkatja>!
Asa Simonsson: Fermentáljunk!

Asa Simonsson: Fermentáljunk! Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek

Nem is tudom, hogy hol hallottam először a fermentálásról, de megtetszett a gondolat és amikor szembejött ez a könyv, nem volt kérdés, hogy ki akarom próbálni….
Azóta megvan a harmadik adag fermentált zöldségmixem (egyelőre csak sós vizes felöntéssel csináltam) és remekül működik, azóta csak ezt esszük savanyúként vagy magában, annyira kellemesen savanyú és nem olyan vegyszerízű, mint a piacos vagy a bolti savanyúságok. A legjobb állagot a sütőtökkel, céklával, retekkel és a finomra vágott sárgarépával értem el, a káposztát tovább kell hagynom puhulni.
A könyvben isteni receptek vannak, jó leírásokkal és fotókkal, mindet meg fogom csinálni a fűszeres kimcsitől a fermentált üditőkig.
Egyszerű és nagyszerű, ajánlom minden kísérletezni vágyónak.

2 hozzászólás
Rekuuu663>!
Asa Simonsson: Fermentáljunk!

Asa Simonsson: Fermentáljunk! Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek

Tudtam, hogy szuper ajándékot kaptam, de ez annyira izgalmas kalandra hív, fermentálás természetesen. Az első dolgom volt egy üveg káposztát elkészíteni….azóta az csodás lett. Majd végére értem a könyvnek és egyre jobban vágyok még alkotni belőle.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

A kefirgombák nagyon érzékenyek, és könnyű őket véletlenül megölni. […] A vízikefirgombák hihetetlenül gyorsan szaporodnak, szinte szabad szemmel láthatjuk, ahogy egyre több és több van belőlük. A felesleges gombákból adjunk a barátainknak, és vegyük rá őket, hogy készítsenek vízikefirt, így kérhetünk egymástól gombákat, ha véletlenül kimulasztanánk a sajátjainkat.

150-151. oldal, ALAPOK: Vízikefir

Asa Simonsson: Fermentáljunk! Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek

Ninácska P>!

    Ahhoz, hogy az ital készítése közben véletlenül se öljük meg a gombáinkat, arra jutottam, hogy 48 óránál tovább soha ne hagyjuk őket magukra, télen talán kihúzzuk 72 óráig. 48 óra után a gombák elválnak a folyadéktól, bár annak talán még így is édes íze lesz. Ilyenkor öntsük a folyadékot a gombák nélkül egy felnyitható tetejű üvegbe, és még 24-48 órát hagyjuk szobahőmérsékleten. A cukor nagyja eltűnik, a maradék cukortól pedig pezsegni fog. Amíg nem álltam rá erre a ritmusra, rendszeresen megöltem a vízikefirgombáimat.

151. oldal, ALAPOK: Vízikefir

Asa Simonsson: Fermentáljunk! Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek


Hasonló könyvek címkék alapján

Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen
Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel
Marion Grillparzer: A leves gyógyít
Bózsó Gyula: Az erdő finom
Sinka Miléna: Fermentált finomságok Mezítlábas módra
Davis Holly: Fermentálás
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Ella Mills: Deliciously Ella vegán szakácskönyve
Havas Dóra: Születéstől születésnapig