Halott ​angyal (Nova Barakel 2.) 30 csillagozás

Åsa Schwarz: Halott angyal

Ararát ​hegység, Törökország, napjainkban

Nova talál egy térképet, amely egykor nagyon fontos volt az édesanyja számára. A térkép egy 5000 méter magasan fekvő katonai övezetet ábrázol, amelyet szinte lehetetlen megközelíteni. Csakhogy Novának senki és semmi nem állhat az útjába! Feltétlenül ki akarja deríteni, mit rejt a titokzatos térkép, miközben abban reménykedik, hogy az Ararát hegy csúcsán végre választ kap az édesanyja halála után felmerült kérdésekre.
Nova éppen az Ani nevű örmény romváros felé tart a Greenpeace egyik oszlopos tagjával, Benjaminnal, amikor valaki váratlanul hátba támadja őket. Nova kómába esik, és csak egy hét múlva tér magához egy stockholmi kórházban. A lány semmit sem ért, de leginkább az foglalkoztatja, hogy hová tűnt a fiú.
Nova az orvosok figyelmeztetésére fittyet hányva elhatározza, hogy visszautazik Törökországba, hogy megkeresse a barátját, és kiderítse, hogy mit jelentenek az édesanyja lakásában talált, Noé bárkáját jelképező… (tovább)

Eredeti cím: En död ängel

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
248 oldal · ISBN: 9789636299835 · Fordította: Markwarth Zsófia

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Midoriko
Åsa Schwarz: Halott angyal

Nekem nem tetszett!
Valami többre, jobbra számítottam.
Tény és való, hogy ez a Bukott angyalos, Nefilimes dolog már a könyökömön jön ki, de akkor is valahogy többet, tartalmasabbat vártam a könyvtől, mert amúgy az alapsztori jó és sokat ki lehetett volna hozni belőle!

>!
Katie_Sue P
Åsa Schwarz: Halott angyal

Szeretem az angyalokat, a bukottakat is, de ez a történet valahol megragadt a történelemmel és elméletekkel teli, kicsit lebutított női főszereplős, mégsem igazán nefilimes könyv kategóriánál. Persze azt leszámítva, hogy a főszereplő Nova belezúgott egybe, meg az apja, aki szintén nefilim, üldözte. Az is az igazsághoz tartozik, hogy még nem szerettem bele egy nefililimbe sem, tehát lehet, hogy én is agysejtet veszítenék – méghozzá jó sokat- ha egybe belegabalyodnék és nem tudnék értelmesen viselkedni
Elolvastam, pipa, nem hinném, hogy mégegyszer a kezembe venném, mert annyira nem volt jó, bár be sem fejeztem, tehát annyira szörnyű sem volt. :D

>!
Shanara
Åsa Schwarz: Halott angyal

Lényegesen jobban tetszett, mint az előző kötet. Összeszedettebbnek, jobban kidolgozottnak találtam. Mintha a svéd rendőrség is magára talált volna ebben a kötetben. Az előző kötet végén, az események lezárása érdekében előre ugrottunk egy fél évet. Ebben a kötetben megismerjük, hogy mi történt ebben a fél évben. Nova élete tovább bonyolódik. Elmegy Törökországba, hogy a többi Greenpeace aktivistával együtt az Araráton megépítsen egy bárkát. Arvid is vele tart. Nova azonban megismerkedik Benjaminnal, így már egy szerelmi háromszög is bekerült a történetbe. Az Aniban tett látogatás alkalmával Novát leütik és egy hét kóma után Stockholmban tér magához. Vajon ki ütötte le? És miért? Benjamin pedig eltűnt. Nova megpróbálja felkutatni a fiút, ami Arvidot nagyon idegesíti. Egyre több mindent tud meg Nova a múltjáról és a nefilimek titkairól. Közben Amanda a terhességével van elfoglalva, Peter Dagon pedig megszökik a börtönből és Nova nyomába ered. Mindenképpen jobb, feszültebb, titokzatosabb és jobban kidolgozott történetet olvashatunk, mint az előző részben. A legtöbb kérdésünkre választ kapunk a könyv végéig, de továbbra is nyitott a történet a folytatásra. Ha lesz ilyen, akkor határozottan kíváncsi leszek rá.

>!
Niki_
Åsa Schwarz: Halott angyal

Az első rész kicsit döcögősen indult, de ami hajtott az olvasásában előre az az, hogy kiderüljön végre, mi köze van a Bibliának az egészhez. A Halott angyalban újra érezni lehetett a döcögősséget, de mégis olvastatta magát, ahogy egyre közelebb kerültünk a tisztázáshoz. Aztán amikor minden a helyére került, kicsit hiányérzetem maradt. Mintha túl egyszerű lett volna a vége. Nagyobb durranásra számítottam, de mindezektől függetlenül kellemes és érdekes olvasmány volt.

>!
NewL P
Åsa Schwarz: Halott angyal

Ha nem kihívásra olvastam volna, akkor ezt a könyvet a Nefilim után már nem vettem volna a kezembe. Egy kicsivel hosszabb, de egy kicsivel sem kevésbé zavaros a történet. A főszereplő Nova egyre idegesítőbb, és nyivákolóbb. Ez a könyv se tetszett, pedig eredetileg azért vettem fel a várólistára, mert érdekelnek a nefilim -ek, érdekel az Ararat, stb.

>!
AgiJovi
Åsa Schwarz: Halott angyal

Az előző résznél egy picit jobban tetszett, de 4 csillagnál többet erre sem adok.
Az alapötlet nagyon jó. Én az első részben találkoztam először a bukott angyalokkal, nekem az ilyen jellegű könyvek, történetek eddig kimaradtak.
A sztori nagyon jó volt, talán többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Ami nem tetszett: néha úgy éreztem, mintha elveszíteném a fonalat. Egyszerűen vissza kellett olvasnom pár bekezdést, mert nem kapcsolódtak logikusan a szálak egymás után. De lehet csak én voltam fáradt az adott részeknél, nem tudom.
Alapjában tetszett, és én nagyon azt éreztem, hogy Amanda kisfiával kapcsolatban lesz még folytatása.

>!
Aprily
Åsa Schwarz: Halott angyal

Nagy kudarc volt a számomra ez a két könyv. Ennek az elején még azt gondoltam: Ez jobbnak ígérkezik, mint az előbbi…Talán még meg is szeretem majd. A legnagyobb bánatomra ez nem következett be.
http://aprilysbooks.blogspot.hu/2012/05/asa-schwarz-hal…

>!
milegyenanevem
Åsa Schwarz: Halott angyal

Az első kötetben nem számítottam arra a csavarra, ami bekövetkezett, és ez kivételesen, de negatív irányba befolyásolta a könyvről való véleményem. A most olvasott második részben (Halott angyal) viszont már tudtam mivel állok szemben – egy kihívás miatt mégis vállaltam az elolvasását. Azt kell, hogy mondjam, hogy ha az erőszakos részeket kihagynánk belőle, akkor a Delfin könyvek sorozatban megállná a helyét…
Sem cselekményét, sem kidolgozottságát, sem pedig eredetiségét nem lehet sajnos pozitív jelzővel illetni, talán az egyedüli ami a könyv mellett szól, hogy az írónőnek volt kellő önmérséklete, és nem húzta nagyon hosszúra a könyvet.

>!
Félcsi
Åsa Schwarz: Halott angyal

Érdekes, izgalmas, és sajnálom, hogy az első részét nem olvashattam. Remélem hamarosan azt is a magaménak tudhatom, és a következő rész is ennyire tetszeni fog. Mert ugye lesz következő?

3 hozzászólás
>!
Maszatostappancs
Åsa Schwarz: Halott angyal

Hát elolvastam, mert egyszerre megvettem a két könyvet és egyébként is olyan kis vékony, hogy nekiduráltam magam bízva abban hogy az első kötet hiányosságait pótlandó kicsit kikerekednek a karakterek és az eddig csak sejtetett történet is világosabb lesz.
Összességében továbbra is az az érzésem, hogy ez egy nagyon jó alapötlet, amit helyenként szinte túlzott aprólékossággal dolgozott ki a szerző, helyenként pedig óriási ugrások vannak és hiányérzetem is, hogy akkor ez most pontossan miért is történik.
Összességében jó ötelt, de írhatna belőle valaki egy jó könyvet.


Népszerű idézetek

>!
Katie_Sue P

A barátság és tisztelet az életen túl is megmarad.

>!
Shanara

Gyermekként nem olyan fontos a valóság és a képzelet közötti határ.

126. oldal (Egmont, 2011.)

>!
Katie_Sue P

Az elhunytaknak is vannak titkaik és személyes dolgaik, amik nem tartoznak másokra.

>!
Katie_Sue P

„A történelem az elfogadott hazugságok összessége.”
Napóleon

>!
Katie_Sue P

Talán a bukott angyalok nem is voltak gonoszak?

>!
Katie_Sue P

Az emberekben nem lehet megbízni, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Mintha szándékosan a pusztulást keresnék.

>!
Katie_Sue P

Pedig az emberek sosem tanulnak a hibáikból. Legalábbis addig nem, amíg minden nem késő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stieg Larsson: A tetovált lány
Camilla Läckberg: A kőfejtő
Lars Kepler: A Paganini-szerződés
Erik Axl Sund: Bomlás
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Jo Nesbø: Hóember
Kati Hiekkapelto: Védtelenül
Karin Fossum: Az Ördög tartja a gyertyát
Mons Kallentoft: Véres tél
Dan Wells: Nem akarlak megölni