A ​kísértet (Pax 3.) 22 csillagozás

Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

AMIKOR SÖTÉTSÉG KÖLTÖZIK AZ EMBEREK SZÍVÉBE…

Itt a halloween. A mariefredi iskola csakúgy hemzseg a zombiktól meg mindenféle szörnyektől. Este buli lesz a menzán – és persze az elmaradhatatlan szellemidézés. Csakhogy a sok álszellem között feltűnik egy igazi szellemgyerek is, bosszút liheg, és áldozatokra les. Vajon Alrik és Viggo meg tudják állítani? Mialatt a fiúk vadul kutatják az igazságot, borzalmas titok kerül napvilágra. Közben egy furcsa kislány is feltűnik a városban. A neve Iris. És valami nagyon nincs vele rendben…

A kísértet a Pax-sorozat harmadik része. A negyedik kötet 2016 tavaszán jelenik meg. Illusztrálta Henrik Jonsson.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Európa, Budapest, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634052388 · Fordította: Deres Péter · Illusztrálta: Henrik Jonsson

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

joopsy>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Ez annyira jó volt, hogy le sem tudtam tenni. Persze ez köszönhető a rövidségének, a szellős soroknak és az illusztrációknak is, de attól még hatalmas élvezetet nyújtott az olvasása.
A karakterek kezdenek kiforrni és szimpatikussá válni. Sokat segített, hogy a fő szereplők nem titkolóztak végre. A gyerekek kezdenek okosabbá válni, erősen érződik a karakterfejlődésük.
A történet néha komolyan hátborzongató volt, mert én nem az űrlényektől vagy az óriáspókoktól félek igazán, hanem a szellemektől. A hideg is kiráz tőlük. :D Nagyon merész dolognak tartom, hogy ilyen történetet találtak ki az írók egy ifjúsági regényben.
A fő szálak érezhetően most bontakoznak ki, úgyhogy ez a sorozat akár hosszú évekig is íródhat, amit nem fogok bánni, ha hozzák az eddigi színvonalat és ha magyarul is kiadják őket.
Összességében én ezt adnám 12 éves fiú kezébe, de lányéba nem és az egész attól is függ, hogy milyen típusú is az a gyerek. Viszont felnőtt fantasy-olvasó figyelőim javaslom, adjatok neki egy esélyt, mert különleges, semmihez sem hasonlatos és csodás illusztrációk vannak benne.

4 hozzászólás
Dorka50 P>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Egyre izgalmasabbak a részek és egyre jobban ijesztőbbek. Ebben a részben olyan volt a háttérsztori, hogy egyre inkább azt mondom, nem gyerekeknek való!! Viszont nagyon jó volt. Imádom ezt a sorozatot, minden szereplővel!! Van egy sejtésem ki állhat az egész mögött, de ez csak egy tipp. Semmi nem utal rá és lehet, hogy baromira meg fogok lepődni! :) Remélem így lesz, ahogy azt is remélem, hogy Simon meg az apja egyszer végre megkapja ami jár nekik és visszafogják magukat végre!!

diamondfox P>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Hát… most már tárgyilagosan ki kell jelentenem: ez nem a gyerekeknek való. Hiába fiatalok a főszereplők, konkrétan olyan szintet ütött meg ebben a kötetben a történet súlyossága, hogy minimum 14 éves kortól ajánlom csak! spoiler

Mindezt nem nézve viszont nagyon érdekes volt! Tetszetős ez a helyi legendárium, meg a folklór világ, kíváncsi leszek, hogy mi lesz Irissel és Estriddel végül, de már csak egy kötet van. Ami valamiért anno más címmel került utalásra ebben a kötetben, mint végül megjelent. Simon és az apja még mindig idegesítő görcs, lassan várom, hogy mikor fog összeverekedni a két apuka :D

Batus>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Eddig ez a legjobb. Bosszúra szomjazó szellemkislánynál talán nincs is parásabb dolog a világon, aztán amikor kiderül, hogy hogyan halt meg… Na az del Toro-filmbe illő, de spoilerezni nem akarok :) Izgi az egész, na.

Sybilla>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Nem csak a sorozatban volt a kedvenc kötetem, de ez lett a kedvenc könyvem is.

vanilka_lilka>!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet

Tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a célközönség, de engem aztán nem érdekel, imádom ezt a sorozatot! *^* Alrik és Viggo a valaha volt legédesebb testvérpár, és esküszöm, a könyv minden résszel egyre jobb lesz! Nekem eddig ez tetszett a legjobban, voltak benne kimondottan ijesztő jeleneteket is… A rajzok még mindig gyönyörűek, és a vége még mindig totálisan függővé tesz. Nagyon drukkolok, hogy ez a lány minél hamarabb eltűnjön, addig is olyan izgalommal várom az új részt, mint még soha egy könyvet sem. :D :3


A sorozat következő kötete

Pax sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: A temető könyve
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai
Cressida Cowell: A behemót utolsó lehelete
Nyulász Péter: Helka
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Victoria Schwab: Az Archívum
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő