Az ​elátkozott nap 27 csillagozás

Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Az ​ikrek, Adam és Neil Brown sorsa már születésükkor megpecsételődött, életben maradásuk is csoda volt azon az Az elátkozott napon. Mindennapjaikat misztikus halálesetek kísérik, melyeket mindössze egyetlen jelentéktelennek tűnő nyom köt össze.
A titokzatos üggyel Michael Connort, a cleveland-i rendőrség öntörvényű detektívjét bízzák meg, aki rendkívüli nyomozásba kezd. Vajon sikerül-e azelőtt megoldania a bűntényt, mielőtt őt is utoléri Az elátkozott nap?! Amit végül talál, arra legmerészebb álmában sem gondolt volna.
Arthur Madsen fordulatokban gazdag thrillerében bármi megtörténhet, és még az utolsó oldalakon is tartogat számunkra meglepetést. A szerző sajátos humorával és látásmódjával teszi még színesebbé ezt a lebilincselő és félelmetes regényt.

“…nagyon ütős regény! Biztos vagyok benne, hogy sokan padlót fognak majd tőle.”
Erdei Zsolt „Madár“ – kétszeres világbajnok ökölvívó

“Arthur Madsen világa felkavaró, izgalmas, és sötét. Az… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2012
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630837651
>!
Álomgyár, Budapest, 2012
280 oldal · ISBN: 9789630837668

Enciklopédia 2


Most olvassa 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MasonMurray I>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Nagy várakozással vettem kézbe ezt a könyvet. Kíváncsi voltam az első könyves kolléga bemutatkozó kötetére, ráadásul amit a tartalmáról tudni lehetett, az felkeltette az érdeklődésemet. Ráadásul az újonnan induló kiadó remekül támogatta a könyvet, ami neki is az első volt. A költségtérítéses megjelentetési konstrukcióhoz képest egészen döbbenetes promóció (Arthur Madsen ajándéktárgyak, a vásárlók között kisorsolt értékes nyeremények stb) csigázta a várakozást. Nem hiába. Az előrendelések olyan jól sikerültek, hogy a megjelenést követő napokban bookline thriller toplista-vezető is volt a könyv.
Még szép, hogy érdekelt, milyen!
Ha egy szóval akarom kifejezni a tapasztalatomat, akkor azt mondom: csalódás! Ha két szóval, akkor azt: nagy csalódás! Az alapvetően jó ötletet sikerült a megírással teljesen agyonütni. Sokáig kerestem a megfelelő kifejezést, mivel adhatnám vissza az élményt. Nos, Az elátkozott nap olyan, mint egy középiskolai fogalmazás. Az események elsodornak, mint kezdő raftingolót a hegyi patak vad hullámai, de közben kapunk ajándékba egy ritka nagy kliségyűjteményt, állandóan lerészegedő karaktereket, akik közül senkivel nem lehet azonosulni, mert a pozitív főhös annyira visszataszító, hogy elmenne negatív főszereplőnek is, a főgonosz meg inkább szánni való, mint gyűlölni. A jelenetek egymásba folynak, a feszültségteremtés ritmusa úgy, ahogy van, hiányzik. Ez egy thrillernél több, mint problémás. A sokszor öncélú obszenitást, gügyögő, negédes történetmesélés váltja, többször is a történet folyamán. Azt már nem is érdemes külön kiemelni, hogy a nagy csattanónak szánt végső fordulatot már az elejétől tudni lehet, legalábbis ha valaki olvasott már néhány ilyen műfajú könyvet.
Nos, a könyvet ezért csak erős idegzetűeknek ajánlom, mindazoknak, akik dacolnak az imént sorolt nehézségekkel és érdekli őket egy remélhetően többre hivatott magyar szerző első könyve. A csillagos értékelésnél latba vetettem minden jóindulatomat, a kollegalitást és a bizalmat a szebb jövőben, a reményt, hogy Arthur Madsen barátunk látja hibáit, és töretlen fejlődéssel szép sorban kijavítja azokat a következő könyveiben.

1 hozzászólás
Roszka>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Érdekes történet, végig izgalmas, bár a vége kissé összecsapott.

Dashiell>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Mintha egy 10 éves gyerek írta volna. Zs kategóriás film szint. Bár még az sem, mert ilyenből még az USA-ban sem forgatnak filmet. Nem ajánlom senkinek.

2 hozzászólás
Martha_Tailor>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Voltak érzéseim a könyvvel kapcsolatban:
– unalom
– kíváncsiság
– undor
– rosszullét
És ennyi.

1 hozzászólás
Anna_Sera>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

A tartalma alapján jobbat vártam.Összességében nem volt rossz,volt benne izgalom,meg sok hulla,de voltak benne unalmas részek,meg nagy része elég kiszámítható volt.Viszont a legvége nagy meglepi volt,meg az is, hogy a jámbor kis doktor miket művelt.És a végén a szokásos összecsapás jó és rossz között nem volt túl eredeti,na meg a végkifejlete se.Kiderülhetett volna több is arról,hogy ez a szer miért is tudott így hatni.Kicsit kidolgozatlannak éreztem a könyvet.A nyomozó meg nagyon ellenszenves figura volt,örültem is,hogy egy időre eltűnt a történetből.

Judy22>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Az író fent tudja tartani végig az érdeklődésem.
Viszont a gonosz szereplőt nem vette be a gyomrom.
A misztikus szál tetszett és a magyarázat is érdekes volt.
Blogomon majd bővebben kifejtem.

1 hozzászólás
Antal_Marcsi>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Nagyon nehéz bármit is írni erről a könyvről.
Egyrészt tetszett, mert folyamatosan fenn tudta tartani a z érdeklődésemet, folyamatos volt a feszültség, nem igazán voltak unalmas részei.
Viszont sok része számomra túl gusztustalan, alpári volt, ami elvett az értékéből.

Gyöngyöss>!
Arthur Madsen: Az elátkozott nap

Ma fejeztem be a könyv olvasását és nehéz megfogalmazni, hogy milyen is volt. A hátoldalon lévő rövid leírás izgalmasan hangzott azután, ahogy elkezdtem olvasni már az elején érződött, hogy nem lesz egy nagy durranás. Sajnos… Maga a történet nem is lenne rossz, valahogy engem az író stílusa nem fogott meg igazán, olyan érzésem volt, mintha nem is egy író vetette volna a papírra a sorokat, hanem csak egy amatőr próbálkozott volna. De most olvastam, hogy Arthur Madsennek ez az első könyve így valamelyest elfogadható, hogy nem teljesen profi munka. A főgonosz karaktere elégge undorító és szánalmas, a sok haláleset szerintem pedig túlzás. Valahogy az események túlságosan egybefolynak, de azért valami mégis volt benne, mert végigolvastam, csak utána igazából nem éreztem semmit a könyvvel kapcsolatban.


Népszerű idézetek

Roni_olvas>!

– …Büszke lehetsz magadra – mondta az őrmester. – Bekerülhetsz az Ószövetségbe.
– Ószövetségbe? Miért? – kérdezte a nyomozó értetlenkedve
– Mert a Bibliában is a szamár a leggyakrabban említett állat.

264. oldal

bookmonster12>!

Komoly kapcsolata sohasem volt. Elmondása szerint azért, mert a habzó sörnél jobb társat még nem találtak ki.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sör
Bubuckaja>!

– Hello! Én Nagy József vagyok, Magyarországról jöttem – mutatkozott be neki a szobatársa, aki kiválóan beszélt angolul.
Alacsony, vaskos termete ellenére volt valami tekintélyt parancsoló erő és magabiztosság a megjelenésében. Egészen rövidre nyírt, sötétbarna haja pedig tökéletesen illett sportos külsejéhez. Komoly arcát rövid, ápolt borosta takarta, ami kifejezetten szimpatikus külsőt kölcsönzött neki. Miután Neil is bemutatkozott, faggatni kezdte a magyar fiút.
– Mikor jöttél? Sokat utaztál? Hol van Magyarország? – záporoztak a kérdések. – Várj egy kicsit, beugrott. Magyarország valahol Európában van, és Budapest a fővárosa. Igaz? – hadarta, miközben a magyar srác rendületlenül bólogatott.
– Hívj csak Joe-nak, vagy Big Joe-nak. A haverjaim így becéznek – szólalt meg a magyar fiú, majd leült az ágyra, és mesélni kezdett.
Beszámolót tartott az életéről, amiből kiderült, hogy nagyon szegény családból származik, és ösztöndíjasként került Amerikába. Ezután mesélt Magyarországról is, és Neil teljes odaadással hallgatta. Végül megbeszélték, hogy egyszer ellátogat szobatársa hazájába.
– Joe! Puskás, a legendás focista, nem magyar? – kérdezte Neil.
– Dehogynem. Szereted a focit? – csillant fel a magyar fiú szeme.
– Naná, hogy szeretem. A világbajnokság minden meccsét megnéztem. Ott tomboltam végig a tévé előtt – büszkélkedett Neil.
Aznapra a foci lett az egyik közös téma. Joe nagy hévvel beszélt kedvenc focicsapatáról, hazájának egyik legnépszerűbb klubjáról, a Ferencvárosról. Arca teljesen kipirult közben. Óriási lelkesedéssel mesélt, és ez a fanatikus rajongás őszinte elismerést váltott ki Neilből.

76-78. oldal

bookmonster12>!

– Imádom Shakespeare-t – dünnyögte Daniel Miller, és az asztalára tette kedvenc könyvét.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Shakespeare
bookmonster12>!

A sírig tartó szerelmük pár évig látszott annak, mert gyorsan elhidegültek egymástól.

26. oldal

Bubuckaja>!

Adam hosszú haja csimbókokban lógott a szemébe, és a hűvös kék szempárból vad agresszió sugárzott. Ökölbeszorított kezét a magasba emelte, ujjaival győzelmet jelentő V betűt formált, és kárörvendően elvigyorodott.

87. oldal

3 hozzászólás
Antal_Marcsi>!

Ne akarj másoknak megfelelni!
Ne akarj soha más lenni, csak és kizárólag önmagad!
Ez legyen az életed célja!

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diane Setterfield: A tizenharmadik történet
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
Claire Douglas: Ikrek
Audrey Niffenegger: A Highgate temető ikrei
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Bleeding Bride: A téboly kertje
Marcus Meadow: A kandahári fogoly
Réti László: Vérvonal