A ​forgácsoló gyilkos 23 csillagozás

Arthur Herzog: A forgácsoló gyilkos

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Connecticutban, ​a newtowni rendőrség nem tulajdonított különösebb jelentőséget Helle Crafts légikisasszony eltűnésének. Annál is kevésbé, mert Helle nem kisasszony volt, hanem asszony, három gyermek anyja, aki elég gyakran összekülönbözött a férjével, Richard Crafts pilótával, sőt el is akart válni tőle. Ám Keith Mayo magánnyomozó nem vette félvállról az ügyet. Ő már egy ideje aggódott Helle biztonságáért. Pontosan azóta, mióta bizonyítékokat szerzett az asszonynak férje hűtlenségéről.
Richard Crafts mindenesetre kitartott saját története mellett, hiába kapták rajta egy sor hazugságon. Ezt a flegma, érzelmek nélküli férfit nem lehetett kihozni a sodrából. Ám Helle barátai valamennyien emlékeztek egy furcsa mondatra az asszony szájából: „Ha valami történne velem, ne higgyétek, hogy véletlen volt.”
Az első nyomot, melyen Mayo elindulhatott, mégis Craftsék pesztonkája szolgáltatta. Egy furcsa, sötét foltról mesélt a hálószoba szőnyegén, továbbá, hogy az asszony eltűnése… (tovább)

Eredeti cím: The Woodchipper Murder

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Rege, Budapest, 1990
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637865020 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Tüske>!
Arthur Herzog: A forgácsoló gyilkos

Végre a végére értem…. nyögvenyelős volt nagyon…és ez nem a könyv vagy az író hibája…egyszerűen a rendőrei nem voltak a helyzet magaslatán…rengeteg hiba… logikátlan nyomozás.

Ayesha>!
Arthur Herzog: A forgácsoló gyilkos

Félbehagytam, annyira rettenet volt.Minden oldalon újabb nevek és adatok,követhetetlen sztori (pedig azért kezdtem el, mert a témája érdekelt,izgalmasnak tűnt). Mint egy jegyzőkönyv, élvezeti értéke számomra a -5 felé tendált.

norka>!
Arthur Herzog: A forgácsoló gyilkos

A gyilkosos, nyomozós, okfejtős könyveket szeretem olvasni. Főleg ha megtörtént, főleg ha dokumentalista akar lenni és nem a félelemkeltésre fókuszál.

Egyszer majd talán megfejtem a vonzódásom okát.

SteelCurtain>!
Arthur Herzog: A forgácsoló gyilkos

Nem a tipikus Herzog mű, s ezért a Herzog fanok valószínűleg fanyalognak is miatta, ám engem lenyűgözött az az aprólékosság ahogyan elénk tárta a majdnem tökéletes gyilkosságot és a bizonyítás nehézségeit. És csöppet sem megnyugtató arra gondolni, hogy hiába a fantasztikusnál fantasztikusabb kriminalisztikai módszerek, ha ez a gyilkos is csaknem megúszta, mert a vizsgálatok drágák, vagy mert a rendőrség költségvetésébe nem fér bele egy szeméttelep átvizsgálása.


Hasonló könyvek címkék alapján

Truman Capote: Hidegvérrel
Albert E. Kahn: A besúgó
Torey Hayden: Szellemlány
Lorenzo Carcaterra: Egy gengszter
Erle Stanley Gardner: A rámenős milliomoslány esete
Erle Stanley Gardner: Harmadik emelet 321
Ed McBain: A heccelődő
Donna Tartt: A titkos történet
Dashiell Hammett: Véres aratás
Raymond Chandler: A magas ablak