Az ​éterikus test 5 csillagozás

Csakrák, prána, egészség
Arthur E. Powell: Az éterikus test

A könyv a szerző ötrészes sorozatának első kötete. Bemutatja a fizikai test rendkívül finom, de még fizikai anyagból álló részét, az éterikus testet, ami szabad szemmel, kevés gyakorlással megfigyelhető. Ismerteti azt a titokzatos kapcsolatot, ahogyan a Napból érkező egyik energiafajta, a prána – a szabad szemmel is látható vitalitás-gömböcskéken keresztül – eljut hozzánk, hogy életerővel lásson el bennünket. A könyv sok ábrával és táblázattal érthetővé és szemléletessé teszi az éterikus test feladatát, működését, jellemzi az egyes erőközpontokat vagy csakrákat és szerepüket.

A Powell-sorozat további kötetei az ember asztrális, mentális, kauzális testeivel és azok világaival foglalkoznak, az ötödik kötet pedig összefoglalja mindazt, amit az ősi bölcsesség a Naprendszerünkről, valamint az emberiség megszületéséről, fejlődésének múltjáról és jövőjéről tanít.

>!
188 oldal · ISBN: 9789638580726

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
Arthur E. Powell: Az éterikus test

Arthur E. Powell: Az éterikus test Csakrák, prána, egészség

Powell Az éterikus testtel indult öt kötete valójában a teozófia nagy gondolkodói hozzávetőleg negyven művének nem pusztán összefoglalását, hanem egyfajta szintézisét adja. Powell törekedett az objektív bemutatás mellett arra, hogy a részeket összeillesztve valamiféle teljes képet adjon.
A könyv erénye, hogy az éterikus testet nagyon olvasmányosan mutatja be, releváns témákkal (születés, halál, mesmerizmus, öngyógyítás, asztrális és fizikai test közötti hídszerep, papi felszentelések stb.) szemlélteti az éterikus test mint tudathordozó szerepét és fontosságát, amellett, hogy nagyon mély elemzést olvashatunk. Intellektuálisan nagyszerű munka amellett, hogy elég könnyen olvasható, ami szerintem remek párosítás.


Népszerű idézetek

Lilla_Moly >!

Az éterikus központ felébresztése képessé teszi az embert arra, hogy teljes tudatossággal elhagyja a fizikai testét, és abba a szokásos törés nélkül vissza is térhessen úgy, hogy öntudata éjjel-nappal folytonos lesz.
A tonzúrának, ahogyan ezt a római katolikus egyház alkalmazza, igazi értelme az volt, hogy fedetlenül hagyja a brahmarandra csakrát azért, hogy még a legkisebb akadály se álljon annak a pszichikai erőnek az útjába, amelyet a jelöltek meditációjukban felébreszteni szándékoztak.

77. oldal, 10. fejezet - A korona-csakra

Arthur E. Powell: Az éterikus test Csakrák, prána, egészség

Lilla_Moly >!

Az éterikus anyag kisugárzása a kéz- és lábujjak végén a legerősebb, ezért nagyon fontos a test e részeinek tökéletes tisztántartása. Az az ember például, akinek piszok van a körmei alatt, állandóan egészségtelen befolyások áramát árasztja ki az éterkus világba.
A test fizikai kiáramlásai, amelyek főképpen finomabb sókból állnak, a tisztánlátó előtt apró alakok sokaságaként jelennek meg, mint például kocka, csillagok és kettős piramisok.

81. oldal, 11. fejezet - A kiválasztás

Arthur E. Powell: Az éterikus test Csakrák, prána, egészség

Lilla_Moly >!

Minden ember a saját valódi törvényhozója és önmaga számára a dicsőség vagy szomorúság kiosztója, ő az, aki dönt életéről, jutalmáról vagy büntetéséről.

184. oldal, 25. fejezet - Befejezés

Arthur E. Powell: Az éterikus test Csakrák, prána, egészség


Hasonló könyvek címkék alapján

H. P. Blavatsky: Útmutatások
C. W. Leadbeater: Látható és láthatatlan ember
Annie Besant: Az ősi bölcsesség
Annie Besant: A sors törvénye
Geoffrey Hodson – Ernest Wood: A hét teremtő sugár
Reicher László: Teozófiai panoráma
Rózsa Jenő: A mai helyzet képe
Armstrong Livingston: A fekete üveggömb
Alexy E.: A lélek útja teozófiai megvilágításban
Annie Besant: Az újraszületés törvénye