Az ​élet fejlődése a Naprendszerben 2 csillagozás

Az emberiség okkult történelme
Arthur E. Powell: Az élet fejlődése a Naprendszerben

A ​Powell sorozat ötödik, záró kötete összefoglalja mindazt, amit az ősi bölcsesség az emberiség Naprendszerünkben történt kialakulásáról és fejlődési útjáról tanít.
Miután megismerjük a Naprendszer látható és láthatatlan bolygóinak felépítését, működési elvét és működési ciklusait, szó esik a könyvben azok kialakulásáról, az élet kibontakozásáról és fejlődéséről az egyes periódusokon keresztül, és arról, hogy az ásványi, növényi, állati és emberi birodalmak mikor, hogyan és milyen feltételek teljesülése esetén kerülnek magasabb osztályba. Megismerkedhetünk a korábbi emberiségek és jelenlegi emberiségünk elé kitűzött célokkal, az emberi fejlődést segítő és vezető magasztos lényekkel, az okkult kronológiával és a Naprendszer korával kapcsolatos számításokkal. A kötet második része az okkult antropológiával foglalkozik, és bemutatja az emberiség különféle gyökérfajait és alfajait, azok legfontosabb jellegzetességeit, vonásait és történelmét. Ennek az összetett rendszernek az… (tovább)

>!
Magyar Teozófiai Társulat, Budapest, 2009
460 oldal · ISBN: 9789638580795

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
Arthur E. Powell: Az élet fejlődése a Naprendszerben

A naprendszer fejlődési láncának és az emberiség fejlődésének enciklopédikus bemutatása ez a kötet, az eljövendő fajok történelmének főbb pontjaival megtoldva. A teozófia fő célkitűzései is érthetőbbé válnak így.
Ez zárja Powell életműsorozatát. Óriási élmény volt ezt olvasni, hasonló lélegzetvételű, mint Blavatsky magnum opusa, és jól ki is egészíti ott azt, ahol Blavatsky terjedelmi okokra hivatkozva csak érintőlegesen beszélt bizonyos témákról, mint az egyes gyökérfajok alfajainak külön története, az emberiség fejlődésének a Naprendszer keretébe helyezése által az egyes láncok bemutatása, valamint az emberi lények külön tudathordozóinak részletes bemutatása.


Hasonló könyvek címkék alapján

Erich Übelacker: A Nap
Abonyi Ivánné – Szentesi György – Mihály Szabolcs: Űrhajózási lexikon
Giles Sparrow: A Vörös Bolygó
Penelope Arlon – Tory Gordon-Harris: Bolygók
Szemán Zoltán: A feladat
Fedezd fel a világot! – Csillagászat – A Naprendszer
Michael Rowan-Robinson: Kozmikus tájkép
Simon Tamás (szerk.): A világegyetem
J. Richard Gott – Robert J. Vanderbei: Az univerzum feltérképezése
R. J. Hendon: Nightingale