Sherlock ​Holmes 1 csillagozás

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes

A ​TINTA Könyvkiadó kétnyelvű köteteinek második darabja a krimiirodalom szerelmeseinek kedvez, ugyanis az egyik legnépszerűbb fiktív nyomozó, Sherlock Holmes két kalandját adja közre angolul és magyarul. Hogy a szövegek összehasonlítását elősegítse, a két novella oldalpáronként egymás mellett szerepel, megkönnyítve a párhuzamos olvasást. A két remek történetet végigkövetve így kényelmesen és szórakozva fejlesztheti angoltudását minden nyelvtanuló.
Az első novella, A reigate-i urak 1893-ban jelent meg először, és a szerző, Arthur Conan Doyle tizenkettedikként tartotta számon kedvenc Sherlock Holmes-történetei között. Az elbeszélésben Holmes és Watson doktor vidékre utaznak, hogy a nyomozó kipihenhesse egy komoly, nemzetközi ügy fáradalmait. Pihenés helyett azonban a helyi rendőrségnek segítenek föltárni egy rejtélyes betörés és egy gyilkosság hátterét, eközben pedig még Sherlock Holmes élete is veszélybe kerül. A második történet, Az Apátság major szintén egy szövevényes… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Tinta, Budapest, 2016
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634090380

Most olvassa 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Sz_Flóra
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes

Frissítő, félig angol, félig magyar agytornáztató a lustálkodós napokra. :) Időnként a sok lélektani, realista, romantikus vagy ifjúsági regény után kifejezetten üdítő furfangos felderítésekről, nyomozásokról, váratlan leleplezésekről olvasni, megspékelve Sherlock Holmes elméleteivel és izgalmas végkövetkeztetéseivel. Koncentrációt igényel, tehát nem tunyulunk el olvasás közben, és ez a kötet ráadásul elősegíti a szórakoztató nyelvgyakorlást. Még mindig úgy vélem, hogy eddig kevés krimire szántam rá magam, pedig ilyenkor döbbenek csak rá, milyen zseniálisan kifundált történetek bujdosnak a műfajon belül. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Whodunit?
Agatha Christie: Fülemüle-villa / The Philomel Cottage
G. K. Chesterton: Apolló szeme / The Eye of Apollo
Edgar Wallace: A három tölgy titka / The Three Oak Mystery
Dagmar Puchalla: The Parrot Knew Everything / A papagáj mindent tudott
Dagmar Puchalla: War of the Gangs / Bandaháború
Marc Hillefeld: A múmia rejtélye
Dominic Butler: A Recipe for Murder
Luisa Hartmann: The Haunted Castle of Lock Mor / A Loch Mor-i kísértetkastély
David Baldacci: Egyszerű igazság