Az ​ördögláb (Sherlock Holmes történetei) 15 csillagozás

Arthur Conan Doyle: Az ördögláb

Sherlock Holmes mostanában nem panaszkodhat unalomra. Magánnyomozó-irodájának kilincsét egymásnak adják kliensei. Ebben a novellaválogatásban, Sherlock Holmes sorozatunk második kötetében kinyomozza, miért kapott az ártatlan vénkisasszony postai küldeményben két emberi fület, miért nem mutatkozik Warrenné bérlője soha az emberek előtt, mitől őrülnek meg a szó szoros értelmében a békésen kártyázó testvérek. A zseniális detektív egy alkalommal kis híján belehal a bűnös leleplezésébe. A hűséges Watson doktor persze odaadó csodálattal segít mindenben barátjának, s szerencsénkre nem mulasztja el elmesélni nekünk a legrejtélyesebb eseteket.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hunga könyvek Hunga-Print

>!
Hunga-Print, Budapest, 1994
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638413506 · Fordította: Lengyel Miklósné

Kedvencelte 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

vighagika>!
Arthur Conan Doyle: Az ördögláb

"Ahogy már olvasóim megszokhatták, ismét sorra veszem az elbeszéléseket, így mindre egyesével rá tudok térni, nem egy nagy kuszaság lesz a végeredmény.
A rejtelmes doboz története:
Fantasztikus novella! Úgy érzem, Sherlockhoz kissé már hozzátartoznak a zavaros leírások, ahol a végén borzasztóan figyelni kell, hogy megértsük, mi is történt. Én azonban mégis inkább ezt a verziót pártolom, mint azt, ahol már az első perctől kezdve sejteni lehet a tettes kilétét.
Szóval Holmes még mindig tud újat mutatni, a történetei minden egyes alkalommal egyre különösebbek és lehetetlenebbek. Így volt ez azzal az elbeszéléssel is, melyben a gyilkosra egy doboz fül(!) segítségével lehetett rájönni. Conan Doyle, minden elismerésem!"
Tovább: https://lifenexttous.blogspot.hu/2018/02/arthur-conan-d…

Alizee>!
Arthur Conan Doyle: Az ördögláb

Sok-sok éve már, hogy először találkoztam Sherlock Holmes történeteivel, de ezek is a megunhatatlan kategóriába tartoznak. Ha elkap a „nyomozhatnék”, a legjobb bekucorodni egy kényelmes fotelba, magam mellé készíteni egy kis csokit (szigorúan csak a jobb agyműködés érdekében!) egy pohár teát (évszaknak megfelelően jéggel vagy tűzforrón) és együtt gondolkodni Holmes-szal, megtippelni, ki lehet a tettes és miért.
Szeretem, ahogy az író a misztikummal játszik, a történetek emiatt valahogy felülemelkednek a „hétköznapi gyilkosság” kategórián, és bár nagyon is prózai okok állnak egy-egy eset indítékaként, mégis a történeteket át-meg átszövi a londoni köd, amely sötét éjszakákon a macskaköves, kihalt utcákon terjeng, eltakarva, de sejtetve a benne lappangó rémeket…

Annie_Miller>!
Arthur Conan Doyle: Az ördögláb

Olvasmányos Sherlock Holmes-kötet egy kicsit a misztikumba hajló történetekkel. Ilyen szempontból különösen teszettek, Az ördöglábon túl, A haldokló detektív, és Lady Frances Carfax eltűnése című művek.
Aztán persze mindig az a vége, hogy jön Sherlock Holmes, és lerántja a leplet a legnagyobb rejtélyről is…

Emotion_Revolution I>!
Arthur Conan Doyle: Az ördögláb

Egy kicsit zavart a történetek idővonalbeli össze-visszasága, de végülis ez az értékükből nem vont le semmit sem. Ezzel a kötettel is gyorsan haladtam szerencsére, pár óra alatt ki tudtam olvasni ezt is.
Mindegyik novella érdekes volt a maga módján. Meg hát nyilvánvalóan élvezhetőek is voltak, mégiscsak a nagy Sherlock Holmes-ról van szó. :D
Mindenesetre örülök neki, hogy elkezdtem olvasni ezt a sorozatot. :)


Népszerű idézetek

Emotion_Revolution I>!

– […] Háromszorosan fel van fegyverkezve az, aki az igazságért harcol.

Emotion_Revolution I>!

– […] az a nagy ember, aki még idejekorán felismeri a hibát, és helyre tudja hozni.


A sorozat következő kötete

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes és a sussexi vámpír A mesterdetektív rejtélyes esetei

Sherlock Holmes történetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kuczka Péter (szerk.): 22 detektívtörténet
Veress István (szerk.): Az izgalom mesterei
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe összes művei I–III.
Edgar Allan Poe: Rejtelmes történetek
Edgar Allan Poe: Az aranybogár
Edgar Allan Poe: A Morgue utcai gyilkosság
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe válogatott művei
Edgar Allan Poe: Túl életen és halálon
Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság és más rejtelmes történetek
Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság