Az ​a 9 hónap 61 csillagozás

Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Minden terhesség más, mint a többi, és alig foglalható szabályokba, hogy mi vár a várandósra. Annyi biztos: lelkiismeretes terhesgondozással, egészséges étkezési szokások, életmód kialakításával jelentősen befolyásolhatja mindazt, ami a terhesség és a szülés során történik. A mai anyáknak sokkal jobbak az esélyeik rá, hogy egészséges gyermeket szülnek, mint a történelem során valaha is. Reméljük, hogy ez a könyv minden kérdésére választ ad, oldja a szorongásokat, hozzásegít ki-ki nyugodtabb éjszakai álmához. Aki tudja, mire várhat, azt kevesebb csalódás és több öröm fogja érni. Amikor e könyvet írtuk, arra törekedtünk, hogy egyetlen kérdést se hagyjunk megválaszolatlanul. Nemcsak saját személyes tapasztalatainkra támaszkodtunk, hanem a több száz, gyermeket váró szülőére is, akikkel kapcsolatba kerültünk és akiket megkérdeztünk.

Eredeti cím: What to Expect When You're Expecting

Eredeti megjelenés éve: 1969

>!
Park, Budapest, 2017
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633553527 · Fordította: Farkas Eszter
>!
Park, Budapest, 2014
618 oldal · ISBN: 9789633550571 · Fordította: Farkas Eszter
>!
Park, Budapest, 2007
620 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635307173 · Fordította: Farkas Eszter

3 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 22

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Nagyon hasznos és színvonalas kötet! A várandós anyukáknak kötelezővé tenném az elolvasását.
Kár, hogy olyan nehezen lehet hozzájutni a baba első évéről szóló, következő könyvhöz… :/

>!
Tíci P
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Ez egy igazán jó könyv a várandósság 9 hónapjáról, aminek legfőbb erénye, hogy végig pozitív. Nagyon szerettem, hogy minden mondata azt üzente: meg tudod csinálni, semmi baj nem lesz, ügyes vagy. És el is hitette velem, és ráadásul még igaza is lett :D
Minden hónapot az éppen aktuális hónapban olvastam, az apáknak szóló részt Gedi olvasta el, a komplikációkat egyikünk sem. A gyerekágyas rész meg azért volt hasznos, mert ráébresztett, hogy azzal, hogy megszülök, nem lesz könnyebb, sőt. Így lelkiekben fel tudtam készülni a szülés utánra, ami nem olyan rossz, csak akkor lett volna rossz, ha váratlanul ér. Szóval szuper könyv minden kismamának!
Köszi @Izolda, hogy kölcsönadtad!

1 hozzászólás
>!
Marcsi P
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Gyakorlatilag mindenre válaszol a könyv, ami csak a 9 hónap alatt felmerül bennünk. Sokkal jobban kitér a komplikáltabb terhességre, mint az általam eddig forgatott terheskönyvek. Mindenkinek ajánlom első számú könyvnek. Az első pillanattól megéri forgatni, ahogy kiderül a terhesség.

4 hozzászólás
>!
dogwhisperer
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Igazán hasznos olvasmány volt, nagyon sok jó dolgot olvastam benne, amit a várandósság megfelelő szakaszában hasznosíthattam is.

>!
Woland
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Most, hogy Maszatka már megszületett, rányomhatok a könyvre, hogy befejeztem, bár még a hat hetes gyermekágyi időszakra is sok hasznos dolgot ír, ezért valószínű kézbe fog még kerülni. Én is azon az állásponton vagyok, hogy ha az ember a terhesség alatt egy könyvet vesz csak meg, ez legyen az. Tartalmaz mindent, ami felmerülhet a terhesség alatt, hónapról hónapra végigkövetheted a tested változásait és kisbabád növekedését. Nagyon sokszor nyugtatott meg, hogy ha valami nem olyan történt, tudtam, hogy „ja igen, benne is volt a könyvben, hogy ez lehet”. A férjem is mindig elolvasta – nem csak az apáknak szóló részt, így ő is mindig képben volt mindennel. Nagyon jó vétel volt, szívből ajánlom mindenkinek (akár már a babatervezés gondolatától).

>!
Izolda P
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Ez egy jó és alapos könyv. Kérdés-válasz formában rengeteg mindenről beszél, hónapokra és időszakokra lebontva. Két részét nem olvastam el, az apáknak szólót, meg a komplikációs részt. A többiben is volt, amit átlapoztam, mert nem vonatkozik minden rám, de határozottan tudom ajánlani ezt a könyvet. Alapos, de laza, lényegretörő és többnyire megnyugtató. Lapozgatni tuti, hogy fogom még.

3 hozzászólás
>!
Anita_Juhász
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Hasznos és részletes.
Apránként haladtam vele a kilenc hónap alatt, mindig a rám éppen aktuális részeket olvasva. Nagyon összeszedett, mindenre kiterjedő könyv. Sokszor éreztem, hogy ez pont nekem szól, de biztos más is így van vele. Ha csak egy kötetet akarsz elolvasni a témában mindenképpen ezt ajánlom.

>!
moncsicsi83
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap

Szinte mindenre választ kaptam, ami a terhességgel kapcsolatban foglalkoztatott. Nem bántam meg, hogy megvettem!


Hasonló könyvek címkék alapján

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Nagy Réka: Ökobaba
Kenéz Kíra: Várandósok könyve
Angelika Tiefenbacher: Kiegyensúlyozott terhesség
Susannah Marriott: Terhesség természetesen
Jane MacDougall: Terhesség hétről hétre
Liz Fraser: Hoppá, jön a baba!
Petra Kunze – Catharina Salamander: A legszebb gyerekkori szertartások
Eileen Hayes: A hiszti…
Őszentsége a XIV. Dalai Láma: Út a nyugalomhoz