Sokszínű ​matematika feladatgyűjtemény 11-12. 3 csillagozás

Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika feladatgyűjtemény 11-12. Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika feladatgyűjtemény 11-12.

A ​feladatgyűjtemény, amelyet a kezében tart, egyedülálló a középiskolai matematika feladatgyűjtemények között. A szokásos tematikus felépítésen túl ugyanis ebben a kötetben évfolyamonként, kisebb fejezetekre bontva találjuk a feladatokat.

A könyv felépítése pontosan követi a Sokszínű matematika tankönyvcsalád köteteinek szerkezetét, így akik ebből a tankönyvből tanulnak, közvetlenül alkalmazhatják az órai munka és az önálló gyakorlás, sőt az érettségi felkészülés során is.

Ugyanakkor – mivel a feladatgyűjtemény felépítése természetesen megfelel a tantárgy belső logikájának és az iskolákban általánosan alkalmazott kerettanterveknek – minden nehézség nélkül használhatják azok is, akik más tankönyvekből tanulják, illetve tanítják a matematikát.

A feladatok nagy száma és változatossága miatt a tanulók bőségesen találnak a maguk számára kitűzött szintnek megfelelő gyakorlási lehetőséget. Így a tankönyveket és a feladatgyűjteményt együtt használva kellő… (tovább)

>!
Mozaik, Szeged, 2016
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636976415
>!
Mozaik, Budapest, 2015
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636976415
>!
Mozaik, Szeged, 2012
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636976408

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

KisCsikós>!
Árki Tamás – Konfárné Nagy Klára – Kovács István – Trembeczki Csaba – Urbán János: Sokszínű matematika feladatgyűjtemény 11-12.

Nyáron készültem előrehozottan középszintű érettségire, amihez jó segítség volt ez a könyv is. Külön jó pont, amiért csoportosítja a feladatokat, az egyszerű feladatokat elég volt csak a nehéz résznél megnézegetnem, az emelt szintűekre meg rá se néztem. :) Emiatt tehát tudom ajánlani, bár a tankönyvekben (ugyanilyen Mozaikos) lévő feladatok megoldása is elég a középszintű érettségihez, ahhoz viszont nincs megoldás mellékelve, szóval énmégis inkább innen tanultam. Alapvetően ügyes megoldás, hogy a megoldások CD-n vannak kiírva, viszont emiatt én pl. nem tudtam azonnal leellenőrizni a feladataimat (persze kinyomtathattam volna, de az sok papír fölöslegesen, vagy mehetett volna folyamatosan a gép tanulás közben, de az meg sok áram, nagyrészt ugyancsak fölöslegesen, plusz elvonta volna a figyelmemet is). Összegezve tehát kifejezetten ajánlom ezt a feladatgyűjteményt azoknak, akik valamilyen oknál fogva önállóan szeretnének, vagy (hozzám hasonlóan) csak nagyon kevés segítségget kapva tudnak készülni a matekérettségire.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bogdán Zoltán: Matematika feladatok – ötletek – megoldások II.
Kosztolányi József – Mike János – Palánkainé Jakab Ágnes – Szederkényi Antalné – Vincze István: Matematika összefoglaló feladatgyűjtemény 10-14 éveseknek
Obádovics J. Gyula: Matematika
Bartha Gábor – Kun Péter: Válogatott fejezetek a matematikából
Gyapjas Ferenc: Csoportelmélet
Gulyás János – Honyek Gyula – Markovits Tibor – Szalóki Dezső – Varga Antal: Ötösöm lesz fizikából
Hajnal Imre – Számadó László – Békéssy Szilvia: Matematika 9. a gimnáziumok számára
Bartha Gábor – Bogdán Zoltán – Csúri József – Duró Lajosné – Gyapjas Ferenc – Kántor Sándorné – Pintér Lajosné: Matematika feladatgyűjtemény I.
Obádovics J. Gyula: Vektoralgebra: mátrixok, determinánsok többváltozós függvények
Szabó Tamás: Kalkulus példák és feladatsorok