Angyali ​kísértés 5 csillagozás

Arielle Bourtree: Angyali kísértés

Az Angyal egy csóró, átlagos gimnazista lány. Az Ördög egy gazdag, jóképű bankár, aki mellesleg a londoni alvilág kulcsfigurája. Emberek, akik nem tudják, honnan jöttek és miért vannak megmagyarázhatatlan képességeik. Egy drogbáró, aki nem éri be a földi hatalommal és egy másik, aki érthetetlen módon már a földi hatalomtól is szabadulna. Dimenziókapuk, angyalok, démonok, vámpírok, kísértetek és az Apokalipszis lovasai. Vajon van-e esélye egy maroknyi halandónak a világmindenség összes gonoszsága ellen? És vajon elegendő lesz-e egy rossz időben és rossz helyen lángra lobbanó szerelem a világvége megakadályozásához? Izgalom, kaland és botrányos eretnekség közel félezer oldalon át. Egy érzés: Veled is megtörténhet. És egy befejezés, ami örökre megváltoztat…

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Underground, Budapest, 2020
496 oldal · ISBN: 9786156151520
>!
Underground, Budapest, 2019
496 oldal · ISBN: 9786156151520
>!
Underground, Budapest, 2014
450 oldal · ISBN: 9789630898973

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kikyo>!
Arielle Bourtree: Angyali kísértés

Gyönyörű borító, figyelemfelkeltő cím és fülszöveg, fantasy műfaj! Ilyen indítással ez egy igazán jó könyv… lehetett volna. De sajnos nem lett:( Itt szeretném rögtön leszögezni, hogy az értékelésem óhatatlanul is spoilereket fog tartalmazni, így kérem, csak az olvassa tovább, akit ez nem zavar, illetve már olvasta a könyvet!)
Értékelés itt: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/11/ertekeles-ar…

pimpa72>!
Arielle Bourtree: Angyali kísértés

Izgalmas történet. Fordulatos. És persze nem elég hozzá a szappanoperás IQ. Vannak, akiknek az Isaura is bonyolult volt (Szulejmán és a többi mai "szépség"). Na nekik nem ajánlom, mert hasonló eredményre jutnak, mint az előző hozzászóló.

PS.: Mivel volt lehetőségem 2012-ben még kéziratban elolvasni, így inkább az a kérdés, hogy az előző értékelésben említett filmek mitől hasonlítanak a történetre – már ha tényleg hasonlítanak.

cirbu>!
Arielle Bourtree: Angyali kísértés

Pf… de bajban vagyok.
Jó volt az alapgondolat, fordulatos és színes, de a megvalósításon még lenne mit csiszolni.
Néhol következetlennek éreztem, sok az ad-hoc jelenet, a hirtelen ötlet, amivel tovább gördíti az eseményeket az írónő, csak nem következetes mégsem, nem illik a történetbe.
Néhol teljes a káosz, túl sok a szereplő, a karakterkidolgozás nagyon gyenge, inkább az akcióra, eseményekre fókuszál. Számomra egy jó karakter egy gyengébb könyvet is el tud adni, de csak az akció… nem igazán.
Volt olyan szereplő (Jer), akiről hirtelen azt sem tudtam, hogyan került a könyvbe. :D Lehet elkalandoztam közben.
A borító nagyon szép, választékosan fejezi ki magát az írónő, ez nagyon tetszett. Szépen ír, csak a történet nem az igazi.
Kicsit még gyúrni kellett volna a szereplőket (a lányok rémesek). Hol nőnek, hol lánynak hívja őket, végig zavarban voltam, hogy végül hány évesek, mikor van, ahol azt írja, majdnem 20, aztán kiderült, hogy még csak nem is nagykorúak.
A Cég szerepe számomra teljesen zavaros.
A vámpír a végén meg totál kiverte a biztosítékot.
Mélyebb karakterábrázolás kellene és kevesebb akció.
A kevesebb, néha több.
De elsőnek nem rossz, valahol el kell kezdeni. Talán a szerkesztő lehetett volna szőrösebb szívű.

Norbert_Alexy>!
Arielle Bourtree: Angyali kísértés

A könyvet olvasva nagyon sokáig (végig??? ) a titokzatosság szellemét érezzük magunkat körül lengedezni. Bocs, pontosítok egyes számra, hisz egyedül olvastam, azaz én tapasztaltam a misztikumot, egymagam . De nem voltam egyedül : ott volt a Mindenható mindenhol, mindenben. És ott voltak földreszállt „partnerei”, ma mondhatnók „üzletfelei ”, a helyenként problémás, valójában probléma megoldó angyalok. A történetet átívelő fősodor át van szőve akcióval, szerelemmel, szerelmekkel, a jó és gonosz harcával, ez akár egy szereplőn belül (nem skizofréniában , de önvívódó önmarcangolásban testesül meg) , akár több szereplő között jelenik meg. Remek, élvezetes, jobb folyamatában követni, el ne veszítsük a fonalat! Aktuális, nagyon mai, érthető fiatalnak, öregnek… Láttam a Vígszínházban a „Jó embert keresünk” – öt. Nem véletlenül asszociáltam rá. Ajánlom a könyvet minden jóérzésű igazságkeresőnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Fróna Zsófia: Démonok közt
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.
Lione Stanislav: Csillagom
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
T. Kovacsics Aranka: Ezüstfelhő
Oliver Moor: Holdárnyékban
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Acsai Roland: Szívhajítók