Csodálatos ​világ 2 csillagozás

Ariela Grandi: Csodálatos világ

Szívesen álmodozunk egy olyan világról, ahol minden szebb, jobb, egyszerűbb, mint a saját életünkben. Ahol létezik igaz barátság, önzetlen, tiszta szerelem és nincs szükség pénzre, mindent tudó technikai csodákra, csak őszinteségre, találékonyságra és becsületre.Ariela Grandi mese – fantasy regényében Leni, a gazdag földbir-tokos egy átmulatott éjszaka után ilyen furcsa, ismeretlen kihívások-kal teli világban találja magát. Életében először, önálló döntéseket hozva kell megállnia a helyét.A kalandokban bővelkedő regényben végig kísérhetjük útját, szembesülve minden emberi gyengeséggel, amely felborítja az isme-retlen civilizáció életét is… .. –

>!
190 oldal · ISBN: 9786155483066

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

kritta>!
Ariela Grandi: Csodálatos világ

A regény hőse Leni, egy bukott ember a földön, tudjátok úgy nagyon összejött neki minden, de hirtelen a Pillangók földjén, a feldokok között találja magát, ahol nem kis bonyodalomba keveri saját magát. Szép lassan megismeri a Pillangoföldi feldokokat, a Szivárvány völgy vad lakóit, akikhez egyre több érzelem kezdi kötni. Az igaz barátság, a szerelem, a kétely, a gyűlölet és a bizonytalanság, mind megjelennek a regény folyamán. Két nép vívja háborúját és Leni e viszályos idők közepén csöppen közéjük, de vajon túlélheti-e a számára oly ismeretlen világban, ahol minden érzés mégoly ismerős is? Túlélheti-e ott ahol a feldokok lepkéken és pegazusokon szárnyalnak, ott ahol vad guzgodokra kell vadászni a túléléshez, ott ahol megvetik az embereket, van esélye Leninek?
Hősünk megannyi nehézség árán próbálja a helyzetből a legjobbat kihozni, akár az élete kockáztatásával is.
A történet végére az is kiderül, hogy Leni az emberek világát, vagy a lenti, új és mesébe illő világot választja-e.
Attól ne féljünk, hogy szerelmi bonyodalom nélkül maradunk, mert a történet érdekes szerelmi szálakkal és sokszögekkel van megbolondítva, van miért drukkolnunk és talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a történet folyamán a váratlan fordulatból sem lesz hiány.
A történet és a szereplők egyaránt szerethetőek. Leni hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül, -ez külön tetszett a regényben- de a többi karakter is jól kidolgozott, megragadják az ember képzeletét. Nem tudtam úgy olvasni a könyvet, hogy ne legyenek kedvenc karaktereim, nekem leginkább Zorel és Merilea királynő voltak a kedvenceim, vad és érzelmes mindkettő, uralkodásra születtek és mégis van mellette egy meglepő és szerethető oldaluk, mindketten nagyon mások és mégis oly hasonlóak, az egyik gyilkol, a másik szeret, de mégis valahogy egyek, félnek és szeretnek, titkolnak és reménykednek, űzők és üldözöttek.

Igazi fantáziavilágba csalogatja olvasóit Ariela Grandi. Szerethető, elringató, érzelmes és megindító fantasy meseregény. Ajánlom mindenkinek, aki még hisz a mesékben és nem fél egy csodás utazástól, egy számára ismeretlen világba.

1 hozzászólás
WerWolf>!
Ariela Grandi: Csodálatos világ

Kicsit döcögve kezdődik a regény és tele van idő- valamint képzavarral. Azonban ha az ember túlteszi magát az első 20-25 oldalon, akkor kezd izgalmas és gördülékeny lenni a történet.
Ami mér ráfért volna a kötetre kiadás előtt, az egy szerkesztő aki ezeket a zavarokat észreveszi és javíttatja. Persze az sem lett volna rossz, ha fejezetekre van osztva a regény, hiszen így olyan hatása van, mintha az egész történet egyetlen eseményből állna.
Mondhatni, hogy „gyerekbetegségekben” szenved a kötet, de látni benne a lehetőséget.
Nem egy gyerekmese, ahogy azt az ember hinné a borítója alapján, hanem keveréke a fantasynek és a mesének, ami tele van izgalommal és fordulatokkal.
Csak remélni tudom, hogy Ariela Grandi talál egy jó szerkesztőt a következő könyve megjelenése előtt, mert tele van lehetőséggel, csak a fenn felsoroltak teszik nehezen olvashatóvá.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
On Sai: Lucy
Helena Silence: Ezüsthíd
Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
A. O. Esther: Frigg rokkája I.