Vérvörös ​rabság 107 csillagozás

Aria Brighton: Vérvörös rabság

Új esély mindenkinek jár. Vagy mégsem?

Star Meadow egy kellemes, átlagos, nyugodt amerikai város. Legalábbis annak akar látszani.

Victoria, a vámpír lány, egy távoli országból, reményvesztetten érkezik ide, mindent maga mögött hagyva. Akarata ellenére kénytelen elfogadni új életét, hiszen máshol nincs biztonságban.

Itt találkozik a vámpírok vezetőjével, Logannel. A vad, állatias, és veszélyesen vonzó férfi az első pillanattól kezdve hűvösen viselkedik vele. Az idő múlásával azonban mégis egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz.

De titkokat rejtő múltjuk elől ők sem menekülhetnek – még akkor sem, ha új barátokra, új otthonra lelnek.

Vajon Victoria végre megtalálja a nyugalmat, vagy a múlt sötét árnyai rátalálnak és magukkal rántják?

ARIA BRIGHTON sikergyanús első könyve egyszerre izgalmas, kalandos és romantikus. A regény olyan világba repít, ahol bármi megtörténhet: szerelem, új barátságok, csalódás és árulás.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Álomgyár, Budapest, 2015
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155252471
>!
Álomgyár, Budapest, 2015
186 oldal · ISBN: 9786155252518

Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Kicsit vegyes érzésekkel csuktam be a könyvet.
A vámpíros történeteket nagyon szeretem és külön díjaztam, a cselekmény dús eseményeket.
Logan nagyon szerethető karakter, Victoria viszont nehezebb eset, legalább is számomra.
Az egy csillagot a mű rövidsége miatt húztam le és pont ezért a végét összecsapottnak éreztem. Úgy tudom lesz folytatása, de nem találtam róla semmit, hogy mikor jelenik meg stb.

>!
deen
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Nagyon nagy hibája a könyvnek, hogy rövid, így nem sikerült jól kidolgozni a cselekményt. Szintén a rövidségnek tudható be, hogy nagyon gyorsan történik minden, és helyenként ugrunk az időben, hogy beleférjünk az oldalszámba. Kicsit olyan érzésem volt, mintha megadták volna, hogy mekkora lehet a terjedelme, és ehhez igazította az írónő a mondanivalóját. A karakterek nem rosszak, de nincs igazi mélységük, nem lehet őket igazán megkedvelni, az érzelmi fejlődésük pedig olyan, mintha egy vakondtúrásról egy pillanat alatt az Everestre ugranánk, nem lehet igazán átélni, ami szintén a történet rövidségének tudható be. De! Azért mondok jót is. A cselekmény izgalmas volt, és érdekelt miért került Victoria ilyen helyzetbe, és hogyan fog kikeveredni belőle. A könyv utolsó harmadában pedig el is felejtettem a korábbi nyűgjeimet, annyira beszippantott. Ebből is látszik, hogy nem rossz ez a könyv, csak kicsit még gyerekcipőben jár. Van benne lehetőség, és remélem az írónő ki is használja a folytatásban.

>!
ancsee P
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Nem volt rossz, nem volt rossz, csak kicsit rövid. Elsőre elég nehezen rázódtam bele, mire már tényleg elkezdett érdekelni és pörögni a történet, vége lett. :( Régóta várom a folytatást, de eddig se híre, se hamva. Logan karaktere rögtön megtetszett, Victoriát nehezebb volt megkedvelni.

>!
_Enii_
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Jókor kapott el,és nálam erősen betalált. Őszintén,mikor megláttam a borítóját valami hardcore thriller-re gondoltam,ami végülis nem túl nagy mellényúlás,de itt azért más is dominált. A cselekmény felépítése nagyon tudatos,szóval a dolgok mindig a megfelelő helyen derültek ki. Természetesen,nem volt hiány 'hűha ez most komoly?' pillanatból sem.Olyanokat csavart néhány helyen az írónő,hogy 'hápogáson' kívül másra nem voltam képes. :D
A vége pedig,ááá rettenetes függővég…Egyetlen kérdésem van csak: mikor jön a folytatás?

>!
Szami81
Aria Brighton: Vérvörös rabság

A 'Vervoros rabsag' helyett javasolnam a 'Kozepiskolas vampirok bonyolult szerelmi elete' cimet a konyvhoz :))
A bajom a tortenettel az, hogy bar az alapotlet jo, de tul rovid intervallum es oldalszam alatt tul sok minden tortenik. Kidolgozatlan.
Plusz itt van meg a nagy vesszoparipam is, mikor mindenki egybol szerelmes a fohosnobe, de az olvaso szamara nem derul ki, hogy miert es hogyan.
Mindazonaltal kivancsian varom a tortenet folytatasat.

>!
Dombi_Petra
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Teljesen kiment a fejemből, hogy értékelni is kellene ezt a könyvet! De a mi késik nem múlik! :)
A kötet borítója nekem nagyon tetszett, akárcsak a lapok.
Tetszett ez az egész „vámpír vagyok-illeszkedjünk be-járjunk gimibe” dolog. A könyv nagyon olvastatta magát, jól felépített volt. A szereplőváltásnál néha megkeveredtem, de a végére sikerült mindent tökéletesen megértenem. Alig vártam, hogy Victoria titka végre kiderüljönspoiler Victoria nem volt a kedvenc főszereplőm, de érdekes karakternek mondanám. Logant imádtam! Mind a kinézetét (*.*), mind a viselkedés módját, beszédét egyaránt. spoiler A további vámpírok felbukkanása is jót tett a történetnek, fokozta az izgalmakat! A könyv vége felháborító! Azonnal folytatni akarom a következő részt!!! :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2015
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155252471
>!
perpetua P
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Ez egy nagyon jól sikerült kezdő kötet. Éppen eléggé felkeltette az érdeklődésünket és már volt miért izgulnunk itt is. :)
Persze voltak kisebb-nagyobb hibák is, amik az idővel eltűnhetnek egy rutinos írónál, de nem voltak igazán hangsúlyosak, én szemet tudtam felettük hunyni. Érdekelt végig, hogy Victoria pontosan miért került a városba, mit csinálhatott, amiért ilyen büntetést érdemel. Viszont hamar beilleszkedett a közösségbe, főleg, hogy sok hozzá hasonló diák jár az iskolába. Emiatt több típusú szereplővel is találkozhattunk. Victoria még nem lett a kedvencem, de semmi bajom se volt vele. Teljesen átlagos, szerethető karakter. Logan azt a srácot testesíti meg, akiért mindenki odáig van. Külső leírások alapján ezt teljesen meg is tudom érteni. Őket is egy meghatározhatatlan erő vonzotta egymáshoz, nem bántam volna, ha a férfi gondolataiba is belelátunk, hiszen úgy értettük volna meg teljesen, hogy pontosan miért „kerülte” sokáig a lányt.
Nagyon kis rövidke a könyv, ezzel együtt pont elég izgalmat kaptunk, ennyi oldalhoz. Teljesítette az első résztől elvárt igényeket: megismertük a szereplőket, az itt megjelenő vámpírok tulajdonságait, társadalmi rendszerűket. Megjelent a „gonosz”, már 1-1 összecsapást is megtörtént. Úgyhogy tulajdonképpen nekem tetszett ez a könyv. :)

>!
eSsZ P
Aria Brighton: Vérvörös rabság

spoilereket tartalmazhat!
mielőtt bármit is mondanék, előre is elnézést! aztán, miután elolvastam, csak akkor döbbentem rá, hogy az író magyar… láttam kapott itten mindent mi szem -szájnak ingere.. méltatásokat és lehurrogásokat.. nos én maradok hű önmagamhoz, és úgy értékelek ahogy mindig is, szabad szájjal … igen, igen, jöhetnek a kövek :D
szóóóval..a borító alapján én valami nagyon izgi, véres, harapásos, kitépem a torkodat is és reggelire megeszem vámpíros könyvet vártam… erre kaptam egy tini, szerelmi sokszöges.. logikátlan.. mi a t*köm csak pislogok mint nyúl a bozótba egy részeg este után storyt.
a szereplők olyan hirtelenséggel estek szerelembe egymás iránt.. hogy hiába olvastam vissza, nem találtam meg a momentumot… amikor is pl. a takeshi rögtön randira hívja hősnőnket, aztán csók és utána semmi… majd kb. 5 lappal utána úgy búcsúzkodnak mintha már vagy fél évet sülve-főve együtt lettek volna… nos, kérdezem én.. mikor történt ez a nagy lamur?! és hogyan?! semmi bajom nincs azzal ha ugrunk az időben, de hogy úgy ugrunk az időben, hogy közben lemaradtam mint nagyapám 75-ben a keleti gyorsról… az durva…
aztán, úgy látszik itt a barátság és ilyenek levannak kakkintva.. elvileg ez a hűűűdejólnézki logan gyerek tyűűde nagy barátja ennek a takeshinek.. de szemrebbenés nélkül és lelkiismeret nélkül rámászik a csajára… a csaj meg mit csinál? na mit csinál? derült égből mingyá" olvadozik, csókolozgat …éééss két lappal később rájön.. vagyis hirtelen! eszébe jut a takeshi… na azta leborult kukorica véget neki ehh! de legalább hirtelen! eszébe gyütt', hogy neki pasija van…
nem éreztem magamhoz közel senkit. leginkább olyan volt ez, mintha valaki rosszul olvasott volna fel nekem egy könyvet.. a vámpírokról semmi újat nem tudtunk meg, sőt semmit neem tudtunk meg, kivéve azt amit eddig is, hogy cseszettül jól néznek ki sztorno 2 és vért isznak.. na meg teát.. ami még tetszett is. nem voltak kidolgozva a szereplők, gizi néni átjön kávézni és elkezd nekem beszélni pistáról meg a mariról és az új lovászfiúról, aki valójában egy adonisz, aki totálisan alfa és badass bár gizi néni nem tudja mit jelentenek ezek ráadásul elcsábította a pap lányának a húgának az unokazokniját… én meg csak kevergetem a kávém és bambán lesek gizi nénire mint ürge a kiöntött lukból.. hogy mi vaaan?!!
vérvörös rabság a címe.. a borítónak elhiszem, de a történetnek nem ezt kellett volna adni, mondjuk a lány apraja falván, vagy esetleg a lány aki azt se tudja, hogy mi történik..
a jeleneken túlléptünk hamar, nagyolva.. a múlt viszont túl lett spilázva… mármint úgy értem, hogy nagyobb hangsúly és érzékeltetés volt mint kellett volna… a magyar vonal tetszett, de a csaj titka, ami nem akkora bumm… szóval én ütősebbre számítottam.
alapvetően olyan dolgok nem jöttek át, mint pl. mikor ez a takeshi csinál valamit.. erre mit lép a húúhaa logan?! pofán veri és húúss el innen.. mi?! ennyi?! és a barátság?! a bajtársiasság?! nem kellett volna annyit kérdezni, hogy te állat, há" mééér" nem szótáá" azt hátha kitaláljunk vmit..vagy mitttomén" .. de neeeem.. lenyúlja a nőjét, és még egy takaroggyá" az any..fenébe és kész.
a másik, amikor történik AZ, hova mennek?! na hova?! oda, ahol tuti ezerlekvárosbukta van.. na és persze legyen kit kinyírni… értem én?! nem. ezek és hasonlók társai miatt nagyon nem tudtam élvezni ezt az írást. velem tényleg nem nehéz, legyen benne egy normális csaj, egy pasi akiért oda lehetek, sőt az sem baj ha bunkó, én imádok őket.. és már nyert ügye van velem adott írónak, aki ilyet tár elém.. innentől kezdve velem mindent meg lehet etetni.. de ha nincs ilyen.. ha semmit nem jelentenek nekem a hősök.. akkor már a történet is ellehet felőlem.. kb. olyan, hogy hiába vagyok egy 5376 csillagos étterembe… ha a kaja sz*r…
sablon, sablon … szerelmi háromszög,amiből szinte nem érzékelünk semmit hál'Istennek, mert utálom az ilyeneket nyúlfarknyi történet.. időugrás .. azt kész is, vége volt. kerestem a szenvedélyt.. nagyítóval.. de nem találtam… ellenben én oldhatatlan szenvedélyt éreztem az iránt, hogy jól eldugjam ezt a könyvet, hogy többet se lássam…
bocs mindenkitől aki szereti , tudom, g*nya voltam most is… én kérek elnézést anyukám helyett is.

9 hozzászólás
>!
Roni90
Aria Brighton: Vérvörös rabság

A történet tetszett,bár nem volt annyira izgalmas mint amennyire vártam.
Voltak személyek akik megleptek és voltak akik csalódást okoztak a tetteikkel.
A szerelmi szál is várható volt.
Várom a folytatást.

>!
Indie P
Aria Brighton: Vérvörös rabság

Egy jól sikerült kezdő kötetet kaptam a kezeim közé. Hozta számomra azt az elvárt szintet, amit vártam tőle. Sok vámpíros könyvet olvashattunk már, ahol pár azonos elem megtalálható, mégis sikerült az Írónőnek máshogy tálalnia, hogy ne érezzük sablonosnak a történetet. Kaptunk egy vámpír lányt, aki menekül a múltja elől. Megjelent a vér fontossága, a teremtés menete, a mindennapok, és a napfényben járás lehetősége is. A bonyodalom pedig még csak megmutatkozik és ez nagyon jó ötlet volt. Sejthetünk valamit, de a teljes igazság még rejtve maradt az olvasó előtt.
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2016/03/aria-brighto…


Népszerű idézetek

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Hűvös levegő áramlott be, de őt most csak a fényesség
érdekelte. Élvezte a nap ragyogását, a langyos melegét,
mintha maga az élet lenne. Túl rég érzett ilyet, és mint
egy gyerek, kacagni kezdett.

3. Fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

De ami különlegessé és
felejthetetlenné tette őt, az a szeme volt: színe a
legtisztább trópusi tengerek kékjét idézte, és olyan
lélekbe hatoló pillantása volt, hogy fogadni mert volna,
rengeteg férfiszívet ejtett már rabul.

4. Fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Ők miért nem ülnek ide hozzánk ebédnél?
– Hé! Mi nem azok a satnya vámpírkezdemények
vagyunk abból a híresen nevetséges regényből, akik
folyton együtt mennek mindenhova!

9. Fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

A könyv mágikus eszköz. Az író a bűvész, a toll pedig a varázspálca.
A jó „bűvész” magán tudja tartani a "figyelmet, és az olvasó reméli,
hogy még sokáig a bűvkörében maradhat.

>!
adrykacska P

… Hány órára készüljek el?
– Nyolcra érted jövök. Előbb úgysem érdemes elindulni. Az emberek nem tudják, hogyan kell igazán bulizni.

141

>!
adrykacska P

… Pár nappal később a kaszinóban tartották a születésnapi ünnepséget. Az nap ugyan úgy nyitva állt a szórakozóhely az embereknek, míg a partira meghívott vámpírok számára egy félreeső sarkot különítettek el.

159

>!
jolanka2

(…) gyilkosok vannak a nyomunkban. Ráadásként az egyikőjük abban a házban élvezi a vendégszeretetünket, ahova épp igyekszel elbújni.

22. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Hestia Potter: Legendary – Lázadás
Patrick Ness: Háború a békéért
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Estelle Brightmore: 13. napon
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Stephanie Garber: Caraval
Jules Verne: Nyolcvan nap alatt a Föld körül