Szárnyak (Wings 1.) 563 csillagozás

Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

„Aprilynne Pike első regénye, a Szárnyak, egy első könyves szerző bámulatos bemutatkozása. Az általa életre keltett mesevilág leleményességével csak a történetben elhelyezett csavarok bája veszi fel a versenyt.” – Stephenie Meyer, a Twilight saga szerzője

Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély – ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.

Aprilynne Pike: Wings

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633732748 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633732755 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453699 · Fordította: Neset Adrienn

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Tamani · Laurel Sewell · Shar · David Lawson


Kedvencelte 56

Most olvassa 28

Várólistára tette 179

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Nem volt ez olyan rossz szerintem, mint amilyennek az értékelések alapján tűnik.
Vannak kisebb-nagyobb hibái, volt, hogy felidegesítettem magam rajta, de összességében jó kikapcsolódást nyújtott. Olvastatta magát.

Az egyik problémám az volt, amikor megjelentek a szárnyak. Ott kicsit kiborított a főszereplő viselkedése, de aztán rájöttem, hogy én is kiakadnék, ha egyik napról a másikra szárnyam nőne. Így hát ezen hamar túltettem magam.
A másik a szerelmi háromszög. Abszolút feleslegesnek tartom, szerintem mindenki aki olvasta, tudja, hogy a végére úgyis kit fog választani… Egyik fiú karjából a másikéba futott, nem szeretem ezt a viselkedést egy főszereplőtől sem, nem hogy az életben.
David nekem egyenlőre szimpatikusabb, de csak azért, mert őt jobban megismerhettem, Laurel mellett állt mindig a pácban. Tamani még egy kicsit titokzatosabb.

Kíváncsi vagyok a többi részre.

brena>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Annyira tetszett,nem tudom miért ez a sok negatív kritika:))))Cuki történet,lényegében mese..nekem egyfolytában az Artúr és a villangók jutott eszembe…Alig várom,hogy elkezdjem a folytatását!Kikapcsolt, elvarázsolt, megmosolyogtatott és kíváncsivá tett…

22 hozzászólás
Szami81>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Szerintem alá van pontozva ez a könyv. Engem végig lekötött, egy meseszerű történet tündérekről ártatlan szerelmi háromszöggel, két cuki kamaszfiúval.
Kimondottan fiatal lányoknak ajánlom! Ó, mit nem adtam volna érte 10-12 éves koromban :)

Mulán P>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Nem szeretnék beszélni róla, nem fogom tovább olvasni lehet ehhez már túl idős vagyok.
Végig untam az egészet nem is értem magam miért kezdtem el…

Wandamaci P>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Elöljáróban fontos tudni, hogy mostanában úgy érzem kinőttem a Vörös Pöttyös könyvekből, mégis valamiért leemeltem a könyvtár polcáról. Valahogy a tündérekkel is úgy vagyok, mint a boszorkányokkal, nem sokat olvasok róluk, nem is nagyon kötnek le…
Nem gondoltam, hogy ennyire érdekelni fog egy tündéres történet, de teljesen lekötött és elvarázsolt. Mostanában egyre ritkábban fordul elő, de ha le kellett tennem a könyvet, akkor is a történeten járt a fejemben, leginkább a felvázolt világ.
Hiába 16-17 évesekről szól a történet, nem kínlódam rajta, nem volt annyira kihegyezve a szerelmi kínlódásokra. Szerelmi háromszög van benne, mégis elviselhető mértékben. Inkább a történések veszik át a főszerepet, nem a tini kínlódások
Összességében meglepődtem, hogy a molyon vajon miért áll ilyen rossz %-on, mivel ilyen %-on ennél sokkal-sokkal rosszabbak szoktak lenni. Én olyan 88%-ot simán megszavaznék neki.Nagyon tetszett a tündérlét, hogy a tájleírások ennyire természetközeliek voltak, tele volt minden virággal és szép dolgokkal .Nagyon jól esett a lelkemnek. Olyan volt, mint egy szép mese és szerettem a világában mászkálni.
Mindennek ellenére temérszetesen megvoltak a maga hibái. Nem teljesen tudta kinőni a tiniproblémákat, mégsem idegesített.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/10/aprilynne-pike-win…

fl0ranna>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Olyan roppant szomorú vagyok, hogy ez a – szerintem – zseniális YA fantasy ennyire le van értekelve molyon. Tehát én most a sok negatív értékelés közé berepülök a nagy rajongásommal; mert akárhányszor olvasom ezt a sorozatot képtelen vagyok letenni az utolsó betű előtt!
A Szárnyakban megismerjük a kicsit csodabogár Laurelt és éltetét valamint annak kihívásait. Majd természetesen jönnek a bonyodalmak…szerintem hihetetlenül élvezetes mind a 272 oldal, akár hétköznapi dolgokról, akár a számunkra új világról és annak különlegességeiről van szó. Bizony Aprilynne Pike művében megjelennek az oly sokszor előkerülő tündérek és teljes szívemmel mondhatom, hogy engem a valaha olvasott vagy látott tündérvilág közül – ami nem volt kevés – az ő elképzelése vett le leginkább a lábamról!
A történetben természetesen problémákból, feszültségből és szerelmes pillantásokból sincs hiány; ám az utóbbival sosem esik túlzásokba az írónő…talán emiatt is hatalmas kedvencem.

3 hozzászólás
Vani_Black>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Hmm.. A sok negatív értékelés ellenére is elolvastam. Lehet, hogy velem nem stimmel valami, de engem tökre elvarázsolt. Annyira aranyos kis sorozatnak ígérkezik. Nekem az első rész nagyon tetszett. A karakterek nagyon szimpatikusak. De kiemelnék egy személyt a varázslatos kis spoiler Tamanit. Már az elejèn belopta magát a szìvembe mikor először talalkozott Laurellel de a következő talalkozasnal megjobban a vegelrol nem is beszelvee. Szvaaal Team Tamani *.* Daviddal sincs semmi problemam őt is kedvelem viszont nem rusom elkeoznp Laurel mellett.
Összesegeben szerinteem tündéri kis könyvecske ez. Mellesleg a boritoo is nagyoon szeep ;)

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Wings 1

Nagyon izgalmas, remek sorozatindító rész volt, annyira olvastatta magát, hogy ripsz-ropsz vége lett. Nagyon tetszett.
Egészen újfajta, fantáziadús megközelítése a tündérvilágnak, az ellenséges trolloknak, akik beépültek az emberi világba. Nagyon tetszett, hogy pár legendabeli és mesebeli alak is feltűnt érintőlegesen, mint a tündértörténelem része.
Laurel, a főszereplő egy emberi számítás szerint 15 éves leányzó, nagyon, kedves szimpatikus karakter volt, ahogyan David a halandó és Tamani a tündér fiú is. A lány mindkettőhöz vonzódik, de még egyenlőre abban a korban van, hogy mindkettőt megtarthatja barátként és még nem kell gondolnia a szerelemmel.
Van elég tennivaló és megélni való az életében, küldetést teljesít és mindkét fiúra szüksége van ahhoz, hogy megfeleljen a rá rótt követelményeknek.
Szerencsére nem nagyon függő végű, nyugvópontra érkezett a cselekmény a végére.

DarknessAngel>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Az első tündéres könyvem – ha a Végzet ereklyéit nem számítjuk – és imádtam.
Laurel nagyon szimpatikus volt, tetszett ahogy az egész helyzetet kezelte, és hogy a végén még a szüleit is beavatta a titkába :)
Amit David segítségével kiderített a tündérekről… meg persze Tamani is felvilágosította itt-ott, az valami hihetetlen volt. Nagy tetszett, és engem főleg a beporzásos rész derített jó kedvre. Milyen aranyosan megoldották a szaporodást, tisztára mintha egy kisgyereknek mesélnék :D Lehet, hogy csak én voltam így ezzel, de nekem muszáj volt nevetnem ezen :))
Ami Tamanit illeti, látom megint szomorkodhatok a szerelmi háromszög miatt. Pedig már elkezdtem örülni Davidnak, mert annyira kedves, aranyos és megértő. Aztán jött Tamani, aki egyszerűen csak *ahh* szenvedélyes és imádnivaló.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

4 hozzászólás
nettikeee P>!
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Maga az alapötlet tetszik. De rájöttem valamire. Kinőttem az ifjúsági regényekből.
Amilyen jó vagy egyedi a történet, annál kevésbé van kidolgozva… Persze, értem én, a tizennégy éveseknek szól, tizennégy éveseknek való írásmóddal. Ezzel nincs baj, de rájöttem, hogy ennél többre vágyom.
Igaz, tizennégy voltam, amikor felkerült a várólistámra… Nos, akkor kellett volna elolvasnom.

spoiler
Cuki, aranyos kis történet egyébként, egynek megtette. :D


Népszerű idézetek

brena>!

De nem ítélhetsz meg valakit pusztán a külseje miatt. Emlékszel? A könyveket se a borítójuk miatt vesszük meg.

108

3 hozzászólás
Cheril>!

– Köszönöm hogy felcsillantottad a reményt, még ha halvány is.
– Remény mindig van, Tamani.

268. oldal

Sheila_7 I>!

– De nem. Hiszen a karizmám és a karizmom verhetetlenek. – Tamani mosolya magabiztos volt, majdhogynem arrogáns.

140. oldal

Kingucka>!

– Várni fogok Laurel, addig várok, ameddig kell. Sohasem mondtam le rólad. – Tamani a lány homlokára forrasztotta az ajkát. – És soha nem is fogok!

Sunshine>!

A legtöbb ember a naplementét csodálja, de Laurel számára a napfelkelték voltak lélegzetelállítóak. Nyújtózkodott és felült – még mindig az ablakkal szemben. Arra gondolt, hogy a kisváros lakóinak többsége átalussza ezt a hihetetlen látványt. Példának okáért az apja is. Híresen jó alvó volt, szombatonként ritkán került elő dél előtt. Szunyanapnak hívta.

45. oldal

Kingucka>!

– Te tényleg azt hiszed, hogy senki sem fog gyanakodni?
– Lehet, hogy lesz, aki fog. Mindig akad valaki, aki hisz a mítoszokban és a legendákban, vagy legalábbis egy részükben. Olyan emberek ezek, akik belátnak a szemmel látható dolgok mögé, és akik tisztában vannak azzal, hogy csodálatos teremtményeket rejt ez a világ – vonta meg a vállát David. – De sohasem fognak elárulni, akkor sem, ha rájönnek a titkodra. Mert mi, többiek, akik a világot logikusan és tudományosan szemléljük, akkor sem látjuk az igazságot, ha óriásposzteren hirdetik az orrunk előtt. Én szerencsés vagyok, mert felnyitottad a szememet – különben sohasem láttam volna meg ki is vagy valójában.
– David, hiszen én csak én vagyok.
– Tudom. Ez a legszebb benne.

Kapcsolódó szócikkek: David Lawson · Laurel Sewell
Ninácska P>!

Azt mondom, ha valamit titokban akarsz tartani, írj belőle embermesét! Száz év sem kell hozzá, és annyira összekutyulják, hogy ember vagy tündér legyen a talpán, aki meg tudja különböztetni az igazságot a mesétől.

Sheila_7 I>!

Néhány perc múlva meglátták az autót. – Készen állsz? – kérdezte Laurel.
– Megsemmisíteni egy rakás trollt? Abszolút. Találkozni Daviddel? Soha.

221. oldal

Virág_Blogger>!

Nem akarom kiskanállal összeszedni a maradványaidat.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shar · Tamani
Sunshine>!

– A többi lány féltékeny lesz – figyelmeztette a fiút. – Mind azt akarják majd, hogy csinálj nekik szárnyakat.
– Majd megmondom nekik, hogy csak Laurelnek lehetnek szárnyai. Nem is fogják tudni, mennyire igazam van.


A sorozat következő kötete

Wings sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok