Szárnyak (Wings 1.) 485 csillagozás

Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

„Aprilynne Pike első regénye, a Szárnyak, egy első könyves szerző bámulatos bemutatkozása. Az általa életre keltett mesevilág leleményességével csak a történetben elhelyezett csavarok bája veszi fel a versenyt.” – Stephenie Meyer, a Twilight saga szerzője

Mágia és összeesküvés, szerelem és veszély – ebből a nagyszerű regényből kiderül, hogy eddig szinte semmit sem tudtál a tündérek világáról.

Eredeti mű: Aprilynne Pike: Wings

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453699 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453033 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Tamani · Laurel Sewell · Shar · David Lawson


Kedvencelte 58

Most olvassa 38

Várólistára tette 173

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Ailey
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Na, hozzám is elért a csoda. WHY?
Kezdjük a pozitívumokkal, mert abból kevés van. Lássuk csak, úgy 200-220 oldal után végre TÖRTÉNIK valami! Nem csak siránkozunk, hogy virág nőtt a hátunkra, meg egy baráttal agonizálunk a szerencsétlenség miatt és közben ellátogatunk biológia órákra, hanem igazán történik valami. A főhősnőben némi értelem csillan két esetben is, és… azt hiszem itt véget is ért. Ja, a borító is szépséges. Ezekért kapott kettő egész csillagot!

Második kör, első pont. Az írónőhöz szeretnék szólni, és mivel külföldi, tegyük ezt a nemzetközi nyelven:
Aprilynne Pike, I have a two part question for you! A, Are you kidding me? and B, Seriously, are you f*cking kidding me??
Ott kezdődik, hogy akkora Twilight déja vu-m volt szinte végig, mint máshol még sosem. Biosz órán ücsörgünk a könyv negyedében, mert a hű-de-rendes-és-okos-meg-persze-helyes-pasink azon az órán épp mellettünk ül. De az eszét kihasználjuk, mert olyan jó barát. (Ő lenne Jacob David.) Vele van aranyos erdős jelenet is, valami összegubancolódott, szuper romantikus fával. Aztán van a rejtélyes, tökéletesen gyönyörű arcú, kecsesen mozgó Edwardunk Tamanink, akivel találjátok ki… RÉTRE MEGYÜNK! Hurrá.
Na, de viccet félretéve, ezen a könyvön néhol már kínomban röhögtem. Az eddig megszeretett tündérmitológiát a földbe tiporta és jól megtaposta ez a növény dolog a szememben… (de legalább Tamani jól nevelt kaktusz, tudja, kinek a szirmai közé szemtelenkedhet be.)
A főhősnő agyatlanságáról inkább nem is mondok semmit, mert még megbánnám.
Szinte nulla a mellékszereplőgárda, az elején ott van vagy 10 gyerek, ebből KETTŐVEL összebarátkozik a főhős. David meg Chelsea. Chelsea-t szerettem. Persze ő ezután kb 100 oldallal később tűnt fel megint, pár jelentéktelen rész erejéig. Minek jó karaktereket szerepeltetni, én sem értem. (Ja, akkor igazából csak Daviddel barátkozott össze. MINEK IS BARÁTOK EGY TINÉDSZERNEK?)
Az utolsó dolog, amire itt kitérnék röviden, az a következő:
Pike a köszönetnyilvánításban hálálkodik a szerkesztőjének. Én a szerkesztőjéhez nem hálát rebegnék, hanem hozzávágnám a könyvet, EZ NEKED MUNKA? felkiáltással. Olyan bődületes logikai bakikkal van tele, hogy félálomban is észrevettem őket (pl. Pike úgy gondolja, hogy az emberi tüdő a levegőt szén-dioxiddá alakítja.). Nem tudom, honnan szalajtotta azt a szerkesztőt, de a körmére kéne nézni.

Szép volt, rossz volt, nem kell következő rész. De el fogom olvasni. Mert MM vagyok, és mert érdekel, hogy a végén David (khmmm Jacob) nem változik-e át valami vértündi-bündivé, mer' az olyan Újhold lenne a nap alatt.

17 hozzászólás
>!
brena
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Annyira tetszett,nem tudom miért ez a sok negatív kritika:))))Cuki történet,lényegében mese..nekem egyfolytában az Artúr és a villangók jutott eszembe…Alig várom,hogy elkezdjem a folytatását!Kikapcsolt, elvarázsolt, megmosolyogtatott és kíváncsivá tett…

22 hozzászólás
>!
Szami81
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Szerintem alá van pontozva ez a könyv. Engem végig lekötött, egy meseszerű történet tündérekről ártatlan szerelmi háromszöggel, két cuki kamaszfiúval.
Kimondottan fiatal lányoknak ajánlom! Ó, mit nem adtam volna érte 10-12 éves koromban :)

>!
Wandamaci
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Elöljáróban fontos tudni, hogy mostanában úgy érzem kinőttem a Vörös Pöttyös könyvekből, mégis valamiért leemeltem a könyvtár polcáról. Valahogy a tündérekkel is úgy vagyok, mint a boszorkányokkal, nem sokat olvasok róluk, nem is nagyon kötnek le…
Nem gondoltam, hogy ennyire érdekelni fog egy tündéres történet, de teljesen lekötött és elvarázsolt. Mostanában egyre ritkábban fordul elő, de ha le kellett tennem a könyvet, akkor is a történeten járt a fejemben, leginkább a felvázolt világ.
Hiába 16-17 évesekről szól a történet, nem kínlódam rajta, nem volt annyira kihegyezve a szerelmi kínlódásokra. Szerelmi háromszög van benne, mégis elviselhető mértékben. Inkább a történések veszik át a főszerepet, nem a tini kínlódások
Összességében meglepődtem, hogy a molyon vajon miért áll ilyen rossz %-on, mivel ilyen %-on ennél sokkal-sokkal rosszabbak szoktak lenni. Én olyan 88%-ot simán megszavaznék neki.Nagyon tetszett a tündérlét, hogy a tájleírások ennyire természetközeliek voltak, tele volt minden virággal és szép dolgokkal .Nagyon jól esett a lelkemnek. Olyan volt, mint egy szép mese és szerettem a világában mászkálni.
Mindennek ellenére temérszetesen megvoltak a maga hibái. Nem teljesen tudta kinőni a tiniproblémákat, mégsem idegesített.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/10/aprilynne-pike-win…

>!
Vani_Black
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Hmm.. A sok negatív értékelés ellenére is elolvastam. Lehet, hogy velem nem stimmel valami, de engem tökre elvarázsolt. Annyira aranyos kis sorozatnak ígérkezik. Nekem az első rész nagyon tetszett. A karakterek nagyon szimpatikusak. De kiemelnék egy személyt a varázslatos kis spoiler Tamanit. Már az elejèn belopta magát a szìvembe mikor először talalkozott Laurellel de a következő talalkozasnal megjobban a vegelrol nem is beszelvee. Szvaaal Team Tamani *.* Daviddal sincs semmi problemam őt is kedvelem viszont nem rusom elkeoznp Laurel mellett.
Összesegeben szerinteem tündéri kis könyvecske ez. Mellesleg a boritoo is nagyoon szeep ;)

>!
DarknessAngel P
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Az első tündéres könyvem – ha a Végzet ereklyéit nem számítjuk – és imádtam.
Laurel nagyon szimpatikus volt, tetszett ahogy az egész helyzetet kezelte, és hogy a végén még a szüleit is beavatta a titkába :)
Amit David segítségével kiderített a tündérekről… meg persze Tamani is felvilágosította itt-ott, az valami hihetetlen volt. Nagy tetszett, és engem főleg a beporzásos rész derített jó kedvre. Milyen aranyosan megoldották a szaporodást, tisztára mintha egy kisgyereknek mesélnék :D Lehet, hogy csak én voltam így ezzel, de nekem muszáj volt nevetnem ezen :))
Ami Tamanit illeti, látom megint szomorkodhatok a szerelmi háromszög miatt. Pedig már elkezdtem örülni Davidnak, mert annyira kedves, aranyos és megértő. Aztán jött Tamani, aki egyszerűen csak *ahh* szenvedélyes és imádnivaló.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

4 hozzászólás
>!
teufelin
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Végre vége van!! Ez volt az első reakcióm. Már az elejétől éreztem, hogy borzasztó! Laurel nagyon idegesített. Nem tudom, hogy ez az amerikai butaság meddig mehet még el, de olyan logikai hibák voltak benne, amiket nem lehetett figyelmen kívül hagyni.
a borítóra kapott fél csillagot, arra még egy felet, hogy sikerült kiadnia ezt a borzalmat, és bestseller is lett (kap egy kalapemelést) majdnem adtam neki 2 csillagot, mert a végén volt egy kis akció, ami javított a dolgokon, de annyira elrontotta a végén azt a szerelmi háromszöget! Annyira unalmas már, elég volt Edward-Bella-Jacob és a Stefan-Elena-Damon triókat végig nézni(olvasni). Az utóbbi élvezető is, de látszik, hogy miért ajánlotta Steph ezt a könyvet. Annyi hasonlóság van a Wings és a Twilight között, és ez elég fárasztó.
Legnagyobb hiba szerintem a könyv elnevezése. A könyvben elmagyarázzák, hogy Laurelnek nem szárnyai vannak, hanem virágai, és nem tud repülni! Kérdem én kedves Aprilynne Pike: Miért Wings ennek a fantasztikus könyvnek a neve?? Ezt nem tudom megérteni. És ezt minek folytatni? Ez egy kínzóeszköz!
Nem emlékszem, hogy olvastam volna valaha is ilyen rossz könyvet!

14 hozzászólás
>!
nettikeee P
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Maga az alapötlet tetszik. De rájöttem valamire. Kinőttem az ifjúsági regényekből.
Amilyen jó vagy egyedi a történet, annál kevésbé van kidolgozva… Persze, értem én, a tizennégy éveseknek szól, tizennégy éveseknek való írásmóddal. Ezzel nincs baj, de rájöttem, hogy ennél többre vágyom.
Igaz, tizennégy voltam, amikor felkerült a várólistámra… Nos, akkor kellett volna elolvasnom.

spoiler
Cuki, aranyos kis történet egyébként, egynek megtette. :D

>!
schesztiஐ P
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak

Fantasztikus mese, nekem nagyon tetszett! Nagyon ötletes és nagyon eredeti. A karakterek nagyon szerethetőek. Folytatást!!! :)

13 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
brena

De nem ítélhetsz meg valakit pusztán a külseje miatt. Emlékszel? A könyveket se a borítójuk miatt vesszük meg.

108

3 hozzászólás
>!
Cheril

– Köszönöm hogy felcsillantottad a reményt, még ha halvány is.
– Remény mindig van, Tamani.

268. oldal

>!
Sheila_7

– De nem. Hiszen a karizmám és a karizmom verhetetlenek. – Tamani mosolya magabiztos volt, majdhogynem arrogáns.

140. oldal

>!
Kingucka

– Várni fogok Laurel, addig várok, ameddig kell. Sohasem mondtam le rólad. – Tamani a lány homlokára forrasztotta az ajkát. – És soha nem is fogok!

>!
Sheila_7

Néhány perc múlva meglátták az autót. – Készen állsz? – kérdezte Laurel.
– Megsemmisíteni egy rakás trollt? Abszolút. Találkozni Daviddel? Soha.

221. oldal

>!
Sunshine

A legtöbb ember a naplementét csodálja, de Laurel számára a napfelkelték voltak lélegzetelállítóak. Nyújtózkodott és felült – még mindig az ablakkal szemben. Arra gondolt, hogy a kisváros lakóinak többsége átalussza ezt a hihetetlen látványt. Példának okáért az apja is. Híresen jó alvó volt, szombatonként ritkán került elő dél előtt. Szunyanapnak hívta.

45. oldal

>!
Virág_Blogger P

Nem akarom kiskanállal összeszedni a maradványaidat.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shar · Tamani
>!
Sunshine

– A többi lány féltékeny lesz – figyelmeztette a fiút. – Mind azt akarják majd, hogy csinálj nekik szárnyakat.
– Majd megmondom nekik, hogy csak Laurelnek lehetnek szárnyai. Nem is fogják tudni, mennyire igazam van.

>!
Kingucka

– Te tényleg azt hiszed, hogy senki sem fog gyanakodni?
– Lehet, hogy lesz, aki fog. Mindig akad valaki, aki hisz a mítoszokban és a legendákban, vagy legalábbis egy részükben. Olyan emberek ezek, akik belátnak a szemmel látható dolgok mögé, és akik tisztában vannak azzal, hogy csodálatos teremtményeket rejt ez a világ – vonta meg a vállát David. – De sohasem fognak elárulni, akkor sem, ha rájönnek a titkodra. Mert mi, többiek, akik a világot logikusan és tudományosan szemléljük, akkor sem látjuk az igazságot, ha óriásposzteren hirdetik az orrunk előtt. Én szerencsés vagyok, mert felnyitottad a szememet – különben sohasem láttam volna meg ki is vagy valójában.
– David, hiszen én csak én vagyok.
– Tudom. Ez a legszebb benne.

Kapcsolódó szócikkek: David Lawson · Laurel Sewell
>!
Ninácska P

Azt mondom, ha valamit titokban akarsz tartani, írj belőle embermesét! Száz év sem kell hozzá, és annyira összekutyulják, hogy ember vagy tündér legyen a talpán, aki meg tudja különböztetni az igazságot a mesétől.


A sorozat következő kötete

Wings sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Edith Pattou: Északfi
Cassandra Clare: Üvegváros
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Rachel Hawkins: Hex Hall
Colleen Houck: A tigris küldetése
Kiersten White: Supernaturally – Több mint különleges
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar