Dollhouse (Dollhouse / The Dark Carousel 1.) 2 csillagozás

Anya Allyn: Dollhouse Anya Allyn: Dollhouse Anya Allyn: Dollhouse Anya Allyn: Dollhouse

An abandoned mansion, deep in the woods. A dollhouse, filled with life-sized toys. A doorway into other realms. And girls who keep disappearing…
When Cassie’s best friend, Aisha, vanishes during a school hike, Cassie sets off with Aisha’s boyfriend and their friend Lacey, determined to find her. Instead, the three teens fall into a carefully-laid trap—deep into the surreal nightmare and dark secrets of the Dollhouse.
Now, Cassie must uncover the mysteries of the Dollhouse and her own connection to it— before it’s too late.
With the horror and otherworldliness of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children and the gothic romance of A Great and Terrible Beauty, Dollhouse is the tantalizing start to The Dark Carousel series.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
CreateSpace, Washington, 2012
292 oldal · ISBN: 9781475034721 · ASIN: 1475034725
>!
294 oldal · ASIN: B007PLAVH4

1 további kiadás


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Caladril>!
Anya Allyn: Dollhouse

Olvasás közben akaratlanul is összehasonlítottam JLA Dead Listjével, mivel pont a Dollhouse előtt fejeztem be, és hááát.. az sokkal jobb volt. Ötlet szempontjából magasan ez vinné a pálmát, de a kivitelezés már nem sikerült olyan jól. Nem volt félelmetes. És bár nem olvasok éjt nappallá téve horror regényeket, de azt hinné az ember, azoknak bizony ijesztőnek kell lenniük. Itt viszont úgy éreztem magam, mintha egy nagyon szigorú, kicsit elmebajos óvodába csöppentem volna. A könyv 3/4-ében nem történet semmi, csak utasítás szerint játszottak, olvastak, rajzoltak, öltözködtek meg sminkeltek. Pedig egy földalatti óriás babaházból sokkal ijesztőbb dolgokat is ki lehetett volna hozni! Még az életre kelt hatalmas bohóc és baba őrök sem érték el a kívánt hatást. Nem lesznek tőlük álmatlan éjszakáim.
A Jessamine-nel kapcsolatos titokra pedig jóval előbb rájöttem, mint kellett volna, ellenben a hősnőnek még akkor sem esett le a két fillér, mikor a képébe tolták. Pedig egészen a könyv utolsó harmadáig kifejezetten kedveltem.
Ethan igen nagy rejtély, mert jó néhány pálforduláson keresztül esik, miközben a történet felét dutyiban tölti. Mi értelme volt az ő karakterének? Talán a következő részekből kiderül.
Na és a vége?! Üvölteni tudtam volna a méregtől! spoiler *káromkodik* Blah!
Tartalom: 2
Ötlet: 5*
Stílus: 5

4 hozzászólás
d_darkfield>!
Anya Allyn: Dollhouse

Érdekes volt a történet. Az ötlet jobbnak bizonyult, mint a kivitelezés maga, de ettől még jó volt olvasni, pláne úgy, hogy ez volt életem első idegennyelvű könyve. A történet 2. felében kezdtem azt érezni, hogy tényleg érdekel, mi lesz a vége (bár sajnos függővéget kaptunk). Az egész rémisztő, föld alatti babaház-dolog és az életnagyságú „játékok” ötlete igazi rémálom kategória. Kicsivel több lényegi történéssel izgalmasabb lett volna. Ami viszont tetszett, hogy továbbra is vannak kérdések, amik foglalkoztatnak, illetve a „babáknak” adott plusz nevek szintén fűszereztek egy kicsit az összképen.
A szereplőkről:
Ethan-t a végére már nem értettem. Ki ő igazából, mi igaz abból, amit mond stb…
Lacey… ártatlanság álarca mögötti, gonosz kis nyikhaj. Nem érintett meg a kiborulása a végén.
Cassandra… eleinte alig esett szó a nevéről, így sokáig névtelen főszereplő maradt nekem. Nem ment az agyamra, ami jó :)

A borító egyébiránt szép.


A sorozat következő kötete

Dollhouse / The Dark Carousel sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Libba Bray: The Diviners
Madeleine Roux: Sanctum
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Madeleine Roux: House of Furies
Hillary Monahan: Mary: The Summoning
Susan Ee: World After
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
Kim Harrington: Clarity
Shirley Jackson: The Haunting of Hill House