A ​szökevény 6 csillagozás

Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A klasszikus orosz író gyermekeknek szóló elbeszéléseiből választottunk ki négyet a Már tudok olvasni sorozat új kötetébe. Csehov híres kutyatörténetei közül való A Foltosfejű című, amely az erdész bumfordi, ostobácska kiskutyájának farkaskalandjáról szól. A régi orosz gyermeksorssal ismertet meg a többi elbeszélés. Megszeretjük és szívünkbe zárjuk Vanykát, az árva, magányos kisinast, aggódunk a beteg Paska sorsán, aki életében először kerül kórházba. A Gyerekek című történetben egy izgalmas lottójátékról olvashatunk. Az elbeszéléseket Rab Zsuzsa fordította, és Zsoldos Vera bájos rajzai illusztrálják.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már tudok olvasni!

>!
Móra, Budapest, 1977
64 oldal · ISBN: 9631108198 · Fordította: Rab Zsuzsa

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

kuruczbia>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Nem értem, miért gyerekeknek szól a könyv (6 éven felüli korosztály van ráirva), ha ezt akkoriban olvastam volna, szerintem lelkibeteg lettem volna. Halottak, ismeretlen szavak, gyerekbántalmazás… nem adnám a gyerekem kezébe. :( A rajzok viszont nagyon aranyosak! :)

Emmi_Lotta I>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

A könyv ismertetője gyermekeknek szóló Csehov-elbeszéléseket ígér. Kizárólag attól, hogy egy történetben állatok vagy gyerekek szerepelnek, még nem lesz gyermekeknek szóló a kötet. Különösen megdöbbentő, hogy a kiadó 6 éven felülieknek szánta ezt a kiadványát. A négy elbeszélésből kettő igen nyomasztó. Egyikük, a Vanyka című pedig még szívszorongatóan brutális is: egy kisfiút kínoznak benne kegyetlenül testileg-lelkileg a felnőttek.

>!
Móra, Budapest, 1977
64 oldal · ISBN: 9631108198 · Fordította: Rab Zsuzsa
3 hozzászólás
Gáborr_Nagy>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Nagyon el van szúrva a célkorosztály, ezek felnőtteknek való írások, de abból sem a legjobbak. Nyomorgó, beteg, ütött-vert gyerekek és állatok (egy kutya konkrétan kétszer lett felakasztva, de túlélte), halottak, és még csak nem is szépek vagy elgondolkodtatóak a történetek. Plussz fél pont Zsoldos Vera rajzaiért, mindenki ó-t mond a képein, imádnivalók!

Radics_Végh_Ivett>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Egyáltalán nem gyerekeknek való. Attól hogy gyerekek és állatok a főszereplők ezek még olyan „mesék” amelyek nem egy most olvasni tanuló gyereknek való.

Katona_Zsuzsanna>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Szerintem elég nyomasztóak ezek a mesék. Nem szívesen olvasnám fel a gyerekeimnek, különösen azt, amelyikben a gyermekbántalmazástól szenvedő fiúcska szerepel.

Cs_N_Kinga>!
Anton Pavlovics Csehov: A szökevény

Ilyet olvasni egy épp most olvasni tanuló gyereknek? Ez most komoly? Nemhogy gyereknek, felnőtt se ajánlanám. Borzasztó az egész. Tele negatívummal, szomorúsággal, stb. Nagyon lehangoló volt….. Nem hiszem el még mindig. Pedig milyen elvárással indultam neki! Hiszen Csehov! Á, ebből is látszik nem mindenkinek való minden.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arkagyij P. Gajdar: Csuk és Gek
Mihail Pljackovszkij: Tücsök Tóbiás naplója
Danyiil Harmsz – Samuil Marsak – Wiktor Woroszylski: Negyven tarka tengelice
Vlagyimir Szutyejev: Száz vidám kép
Szvetlana Grigorjeva: Lajel, avagy ahol nem alszanak a Targiltisek
Lev Davidicsev: Kislány a porondon
Elek István (szerk.): Születésnapi ajándék
Dala László – Fazekas László – T. Aszódi Éva (szerk.): Kincskeresők 1974
Tarbay Ede: Gyermek-legendárium
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt