Il ​Piccolo Principe 14 csillagozás

Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Questa è la storia del piccolo principe, bambino misterioso proveniente dal minuscolo asteroide B612 che, arrivato nel deserto del Sahara vi incontra un pilota in panne, intento a riparare il suo velivolo. Il pilota e il piccolo principe iniziano a parlare e diventano amici. Il bambino racconta all'adulto le sue peripezie da un pianeta all'altro prima del suo atterraggio sul pianeta Terra. Così comincia una delle storie più dolci e più belle che siano mai state scritte: che è poi la storia degli incontri, della scoperta dell'amicizia, del sapere affezionarsi e voler bene a qualcuno. Una storia semplice e grandissima, piena di poesia e di tenerezza. Età di lettura: da 8 anni.

Eredeti megjelenés éve: 1943

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tascabili Bompiani, Milano, 2020
122 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788845278617 · Fordította: Nini Bompiani Bregoli · Illusztrálta: Antoine de Saint-Exupéry
>!
Gribaudo, Milano, 2020
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788858012833 · Illusztrálta: Antoine de Saint-Exupéry
>!
Newton Compton, Roma, 2020
140 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788854172388 · Fordította: Emanuele Trevi

8 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Kalmár_Melinda P>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

    Annyian írtak már róla, mégis kimeríthetetlen.
    A kis herceg talán az általam legtöbbször olvasott könyv. Annyira rövid, másfél-két óra alatt a végére is jutok. Nem akarom azt mondani, hogy mindig mást jelent, mindig mást találok benne, mert ez közhelyes és nem is feltétlenül igaz. Sokan mondják, hogy nem való gyerekeknek, inkább felnőtt olvasmány. Ez az állítás épp a könyv egyik „alaptételével” megy szembe. Nekem gyerekként ez a könyv adta az első katarzis élményt. Persze akkor még nem tudtam, hogy amit átélek, azt így hívják, de pontosan emlékszem az érzésre és minden körülményre. Másodikos voltam, egy novemberi szombat reggel értem a végére. Nem sírtam, de lelkem legmélyéig megrendültem, lekapcsoltam az olvasólámpámat, aztán sokáig feküdtem az ágyamban, és utána is egész nap furcsán éreztem magam. Talán ezt az élményt keresem, és kapom meg újra és újra, amikor elolvasom.
    off

5 hozzászólás
János_testvér I>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Ez a harmadik nyelv, amin olvastam, és most sem jött be. Először alsó tagozatban nyomták le a torkomon magyarul, két Lenin bácsis olvasmány között, mint egy népi demokratikus szendvicset. Persze ennél nagyobb károkat is okozott a Népköztársaság pedagógiai berendezkedése.

Kamaszként franciául olvastam, szintén nem érintett meg. Most, ötvenhez közeledve bánt, hogy egy legyintéssel elmegy a szenvedélybetegek (az alkesz és a munkamániás mellett). Ez nem egy kisfiú nézőpontja – aminek szeretné a narrátor láttatni –, de nem is egy együttérző vagy felelős felnőtté. Ez felsőbbrendű közöny.

3 hozzászólás
Ibanez P>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Egy kihívás miatt immáron olasz nyelven vettem kezembe a könyvet (a vicc, hogy franciául is megvan, noha – még – nem tudok franciául :-D). A történet még mindig csodálatos, magával ragadó és minden sora élvezetes. Bár az olasz verzióban akadtak szavak, amelyeket nem ismertem, a történetet már annyiszor olvastam, hogy nem okozott semmilyen fennakadást. Egyébként nyelvtanulásra is ajánlom, hiszen meglehetősen egyszerű történet. Mégis, ha választanom kell, hogy milyen nyelven olvasom el, akkor természetesen az anyanyelvem győz, szerintem sokkal szebb, hangulatosabb magyarul. A történet marad csillagos ötös (ettől sosem fog eltántorítani semmi).

adrienn_szucs>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Sokadjára is elementáris hatással volt rám a történet. Minden egyes mondata kincs (amit ki lehetne írni idézetként), gyönyörű, megható történet, szeretem a naivitását, a tanítását, a hangulatát. A pop-up változat csodálatos, úgy hajtogatam ki az aktuális képeket, mint egy gyerek (pedig tudtam már, hol mi várható :) ). Örök kedvenc.

mandris>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Időnként kellenek a kihívások. Olaszul nem beszélek túl jól (még :)), de próbálkozom, és úgy gondoltam, a Kis herceg az a szint, ami még élvezhető is és hasznomra is válik az olasztanulásban. Ha másért nem, már ezért megérte volna. Emellett azonban jó időnként újraolvasni a Kis herceget, mert segít, hogy mi felnőttek ne vegyük magunkat annyira komolyan :) A történetet biztos mindenki ismeri már, igazi klasszikus történet. Méltán. Valószínűleg nem utoljára olvastam. Ki tudja, legközelebb talán megint valami más nyelven :)

Pabu P>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Magáról a történetről nem sok újat tudok mondani,olaszul is szép és továbbra is imádom.
Helyenként egész jól értettem, helyenként sajnos inkább csak tudtam, hogy épp miről van szó.
Majd ha megint belevágok az olaszba, újra elolvasom, hátha mindent megértek belőle.
Ezt igazából a „Szerezzük be A kisherceget minden nyelven, amilyen országban jártunk” projekt keretében vettem meg és ezt legalább többé-kevésbé értettem is:D

Váraljai_Virág>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

Továbbra is az egyik legszebb és az egyik legtanulságosabb könyv, amit valaha olvastam.:)
Először eredeti nyelven, franciául olvastam, és úgy gondoltam, hogy idén megpróbálkozok az olasz változatával is. A favorit továbbra is a francia változata maradt, de olaszul is hatalmas élmény volt újraolvasni.

hortenzita>!
Antoine de Saint-Exupéry: Il Piccolo Principe

A Kis Herceg a Kis Herceg minden nyelven. Az alapigazságai minden nyelven egyértelműek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jules Verne: Viaggio al centro della Terra
Leigh Bardugo: Assedio e tempesta
Rick Riordan: La profezia oscura
Rick Riordan: Il trono di fuoco
C. S. Lewis: Il cavallo e il ragazzo
Suzanne Collins: Hunger Games (olasz)
Sarah J. Maas: La Corona di Fuoco
Sarah J. Maas: La Regina delle Ombre
Sarah J. Maas: L'Impero delle Tempeste
Rick Riordan: Il ladro di fulmini