Parázs-varázs 11 csillagozás

Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogy mi történik, ha három elkényeztetett és nagypofájú nemesi fiú bejut egy mágustoronyba, ahol éppen nincs ott a mágus? Természetesen katasztrófa, amelyben nem csak a torony száll el, de az egész városnak befellegzik, méghozzá nem is akárhogyan: gyors és kegyetlen tűzhalál végez vele. A város a saját levében fő meg, ahol pedig nincs lé, ott megpirul, mint a vágóökrök a vidéki fogadók udvarán, ha az étlapon ott szerepelnek főfogásként…
Persze vannak, akik segítenének a bajban: egy pékmester fejébe veszi, hogy megmenti a várost, és felfogadja a három birodalom négy legjobb kalandozóját. A fiúkban feltámad a lelkiismeret-furdalás, és mivel nem sikerül befogni a pofáját, hát ők is próbálkoznak ezzel-azzal. Mellettük a mágus is keresi a megoldást, jóslatok után kutat… bárcsak ne tenné.

Eredeti megjelenés éve: 1998

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek

>!
Cherubion, 1998
220 oldal · ISBN: 9639110299

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Turi_Tamás>!
Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Sheenard általam olvasott leggyengébb műve! Olyan szinten volt unalmas és lárpúrlár, hogy félbe is hagytam, pedig az nálam ritkaság. Bűnrossz.

pat P>!
Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Enyhén olyan, mintha Terry Pratchett-et olvasnál, bizonyára ez véletlen. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, nekem tetszett.

FFG>!
Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Nekem nagyon tetszett. Ahogy kifejti a hülyeséget a mágus, ahogy a három gazdag fiú viselkedik… a poénok… hogy mindig van mit nézni, és valamin nevetni lehet, valamin csodálkozni, valami komolyt valami vicces követ… szóval tetszett :D

Carun P>!
Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Nem volt rossz, de… néhány oldalt legszívesebben átlapoztam volna, mert untatott, valamint néha kicsit erőltetettnek, túlzónak tűnt a humor. Alapjában véve jó kis történet volt, ezt a pár hibát leszámítva.

Leeanne_Chantal>!
Anthony Sheenard: Parázs-varázs

Hát izé… nem csillagozok. Mert engem nem tájékoztatott senki, hogy ez egy műfajparódia, vagy egy komolyan vett és komolyan veendő fantasy-könyv. Ha utóbbi, akkor másfél csillag másfél szemem behunyva. Ha viszont paródiának is készült, akkor bizony csillagos ötös.


Népszerű idézetek

Timus>!

– A legvégén senki sem áll. Mert az ötletest egy erős fogja megölni, az erőst pedig egy ötletes. Ha valaki pedig egyszerre a legötletesebb és a legerősebb, hát bizonyos, hogy egy szerencsés hülye készíti ki. Így tehát a legötletesebbek és a legerősebbek mindig meghalnak. Azért vezetik ezt a világot a hülyék.

97. oldal

Timus>!

– És nem lehet az – kezdte Roag úgy, hogy lehetett sejteni, ismét egy új megközelítést talált –, hogy egy személynek vesz egy férfit és egy nőt? Hiszen a teljességet csak együtt érhetjük el. A nő a férfi tökéletlenebbik fele.
– Csak a töketlenebbik – mosolygott Erida. – A tökéletlen maga a férfi.

157. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Pokoli balhé
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
J. Goldenlane: Napnak fénye
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló
J. Goldenlane: Papírtigris
Vavyan Fable: Álomhajsza
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
J. Goldenlane: Éjfél
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb