Liliom ​és vér (7tenger) 10 csillagozás

Anthony Sheenard: Liliom és vér

A ​fiatal, de már megkeseredett és haragvó Gerard Corbeau du Aur márki különleges kardot kovácsoltat magának Montaigne legjobb fegyverkészítő mesterével. A liliomos pengét azonmód ki is próbálja Crieux kikötőjében egy avaloni hajó legénységén. Harc közben pillantja meg a város hercege, és azonnal felrendeli a császári udvarba, Morella du Montaigne színe elé.
A császárné pont egy fiatal kardforgatót keres: egy tudóst szeretne kimenekíttetni az ellenséges Kasztilliából. Hogy Gerard hűségét minden körülmények között magáénak tudja, egy mágikus syrneth övet ad a férfinak, amely különlegesen erős sorskötést hoz létre a márki és úrnője között.
A boszorka Morella előtt ugyanakkor egy hirtelen látomásban feltárul, hogy a varázsvérű márki egy misztikus személyhez is kötődni fog a jövőben. És akkor már nem is a tudós és a találmány lesz a fontos, hanem hogy ki lehet az a titokzatos alak a sorsszál másik végén…
Anthony Sheenard a 7tenger szerepjáték könnyed hangulatát,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Delta Vision, 2004
320 oldal · ISBN: 9639474991

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

girion>!
Anthony Sheenard: Liliom és vér

Furcsa dolog hogy egy külföldi szerepjáték világához magyar írók írnak regényeket, illetve próbálnak, mert az eredmény talán az tettnél is furcsább. Anno sokat szemeztem a 7 Tenger játékkal, ki is próbáltam, talán még tetszett is. Ez alapján a regény alapján azonban biztos nem jutott volna eszembe. A történet kissé zavaros, a szereplők leginkább furcsák, a bemutatott világ pedig inkább kínos mint érdekes. Ráadásul Sheenard túlságosan is sok idegen kifejezést használ amivel bizonyára autentikussá akart válni vagy bizonyítani a világismeretét. Hát ha az a helyzet akkor jobb lett volna előtte tanulmányozni egy kicsit mondjuk Ecot vagy venni pár leckét Kornya Zsolttól.

5 hozzászólás
Noro >!
Anthony Sheenard: Liliom és vér

Sheenard valahogy nem találta el a Héttenger világának hangulatát. A főhős túlságosan megkeseredett, a harcok túl erőszakosak, az egészből hiányzik a könnyedség. Ráadásul belevett a sztoriba egy olyan mellékszálat, amit – és ezt előre kellett látnia – nem lehet egy könyv keretein belül befejezni.

HolCol>!
Anthony Sheenard: Liliom és vér

Régen olvastam a regényt, akkor tetszett. Volt némi hiányérzetem a háttér kidolgozatlansága miatt, de ez érthető, mert nem ismerem a szerepjátékot, amit említenek. Egyszer még el fogom olvasni, bár félek, hogy illúzióromboló lesz. Akkoriban még kevés fantasy jelent meg, nem volt összehasonlítási alapunk. Remélem a legjobbakat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Hobb: A végzet hajója I-II.
John Flanagan: Jégföldje
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Anthony Ryan: Az ébredő tűz
Raymond E. Feist: A király kalóza I-II.
R. A. Salvatore: A kalózkirály
Tim Powers: Ismeretlen vizeken
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Elisabetta Gnone: Grisam kapitány és a szerelem