Két ​tűz között (Halálosztó 2029 6.) 16 csillagozás

Anthony Sheenard: Két tűz között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Ítélet Napja után Chicago a halott városok sorába tartozott. Megannyi felhőkarcolója úgy omlott össze az atomrobbanást követő nukleáris szélvészben, mintha üres gyufásdobozokból lettek volna felhalmozva. Az egész világot elborító porfelhő és a nukleáris tél itt is éreztette hatását: a Michigan-tó és a Chicago-folyó befagyott, és nem is engedett fel húsz éven át. Amikor a Skynet világot behálózó információs csápjai Chicagót is bekapcsolták a hálózatba, úgy tűnt, a város teljességgel kihatl, vadállati szintre süllyedt egymással és a sugárzás miatt mutálódott patkányokkal vívják, s ha nincsenek Halálosztók, Vadász-Gyilkosok, Fejvadászok, akkor is kihalnak.
A Gépisten és az emberek háborúja huszonkét éve zajlott. A ellenállás egyre összefogottabb lett, a Los Angeles-i központ irányításához egyre több, távoli vidéken megszerveződő divízió csatlakozott.
Ám mégis akadtak városok, ahol nem a kiborgok voltak az elsődleges ellenfelek, és igaznak bizonyult a mondás: ember… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Cherubion, Debrecen, 2001
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346039

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Anthony Sheenard: Két tűz között

A Terminator/Halálosztó 2029 sorozat legtöbb kötete Los Angelest, ott is a 2027-es és 2029-es évet tette meg helyszínéül és időpontjául, ám kivételek mindig akadtak. Így van ez jelen regénnyel is, mely 2020-ban, Chicago-ban játszódik. Az ellenállás itt még épp csak formálódik, keresik a kapcsolatot John Connorral, ám ha valamire menni akarnak, akkor a gépek mellett szembe kell nézniük a várost a maguk királyságának tartó legnagyobb bandával. Talán ebből is sejthető, hogy a hangsúly ezúttal némileg eltolódik, a gépek elleni harc mellett jelentős szerepet játszik a bandával való küzdelem, némi változatosságot víve a jól megszokott formulába.

>!
Cherubion, Debrecen, 2001
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346039
jaspi>!
Anthony Sheenard: Két tűz között

Ez a regény a Terminátor című film ihlete világban játszódik. Közelebbről a skynet által indított atomháború után, Chicagoban 2020-ban. Mivel nem „hivatalos” folytatásról van szó kisé gyanakodtam de a Halálosztó 2029 sorozat ezen kötete kellemes meglepetés volt. A bandaháborúk és a gépek elleni csatákra felfűzött regény jól, hihetően kapcsolódik (igaz csak távolról) az eredeti Terminátor storyhoz.
Kellemes agysimító, regény. Szerintem akinek a filmes részeket bemutató regények tetszetek az ezt a könyvet is kedvelni fogja.

WildDuck>!
Anthony Sheenard: Két tűz között

Tetszett benne, hogy beetették a Gépistent (azt direkt nem írom mivel és hogy).


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Andrej Gyjakov: Túl a láthatáron
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
Robert Merle: Malevil
Mordecai Roshwald: A hetedik szint
Nevil Shute: Az utolsó part
Walter M. Miller Jr.: Hozsánna néked, Leibowitz!
Brian W. Aldiss: Szürkeszakáll
Timothy Zahn: Terminátor: Megváltás – Hamvaiból a főnix