Az ​Excalibur keresése II. – A kard lovagjai (Mysterious Universe: York Ketchikan 8.) 15 csillagozás

Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​galaxis-szerte műkincskereskedőként ismert, de aztán kalózként elhíresült York Ketchikan azután sem nyughat, hogy legyőzte a Tízezer Szikla Menedékének leghatalmasabb kínai családfőjét, és fekete mágusát. Hajtja a szerelem és a kalandvágy: a taoizmus misztériumától átszőtt aszteroidavilágban a legendás Excaliburról mesélnek neki, s ő elhatározza, hogy felkutatja a kardot. Az ősi kínai világból egyszerre csak egy ősi kelta világba keveredik, s erre egy aszteroida belsejében akad rá, bármennyire is megdöbbentő, 65 fényévnyire a Földtől. Az aszteroidát a beavatottak úgy hívják: Avalon, s úgy tartják, ott található Arthur király sírja.

York Ketchikan belép oda, hol hatszáz éve nem járt kívülálló. Kísérői között egyaránt van barát és ellenség. Végigjárja az utat, ami elrendeltetett. Megfejti, mi végre kell a Fekete Sárkány Testvériség mágusainak az Excalibur, kik voltak a tündérkirálynők, akik elmenekítették a britek leghíresebb királyát a camlani csata színhelyéről,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Science Fiction Cherubion

>!
Tuan, Budapest, 2018
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639940796
>!
Cherubion, Debrecen, 2001
432 oldal · ISBN: 9639346373

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

WerWolf>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai

A Lazarine Űrállomás elpusztításával York Ketchikan és csapata, igencsak megbolygatta a Megrez aszteroidarendszer hatalmi egyensúlyát, aminek következtében mutánscsapatok özönlötték el a rendszert. A több tízezer hajót számláló ellenséges erők felvonulása a végsőkig feszítette a húrt és elég lett volna egy kis hiba, hogy kitörjön egy mindent elsöprő háború. Az Űrállomás a Döglött Hernyóhoz fedélzetén azonban York nem a küszöbön álló háborúval foglalkozott, hanem Mr. Andersson elméletével, miszerint az aszteroidaövben található Arthur király sírja. Már csak azt kellett volna megtudnia, hogy melyik szikla őrzi a legendás király sírját. Ha az megvan, akkor az Excalibur is csak egy karnyújtásnyira van.
Az első kötet esetében nem tudtam hova tenni a sci-fi – fantasy crossovert, pontosabban a történetben megjelenő mágiát és szellemeket. Azonban A kard lovagjai esetén a mitikus személyek és szellemek megjelenése már természetesnek hatott, és még egy kis szemöldökráncolást sem eredményezett tőlem.
A történetvezetés ismételten feszes, így nem jut ideje az olvasónak unatkozni. Ráadásul, mivel nem sablonos, így a változatosságával folyamatosan fenn tudja tartani az érdeklődést. Az elején még próbáltam kitalálni, hogy mi lesz a folytatásban, de lassan feladtam a hiábavaló találgatásokat. Ez nem azt jelenti, hogy logikátlanok lennének az események, sőt, nagyon is logikusan van felépítve minden, de ahhoz, hogy megértsük a történet menetét, meg kell ismernünk a világot, ahol szereplőink élnek és kalandoznak.
A szórakozás és a kaland garantált!

Bővebben: http://www.letya.hu/2018/10/anthony-sheenard-az-excalib…

Noro>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai

Nem vagyok a szerző nagy rajongója, de ebben a (két) könyvben szerintem kifejezetten összeszedte magát, és jellegzetes hibáiból (néha túl komikus, néha túl sötét, egyszer túl terjengős, másszor nem szól semmiről) összekovácsolt egy kiegyensúlyozott történetet. Tulajdonképpen ez Sheenard Katedrálisa: történelem + űroperett ideális keveréke (Kár, hogy utána megint visszaesett: A hercegnő nyakéke, Ellopni egy Chagallt, Sötétség előtt… nekem mind felejthető darabok)

Khadris>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai

Várakozásomnak megfelelően az első rész után a másodikban fellelhető kelta illetve keresztény lovagi mondakör is hihető, fordulatos, jó sztori, a szokásos, szaporodó, elvarratlan szálakkal, remélem, lassan felveszi valamelyiket újból az író. Ezt a könyvet olvasni olyan volt, mintha a Star Trek Voyagerből elémtettek volna öt részt: a szereplők nagy része és a világ ismerős, az előtérben a sztori kerek egész, de hogy ki merre tart, mi a célja és eléri-e, azt a háttérvilág alapos ismeretében sem lehet tudni, pláne, hogy mit keres ott egy borg lány, és hogy került oda egy indián ősökkel rendelkező főhős – ez még pont stimmel is.

ppayter>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai

Nomármost lehet, hogy előbb az első részt kellett volna olvasnom, de az beszerezhetetlen és nincs nyár legalább egy* Mysterious Universe regény nélkül. Így sajnos kevésbé volt érthető és értékelhető a történet, az viszont biztos, hogy bár Szélesi újabb MU történeteiben kevésbé érhető tetten történészi minősége, a stílusa határozottan kiforrottabb lett az idő múlásával.


* Az első idén a Vadászat egy szimurgra volt, ami a szerző legújabb regénye, úgyhogy elég jól észlelhető volt a tíz év alatti fejlődés.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Khadris>!

– Majd ha fagy! – morogtam az orrom elé.
Hidrogéngőz csapott ki az élőlényből, aztán ráfagyott a lövegtorony speciális üvegére. Ezzel együtt nevetés csapott fel elmém mélyén. Elég gyenge tréfának tartottam, de mit várjon az ember egy fegyvertől? Itt volt a Stockbauerem.

Kapcsolódó szócikkek: Stockbauer-romboló

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Isteni balhé
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Anthony Sheenard (szerk.): Birodalmi osztag
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Szemán Zoltán: A sárkány lánya
Norbert Winney: Sárkányok, farkasok és almák
George R. R. Martin: Kardok vihara
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai