Az ​Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség (Mysterious Universe: York Ketchikan 7.) 26 csillagozás

Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség

Egy ​ismeretlen hatalom tizenkétmillió kínait telepített át a 24. század végén egyetlen éjszaka alatt a Földtől több mint hatvan fényévnyire, a Nagy Medve hét csillaga közül az egyikhez. A telepesek nem egy bolygóra érkeztek meg, hanem egy vonósugarakkal összekapcsolt és lakhatóvá tett aszteroidamezőbe. Az lett a feladatuk, hogy őrizzék a titokzatos „égi kaput”, s ennek érdekében visszatértek őseik hitéhez, Konfuciusz szabályaihoz, Buddha tanításaihoz, és felélesztették a taoista mágikus metódusokat is.
Ám hatszáz év elteltével, a harmadik évezred utolsó éveiben az „égi kapu” – akármi is legyen az – veszélybe kerül. Ennek egy oka van: erre téved az időközben műkincskereskedőből kalóznak állt York Ketchikan, és szerelmes lesz egy gyönyőrű nőbe, aki a Jádevirág nevet viseli. Így aztán a Tízezer Szikla Menedékének lakói hirtelen egy hatalmas háború kellős közepében találják magukat, amelyben nem csak különböző fajokkal, hanem saját démonaikkal és szellemeikkel is meg kell… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Science Fiction Cherubion

>!
Tuan, Budapest, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639940543
>!
Cherubion, Debrecen, 2000
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 963911099X

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

WerWolf>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség

Amikor nekikezdtem a regény olvasásának, még nem tudtam, hogy mire számíthatok. Annyi előzetes ismeretem volt, hogy egy sci-fi kalandregényről van szó, ahol a zsáner keveredik a misztikummal, és fantasy elemeket is tartalmaz. Igaz, hogy az utóbbi időben kezdtem a fantasy felé kacsingatni, de elképzelésem sem volt arról, hogy milyen az, amikor ezt sci-fivel kombinálják. A szkepticizmusom még most sem múlt el, hogy befejeztem az első kötetet. Valahogy úgy viszonyulok a mágiához, szellemekhez és alakváltókhoz, ahogy York is teszi: látja a jelenségeket, de nem tudja elfogadni mágiaként, és érzi, hogy bármelyik pillanatban lehullhat a lepel az illúzióról, és felsejlik a mögötte meghúzódó technika.
Az Excalibur keresése egy igazi kalandtörténet, mely a jövőbe repíti az olvasóját, miközben a múltról sem feledkezik meg. Egy sci-fi lovagregény, ahol a főhős szinte sérthetetlen, és bármilyen nagy kalamajkába is kerül, bízhatunk benne, hogy előbb-utóbb kivágja magát. Mégsem érezzük azt, hogy York sebezhetetlen lenne, vagy nem e világi. Humora, gondolkodása hétköznapivá teszi és éppen ezért szerethető. Jó, egy kicsit rasszista, és az eunuchok kárára is kicsit többet viccelődött, de épp ez a lényeg benne, nem szent és nem tökéletes.

Bővebben: http://www.letya.hu/2017/12/anthony-sheenard-az-excalib…

Korvusz>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség

Ez a könyv egyik legmeghatározóbb élményem volt. Valahol ezzel kezdődött számomra a menthetetlen mollyá-válás. Úgy 12 éves lehettem és addigra elolvastam mindent a lakásunkban, ami egy kicsit is érdekesnek tűnt számomra. A kötelezőkön kívül a féltucatnyi Kozmosz fantasztikus könyvtől kezdve a Bambin és Mary Poppins-on át, a komolyabb történelmi regényeken keresztül egészen olyan ponyvákig, amikkel egyúttal igen hamar fel is világosítottam magam..

Aztán már nem volt mit olvasni.. és eljött a pont amikor bementem a könyvesboltba, és VETTEM magamnak egy könyvet! Ez volt hát nekem az Első.

Nem Kaptam, nem otthon Találtam, hanem én a saját kevéske zsebpénzemből hosszas, nagyon hosszas dilemmázás után végül ez fizettem ki a pénztárnál. Nem emlékszem, hogy keveredtem oda a sci-fi részleghez, ha egyáltalán akkoriban volt olyan. De rengeteget tépelődtem hogy megéri e.. hisz elég fura volt a történet. De szerencsére jól választottam. :P

Aztán persze odáig voltam mikor rájöttem, hogy ennek van egy fojtatása, és még jobban meglepődtem mikor ráeszméltem, hogy az írójuk magyar. :D

Ha egy könyvön belül akarsz kiválóan szórakozni egy űrbéli kalandor viselt dolgain, és ha szeretnél gyorstalpalót a hagyományos kínai mentalitásból. Akkor nagyon ajánlom ezt a művet!

Khadris>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség

Nagy meló lehetett történelmileg és „kultúrailag” hitelesen megírni ezt a könyvet, engem laikusként meggyőzött. És végre egy nő aki nem omlik automatikusan a főhős karjaiba, vagy sodorja a piti önös érdekei miatt életveszélybe! A levonás a szokásos miatt jár: tele van utalgatásokkal a könyv, és ez eléggé idegesítővé teszi, főleg annak, aki kicsit már ismeri York elő(- és utó-)életét.

Am_r7b>!
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése I. – A Fekete Sárkány Testvériség

Fantasztikus alkotás, én itt szerettem meg igazán York karakterét. Ráadásul igazán érdekes módon mutatja be a kínai hiedelmeket, és szokásokat. Rendkívül mély háttértudás lakozik a könyv mögött. Zseniális. 5/5


A sorozat következő kötete

Mysterious Universe: York Ketchikan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Adam Christopher: A Sithek árnyéka
Mike Chen: Testvériség
Rebecca Roanhorse: Az Ellenállás újjászületése
Timothy Zahn: Thrawn: Szövetségek
John Jackson Miller: Kenobi
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
Michael Walden: A végtelen város
Michael Crichton: Idővonal
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Andy Weir: A Hail Mary-küldetés