A ​szerencse zsoldosai 12 csillagozás

Anthony Sheenard: A szerencse zsoldosai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Elnézést, uram – mondta a halott udvariasan –, de nem bírok ellenállni a sült illatának. Tudom, hogy nem illene zavarnom, amikor eszik, de talán juttathatna néhány falatot egy szegény megboldogultnak. Többet úgy sem élvezhetem az ízét, mert hamarosan rothadásnak indulok, és a beavatottak szerint ez igen kellemetlen szájízt kölcsönöz az embernek.

Patkóöklű Marmyk szétdarabolt néhány rárontó hullát, és az egyik iszákban érdekes dolgot talál. Elmegy Saigonhoz, a bölcshöz, és azt a tanácsot kapja, nehogy megszerezze annak a valaminek a többi darabját. Marmyk mégis elindul, de gyilkos kísérője akad: egy képzelet-mágus ered a nyomába, és el akarja pusztítani. A veszélyből egyetlen kiút adódik: Marmyk beáll a nagyherceg seregébe, ám mint kiderül, a katonaélet, még az ő kemény lelkét és öklét is kikezdi…

Eredeti megjelenés éve: 1997

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek

>!
Cherubion, Budapest, 1997
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637841997

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Traclon>!
Anthony Sheenard: A szerencse zsoldosai

Könnyed, kalandos, szórakoztató fantasy történet, erőteljes „Rejtő-behatással”, tele jól adagolt és eltalált humorral. Ez volt anno az első találkozásom az íróval, aztán ezt a könyvét is dedikáltattam, amikor találkoztunk.

Carun P>!
Anthony Sheenard: A szerencse zsoldosai

Az első Sheenard fantasy könyvem volt, s mivel addig csak York Ketchikan történeteit ismertem behatóbban, meglepődve tapasztaltam, hogy az írótól nem áll távol a fantasy paródia sem. Sikerült megnevettetnie már rögtön az első pár oldalon. Ötletes, fordulatos, remek karakterekre felépített történet. Remélem nem hanyagolja el ezt a vonalat, mert úgy érzem a humor igazán jól áll neki :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Virág Emília: Sárkánycsalogató
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első
Vavyan Fable: Álomhajsza
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
J. Goldenlane: Papírtigris
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló
J. Goldenlane: Farkastestvér