A ​Főnix ébredése (Dreamworld 1.) 38 csillagozás

Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Évezredek ​óta élnek közöttünk kiválasztottak, akiknek két élet jutott: egy a valóságban, s egy az álmaikban. Egy olyan mágikus világban, ahol titánok küzdenek sötét angyalokkal, tündék gírekkel, ahol sárkánypapok kötnek szerződést sárkányokkal, és ahol a bátorság és az önfeláldozás megteremtett egy hatalmas, virágzó birodalmat, perifériára szorítva a világ söpredékét és szörnyeit. A kiválasztottak, korok látnokai, mesélői, költői, harcosai két világban álltak helyt, s titkaikról nem beszéltek sehol. Ám elérkezett az idő, amelyben a valóság és a mágikus világ többé nem elválasztva, hanem együtt kell, hogy létezzen. Ezer és ezer ember ébred immár napról napra abban a másik világban, megfertőzik modern gondolataikkal, technikai tudásukkal. Ezer és ezer ember ébred reggelenként saját ágyában, s hozza magával ide a harc gyilkos szellemét. Az álomvilágban háború készül, a valóságban titkosszolgálatok lendülnek akcióba. A gigászi, sorsfordító erők játszmájában hogyan jut központi szerep… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Tuan, Budapest, 2009
504 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639940031

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Sipor P>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Én csak random bementem a könyvtárba, és levettem valamit úgy a fantasy-polcról, hogy azt se tudtam, mi fán terem. Például a fülszövegből jöttem rá, hogy az író magyar.
Hatalmas pozitív meglepetés volt! Igazán különlegesek ezek a magyar fantasyk.
Imádtam az alaptörténetet, miszerint vannak spoiler .
Ez az alaphelyzet nagyon bejövős volt.
A cselekmény nagy része viszont meglehetősen megszokott, a műfajra jellemző klisékkel volt megtűzdelve. Ennek ellenére nekem tetszett. Néhol már kicsit sajnáltam, hogy váltott szemszög van, például, ha nem tudjuk meg, hogy spoiler kavarja a kakit, meg gyilkolászik a palotában, akkor lerágtam volna izgalmamban a körmöm.
A szereplőket nagyon megszerettem. Steve nagy jellemfejlődésen ment át, ami jót tett neki, mert a könyv elején még „szívlapát pozitív” szereplőként gondoltam rá. Főnixet az elejétől fogva kedveltem ráadásul barcelonai :). Remélem, hogy spoiler .
A végén a spoiler rendesen meglepett.
Nem állítom, hogy tökéletes könyv, de én megszerettem. Fantasy-rajongóknak ajánlom!

Alice17>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

hű ez klassz volt :D jóval megugrotta az elvárásaimat, sokat nevettem és tetszett hogy egyáltalán nem volt kiszámítható, különösen értékeltem azokat e jeleneteket amikor az álmodóink mesélnek a mi világunkról, én is többször elmélkedtem már azon hogy vajon hogy reagálna egy középkori ember a mai világunkra

mary_chan>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nagyon jó kis könyv volt. Teljesen olvasatta magát. Néha lassan haladtak az események,de a vége az fantasztikus volt. Hamarosan folytatom is a sorozatot. Remélem a 2. rész is ilyen lenyűgöző lesz. Régen olvastam már ilyen jó kis fantasy-t.

1 hozzászólás
Fulter>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nem tartozik a kedvenceim koze a fantasy stilus, de az irojabol kiindulva, illetve egy ajanlas hatasara nekiestem, es faltam, csak faltam. Rettenetesen magaval ragad a tortenet, mar napkozben azon vagy hogy jojjon a munkaido vege, es …. almodhass kicsit.

Littledragon>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Vááá,de király volt!!!! Jöhetne már a következő rész!!!!!! :)

Margarita>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Hömpölygő, lenyűgöző fantasy-eposz kezdő kötetében reménykedtem…
A történet ugyan pörög, de a világot már nem sikerült olyan jól kitalálni, mint vártam. Stílusa is lehetne igényesebb.
Mégis négy *-t kap, mert a fantasy rabja vagyok, és azért is, hogy magyar a szerző. Na, ki?

2 hozzászólás
Sonnenschein>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

A könyv emlékeztet a Gyűrűk Ura trilógia látványvilágára és cselekményeire. A benne szereplő fajok hasonlóak, pl. a tündék. Ha egy szóval akarom jellemezni a történetet, akkor azt mondanám, hogy mesés. Egy igazi fantasy.
Sok mindent nem akartam a könyvvel kapcsolatban. Először is elolvasni; miután belekezdtem lerakni. Most, hogy az első két köteten túl vagyok, nem akarok lemaradni a harmadikról, és azt pedig végképp nem akarom, hogy befejeződjön a történet.

Bővebben és szubjektíven: http://byblosbookz.wordpress.com/2011/07/14/a-fonix-ebredese/

SuzyQ>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nekem ajánlották a könyvet, de kétségeim voltam affelöl, hogy tényleg jó lesz-e, mert a magyar fantasy nekem nem hangzik túl jól… Na ehhez képest pikk-pakk kiolvastam és már a legelejétől kezdve lekötött. Nagyon várom a következő részt =)

Noro P>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nagyon, nagyon lassú. Egy ilyen vastag könyvtől azért nem csak azt várnám, hogy bevezetőül szolgáljon a sorozat további részeihez.
Valahol az elején van egy fejezet, ami kiválóan alkalmas arra, hogy elrettentse az olvasót: királyék nyomják a vlágpolitikát és stratégiát, én meg csak nézek ki a fejemből, hogy akkor ki kivel, mikor és merre? Több száz fantasy könyvvel a hátam mögött a hiba nem biztos, hogy bennem van…
A függeléket is hiába nézem, mert az nagyon rosszul van szerkesztve: első ránézésre szószedetnek tűnik, de valójában egy össze-vissza anekdotagyűjtemény. Szerepjátékosként találkoztam már ilyennel: épp így adja elő magát az amatőr világalkotó, amikor megkérik, hogy beszéljen a világáról. Hiába tudja előlröl-hátulról a témát, képtelen kiemelni mások számára a lényeget.

Lauranna>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

szuper volt…
ha előveszek egy sheenardot mindig rájövök hogy tulajdonképpen imádoma stílust, a szereplők kidolgozottságát és a furfangos összeérő történetszálakat :)


Népszerű idézetek

mary_chan>!

Steve erre már megfordult és kinyitotta a szemét. Egy ismereten alak hajolt fölé, mögötte pedig az ég kékje látszott.
Úristen, gondolta Steve teljesen illogikusan, elszállt a lakásom teteje!

45. oldal

mary_chan>!

A szekeret két szürke ökör húzta, a bakon egy paraszt szalmaszálat rágcsált, mellette pedig… Mellette az ismeretlen alak. Annak jobb oldalán egy ló hátán egy ütött-kopott vértezetű lovag, és szintén lovon egy… tünde.
– A Hobbitot forgatják? – kérdezte Steve, és valahogyan komolyan gondolta a kérdést.

45. oldal

Molu P>!

A hang rendkívül mágikus erővel rendelkezett, úgy bontotta le személyiségének elemeit és akaratát, mint pusztító jégeső a sárkunyhót.

69. oldal

Molu P>!

A mowuroknak nem volt szemük. Harod alaposan végigmérte őket: csápjaikat, nyálkás testüket és páncéltüskéiket. Nem evilági lények voltak, nem hasonlítottak semmire, ami a Birodalom utcáin lófrált, de szerencsére nem is itt éltek, hanem fent, északnyugaton. A mowurok nem húst ettek vagy növényeket, így nem volt szájuk sem. Ők lelkekből táplálkoztak.

68. oldal

Molu P>!

Aztán megérkezett a főtérre, ahol a kocsma és a templom állt. Szintén úgy, mint otthon, minden faluban. Az élet itt is akörül a két szent dolog körül szerveződött meg. A bor és a hit.

76. oldal

Molu P>!

Steve érezte a rázuhanó testet, amiben már nem volt szándék vagy akarat … mert nem volt benne élet.

96. oldal


A sorozat következő kötete

Dreamworld sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája
J. T. Cobbler – Ronnie W. A.: 144.000
Bert Miller: Az utolsó rend
Eve Rigel: Lien
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom
Bán Mór: A jég és vér birodalma
Riley E. Raines: Csillagzápor
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Tad Williams: Másvilág – A Kék Tűz folyója I-II.
Hídvégi Igor: Középkor újratöltve 1.