A ​Főnix ébredése (Dreamworld 1.) 38 csillagozás

Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Évezredek ​óta élnek közöttünk kiválasztottak, akiknek két élet jutott: egy a valóságban, s egy az álmaikban. Egy olyan mágikus világban, ahol titánok küzdenek sötét angyalokkal, tündék gírekkel, ahol sárkánypapok kötnek szerződést sárkányokkal, és ahol a bátorság és az önfeláldozás megteremtett egy hatalmas, virágzó birodalmat, perifériára szorítva a világ söpredékét és szörnyeit. A kiválasztottak, korok látnokai, mesélői, költői, harcosai két világban álltak helyt, s titkaikról nem beszéltek sehol. Ám elérkezett az idő, amelyben a valóság és a mágikus világ többé nem elválasztva, hanem együtt kell, hogy létezzen. Ezer és ezer ember ébred immár napról napra abban a másik világban, megfertőzik modern gondolataikkal, technikai tudásukkal. Ezer és ezer ember ébred reggelenként saját ágyában, s hozza magával ide a harc gyilkos szellemét. Az álomvilágban háború készül, a valóságban titkosszolgálatok lendülnek akcióba. A gigászi, sorsfordító erők játszmájában hogyan jut központi szerep… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Tuan, Budapest, 2009
504 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639940031

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Sipor>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Én csak random bementem a könyvtárba, és levettem valamit úgy a fantasy-polcról, hogy azt se tudtam, mi fán terem. Például a fülszövegből jöttem rá, hogy az író magyar.
Hatalmas pozitív meglepetés volt! Igazán különlegesek ezek a magyar fantasyk.
Imádtam az alaptörténetet, miszerint vannak spoiler .
Ez az alaphelyzet nagyon bejövős volt.
A cselekmény nagy része viszont meglehetősen megszokott, a műfajra jellemző klisékkel volt megtűzdelve. Ennek ellenére nekem tetszett.
Néhol már kicsit sajnáltam, hogy váltott szemszög van, például, ha nem tudjuk meg, hogy spoiler kavarja a kakit, meg gyilkolászik a palotában, akkor lerágtam volna izgalmamban a körmöm.
A szereplőket nagyon megszerettem. Steve nagy jellemfejlődésen ment át, ami jót tett neki, mert a könyv elején még „szívlapát pozitív” szereplőként gondoltam rá. Főnixet az elejétől fogva kedveltem ráadásul barcelonai :). Remélem, hogy spoiler .
A végén a spoiler rendesen meglepett.
Nem állítom, hogy tökéletes könyv, de én megszerettem. Fantasy-rajongóknak ajánlom!

Alice17>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

hű ez klassz volt :D jóval megugrotta az elvárásaimat, sokat nevettem és tetszett hogy egyáltalán nem volt kiszámítható, különösen értékeltem azokat e jeleneteket amikor az álmodóink mesélnek a mi világunkról, én is többször elmélkedtem már azon hogy vajon hogy reagálna egy középkori ember a mai világunkra

mary_chan>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nagyon jó kis könyv volt. Teljesen olvasatta magát. Néha lassan haladtak az események,de a vége az fantasztikus volt. Hamarosan folytatom is a sorozatot. Remélem a 2. rész is ilyen lenyűgöző lesz. Régen olvastam már ilyen jó kis fantasy-t.

1 hozzászólás
Three>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

A történet nehezen indult és idegesítettek a két világ közötti váltások, abba is hagytam az első könyv elején. Második nekifutásra az első után kiolvastam a második részt is. Vicces és izgalmas.

Fulter>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nem tartozik a kedvenceim koze a fantasy stilus, de az irojabol kiindulva, illetve egy ajanlas hatasara nekiestem, es faltam, csak faltam. Rettenetesen magaval ragad a tortenet, mar napkozben azon vagy hogy jojjon a munkaido vege, es …. almodhass kicsit.

Littledragon>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Vááá,de király volt!!!! Jöhetne már a következő rész!!!!!! :)

Molu>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Első magyar írótól származó fantasy, sci-fi olvasmányom. Kellemesen csalódtam. Nem vártam sokat tőle. Ennek ellenére a könyv nagyon olvastatja magát, csak egy igazi író tud ilyen könnyedén szavakból megalkotni egy (vagy kettő) világot, ami túl mutat azon, ami hétköznapi. Humor is bele van csempészve. Nézőpont is sajátságos. Egy élvezhető olvasmány.

Sonnenschein >!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

A könyv emlékeztet a Gyűrűk Ura trilógia látványvilágára és cselekményeire. A benne szereplő fajok hasonlóak, pl. a tündék. Ha egy szóval akarom jellemezni a történetet, akkor azt mondanám, hogy mesés. Egy igazi fantasy.
Sok mindent nem akartam a könyvvel kapcsolatban. Először is elolvasni; miután belekezdtem lerakni. Most, hogy az első két köteten túl vagyok, nem akarok lemaradni a harmadikról, és azt pedig végképp nem akarom, hogy befejeződjön a történet.

Bővebben és szubjektíven: http://byblosbookz.wordpress.com/2011/07/14/a-fonix-ebredese/

Noro >!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

Nagyon, nagyon lassú. Egy ilyen vastag könyvtől azért nem csak azt várnám, hogy bevezetőül szolgáljon a sorozat további részeihez.
Valahol az elején van egy fejezet, ami kiválóan alkalmas arra, hogy elrettentse az olvasót: királyék nyomják a vlágpolitikát és stratégiát, én meg csak nézek ki a fejemből, hogy akkor ki kivel, mikor és merre? Több száz fantasy könyvvel a hátam mögött a hiba nem biztos, hogy bennem van…
A függeléket is hiába nézem, mert az nagyon rosszul van szerkesztve: első ránézésre szószedetnek tűnik, de valójában egy össze-vissza anekdotagyűjtemény. Szerepjátékosként találkoztam már ilyennel: épp így adja elő magát az amatőr világalkotó, amikor megkérik, hogy beszéljen a világáról. Hiába tudja előlröl-hátulról a témát, képtelen kiemelni mások számára a lényeget.

Lauranna>!
Anthony Sheenard: A Főnix ébredése

szuper volt…
ha előveszek egy sheenardot mindig rájövök hogy tulajdonképpen imádoma stílust, a szereplők kidolgozottságát és a furfangos összeérő történetszálakat :)


Népszerű idézetek

mary_chan>!

Steve erre már megfordult és kinyitotta a szemét. Egy ismereten alak hajolt fölé, mögötte pedig az ég kékje látszott.
Úristen, gondolta Steve teljesen illogikusan, elszállt a lakásom teteje!

45. oldal

mary_chan>!

A szekeret két szürke ökör húzta, a bakon egy paraszt szalmaszálat rágcsált, mellette pedig… Mellette az ismeretlen alak. Annak jobb oldalán egy ló hátán egy ütött-kopott vértezetű lovag, és szintén lovon egy… tünde.
– A Hobbitot forgatják? – kérdezte Steve, és valahogyan komolyan gondolta a kérdést.

45. oldal

Molu>!

A hang rendkívül mágikus erővel rendelkezett, úgy bontotta le személyiségének elemeit és akaratát, mint pusztító jégeső a sárkunyhót.

69. oldal

Molu>!

A mowuroknak nem volt szemük. Harod alaposan végigmérte őket: csápjaikat, nyálkás testüket és páncéltüskéiket. Nem evilági lények voltak, nem hasonlítottak semmire, ami a Birodalom utcáin lófrált, de szerencsére nem is itt éltek, hanem fent, északnyugaton. A mowurok nem húst ettek vagy növényeket, így nem volt szájuk sem. Ők lelkekből táplálkoztak.

68. oldal

Molu>!

Aztán megérkezett a főtérre, ahol a kocsma és a templom állt. Szintén úgy, mint otthon, minden faluban. Az élet itt is akörül a két szent dolog körül szerveződött meg. A bor és a hit.

76. oldal

Molu>!

Steve érezte a rázuhanó testet, amiben már nem volt szándék vagy akarat … mert nem volt benne élet.

96. oldal


A sorozat következő kötete

Dreamworld sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája
Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Philip Pullman: A titokzatos kés
Szergej Lukjanyenko: Világok őre
Tad Williams: Másvilág – Az arany árnyék városa I-II.
Stephen Donaldson: A Kárhozat Urának átka
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Gabriel Wolf: A napisten háborúja