A ​Pilgrimage of Swords (The Seven Swords 1.) 2 csillagozás

Anthony Ryan: A Pilgrimage of Swords Anthony Ryan: A Pilgrimage of Swords

It is two hundred years since the deity known as the Absolved went mad and destroyed the Kingdom of Alnachim, transforming it into the Execration, a blasted wasteland filled with nameless terrors. For decades, desperate souls have made pilgrimage to the centre of this cursed land to seek the Mad God’s favour, their fate always unknown.

Now a veteran warrior known only as Pilgrim, armed with a fabled blade inhabited by the soul of a taunting demon, must join with six others to make the last journey to the heart of the Execration. Allied with a youthful priest, a beast-charmer, a duplicitous scholar, an effete actor and two exiled lovers, Pilgrim must survive madness, malevolent spirits, unnatural monsters and the ever-present risk of treachery, all so that the Mad God might hear his prayer and, perhaps, grant redemption. But can sins such as his ever be forgiven?

>!
Subterranean, Burton, 2019
108 oldal · ISBN: 9781596069251 · ASIN: B07XDMCC9L
>!
Subterranean, Burton, Michigan, 2019
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781596969244

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Anthony Ryan: A Pilgrimage of Swords

Már régóta szerettem volna olvasni Anthony Ryantől, de minden könyve többszáz oldalas, ami számomra nem túl csábító, ezért nagyon megörültem, amikor ez a kis novallája megjelent. Mindenképpen fogok még olvasni tőle, mert nagyon, nagyon tetszett ez a történet, és kicsit még sajnálom is, hogy ilyen rövid. Nagyon érdekelt volna a folytatás, nem csak a függővég miatt, hanem Pilgrim, Seeker és a kard kalandozásai miatt is. A novella egy hét emberből (és egy hiénából) álló csoport zarándok útját követi, akik célja, hogy elérjenek a Mad God várához, hogy egyikük imája teljesüljön. Természetesen rengeteg akadályon kell átküzdeniük magukat az út során, miközben minden fejezetben kiderül valami egy-egy szereplőről. Nagyon érdekes volt, és ez kifejezetten tetszett a novellában, hogy egyes részek tele voltak disztópikus utalásokkal, míg más jellmzők alapján inkább a középkorban helyezné el a történetet az olvasó. A történet rövidsége ellenére minden szereplő jól kidolgozott volt (igaz nem feltétlen bonyolult), a kedvencem előszor Player volt, aztán Seeker és végül a Mad God – számomra ők hárman emelkedtek ki igazán. Pilgrim karaktere engem erősen emlékeztetett Az Áruló Istenre, abban olvastam először démon kardról aki gondolatban kommunikál a tulajdonosával. Ryan stílusa nagyon tetszik: érdekesen ír, leköti az ember figyelmét de könnyen olvasható – igaz, akadnak benne ismeretlen/különleges szavak, ami számora abszolút pozitív meglepetés volt. Biztosan folytatni fogom ezt a sorozatot, már most nagyon várom, hogy olvashassam a következő részt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!

Shades don't care what you believe or how fiercely you believe it. Your name gives them purchase on your soul and thence your body.

Chapter Three

>!

Perfection is an impossibility. It is through our imperfections that we come to know ourselves.

Chapter Eight


A sorozat következő kötete

The Seven Swords sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Louis Stevenson: The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
William King: Illidan (angol)
Alasdair Gray: Poor Things
Mark Millar: Reborn
George MacDonald: The Day Boy and the Night Girl
Dave Duncan: Lord of the Fire Lands
George MacDonald: Phantastes
Dave Duncan: The Alchemist's Pursuit
Dave Duncan: Trial by Treason
Dave Duncan: Impossible Odds