Mély ​vízben (Alex Rider 3.) 58 csillagozás

Anthony Horowitz: Mély vízben Anthony Horowitz: Mély vízben

Alex Rider eltökéli, hogy ezentúl marad hétköznapi tinédzser, nem enged a titkosszolgálatnak. Ám egy pofonegyszerűnek ígérkező megfigyelési feladatnak, ami a híres wimbledoni teniszversenyre szólítja, nem tud ellenállni. Sajnos azonban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elképzelte; Alexnek sürgősen el kell hagynia Angliát, és a nemrég megismert csinos Sabinát. Épp kapóra jön az amerikai titkosszolgálat ugyancsak kellemesnek ígérkező ajánlata. Alex pár óra múlva – igaz, két savanyú képű CIA ügynök társaságában – egy gyönyörű trópusi szigeten napozhat. Vagyis csak napozhatna… A fiúnak nemsokára be kell látnia, hogy még sosem dobták ennyire mély vízbe. Amiben ráadásul hemzsegnek a cápák…

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2005
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639563544 · Fordította: Pék Zoltán

Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
dagikám
Anthony Horowitz: Mély vízben

Még nagyon régen olvastam a sorozatot, és akkori fejjel még nagyon tetszett.Most, ennyi év után, már kicsit többet várok. Krimiként van megjelölve, de szinte 0 nyomozás volt benne, Alex mindent a szerencséjének köszönhetett, jókor volt jó helyen. Egyébként egy kerek történet volt, de semmi több, ami megmozgatott volna.

>!
bfg3 P
Anthony Horowitz: Mély vízben

Nem, nem, nem, nem!
Mindenkinek, aki olvassa ezt a könyvet: az atomreaktorokban lévő radioaktív anyag NEM tud atombomba módjára felrobbanni. Akkor sem, ha atombomba robban mellette. (Ami azt illeti, a mellete lévő másik atombomba sem robbanna fel. Sajnálom.) Értem én, hogy fantasztikus, kalandos kémregényt írunk, de a fizika alapvető tényeit ne dobjuk már ki az ablakon.
Ui.: Nem, Csernobilban sem ez történt.

>!
loci93 IP
Anthony Horowitz: Mély vízben

Van olyan, amikor egy író tanul a hibáiból, van, amikor nem, és van, amikor a hibát tovább fejleszti, és már nem tűnik annak. Ez utóbbi igaz a Anthony Horowitz: Mély vízben című művére. A könyv hasonló problémákkal indult, mint az előző rész: több helyszín, sok új szereplő, csapongás stb. Ám valami mégis változott. Sikerült az egy nagy törés helyett sok aprót beiktatni (Kuba, London, Wimbledon, Cornwall, Miami, Kuba, Edinburgh, Muramanszk, London) amitől nem válit darabossá a történet. Ebben nagy előre lépés történt, még ha érezhetően nem is hibátlan, de sokkal fogyaszthatóbb. Viszont most a főgonosz motivációját, vagy talán inkább tervét sikerült teljesen érthetetlenre megírni, pedig a tábornokot pár helyen igazán kreatívan sikerült árnyalni. spoiler Illetve volt még egy változás, ami szemet szúrt, még ha nem is tudnám megmondani, hogy jó, vagy rossz értelemben. Ez pedig az elhalálozások (az előző részekhez képest) magas száma, és véresen változatos módja. spoiler

Ezt a könyvet azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a véresebb gyermekregényeket, vagy a sorozat szerelmese. Viszont akik nem szeretik az érthetetlen motivációkat, azoknak nem tudom jó szívvel ajánlani.

E könyv elolvasása nekem 379 percet vett igénybe.

>!
sinnovea
Anthony Horowitz: Mély vízben

nekem nagyon bejött. kedvelem az ifjúsági kémsztorikat


Népszerű idézetek

>!
Szelén

– … A lényeg, hogy beszéltem vele, és csak annyit mondhatok… már nem ugyanaz. Tudom, hogy ezt is mondtam már. De komolyan megdöbbentett, Alan. Annyira szótlan és visszahúzódó volt. Nagyon megszenvedte ezt a küldetést.
– Csontja is törött?
– Az ég szerelmére! A gyerekek másként is megsérülhetnek!…

217. oldal /Alex után/

>!
Cheril

„… a legtöbb politikus alacsony és rendetlen, olyanok, akiket az iskolában mindig cikiztek. Ezért lesznek politikusok.”

164. oldal /Szívdobogás/


A sorozat következő kötete

Alex Rider sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Storm és Stone
Stephenie Meyer: A Vegyész
Irene Adler: A fekete dáma
Kerry Drewery: 7. nap
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre
Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal